ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.06.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Braila
ÎNSCRIS: 25.06.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 6 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Un concediu binemeritat

TIPĂREȘTE

Anul acesta am hotărât împreună cu soția să mergem într-o altă stațiune de munte. Am început căutările, iar după câteva zile aveam conturate câteva locuri unde am fi putut merge. Ne-am deplasat la o agenție de turism pentru a achiziționa un pachet de servicii (deoarece soția a primit de la serviciu tichete de vacanță, acestea trebuiau folosite ca plată pentru servicii turistice, doar pe teritoriul României), respectiv cazare și masă. După îndelungi căutări am rămas la stațiunea Băile Olănești, la hotelul OLĂNEȘTI.

Am început să caut păreri despre cazarea de la hotelul sus menționat, dar negăsind atât de multe, m-am limitat la cele găsite, unde părerile pro și/sau contra nu prea abundau, acestea fiind exprimate în anii anteriori 2016-2015-2014… etc.

Am ajuns în stațiune și ne-am cazat la hotelul OLĂNEȘTI. Acesta este și hotel dar și bază de tratament. Am fost cazat într-o aripă a hotelului care a fost renovată la începutul acestui an și care are toate premisele unui hotel modernizat din anul 2017, respectiv accesul în cameră cu cartelă magnetică, gresie profesională de trafic greu în cameră, paturi cu saltele tip relaxa de o calitate superioară, televizor LED cu diagonala de 81 cm, montat pe perete cu cablu TV care conține 40 programe, un minibar ascuns într-un dulăpior, suporturi pentru valize/trollere, șifonier cu 6 umerașe din lemn, instalație de climatizare pentru zilele calde sau reci cu o programare extrem de ușoară, o masă inteligent amplasată în dreptul ferestrei camerei cu 2 scaune de calitate, tâmplăria de la fereastră și ușa de la balcon fiind din plastic – termopan.

O chestie bine gândită pe balcon … am găsit un suport metalic de uscat prosoape și/sau alte obiecte de îmbrăcat. Baia bine utilată ca pentru un hotel de clasificație 3 stele, cu o oglindă mare cât tot peretele, o cabină de duș din sticlă foarte interesant amplasată, uscător de păr, etc. Nefiind în categoria pentru tratament, am avut tichete valorice cu sumă fixă pentru hrană. Restaurantul este împărțit în 2 săli de servire a mesei, mari, cu personal amabil și totodată profesionist, mâncarea a fost bine pregătită și gustoasă.

Stațiunea Băile Olăneşti se află la 18 km NV de Rm. Vâlcea, accesul făcându-se pe DJ 64. Este străbătută de valea râului Olăneşti deschisă înspre sud şi închisă înspre nord, ceea ce determină pătrunderea razelor solare toată ziua. Este aşezat la o altitudine de 450 m.

Stațiunea Băile Olăneşti este una dintre puținele localități din țara care întrunește în chip armonios doi factori naturali de cură: factorul climatic și topoclimatic local, și factorul hidromineral constituit din apele minerale.

Aici se pot trata:

- boli ale aparatului digestiv și ale glandelor anexe (enterocolite cronice, gastrite cronice, sechele ale stomacului operat, ulcerul gastro-duodenal);

- afecțiuni digestive (afectiuni inflamatorii cronice ale intestinului, colicistita cronică necalculoasă, dischinezii, litiaze biliare, pancreatite, steatoză hepatică diabetică);

- boli de nutriție și metabolism (diabetul zaharat, dislipidemie, gută, hiperuricemie, obezitatea);

- afecțiuni cronice ale rinichilor (litiaze renale, pielite, cistite, pielocistite);

- boli profesionale (intoxicații cronice cu metale grele: plumb, mercur, arsen);

- afecțiuni respiratorii (astm bronșic, bronșita cronică asmatiformă, rinosinuzite cronice alergice netuberculoase);

- afecțiuni cardiovasculare;

- arteriopatii periferice.

Băile Olănești, localitatea și stațiunea care te ajută să iți regăsești echilibrul interior și starea de sănătate cu ajutorul apelor cu efect terapeutic. Relaxează-ți simțurile pe aleile umbrite care te duc către izvoarele cu ape minerale pentru tratament și respiră aerul curat din zonă. Coboară lângă râul Olănești și ascultă susurul apei, închide ochii și lasă-te purtat de energiile subtile ale naturii.

Gruparea izvoarelor din Băile Olănești

» 14 izvoare iodurate

» 6 izvoare sulfurate și clorurat sodice

» 4 izvoare cu ape diuretice

» 1 izvor bicarbonat, cu emanații abundente de gaze

» 2 izvoare purgative

» 2 izvoare feruginoase

» 2 izvoare având compoziție mixtă.

