GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Colectia de tablouri din Muzeul Zambaccian impresioneaza prin unitate. La prima vedere, cladirea muzeului (parter si etaj) donata inpreuna cu colectia, nu dezvaluie nimic din magia din interior. Negustor de cereale, extrem de zgarcit, K. H. Zambacian investeste in marea sa pasiune pictura, si lasa in urma una din cele mai mari si mai valoroase colectii PARTICULARE din Romania. Modul in care decidea achizitionarea unui tablou, (il tinea in dormitor in fata patului timp de o saptamana pentru a-l studia si apoi hotara daca-l cumpara) imprima colectiei nota unica de intreg.
Sunt de remarcat cele doua camere dedicate una lui Pallady, iar cealalta lui Petrascu (stiut fiind ca desi colectionarul era bun prieten cu amindoi, ei nu se simpatizau) si dedicatiile de pe unele tablouri care Petrascu le face lui Zambacian. Vizitatorul are ocazia sa admire de la o distanta de 1-2m, fara a fi despartit de snur sau sticla, tablouri de Pissarro, Renoir, Picasso lucru care da o nota de intimitate vizitei. Ca si cum esti in casa omului si ii admiri tablourile de pe pereti in lipsa.
Restul... va las sa descoperiti singuri. Nu uitati sa stati de vorba cu cei din muzeu care cunosc o gramada de lucruri interesante despre muzeu si fostul propietar.
Trimis de mecut in 21.02.11 18:07:10
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mecut); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Aceeasi senzatie am avut si eu vizitand acest muzeu, respectiv faptul ca m-am simtit in vizita la cineva, nicidecum la un muzeu. Ai putea crede ca ai venit chiar in vizita la Zambaccian insusi, dupa cum iti apare in fata intr-una din incaperile de la parter, ilustrat intr-un tablou semnat de Corneliu Baba...
Muzeul este ticsit de tablouri, care sunt dispuse si pe peretii scarii circulare ce duce la etaj.
O parte dintre tablourile pe care le-am vazut, le-am amintit aici
Amanuntele descrise de tine nu le-am stiut, ma bucur sa le aflu acum.
Magdalena, daca ti-au placut amanuntele, iti mai impartasesc cateva: in timpul verii muzeul in unele zile are si 1oo de vizitatori pe zi; dupa primul act de donatie, parterul a functionat ca muzeu, iar la etaj locuia inca Zambacian; actul de donatie a fost (este) extrem de solid redactat tocmai pentru a nu se imprastia colectia; fostul secretar al colectionarului, povestea ca acesta in ultima parte a vieti, cand intreaga cladire fusese transformata in muzeu, (el primind o alta locuinta in apropiere) aproape orb fiind, venea in fiecare zi la muzeu, statea in fostul sau birou (acum camera Pallady) si ascultand scartitul pachetului sub pasii vizitatorilor aprecia timpul petrecut in fata fiecarui tablou si ce tablou "prefera"; la ora actuala atat parchetul cat si candelabrul din hol sunt cele originale.
Nu stiu de unde cunosti astfel de amanunte, se vede ca esti interesat si ca iti place, mi-as dori sa citesc mai multe astfel de descrieri cu privire la muzeele vizitate de tine sau case memoriale pentru ca am convingerea ca ai vizitat cateva.
Eu vizitez cateva muzee in fiecare an si as fi bucuroasa daca ai reusi sa citesti impresiile mele despre muzee si sa vii cu astfel de completari, nu ar face decat sa intregeasca cunostintele mele vizavi de cele vizitate!
Odată cu atingerea "pragului" de 3 articole distincte despre acest obiectiv, articolul a fost mutat, la reorganizare, în rubrica «Muzeul Zambaccian» (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Muzeul K. H. Zambaccian din București – comori de artă — scris în 01.07.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 Comorile lui Zambaccian — scris în 29.01.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2012 Muzeul 'K. H. Zambaccian' - muzeul unui armean cu suflet de roman — scris în 09.04.13 de Diaura* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2010 Muzeul Zambaccian - vraja peste timp — scris în 19.05.10 de magdalena din BUCUREșTI - RECOMANDĂ