GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Oceanografic - incursiune in lumea apelor
Muzeul Oceanografic din Valencia, este mai mare si, dupa parerea mea, mult mai frumos si mai atractiv decat cele din Barcelona si Hamburg, pe care am avut ocazia sa le vizitez. Muzeul este de fapt un parc maricel care contine muzeul respectiv, o mare voliera pt pasari tropicale, lacuri in aer liber populate de diverse animale si pasari, insulite, un mare delfinariu, restaurante, magazine de suveniruri, sala de conferinte etc.
Oceanograficul face parte integranta si este si unul din capetele Orasului Artelor si Stiintei, si cred ca a fost proiectat tot de celebrul arhitect Antoni Calatrava, despre care am mai scris si in alte parti.
Inca de la intrare ai parte de arhitectura impresionanta si foarte moderna care caracterizeaza Orasul Artelor si Stiintei, dar totusi, fata de marimea parcului, nu ies foarte mult in evidenta. De fapt, muzeul propriu-zis, adica toate acvariile mari si mici se afla in subteran, care este impanzit de o multitudine de sali si tuneluri.
Oceanograficul este format din mai multe puncte de interes si este indicat sa consulti harta pe care o primesti la intrare:
MEDITERRANEAN (amplasat in subteran)
Are 7 mari acvarii si contine flora si fauna din Marea Mediterana, si cu precadere din zona Peninsulei Iberice.
TEMPERATE AND TROPICAL SEAS (in subteran)
Pot fi vazute vietati din zonele coastelor californiene, japoneze, caraibiene etc. Frumosi coralii, foarte simpatici calutii de mare iar meduzele fac un spectacol deosebit. Aici veti trece prin cel mai lung tunel prin apa din Europa (70 m) de unde ai o minunata priveliste in interiorul acvariului. De altfel, au construit o gramada de tuneluri prin apa pe tot cuprinsul parcului.
WETLANDS (la suprafata)
Este o uriasa voliera cu diametrul de 26 m construita din otel si plasa de sfoara, care adaposteste o sumedenie de pasari tropicale. La cerere puteti avea acces in interior printre pasari, dar nu am vazut decat 2 amatori. Probabil din cauza gainatului cu care ai putea sa te pricopsesti pe haine, daca esti norocos.
ISLANDS (la suprafata)
Aici pot fi observati jucausii lei de mare (niste foci mai mari).
ARCTIC (in subteran)
Aici sunt 2 bazine foarte mari cu aspect de gheata si cu apa foarte rece care adapostesc morse „obeze” si „molcome” balene albe Beluga.
ANTARCTIC (in subteran)
Aici este amenajat un amfiteatru in care puteti sa stati ca va vedeti specacolul facut de o colonie de pinguini, atat sub apa cat si deasupra. Desi cred ca acvariile sunt sigilate, aici persista un miros foarte greu, care cred ca venea de la pinguini si din cauza caruia nu m-am omorat prea tare sa stau mult in zona.
RED SEA (la suprafata)
Este o mare sala in care au loc conferinte si se fac proiectii pe teme biologice. Nu am vizitat-o.
DOLPHINARIUM (la suprafata)
Este cel mai cautat si mai atractiv punct de interes al Oceanograficului. Sunt o gramada de delfini dragalasi si foarte simpatici care fac o sumedenie de exercitii si salturi acrobatice, dar si de giumbuslucuri, alaturi de dresorii lor. Aici am vazut cum poate „merge un om pe apa”: 2 delfini impingeau cu ciocurile in talpile dresorului pe care il scoteaua aproape de tot din apa si il plimbau cu viteza prin tot bazinul. Nu mai zic cand se scufundau cu tot cu dresor, apoi il proiectau pe acesta in aer pana pe la 10-12 metri. Foarte frumos spectacolul, mai ales pt copii. Pacat ca a plouat destul de tare chiar in acel moment si nu am putut sta foarte aproape de marginea bazinului. Trebuie sa va interesati cand incepe fiecare spectacol, deoarece sunt intervale de 1, 5 ore intre ele, iar un spectacol tine cam 30 de min.
TIBURONES/OCEANS (in subteran)
Aici, in tunelul de sticla, te trec toti fiorii cand ditamai rechinii se plimba la 1 metru de tine.
In ceea ce priveste mancarea, cu toate ca nu suntem adeptii fast-food-ului, am cumparat ceva de aici, dar a fost o alegere foarte proasta. Produsele noastre de fast-food par mari realizari culinare fata de ceea ce am gasit acolo. Mai au un restaurant cu linie (impinge tava) si unul marinaresc, dar nu am avut timp sa mai mergem si pe acolo. De altfel, in pas vioi si tot iti ia minim jumatate de zi vizitarea Oceanograficului.
Biletul de intrare este de 24 euro/pers, dar este foarte rentabil sa cumparati bilete combinate si pt vizitarea celorlalte atractii din Orasul Artelor si Stiintei, dar totul depinde de timpul pe care il aveti alocat.
Pana una alta, Oceanograficul merita vizitat.
Trimis de vini in 12.05.10 14:15:19
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vini); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.45231930 N, -0.34831500 W - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Inca o destinatie si un obiectiv demn de toata atentia, pentru care iti multumim.
Foarte frumoasa descrierea si mi-ar fi placut sa te vad pe acel topogan, dovada ca mai stim sa ne bucuram si de placeri mai {micute}..........
Multumesc pt.aprecieri.
Am fost si pe topogan dar dovada e pe un filmulet.
Foto cu topoganul e din Valencia, dar nu tine de Oceanografic. Inca nu am postat foto de aici.
WM
cred ca ar trebui gandit un alt mod de postare de foto pt a nu mai vedea la un review foto de la altul, chiar daca sunt din acelasi oras.
un loc minunat si care nu trebuie ratat... iar imaginile... magnifice... sper sa ajung si eu candva... un vot si de la mine
@vini: Mutat în rubrica "Muzeul Oceanografic, VALENCIA" (nou-creată pe sait)
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2011 Muzeul Oceanografic din Valencia — scris în 15.12.12 de yuly68 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2011 Oceanograful din Valencia: 120 de minute in "Tara Minunilor" — scris în 17.01.11 de Kyandra din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2010 Din nou... Oceanografic — scris în 07.06.10 de Irina1974 din IASI - RECOMANDĂ
- Jul.2009 O zi la oceanograful din Valencia — scris în 09.10.10 de celeste din BUCUREşTI - RECOMANDĂ