În urma analizelor, izvoarele minerale din Băile Olănești după concentrație au fost clasificate în 3 grupe:

» ape hipotone (izvoarele minerale nr: 24,12,11,14,10,6)

» ape izotone (izvoare minerale nr: 5,7, 30)

» ape foarte uor hipertone (izvoare minerale nr: 19,3, 20).

Stațiunea Băile Olănești este un important centru curativ, dar pe lângă această latură, stațiunea deține şi un patrimoniu natural și istoric impresionant. Biserici, mănăstiri și schituri, monumente naturale unice sunt doar câteva dintre comorile pe care le poți descoperi aici. În Băile Olănești vindecarea de natură fizică este susținută de cea sufletească prin relaxare într-un mediu natural.

În împrejurimea stațiunii se pot organiza excursii spre principalele puncte de atracție turistică:

• Olănești - satele Tisa și Gurguiata;

• Olănești - Aleea Izvoarelor - Comanca; Indicații: durata - 3 ore; traseu accesibil (aleea izvoarelor și drum forestier).

• Olănești - Lacurile cu Nuferi - Palatul Olănești (vila lui Ceaușescu) - obiectivul nu se vizitează fiind un obiectiv militar

• Olănești - satele Tisa și Gurguiata - Schitul Bradu; Indicații: durata - 4-5 ore; traseu ușor accesibil.

• Olănești - Schitul Iezer - Peștera "Sf. Antonie";

• Olănești - Schitul Iezer - Schitul Pahomie - Schitul Pătrunsa; Indicații: se recomandă o alocare strictă a timpului deoarece pentru a ajunge până la Pătrunsa este nevoie în medie de 9 ore.

• Olănești - Mănăstirea Frăsinei; Indicații: durata - 3-4 ore; traseu accesibil.

• spre izvoarele Râului Olănești;

• Olănești - "Piatra scrisă"; Indicații: durata - 1 oră; traseu accesibil.

• Olănești - Lacul Frumos (Moşoroasa).

Traseele trebuie realizate treptat, în funcție de gradul de dificultate al acestora, cu efort fizic moderat. Se recomandă acest tip de abordare pentru a cruța pe cât posibil organismul bolnav, deja supus unui mare efort.

 

În funcție de regulile bisericești interne, există posibilitatea de a lua masa și de a înnopta la unele schituri și mănăstiri.

Pentru persoanele obișnuite cu efortul fizic sau experimentate în trasee montane se recomandă excursiile în Masivul Buila-Vânturarița. Toate traseele sunt marcate.

Olănești - Valea Olănești - Muntele Stogu - Cantonul Cheia; Marcaj: bandă roșie.

Olănești - Valea Olănești - Comanca - Muchia Gropile - Muchia Câinelui - Dosul Pământului - Lotrișor; Marcaj: cruce albastră, apoi bandă albastră.

Olănești - Mănăstirea Frăsinei - Fruntea lui Dat - Dosul Pământului - Lacul Doamnei - Lotrișor; Marcaj: nemarcat până la Frăsinei, apoi bandă albastră.

Olănești - Cantonul Cheia - Curmătura Comarnicelor - Pârâul de Piatră - Muntele de Piatră - Între Râuri; Marcaj: triunghi roșu.

Olănești - Cantonul Cheia - Curmătura Comarnicelor - Pârâul de Piatră - Muntele de Piatră - Vârful Piatra; Marcaj: triunghi roșu până la Muntele de Piatră, apoi punct roșu.

Olănești - Schitul Iezer - Schitul Pahomie - Schitul Pătrunsa; Marcaj: cruce roșie.

Olănești - Cantonul Cheia - Munții Căpățânii (muchia Stâna Bătrână); Marcaj: triunghi roșu.

Olănești – Piatra Scrisă. Marcaj: cerc alb în interior punct galben

De reținut:

Informează-te bine asupra oricărui traseu!

Traseul pe Valea Cheii este interzis în amonte. Deși apar unele semne roșii, nu este recomandabil să le urmezi deoarece Valea Cheii este extrem de accidentată și prezintă dificultăți alpine în Cheile Recea.

Atenție la vipere. Sunt semnalate și pe stâncăriile munților!

Nu se recomandă niciunul dintre traseele de mai sus pe timp de iarnă!

Zone pentru alpinism tehnic:

Masivul Vânturarița - Stogoșoarele - Stogu;

Claia Strâmbă - Vânturarița.


