ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.08.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 12.11.15
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
37.50%
Mai degraba nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
37.50%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Un muzeu kitsch-os

TIPĂREȘTE

N-aș fi mers la acest muzeu care, sinceră să fiu, pe mine nu mă atrăgea prin însuși numele lui. Nu știu ce și-a spus în gând Mihai, atunci când prietenii noștri din Anglia, veniți în București pentru câteva zile, ne-au propus să mergem să-l vedem. Ei sunt dornici să vadă cât mai multe locuri atunci când vin în țară și, atât de dragul lor, cât și de o curiozitate firească, cuibărită undeva într-un colțișor ascuns din mintea mea, am mers, în prima jumătate a lunii august, să vedem ce-i cu muzeul acesta, .

Așa că, i-am așteptat pe prietenii noștri, cam după ora prânzului, undeva în Centrul Vechi al capitalei, unde ne-am răcorit, mai întâi, cu câte o bere, la o terasă, în apropierea căreia apare, pe hartă, ca fiind adresa

Romanian Kitsch Museum, cel cu pricina, de pe Strada Covaci, nr. 6. Adresa este aceasta, însă, intrarea nu este pe Covaci ci pe strada Soarelui, cu care aceasta se intersectează, clădirea în care se află având, într-adevăr, o latură pe Covaci.

Intrarea se face pe o scară îngustă, cu trepte din lemn, ce pare a nu face parte din proiectul inițial al cădirii, ci pare a fi făcută „ad hoc”, tocmai pentru a ajunge la nivelul superior, unde se află muzeul. Sunt sigură că vechea intrare în imobil era chiar pe Covaci, însă după ’89, când Centrul Vechi a devenit înțesat de terase la stradă, intrarea a rămas doar pentru restaurant, intrarea nouă în muzeu fiind improvizată, prin strada Soarelui.

La intrare nu mai erau acei „temuți păzitori”, doi lei, din ghips (?!) aurit, pe care i-a pozat colega noastră @crismis, atunci când a fost și ea acolo, și despre care a scris și ea pe site.

Panta scării este puțin abruptă și are vreo două spații de odihnă, poate chiar trei dacă socotim și schimbarea de direcție spre locul cu pricina. Pereții scării înguste cred că sunt din ghips carton și sunt pictați cu desene ale căror imagini, asociate, se potrivesc ca nuca-n perete unele cu altele, de ex.: un îngeraș lângă niște zaruri de joc de noroc, imaginea unui Christ ce are pictat pe piept simbolul lui Superman și mai jos, la picioarele lui, niște pungi de cadouri, din hârtie, cu pisicuțe (sau ursuleți?), niște felii de pepene, fructe de ananas ce înconjoară chipul lui Isus, toate de un gust mai mult decât îndoielnic, imagini care ne pregătesc –oarecum- pentru ce urmează să vedem.

În spatele biroului din antecamera muzeului ne întâmpină, zâmbind, o fată tânără care a încasat taxa de vizitare a muzeului – 30 lei/persoană.

Locul aici are, de asemenea, pereții desenați și „mobilierul”, niște etajere, de fapt, pline de bibelouri din ceramică sau porțelan de proastă calitate. Un afiș mare scris, doar, în limba engleză, acoperă o bună parte din peretele din fața noastră. O întreb pe fată de când este înființat muzeul și dacă are mulți vizitatori. Spre mirarea mea, habar nu are de istoricul muzeului! Îmi spune, în schimb, că este foarte căutat de străini și că acestora le-a plăcut. Mă gândesc că le-a plăcut mai mult pentru că majoritatea înscrisurilor din muzeu sunt în limba engleză, altfel nu văd ce-ar fi putut să le placă! Fac o completare și spun că, ajunsă acasă, aflu de pe net că muzeul a fost deschis în primăvara lui 2017 și că Exponatele provin din colecţia personală a proprietarului Muzeului Kitsch-ului, Cristian Lica (cel care a investit 15 mii de euro în noua destinaţie culturală), o colecţie realizată de-a lungul anilor cu ajutorul consignaţiilor, târgurilor de profil şi altor colecţionari şi îmbogăţită recent cu numeroase artefacte.

