ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2017
DE fra
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Paşcani [IS], Hannover (începând cu aug2020)
ÎNSCRIS: 18.08.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 7 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Barcelona și grămada ei de muzee cu vizitare gratuită

TIPĂREȘTE URM de aici

Frumoasă a mai fost vacanța noastră în Barcelona!

După cum am spus şi în articolul anterior, am vrut o vacanță în acest oraş spaniol, unul din motive fiind plaja. Aceasta în schimb a fost o dezamagire. Culmea, că noi ne aşteptam ca vremea să fie o dezamagire. Nu-i nimic, că am avut muzee cu care să ne umplem timpul.

Pentru cine planifică o vacanță in acest oraş sigur ați aflat de marile opere ale lui Gaudi, dar si de unele muzee care au intrare gratis. Eu am gasit o lista cam cu vreo 18 astfel de obiective, o pot impartasi prin mesaj privat pentru cei interesati, ca să nu facem reclamă.

Despre Gaudi nu am să povestesc prea mult pentru ca astea sunt primele articole pe care le găsiți peste tot, dar nici nu aş avea ce să povestesc (noi nu ne-am concentrat deloc pe operele sale).

Am auzit că Barcelona e scumpă, iar asta m-a speriat un pic. Pentru cine a mai citit articole de-ale mele, poate a observat că sunt adepta vacanțelor low-cost, dar de calitate. Sunt convinsă că putem vedea sau face lucruri extraordinare cu puțini bani în buzunar, dar cu multă informare şi pregătire. Aşa că am fost tare încantată de intrările astea gratis la muzee. Mi-am făcut şi eu o listă cu tot ce se poate vizita gratis pe zile, adică pe 18 mai (ziua internationala a muzeelor, care a picat joi), sâmăta, duminica şi cam la ce ore. Apoi o altă listă cu ce e musai de văzut in Barcelona, cu preturi si orar. Le-am cercetat pe fiecare dacă merită şi dacă mi-ar plăcea ce găsesc pe acolo. Apoi în legătură cu alea pentru care aveam dubii, am mai întrebat în stânga şi în dreapta. Şi tot aşa. Acum să vă povestesc ce a ieşit - care merită şi care nu, după părerea mea. Nu le-am vizitat chiar pe toate, că nu mă atrag de exemplu tablourile şi nici bisericile. Le relatez în ordinea in care le-am vizitat, ca sa nu-mi scape niciunul.

PARCUL GUELL

Am zis ca nu ma concentrez pe Gaudi, dar chiar cu el am inceput :))

Pai am avut dup-amiaza libera in ziua in care am ajuns si parcul acesta trebuia neaparat vazut. Ne-am gandit ca e parc si e o plimbare placuta. Stiam că parcul are mai multe intrari si stiam si ca o parte se viziteaza gratis si o parte cu plată, parcă 7 euro. Am intrat pe undeva pe lateral. Intr-adevar e tare placuta si relaxanta plimbarea prin parc. Dupa-amiaza nu e asa aglomerat, dar nici pustiu. Erau multe grupuri cu ghid care vizitau. Bineînțeles, fără bilet online e cam imposibil să găseşti bilet la fața locului fix când ajungi. Pentru noi erau disponibile cam la 3 ore urmatoarele locuri libere, aşa că nu am intrat în partea monumentală. Oricum drumul până acolo a meritat si parcul în sine merită pentru fiecare alee şi palmier, natural sau construit. Merită pentru priveliştea asupra mării şi asupra oraşului, pentru muzica liniştitoare a artiştilor stradali... Ca o recomandare, parcul e destul de mare, cu alei care urcă şi coboară. Ar trebui luat în considerare factorul oboseală când vă programați vizita.

