ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.09.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Campina
ÎNSCRIS: 23.01.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
APR-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Muzeul Etnografic Radauti

TIPĂREȘTE

Una din principalele atractii ale acestui mic orasel bucovinean, muzeul etnografic se afla in centrul orasului, in apropierea manastirii Bogdana. Am ramas impresionat de ceea ce am vazut aici-este un loc care pastreaza vii traditiile si valorile populare ale noastre. Taxa de vizitare era in aprilie 2010, cand am fost ultima data, de 4 lei/pers.

Muzeul are mai multe incaperi in care sunt expuse colectii de vase din ceramica, unelte din lemn si tesaturi din partea de Nord a judetului Suceava, in special din Bucovina. Obiectele de ceramica expuse prezentau particularitatile zonei, era si o roata de olarit expusa, precum si un cuptor de ars, de asemenea erau prezentate toate fazele de realizare a unui obiect din lut. In cadrul muzeului functioneaza si un atelier de olarit, am avut ocazia de a-l gasi acolo pe dl. Florin Colibaba, mester olar renumit, chiar si peste hotare, la lucru, si de a discuta cu acesta despre acest mestesug. Am aflat de la acesta ca predomina culorile galben si verde, metodele de ardere a unui vas de lut dupa ce a fot facut, tehnici de pictare a unui asemenea vas, in atelier erau expuse obiecte realizate de catre acesta, toate de vanzare.

Am putut observa in atelier si o groaza de diplome obtinute de acesta la diferite expozitii in strainatate, muzeul fiind vizitat de turisti straini, care cumpara cu drag aceste piese. Alte exponate ale muzeului sunt obiectele din lemn, unelte si ustensile casnice, piese de mobilier, razboaie de tesut, masini de tors, tot felul de zdrobitoare de seminte, stative din diferite localitati ale judetului.

Cele mai multe exponate ale muzeului erau tesaturile si piesele de port popular. Am putut vedea haine barbatesti si de dama, din fiecare sat apropiat orasului, multe tesaturi din lana, cojoace, toate realizate de mana omului. Ce mi-a placut mult a fost un pat din lemn, foarte vechi. Am avut ocazia cand eram copil de a vedea pe viu cum se tese la un razboi de tesut, stand la bunici in vacante, acestia aveau un astfel de razboi, e uimitor ce poate iesi din mana omului, dar necesita daruire si pricepere. Am un covoras tesut la un astfel de razboi. Chiar si acum in unele sate se mai poarta la diferite sarbatori vesminte populare, dar treptat se vor pierde aceste traditii si valori daca nu va fi cineva care sa le duca mai departe.

Mesteri olari mai pot fi gasiti si in comuna Marginea, aflata la 10 km de Radauti, aici se pot cumpara obiecte de ceramica, este o ceramica neagra, specifica acestei zone, cat si vesminte din portul popular. Voi merge curand si voi reveni cu noi informatii.


[fb]
---
Trimis de cristi82d in 05.09.10 22:55:53

VIZUALIZĂRI: 2186 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristi82d); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P1x [Muzeul Etnografic] harta judetului Suceava cu specificul fiecarei zone
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 400 PMA (din 2 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Admin
[05.09.10 23:47:54]
»

Mutat la 'O zi in Radauti', rubrica creata prin comasarea recomandarilor de calatorie din acest oras.

fluturas1*
[05.09.10 23:53:42]
»

Interesantă decriere, ar fi frumos de văzut dar pentru mine care stau în Piteşti este puţin probabil să ajung aici în perioada imediat următoare.

cristi82dAUTOR REVIEW
[06.09.10 13:35:40]
»

Daca veti ajunge in zona va sfatuiesc sa vizitati acest muzeu, veti simti ca ati calatorit in timp, o sa va placa.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristi82d, fluturas1*
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Rădăuți și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061666965484619 sec
    ecranul dvs: 1 x 1