Intrăm în spațiul propriu-zis printr-o perdea cu franjuri, din mărgele, și începem traseul din partea stângă, în sensul acelor de ceasornic, cum am fost sfătuiți la intrare. Ne întâmpină –cine altul? - decât un Dracula-manechin, mai degrabă caraghios decât înspăimântător, „brand”-ul românesc pe care s-a pedalat nejustificat de mult și care a făcut ca România să aibă o imagine falsă în afara țării. În fața manechinului este o perdea de pânză pe care sunt prinse, cu ace, exemplare din ziarul „Dracula”, care a inundat piața după ’89 și care, sub titluri bombastice, dorea să atragă cititorii creduli în miracole și în tot felul de trăznăi. Facem câteva poze, mergem mai departe și ajungem într-o zonă ce expune Religious Kitsch. Este, într-adevăr, de prost gust și, mai mult decât atât, după părerea mea, este chiar o impietate să asociezi imaginea lui Isus Cristos, sau a Sfintei Treimi, cu obiectele confecționate industrial, expuse aici. N-am să înșir ce obiecte sunt asociate, chiar în mod grotesc, cu religia, am să las pozele să vorbească despre ele. Vreau, doar, să spun că acestea NU SUNT PRODUSUL GÂNDIRII ROMÂNEȘTI, ele sunt aduse din alte părți ale lumii, mă refer – în mod special – la cele fabricate industrial (carpete cu „răpirea din serai” ce „decorează” pereții, ceasuri cu afișaj electronic, cruci din ceramică, statuete de sfinți, din ghips, etc. etc.). Dacă este un produs românesc de kitsch religios autentic, acesta este un tablou (votiv?!) pictat într-o biserică –nu știu în care-, ce reprezintă familia unui cunoscut finanțator de echipă de fotbal, care se declară ca fiind o persoană foarte religioasă.

Intrăm, apoi, în zona nu demult apusă, a P. C. R. , mai bine zis a ultimilor ani de comunism românesc. Obiectele de-aici sunt destule, dar cel mai semnificativ kitsch mi s-a părut a fi imaginea fostului dictator, Nicolae Ceaușescu, care apare în ziarele vremii, la momentul autoproclamării ca Președinte de Republică Socialistă -în 28 martie 1974-, ținând în mână „sceptrul prezidențial”, obiect devenit țintă de ironie a lui Salvador Dali, care-l „felicită” pe acesta că a devenit primul președinte de republică cu „sceptru regal”. Nu obiectul, în speță sceptrul, este ironizat, ci gestul în sine, care devine, astfel, un autentic kitsch.

Mai departe intrăm în spațiul numit Kitsch-ul legat de designul interior, mobilat cu multe „vitrine”, obiecte de mobilier de sufragerie, aproape nelipsite din casele românilor în perioada comunistă. Asta se găsea pe piață, asta cumpăram. Numai că aici acestea au expuse, pe etajerele din sticlă, tot felul de obiecte, care mai de care mai kitsch-oase. Nu le pomenesc, vă las să vedeți pozele și să „admirați”, printre altele, și nelipsiții pești de sticlă care decorau interioarele, așezate pe televizoarele sau servantele de-atunci.

Sunt și obiecte care, după părerea mea, chiar nu-și aveau locul aici, cum ar fi: sifonul din sticlă învelit în plasă de sârmă, sticlele de lapte, bufetul de bucătărie, -aici kitsch-ul derivă din faptul că este „tapetat” cu abțibilduri-, masa din sufragerie cu scaunele tapițate, canapelele și fotoliile, paturile cu lada nelipsită de la capătul lor, unde se puneau plapuma și așternuturile, și multe alte obiecte care acum, în era digitală, par a fi, într-adevăr, desuete dar care, atunci, făceau parte din viața noastră. Ce este kitsch, sunt cuverturile care le acopereau, confecționate din materiale cu desene de prost gust, pernele așa-zise decorative, cusute cu însemnele unei cunoscute echipe locale de fotbal, florile și fructele din plastic, puse în vaze de sticlă sau în coșulețe așezate pe mese.