ENCANTS MARKET

Nu e muzeu, dar ar putea fi considerat. Este, din câte am înțeles cea mai veche piață de acest fel (talcioc, piață de vechituri) din zonă. Intrarea e gratis, dar tot ar trebui să ai bani la tine, că sigur găseşti ceva, poate chiar ca suvenir sau cadou pentru cei de acasă, ceva mai ieftin şi poate chiar unicat. Piața nu e deschisa în fiecare zi, parcă marti, joi si sambata dimineata aveau program. E renovată recent sau mutată într-un spațiu nou. E acoperită. O recunoaşteți de la distanță după acoperişul stil oglindă, foarte inalt si cu o formă mai drosebită. E construita pe mai multe nivele, construite si ele în pantă. Jos intr-adevăr e cam haos, adică unele tarabe sunt mai dezordonate, si parcă intr-adevăr sunt mai mult gunoaie. Dar pe margine, de jur imprejur, si la etaje, sunt chioşcuri cu de toate, si lucruri noi. Am găsit de exemplu un chiosc cu sisteme de iluminat, vechi in mare parte, dar extrem de interesante. La un muzeu nu vezi asa ceva. Sau erau unele expozitii de mobila, moderna, chiar inovativa. Am dat exemplele acestea ca să mă înțelegeți de ce zic că merită vizitat. Şi, ca la orice piață de felul acesta, nu vă fie ruşine să negociați!

MUZEUL DE ŞTIINȚE NATURALE (MUSEU BLAU)

Noi l-am vizitat gratis. A fost primul de acest fel si am avut emotii ca toata lumea o să se îngrămădească, dar cred că eram singuri în tot muzeul. Pe parcursul vizitării totuşi am mai întalnit oameni, dar nesemnificativ. Nici cei de la securitate nu stau cu ochii pe tine, cum eram eu obisnuita pe la alte muzee. Poate se bazează mai mult pe camere, desi nu stiu ce se vede pe ele, pentru ca e destul de intuneric in muzeu. E intunecat pentru ca are tot felul de povesti si materiale video proiectate pe pereti si chiar pe jos delimitate erele. E destul de mare. Noi am stat mai mult de o ora, si nu eram cu copii după noi. Am auzit ca cei de la cosmocaixa ar avea mai multe chestii interactive pentru copii, dar să ştiți că şi aici au ce face cei mici. Sunt săli cu activitati pentru cei de gradinita (probabil pentru evenimente organizate cu clasa). Erau şi ceva studenți sau liceeni care luau notițe de pe exponate. Deşi informațiile sunt multe şi de toate felurile, ar cam trebui să ştii spaniolă ca să te poți bucura cu adevărat de tot ce vezi. Fiind si primul muzeu vizitat, nouă ne-a plăcut tare mult. Mie personal mi-a plăcut mai mult decât Antipa si Bruchental (ambele mi-au placut mult si consider ca trebuie vizitate; nu vreau sa le fac reclama negativa). Ale noastre au parca mai multe fosile si mai multe exponate, dar mai putina poveste. Aici parcă te teleportează in trecut si intelegi mai bine cum s-au desfasurat unele evenimente prin imaginile si reconstituirile lor. Cel putin asta a fost senzatia mea.

MUZEUL DE MUZICA

Acesta desi eram in fata lui, cam greu ne-am orientat unde este. E langa Teatrul National, tot in zona cu Encants si Tore Agbar. Cladirea in sine cred ca e ceva conservator sau scoala de muzica - e un complex de cladiri, iar la etajul uneia dintre ele este si muzeul. Si pe acesta l-am vizitat gratis, dar mult tare nu cred ca e intrarea. Sunt indicatoare, adica l-am gasit pana la urma, doar ca ne-a luat un pic pana ne-am orientat. Apoi cand am vazut ca e la etaj si nu e o cladire in sine, am fost usor sceptici, gandindu-ne ca tot muzeul e o camera cu 3 instrumente. Fals. E tot etajul, se viziteaza in forma de U, cu directia trasata inca de la intrare. Este si zona de garderoba si trebuie sa-ti lasi rucsacul sau gentile voluminoase la cutie. Acum legat de muzeu in sine, are instrumente de toate felurile. Cred ca valoarea colectiei e imensă! Am văzut de la chitări "siameze" la orgă si un soi de țambal, harpe şi instrumente de suflat felurite. Am sa pun si poze. Ai voie sa faci, dar ti se spune să fie fără bliț. Ce mi-a placut in mod deosebit, pe langa varietatea lor, era modul in care erau aranjate: unele "vitrine" erau in forma de U si cand intrai in interiorul lor se auzeau melodii instrumentale produse fix de instrumentele expuse - de suflat, cu corzi, de percutie etc. Intr-adevar un muzeu al muzicii! Am vazut si "cutiute" muzicale (alea numai cutiute nu erau - erau ditamai lăzile) foarte înzorzonate! Am vazut si instrumente originare din india sau cultura indiana. Vă spun că nici poze in toata viata mea nu am vazut cu atatea instrumente! Nu e imens muzeul, dar mult mai mare decat ne-am inchipuit. Plus valoarea sa! Si aspectul - cu mocheta foarte bine intretinuta, ca noua. Erau elevi care exersau la orga si erau desculti. Recomand! Din nou, un muzeu care merita vizitat. Daca stiam exact cum va fi dinainte, si daca trebuia sa platesc intrarea, tot l-as fi inclus in itinerariul nostru si tot in top ar fi fost!