[fb]
---
Trimis de LaurentiuMan in 06.06.17 21:36:55
Validat / Publicat: 06.06.17 22:24:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE OLĂNEȘTI. A mai fost în/la: Valea Prahovei, Casa Roșca
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4956 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (LaurentiuMan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Vârful Cozia un loc extraordinar
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17499 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmaster
[07.06.17 10:55:09]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinna
[07.06.17 11:02:31]
»

@LaurentiuMan: Bună!

Îmi poți spune dacă ai poze din receptie, restaurant și barul de zi?

Astfel îmi pot da seama dacă s-au făcut investiții importante intr-un hotel de unde se încasează bani de foarte mulți ani fără a moderniza ceva. Administratorul hotelului încasează toți banii și de la cei care au nevoie de apele țării mele, izvoarele sunt puse sub lacăt de acel "cineva".

Mai sunt "încuiate" izvoarele?

Mulțumesc

ioana74
[07.06.17 17:57:26]
»

@LaurentiuMan: am stat la acest hotel de 4 ori pe cand eram copil, in fiecare vara eram abonati la Olanesti 18 zile. Camerele aratau cu totul altfel, nu mai seamana deloc. De mancat se manca bine si atunci. Sunt curioasa si eu ce investitii au mai facut la hotel. Felicitari pentru articol, mi-a reamintit de aceasta statiune foarte draga mie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
LaurentiuManAUTOR REVIEW
[07.06.17 21:06:42]
»

@krisstinna: La receptie nu am facut poze, au reusit sa modernizeze oarecum locul cu plasme cu diagonala de 1.50 m, aparate de cafea, niste canapele foarte confortabile unde acolo in hol, wirellesul hotelului era in semnal maxim, iar in zilele mai ploioase batranii cazati socializau sau butonau tablete sau laptop-uri. Bar de zi eu nu am descoperit in acest hotel, restaurantul despre care am scris este format din 2 sali de servire... si poate in viitorul apropiat vor fi trei sali si probabil si acel bar de zi. Am ramas profund impresionat de lifturi...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
LaurentiuManAUTOR REVIEW
[07.06.17 21:11:32]
»

@krisstinna: In privinta izvoarelor tin sa anunt ca nu am gasit NICIUN izvor inchis sunt tot felul de anunturi ca nu ai voie decat cu prescriptia medicului... bla... bla... acum sunt toate la liber, SAU poate am fost in extra sezon!!!

Am vazut dimineata cand ma trezeam, ca persoane plecau catre izvoare pentru a aduce apa pentru sine dar cred ca si pentru altii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinna
[07.06.17 22:40:04]
»

@LaurentiuMan: Îți mulțumesc frumos pentru răspunsurile tale, aveam și eu o mare durere cu acest Olănești, și hotelul și izvoarele.

Am să mă interesez în plin sezon, sper din suflet să ai dreptate, să fie la liber fiecare izvor.

Barul de zi era la parter, în dreapta recepției, erau canapele și măsuțe de pe vremea răposatului. Exista și o ieșire pe o micuță terasă, terasă ce „dădea” în strada laterală, cea în pantă.

Era o mare problemă și cu parcarea, hotelul avea insuficiente locuri de parcare.

Da, restaurantul avea două săli, mărișoare, cu mobilier din lemn expirat. La fel erau și fețele de masă.

De Olănești mă leagă multe amintiri, multe, foarte multe vacanțe cu arome și gust de ouă clocite, multe plimbări cu bicicleta prin pădure.

Acolo, în pădure, pe alei, mi-am învățat copilul să meargă pe bicicletă, în urmă cu vreo 21 de ani.

Mulțumesc, vacanțe plăcute îți doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Anelie
[20.06.17 15:53:21]
»

@LaurentiuMan: Buna ziua, cum ati facut rezervare la hotelul Olanesti? Sun de 2 zile la numerele de pe site-ul hotelului si nu raspunde nimeni... Am mai gasit un nr de la o agentie din valcea, (...), mi-a raspuns o persoana amabila dar nu a stiut sa-mi spuna daca se poate face si tratament ambulatoriu la hotel Olanesti, fara cazare/masa. (au locuri de cazare doar din 15 august 2017, tarziu pt noi) asa ca incercam sa cautam in alta parte cazare dar sa facem tratamentul la hotel Olanesti. Multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX
[27.06.17 10:58:43]
»

@Anelie: ATENȚIE! referirile la AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE

Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Anelie, ioana74, LaurentiuMan
Alte impresii din această RUBRICĂOlăneşti Hotel:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055675029754639 sec
    ecranul dvs: 1 x 1