Trebuie să pomenesc și de obiectele grupate în secțiunea Modern kitsch, cu obiecte de vestimentație confecționate din materiale de proastă calitate și fără gust asortate, cu care sunt îmbrăcate vreo două manechine, sau de nelipsita păpușă îmbrăcată în mireasă, care este așezată pe capota mașinilor, la nunți, sau chiar de mașinile „tunate”, din perioada actuală.

O zonă care este „la ea acasă”, ca să spun așa este, bineînțeles, cea ocupată de Gipsy Kitsch. Eheei, aici treaba este chiar serioasă! Poate de aceea i s-a alocat un spațiu mai mare, ce ocupă mai mult de jumătate din zona în care ne aflăm. Sus, la ultimul nivel, la care ajungem pe o scară, de asemenea, improvizată este zona rezervată Kitsch-ul în Artă. Să ne întoarcem, însă, la zona cel mai bine reprezentată.

Începând de la „palatele cu turnulețe” pe care și le-au făcut conaționalii noștri de etnie rromă; de la locurile de odihnă veșnică, mobilate cu tot confortul modern - televizoare și aer condiționat-; de la zecile de grame de lanțuri masive și brățări din aur, pe care le etalează (și) atunci când sunt la plajă; de dinți îmbrăcați în aur, etc, etc, …... și până la versurile agramate, dar „originale”, ale manelelor, din care nu lipsesc cuvintele ce rimează: „dușmanii” și „banii”, avem o gamă largă, generoasă, de ilustrare a kitsch-ului, în toată hidoșenia lui.

Și pentru că tot veni vorba de „bani”, ceva mai grotesc nu credeam că am să văd vreodată: la ultimul nivel, în zona „kitsch-ului în artă” se află un tavan pictat, dar nu ni se spune în ce casă se află, care imită grosolan desenul lui Michelangelo numit „Crearea lui Adam”, de pe plafonul „Capelei Sixtine”. Numai că aici apare imaginea lui Dumnezeu-Creatorul care, în loc să-l însuflețească pe Adam, prin fluxul sfințit, dătător de viață, nevăzut dar intuit, prin apropierea degetelor lor, –ca în mesajul original-, aici Adam încearcă mituirea lui Dumnezeu, întinzându-i o bancnotă (dolari?!) pentru a obține iertarea păcatelor lumești. Mi se pare că este o blasfemie, față de o pictură celebră, aflată într-un loc sacru!

După ce-am terminat vizita, îl întreb pe tânărul nostru prieten englez ce părere are despre acest loc. Îmi răspunde că ceva atât de prost gust nu a mai văzut, iar după expresia feței lui îmi dau seama că asta l-a marcat și că nu va uita ușor acest muzeu.

La finalul vizitei noastre citim un îndemn, marcat cu o săgeată, prin care suntem invitați, dacă vrem să folosim toaleta, să scriem pe pereți un mesaj! Asta așa, în loc de semnătură în „cartea de impresii” a muzeului. Dacă tot am văzut numai mizerii, (după părerea mea) de ce să nu le scriem și pe pereții W. C. -ului?!

Dacă vă recomand să vedeți acest muzeu? . Și „da” și „nu”! . Poate doar dacă aveți un simț al umorului foarte dezvoltat și numai dacă sunteți într-o stare de detașare totală față de elementul religios, care aici a fost mult denaturat (asta într-o exprimare eufemistică), lucru care mi-a lăsat un gust amar! Alegerea vă aparține!


[fb]
---
Trimis de doinafil in 20.08.18 13:20:05
Validat / Publicat: 20.08.18 14:32:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1526 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 20. Adam vrea să-l mituiască cu bani pe Dumnezeu, să-i ierte păcatele lumești.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32150 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

Michi
[20.08.18 16:13:11]
»

Mulţumesc că l-ai semnalat. Cred că am să-l vizitez ca pată de culoare printre muzeele lumii.