MUZEUL DE ISTORIE CATALANA (Palau del mar)

Acesta este situat in zona portului. Se vede de la distanta afisul cu titlul muzeului. Cladirea arata destul de interesant pe afara, cat sa ne starneasca un pic curiozitatea cu privire la ce vom gasi in interior. Si pare a fi mare! Si chiar este, dar nu toata e muzeu. De exemplu, cand am cautat orarul, am gasit mai degraba reclama daca vrei sa inchiriezi spatiu. Iar la fata locului, in cladire erau restaurante si terase la parter. Cand am intrat, holul e tare spatios, are scari rulante pentru etaje. La fel este garderoba. Legat de muzeu in sine, si aici ar fi necesara spaniola si mai ales ceva informatii deja acumulate despre istoria Cataluniei, pentru a pune in context informatiile. Aşa poate as fi apreciat mai mult muzeul. Istoria e prezentata pe segmente de ani. Iar anii acestia mai apropiati au exponate si reconstituiri sau scene care la noi inca se regasesc sau fac parte din progresul european in general. Adica nu regasesti specificul spaniol, ci specificul deceniilor trecute. A fost frumos, dar multe lucruri nu le-am inteles. Adica muzeul e bun, bine structurat, vast si variat. M-am bucurat ca l-am vizitat gratis, nu stiu daca as fi fost incantata de el daca plateam.

MUZEUL MARITIM

Si acesta e in zona portului. E interesant designul interior. A fost singurul muzeu la care ni s-a oferit ghid audio. Asta pentru ca vizitarea incepe cu un filmulet proiectat intr-o camera cu banci in care se explica importanta orasului ca port, din punctul de vedere al unui navigator din trecut (adica el e naratorul). Apoi prima data se viziteaza o nava imensa care ocupa aproape tot muzeul pe lungime. Ghidul audio e din nou util pentru ca te ajuta sa intelegi la ce se folosea o zona a vasului, ce zgomote se auzeau sau ce imagini ti se dezvaluiau inaintea privirilor. Restul muzeului nu se mai foloseste ghidul. Acesta este unul din muzeele pe care mi-am dorit cel mai mult sa le vad. Un pic parca mi s-a parut mic sau cu putine exponate. Dar aici e valabila zicala "putin, da' bun". Mi-a placut mult si partea unde vitrinele erau amenajate in containere ce vin pe vapor. Atat de potrivit!

MUZEUL ETNOLOGIC

Situat in zona Montjuic, acesta a fost sa spunem muzeul pentru care am facut un drum special si pe care ne-am grabit sa-l prindem deschis. Si ce credeti? A durat maxim 10 minute sa-l vizitam. Sincer chiar nu am inteles nimic din el. Nici ce vrea sa fie, nici ce vrea sa zica, nici pentru cine e... Aici chiar ca eram singuri singuri in tot muzeul. Iar la receptie erau vreo 3-4 persoane. Nu stiu pentru cine sau pentru ce. Singurul lucru care mi-a placut totusi, dar numai mie, a fost bibloteca, undeva la demisol. Acolo aveau de fapt exponate, doar ca erau pe rafturi inalte de 5 metri cred, ingramadite. Cele mai multe erau figurine de lut cred, mai mici mai mari, foarte expresive si interesante. Mai erau si vase, si obiecte de cult. Multe tare, dar clar nu erau aranjate ca sa le vizitezi, ci gramada ca sa le inventarieze usor. Sortate, aranjate, dar nimic mai mult. La muzeul ăsta ne-a parut rau ca am batut drumul, ca nu mai zic daca trebuia platita intrarea cum era...

