GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Rezervatia de Bujori – Zau De Campie-Mures
Rezervatia de Bujori – Zau De Campie
Daca statul a fost asa binevoitor in a acorda si ziua de 30.04.2019 zi libera pentru bugetari (cu recuperare bineanteles) ne-am gandit sa profitam la maximum de ea. Si cum afara era ba inorat, ba mai iesea soarele, ne-am gandit ca cel mai bine ar fi sa vizitam Rezervatia de bujori din Zau de Campie. Asa ca dimineata dupa orele 10 am pregatit un cosulet pt. picnic- ca doar ieseam la iarba verde, si ne-am urcat in masina.
Distanta pana acolo a fost de aproximativ 50 km parcursi cam intr-o ora. Inainte de intrare in rezervatie cu cativa km o parte din drum este pietruit si o parte doar de pamant, ceea ce face ca in zilele mai ploioase accesul sa se faca mai dificil.
Parcarea era plina de autoturisme din toata tara, nu le-am numarat, dar sa fi fost vreo 70-80.
Citisem despre rezervatia de bujori ca este un “colt de rai”, si chiar asa si este. Fiind extinsa pe aproximativ 3.5 hectare, puteai sa admiri in liniste bujorii infloriti precum si miile de albinute care se aflau in interiorul lor.
“Anul acesta vizitarea bujorilor a durat aproximativ 3 saptamani si au intrecut toate asteptarile la capitolul vizitatori” scria pe contul de facebook al Rezervatiei naturale – Bujorul de stepa.
Rezervatia de bujori Zau de Câmpie este singurul loc din întreaga lume în care crește minunatul bujor de stepă (Paeonia tenuifolia), situat la cea mai mare altitudine (450-500 m), precum si singurul loc de pe întregul teritoriu al României în care se dezvoltă această specie de bujor.
Deci daca va aflati in imprejurimi la sfarsit de aprilie inceput de mai, va zic sincer ca macar o data in viata, merita sa vizitati aceasta minunata rezervatie.
Trimis de Teo2018 in 06.05.19 15:16:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în LUDUȘ [MS].
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Teo2018); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Luduș și împrejurimi, LUDUȘ [MS]" (deja existentă pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Teo2018: Mulțumim pentru aducerea la lumină a acestei rezervații naturale. De altfel, posturile tv au difuzat de câteva ori la jurnalele de știri reportaje despre bujorii de la Zău de Câmpie.
Câmpuri de bujori sălbatici întâlnim pe meleaguri dobrogene, în Munții Măcinului, dar și lângă București, la Comana. În România sunt 5 rezervații naturale de bujor românesc.
Natura e superbă!
@tata123: Intradevar natura e superba, numai ca din pacate nu stim sa o pretuim la adevarata ei valoare.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2010 Rezervatia de bujori de la Zau de Campie — scris în 01.07.10 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