Carmen Ion
[20.08.18 18:04:05]
»

@doinafil: Încă de când am aflat de acest muzeu mi s-a părut o idee excelentă. Cred că educația estetică se face și prin metode preluate din psihologia inversă.

Kitschul e omniprezent în viața noastră, nu trebuie să-l căutăm prea mult și nici să ne întoarcem la ”epoca de aur” ca să-l găsim.

Și mai cred că dl Mihai a avut o idee bună invitându-i pe prietenii voștri englezi să vă însoțească. În general, englezii au umor și bănuiesc că au apreciat exponatele.

Felicitări pentru review!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianbogdan
[20.08.18 18:43:43]
»

Buna!

In felul lui este un muzeu interesant asa ca merita o vizita.

doinafilAUTOR REVIEW
[20.08.18 21:11:55]
»

@Michi: Da, mama Michi, merită văzut, mai mult din curiozitate, cum am făcut-o și eu!

Mulțumesc pentru vizită și vot!

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.08.18 21:45:25]
»

@doinafil: Da, cred că merită văzut acest muzeu, dar... eu nu m-aș duce acolo. Să mai și plătesc 30 lei taxa de vizitare! Păi, kitsch vedem peste tot în jur. Trebuie doar să-l observăm. Oricum, e de apreciat ideea de a organiza acest muzeu. Dacă au succes, dacă au vizitatori... foarte bine! Să arătăm lumii și ceea ce avem urât!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafilAUTOR REVIEW
[20.08.18 21:52:53]
»

@Carmen Ion: Așa este Carmen, precum spui:

educația estetică se face și prin metode preluate din psihologia inversă.

Kitsch-urile expuse sunt de tot hazul, pe unele le-am „înghițit” cu noduri, la unele am râs cu poftă, nu m-au deranjat nici chiar cele asociate cu elementul religios! Am rămas, însă, cu gustul amardoar la sfârșitul vizitei, după ce-am văzut „pictura” pe tavan, cu intenția de mituire a Domnului! Oricât de mult simț al umorului aș avea, m-a mâhnit ideea în sine, aceea a „psihologiei inverse”, din mintea unor co-naționali!

Ai să râzi, poate, dar nu Mihai a fost acela care a făcut propunerea de vizitare a muzeului, ci chiar tinerii noștri prieteni care trăiesc în Anglia. Spre rușinea mea, eu nici nu știam de existența lui! Mihai, în schimb, știa. Citise review-ul lui @Crismis, de anul trecut.

Vizita la muzeu merită să o faci, măcar așa, în contrapondere la frumusețile pe care le-ai văzut în Perugia!

Mulțumesc frumos pentru ecou și vot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafilAUTOR REVIEW
[20.08.18 22:17:05]
»

@iulianic: La deschiderea muzeului - în primăvara anului trecut - taxa pentru noi, românii, era de 20 lei/pers. Doar străinii plăteau 30. Organizatorii s-au gândit, atunci, să ne taxeze mai puțin pe noi, care suntem agresați zilnic de kitsch-ul care ne înconjoară la tot pasul.

Iată că după doar un an și câteva luni, s-au răzgândit și plătim la fel.

Da, are căutare muzeul, mai ales pentru cei de afară, numai că eu aș prefera să le arătăm străinilor doar părțile frumoase din țară, nu ce avem urât!

Îți mulțumesc pentru ecou și vot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
doinafilAUTOR REVIEW
[20.08.18 22:26:42]
»

@adrianbogdan: Pentru taxa de 30 de lei nu l-aș mai vizita, în schimb, aș plăti bani grei să mai văd odată Vaticanul sau Louvrul!

Merită doar pentru amuzament, dacă ai starea necesară!