ARENA MALL

Il incadrez aici la muzee deoarece se plateste intrare :D Ma refer la lift pentru a urca pe acoperis pentru o privire de 360° asupra orasului. 1 euro costa urcarea cu liftul. Coborarea nu se plateste. Se poate coborî prin mall (noi asa am facut). Merita 100%. Mai ales amplasarea. Adică bun bun urci sus, ai panorama, dar ai si ce vedea! Se vede toata aleea din piata spania pana la muzeul de arta.

FANTANILE MAGICE

Si pe acestea le includ aici la muzee, deoarece sunt un 'must see', mai altfel. Ei, aici abia pot sa spun ca am simtit valul de turisti prezenti in oras. Bag de seama ca toata lumea stie despre ce e vorba. Spun doar ca, chiar si fara muzica (stiu ca sunt unii care spun ca muzica nu se potriveste), acestea sunt placute privirii. Sunt oricum programate sa "danseze" undeva cand soarele apune si culorile se vad bine. Deci chiar e spectacol. Un mod placut de a incheia ziua. Atentie ca, fiind aglomeratie mare de turisti, apar si omuletii care vand diverse si mai strica un pic atmosfera. Am copiat mai jos programul valabil anul acesta (variaza in functie de apusul soarelui si sezonul turistic):

Magic Fountain Show times

Schedule: 2017

Closed: Monday and Tuesday

06 January - 16 February: Closed

01 April - 31 May: Thursday, Friday and Saturday: 21:00 - 22:00

01 June - 30 August: Wednesday - Sunday: 21:30 - 22:30

01 September - 31 October: Thursday, Friday and Saturday: 21:00 - 22:00

01 November - 31 March: Thursday, Friday and Saturday: 20:00 - 21:00

POBLE ESPANYOL - muzeul satului

Acesta este singurul obiectiv din categoria muzee pentru care am platit intrarea. Am luat biletele online cu o zi inainte. Oricum nu e cu programare la o anumita ora, deci nu iti strica programul in niciun fel. Doar ca in loc de 14 euro de persoana a fost 12 parca sau de la 16 a fost 14... nu mai stiu sigur.

Nu eram hotarata daca vreau sau nu sa mergem. Citisem ca nu e cine stie ce, dar chiar inainte de a pleca am mai intrebat pe cineva care fusese in oras ce e de vazut neaparat si mi-a spus ca lor acolo le-a placut cel mau mult si ca merita bla bla bla. Cand am ajuns noi la ziua cu pricina, ne-am gandit ca si asa am economisit atat, nu e o cheltuiala asa mare. Si asa am decis sa mergem. Ce-i drept, e o plimbare placuta. Dar mic tare. E facut pe zone. Eu cred ca erau 2 maxim 3 case/constrctii pentru fiecare zona. In cazul asta, nu mai inteleg pentru ce sa le mai imparti pe zone... Alt aspect: era plin de copii. Am nimerit noi fix sambata si in mijlocul unei expozitii gen lego (piese mult mai mari, dar asemanatoare). Cam toti copii aveau in mana cateva jucarii-omuleti cumparati integral sau pe bucati dupa bunul plac. Noi ne gandeam doar ce costisitor e sa mergi intr-un loc de felul ăsta cu cel mic. De frumos, sigur i-ar fi placut. Si mie mi-a placut expozitia respectiva - maxim! Asta poate m-a facut sa nu regret asa mult alegerea facuta, dar a fost pur intamplator! Mi-a mai placut un atelier cu sculpturi realizate din metal reciclat, adica bibelouri facute din furculite, linguri, piese de bicicleta. Am vrut sa fac poza, dar mi-era rusine sa fac poza fara sa cumpar nimic (cea mai ieftina piesa era vreo 20 euro cred). Si tot frumos era un atelier de sticla; aici puteai chiar sa vezi cum se face o piesa de artizanat de la cap la coada. La fel, foarte scumpe piesele finale. Fiind hand-made si unicat, poate merita. Nu vreau sa descurajez pe nimeni, dar sa stiti la ce sa va asteptati.

