GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Uite ca a venit si ziua in care sa scriu despre acest loc deosebit. E atat de noua locatia incat am vrut sa ma asigur ca nu se incadreaza in categoria celor cu un inceput furtunos si sfarsit (a se citi continua) dezastruos.
Situat intre Alba Iulia si Sebes, complexul Mercur are un hotel de 3*, spa-ul si mai noua decat spa-ul o sala speciala pentru nunti si alte evenimente festive.
Mari iubitori de aqua-land-uri si spa-uri, abia am asteptat sa se termine lucrarile la acesta zona, cu aport de bani din fonduri europene. Pentru cei care stiu cat de cat Deva, avem si noi un super aqua land si va intrebati de ce spa Mercur? Eiii, bine la Deva s-a instalat delasarea si nu mai este ce a fost la inceput s-au acumulat prea multe minusuri.
Hai, sa vorbim despre acest loc minunat. Pana sa scriu am fost de vreo 5-6 ori chiar din a doua saptamana de la deschidere.
Prima impresie a fost buna si urmatoarele din ce in ce mai bune.
Cladirea spa-ului este distincta de a hotelului si nu trebuie sa fii cazat in hotel sa poti avea acces la spa. Pretul unui bilet de intrare este de 45 ron/zi (orar: 9-22,30), fara posibilitatea de a plati pe ora (cum este la Deva). De la receptie se primeste un prosop mare de baie si o bratara electronica cu care se deschide dulapiorul din vestiar si se pot incarca cheltuielile facute la bar.
Intram inauntru, in sfarsit! Vestiarul este unul micut dar cu tot ce trebuie: dulapioare securizate cu inchidere electronica, dusuri, cabina din lemn pentru schimbarea hainelor, doua scaune, chiuveta, uscator de par, toaleta. Pardoseala cu gresie este incalzita, mai in iarna chiar prea incalzita. Ne-am luat costumul de baie, sa intram in sala principala cu piscine si saune.
Zece sezlonguri din lemn cu saltele sa-ti faca sederea confortabila sunt amplasate pe langa fereastra si zona de jacuzzi. Daca vrei sa stai pe mai cald, poti sa o faci de pe "banca" mozaicata, incalzita. Piscina mare are dimensiuni mici 15m X 6m X 1,40m, temperatura 28 grade si apa sarata. Este un pic mica pentru inot dar undeva pe mijlocul lungimii exista un 'tun' de apa si aer si se poate inota in contra curent exact ca intr-o apa curgatoare nervoasa.
Si zona de jacuzzi este mica, cu capacitate optima de 4 persoane, am remarcat si aici ca fiecare poate sa-si aleaga dupa dorinte care tip de duze sa functioneze, din lateral, din centru, cu lumina sau nu si apa este de 38 de grade, cald bine.
Eiiii, dupa un pic de inot si jacuzzi, poti face o sauna umeda, buna la 90 de grade, daca vrei o alta uscata, la 70 grade, baie de aburi si relaxare in camera salina care este conceputa ca o mini grota in sare.
Daca te-ai prea incalzit si ai transpirat pe la saune ai dusurile la indemana in zona si... parca ar merge si o apa plata, suc, fresh si de ce nu si o tigare pentru fumatori. Nu ai decat sa urci la bar sa te asezi comod pe scaun si sa dai comanda. Cum va spuneam nu-i nevoie sa umbli cu bani la tine, ca "platesti" cu bratara la sfarsit cand iesi. Si aici in zona barului am observat ca s-au mai adus douasprezece sezlonguri pentru cei care vor sa fie mai aproape de bar sau chiar vor sa -si faca somnul de frumusete mai feriti de zona piscinelor.
Intre timp a fost dotata cu aparatura noua si sala de fitness. Foarte bine echipata sala de fitness cu: banda de alergare, biciclete, un aparat complex pentru exercitiile ce solicita /lucreaza muschii bratelor, picioarelor de fapt ceva 3 in 1.
Aici ar trebui sa fie un instructor care sa te ajute un pic la alegerea aparatelor si a greutatilor pe care ar trebui sa le reglezi in functie de sex, varsta, greutate corporala... deocamdata nu exista aceasta persoana si asa ca faci cum stii si cat poti.
Tot in incinta spa-ului se poate face masaj, solar contra cost, tarifele sunt afisate la intrare.
Cum va spuneam la inceput e o bijuterie locul asta. Totul straluceste de curatenie, toate materialele folosite la pardoseli, faiante, saune, sunt de buna calitate, alese in culori de albastru, maro, crem, instalatiile sanitare de ultima generatie in domeniu. Pe mine m-a impresionat ca peste tot sunt mici elemente decorative (floricele, cosulete cu petale parfumate, lumanari) care emana discret parfumuri de diverse arome.
Din descriere se "vede" un loc mic per ansamblu, asa este dar cum se face cum nu se face, 2-4 persoane sunt in apa 'rece", alte patru in jacuzzi, alti opt prin saune, cati or mai fi pe la sala de gimnastica... asa incat cam tot timpul ai impresia ca te afli intr-un loc numai al tau, ca acasa nu pot spune desi as vrea sa am asa un spa acasa.
Vara se deschide si piscina exterioara, intrarea este 20 ron/zi, apa in bazinul care este chiar mare, are 25 grade, sezlonguri din plastic, cred ca vreo suta cel putin. Si la asa un loc modern nu putea sa nu fie si un pool bar, nu?
Ce sa va spun? Dupa o saptama de lucru grea, cateva ore la acest spa te relaxeaza foarte bine. Locul e dotat cu tot ce trebuie, nu-i aglomerat, nu-i galagie, personalul discret si in permanenta atent sa fie curat, parfumat, sa fie apa la temperatura indicata... ce sa-ti mai doresti? Timp sa ajugi cat mai des la Mercur si sa ai timp sa stai cat mai mult.
Sa nu uit sa va spun ca complexul are o parcare foarte mare, chiar sa nu va faceti griji ca nu veti avea loc de parcare in siguranta!
Recomand pentru un week-end de relaxare.
Trimis de carmen_22_09 in 16.06.14 00:49:38
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SEBEȘ [AB].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (carmen_22_09); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2020 Sebeș, un oraș cu potențial istoric abandonat — scris în 04.10.20 de DoiCalatori din BUZăU - nu recomandă
- Jul.2018 O scurtă plimbare prin Şugag — scris în 07.08.18 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2017 Sebeș - portretul unui oraș — scris în 27.01.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2017 Doua ore in Sebes (Muhlbach) — scris în 16.02.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2016 La pas prin Sebeş — scris în 24.10.16 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2016 Biserica Evanghelică din Sebeş-Alba — scris în 11.07.16 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Tartaria - clasa zero pregatitoare.. — scris în 01.10.15 de sed din BUCURESTI - RECOMANDĂ