Mulțumesc pentru vizită și vot!

mihaelavoicu
[21.08.18 07:18:22]
»

@Michi: Cred că ar fi păcat să vă poluați fondul cultural acumulat!

mihaelavoicu
[21.08.18 07:31:51]
»

Doina dragă, eu sunt un om sincer. De dragul tău și a muncii depuse, am votat. Dar de citit nu, pentru că-l citisem pe cel al Cristinei și nu vreau să mă-mi ”poluez” ochii și spiritul cu așa cava. Sunt așa de scârbită de toate câte sunt în jur, încât și gratuit, nu m-aș duce.

Și să știi că tineretul, în felul ăsta, ușor, ușor, dar mai ales copiii, își formează o percepție a ceia ce este arta, cu care vor rămâne. O nonartă, pe care o vor aprecia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafilAUTOR REVIEW
[22.08.18 00:00:16]
»

@mihaelavoicu: Te înțeleg, Mihaela, și-ți dau dreptate! Dacă ai fi citit începutul, măcar, ai fi văzut că, inițial, nici eu nu voiam să merg aici. Am făcut-o mai mult de dragul prietenilor dragi veniți din Anglia, care au făcut propunerea, și-abia apoi din curiozitate!

La final am rămas cu un gust amar!

Îți mulțumesc de vizită și de vot și te îmbrățișez!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihaelavoicu
[22.08.18 08:17:47]
»

@doinafil: Am citit începutul. Dar prietenii tăi vor rămâne cu o astfel de impresie despre România. Cred că i-ai dus și prin alte muzee din București, că altfel nu se poate.

Privește la P06, cum își bat joc de Michelangelo. Asta nu mai ține de comunism, ține de actualitate. De prostie și incultură.

Să nu mai duci și alți musafiri acolo, că ne facem de rușine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
doinafilAUTOR REVIEW
[22.08.18 12:14:06]
»

@mihaelavoicu: Reproduc un mic paragraf, legat de P06 și P07:

un tavan pictat... care imită grosolan desenul lui Michelangelo numit „Crearea lui Adam”, de pe plafonul „Capelei Sixtine”. Numai că aici apare imaginea lui Dumnezeu-Creatorul care, în loc să-l însuflețească pe Adam, prin fluxul sfințit, dătător de viață, nevăzut dar intuit, prin apropierea degetelor lor, –ca în mesajul original-, aici Adam încearcă mituirea lui Dumnezeu, întinzându-i o bancnotă (dolari?!) pentru a obține iertarea păcatelor lumești. Mi se pare că este o blasfemie, față de o pictură celebră, aflată într-un loc sacru!

Vizita aici mi-a lăsat un gust amar!

Îți mulțumesc că ai răbdare cu ce-ți scriu!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihaelavoicu
[22.08.18 14:33:55]
»

@doinafil: Asta e culmea! Acest muzeu nu numai că prezintă niște exponate kitch, chiar le ”fabrică„, le ”ticluiește”.

Atunci nu mai e muzeu, e manipulare, rea intenție și distrugere a ce a mai rămas frumos, adică artă, cultură, civilizație, literatură. Scopul: îndobitocirea completă.

Scuză-mi limbajul, dar știu ce vorbesc.

Te îmbrățișez!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[22.08.18 22:25:17]
»

@doinafil:

Doina, am văzut că aţi trecut şi voi pragul muzeului, m-am mirat puţin dar m-am dumirit citind cum aţi ajuns totuşi acolo. Sincer, nu mă atrage în nici un fel, nici măcar să plătesc jumate din preţ cu bitcoin, că pot

Aş da însă mai mult pe un bilet să revăd nişte desene superbe dacă ar fi expuse undeva...

doinafilAUTOR REVIEW
[22.08.18 23:10:22]
»

@elviramvio: Și tu și Mihaela Voicu, colega noastră v-ați mirat că eu și Mihai am fost acolo. Am comis-o, asta e!

Poate că data viitoare, în contrapondere (pentru echilibru), vom merge la „Muzeul de artă al României”, sau la cel al „Colecțiilor de artă”. Nici nu mai știu dacă ultimul mai există. Pe-amândouă le-am vizitat în anii de dinainte de '89 și mi-ar plăcea să le revăd.