AQUARIUM

Nu stiu daca are rubrica separat; si acesta e un muzeu - de pesti! Si aici am luat bilet online cu o zi inainte. Nu era aglomerat la intrare la casa de bilete, dar in interior erau destul de multi copii. E clar un obiectiv pentru familii. Nu mi s-a parut foarte mare, in schimb erau destul de multe specii de pesti. Nu am mai fost la acvarii asemanatoare, ca sa pot face o comparatie. E impresionant tunelul prin care te misti pe banda rulanta. Acolo sunt intr-adevar multe exemplare de pesti mari, chiar rechini parca, dar cam din 3-4 specii, nu e foarte mare varietatea.

MUZEUL DE ISTORIE A BARCELONEI - MUHBA

Din cate am vazut eu pe net, acest muzeu are mai multe puncte, in functie de plasarea in spatiu a descoperirilor arheologice. Noi am intrat la acea parte care se gaseste in cartierul gotic, aproape de catedrala orasului. Am asteptat un pic pana a inceput programul cu intrare gratis (duminica dupa-amiaza). Despre programul asta se pare ca stiau mai multi oameni, ca s-a format la intrare, imediat ce s-a implinit ora, un grup de 20-30 persoane. Noi nu am stat chiar mult la exponate si imediat se formeaza un sens de mers, la pas domol, iar aglomeratia nu se simte. Legat de muzeu, asta este ceea asteptam de la un muzeu de istorie! Am mers efectiv printre ruinele vechii asezari. Se pare ca are origini romane. Mi-a placut ca nu am pasit pe piatra arheologica, ci pe niste structuri bine fixate, nu foarte sus suspendate. Si mi-au placut si televizoarele puse din loc in care se prezenta reconstruirea computerizata a ruinelor. Intr-adevar altfel intelegi cum arăta zona in trecutul indepartat. Sotului meu nu-i venea sa creadă cât de jos fata de nivelul actual al strazii a fost stravechea asezare.

Destul de intins si bine organizat situl arheologic, mai ales ca este plasat intr-o zona relativ aglomerata a orasului (aglomerata de turisti, dar si de cladiri).

MUZEUL CULTURILOR LUMII

Este exact fata-n fata cu muzeul Picasso. De mentionat ca duminica dupa-amiaza, cand se poate vizita gratis, la muzeul Picasso e o coada imensa, biletele se epuizeaza intr-o jumatate de ora, maxim o ora pentru toata dupa-amiaza. Chiar daca e gratis, nu permit intrarea la un numar nelimitat de oameni. Probabil asa e la toate muzeele, dar la Picasso cred ca e cel mai aglomerat si se ajunge la limita. La restul nu, probabil. Eu am inteles astea de la un paznic. Era un om nemultumit ca nu mai poate intra. In schimb la acest muzeu, muzeul culturilor lumii, nu era asa aglomerat. Probabil plasarea relativ central il face un obiectiv vizitabil, avand in vedere ca nu era asa pustiu ca la muzeul de stiinte ale naturii sau ca la cel etnologic/etnografic. Sincer de asta l-am vizitat si eu. Si sa stiti ca nu e un muzeu chiar mic. Mi-a placut mult si acest muzeu. E aranjat pe zone, dar eu cel putin nu am gasit deloc Europa. Sunt sculpturi, tepuse, obiecte de cult, din culturile asiatice (mai multe tipuri) si africane si chiar americane (latino-americane). Iarasi un muzeu asa cum toate ar trebui sa fie. Destul de bine "aprovizionat". Si chiar partea aceasta asiatica si africana nu avusesem ocazia sa o explorez prin calatoriile mele, asa ca mie mi-a prins chiar bine.