Sau poate că vom merge la „Muzeul orașului București”, despre care tu ai scris atât de frumos!

Îți mulțumesc pentru ecou și vot!

elviramvio
[23.08.18 08:01:25]
»

@doinafil:

Cu drag. Cât despre desene, poate convingi persoana aceea să recidiveze, merită!!

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[23.08.18 11:52:58]
»

@doinafil: Mă surprinde tariful foarte mare practicat pentru accesul la Muzeul Kitsch-ului din București. Îl putem oare compara – ca muzeu – cu Peleș sau Pelișor unde pentru vizitare achităm 30 lei/persoană - la Peleș și 20 lei/persoană - la Pelișor? Evident, cu reduceri substanțiale pentru anumite categorii de vizitatori. Vezi site-ul Muzeul Național Peleș

Sunt, desigur, și alte muzee frumoase și reprezentative pentru România. Cele două sunt doar niște exemple, primele care mi-au venit în minte.

Personal, nu cred că Muzeul Kitsch-ului din București are cine știe ce căutare. Și nici nu cred că se bucură de aprecierea unui turist adevărat, în căutare de frumos și de cultură. Tariful - exorbitant pentru ceea ce oferă muzeul - este justificat în opinia mea doar de principiul atât de des întâlnit în turismul românesc: "Pe care l-am prins, îl ardem la buzunar!".

doinafilAUTOR REVIEW
[23.08.18 12:56:02]
»

@iulianic: Nici eu nu cred că are mare căutare pentru noi, românii. Ca dovadă stau înscrisurile în „cartea de vizită a muzeului”, în speță W. C-ul, unde sunt semnături ale străinilor care l-au vizitat, cca 90% din totalul lor.

Eu nici nu auzisem de existența lui, Mihai știa despre el pentru că citise review-ul lui @Crismis.

Din start nu-mi place ideea unui astfel de muzeu, și cred că proprietarul muzeului,

cel care a investit 15 mii de euro în noua destinaţie culturală - cum pompos sună justificarea găsită pe net - s-a gândit, după părerea mea, numai la profit când a demarat o astfel de întreprindere. Nu știu dacă chiar credea că mai mult străinii îl vor vizita. S-a prins că românul (mă refer la marea masă, mai puțin școlită, cea care este ușor de manipulat), înghite cam tot ce-i oferi, mai ales pe micul ecran.

Nu sunt deloc de acord cu cei care spun - despre unele emisiuni cu mizeriile ce ni le oferă la TV - că ASTA CERE PUBLICUL! Total fals!!! Ia să-i dai românului lecții de istorie, de cultură, de frumusețe în artă, să vezi ce interesat va fi! . Daaar, oamenii care ar trebui să fie invitați să ne vorbească despre așa ceva trebuie plătiți pe măsura instruirii lor. Or, televiziunile, mai ales cele private, nu-și permit să aducă pe ecran oameni de valoare, că n-au bani să-i plătească și că nu fac „rating”, își permit să dea sume mai mici, chiar modice, celor care vor să apară să-și declare inepțiile - după părerea mea!

În concluzie: omul s-a gândit doar la profit și... vorba ta:

"Pe care l-am prins, îl ardem la buzunar! ".

Îți mulțumesc pentru răspuns!

webmaster26
[31.08.18 08:29:29]
»

Mutat în rubrica "Muzeul Kitsch-ului Românesc, BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

doinafilAUTOR REVIEW
[01.09.18 10:36:18]
»

@webmaster26: DA, acolo este, în imobilul aflat la intersecția indicată de Dvs. tră, numai că intrarea este prin str. Soarelui, colț cu Str. Covaci, cum am scris și în review. Dacă zoom-ăm harta, iconița cu indicarea muzeului este chiar pe unde se intră în muzeu.

Mulțumesc pentru ajutor! Să aveți un week-end cum vă place!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, doinafil, elviramvio, iulianic, Michi, mihaelavoicu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Kitsch-ului Românesc:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.099172830581665 sec
    ecranul dvs: 1 x 1