MUZEUL DE DESIGN

Si acesta e plasat un pic peste mana, intr-o zona poate mai putin turistica. De fapt, e o imbinare de 4 muzee - muzeul de textile, muzeul de ceramica si inca doua. Are vreo 4 etaje, cu acces separat, pe scari rulante. Si acesta are o forma mai deosebita, cu partea superioara mai iesita in afara cumva. Sotul meu era tare plictisit de atatea muzee si nu mai avea rabdare, aşa că am trecut destul de repejor prin el. Un etaj era cu mobila mai deosebita, cu scaune inovative de exemplu. Acolo intr-adevar daca te ducea cineva cu ochii inchisi si te intreba la ce muzeu crezi ca esti, ai fi spus: de design. Chiar dat frau liber imaginatiei. Dar erau si piese simplute, care nu-ti dadeau impresia ca esti in muzeu. Apoi un etaj cu ceramica, evantaie, panze etc. Alt etaj cu haine. Etajul acesta era intunecat, pentru a nu degrada mai mult materialele si asa vechi. Aici cred ca am stat cel mai mult. A fost wow. Colectia mare, cu piese variate pentru fiecare interval de ani. Si ultimul etaj era cu un fel de istoric al textului, al afiselor al reclamelor. Nu am inteles exact, ca era spaniola. Si la unul din etaje, pe partea laterala a expozitiei, era o zona de relaxare, cu o banca lunga, asezata de-a lungul unei ferestre imense, cu vedere panoramica asupra orasului, a zonei. Frumos.

Ca o concluzie

Am profitat la maxim de muzeele gratis. Sunt multe, majoritatea aerisite, nu cu ingramadeala mare. Noi nu am fost la toate, dar consider ca am ales destul de bine. Chiar dupa primele muzee vizitate am incercat sa facem un clasament. Sincer, nici dupa o luna de zile nu m-am putut hotărî care mi-a plăcut cel mai mult. Optez intre primele doua vizitate, in parte si pentru ca au intrecut mult asteptarile. Dar mi-au placut cam toate, fiecare avand special. Dezamagire mare a fost doar muzeul etnologic. Si nu cred ca sufeream daca săream şi peste Poble Espanyol. Adica daca vreti sa economisiti sau trebuie platite 5-6 muzee si nu stiti pe care sa-l sariti, nu-i o pierdere asa mare daca-l sariti pe ăsta. Părerea mea. Mie nu mi-a părut rău că am făcut economie la altele, dar altfel...

Gratis sunt oricum doar muzeele cotate de ei mai slab sau care oricum nu au asa mare cautare intre turisti. Nu veti vedea niciodata oferta la operele lui Guadi de exemplu. Singura oferta este poate daca le luati online. Muzeele de care am povestit nu au preturi mari in general, intre 4 si 10 euro majoritatea.

Barcelona nu e compusa doar din muzee. Nu pot sa spun ca ce mi-a placut cel mai mult la oras e cutare muzeu, dar pot sa spun ca mi-a placut Barcelona mult si datorita muzeelor ei, toate luate la un loc. Mai ales ca, daca chiar le vizitezi pe toate, pe drumul de la un muzeu la altul treci si prin parcul Ciutadella, si pe langa gara, pe langa port, mergi cu funicularul sau cu busul si vezi tot montjuicul. Si faptul de a vedea comorile trecutului sau ale imaginatiei, inchise in cladiri, ne fereste de vremea rea si face valoroasa vacanta in extrasezon!


[fb]
---
Trimis de fra in 03.07.17 15:52:44
Validat / Publicat: 03.07.17 19:49:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.

VIZUALIZĂRI: 6355 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P24 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

cristina47*
[03.07.17 19:51:47]
»

Excelent articolul! Frumoase fotografii!

Start vot!

elviramvio
[03.07.17 20:24:13]
»

@fra:

Un articol deosebit, l-am trecut la favorite.

Felicitari si vacante frumoase!

fraAUTOR REVIEW
[03.07.17 20:27:13]
»

Multumesc. Nu intentionam sa fie deosebit, cat sa trec in revista cateva muzee valoroase, despre care nu prea se vorbeste, si pe care noi le-am vizitat!

GIN2015*
[04.07.17 17:41:48]
»

Mi-a plăcut articolul, l-am citit cu plăcere. Apreciez faptul că ați vizitat multe muzee, cei tineri încep să le cam ocolească.

Călătorii reușite în continuare!

sunflower
[02.08.17 13:42:44]
»

Un articol exceptional, un adevărat mini-ghid pentru această destinație. Foarte util! Felicitări!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristina47*, elviramvio, fra, GIN2015*, sunflower
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Barcelonei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077031135559082 sec
    ecranul dvs: 1 x 1