ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.09.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 27.02.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 4 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Motelul 'Cozia' din Călimănești

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

... "Alah, alah, turcii răcnesc
Sărind pe noi, o sută"...

Da' ce treabă au, aici, turcii?

Cum așa, ăștia ne ocupă toate camerele din motel! Așa că...

"Noi punem steagul românesc.
Pe crâncena redută."

Daaaaaacă vii dinspre Sibiu, nu-i nici o problemă. La Motelul "Cozia" faci frumos la dreapta, după Motel, și întri în parcare. Simplu!

Dar dacă vii dinspre București... se schimbă treaba! Linia întreruptă, care iți oferea posibilitatea să faci la stânga - pentru a intra la Motel - a fost spoită rapid, devenind... linie continuă! Dacă nu e poliție, simplu, treci peste linia continuă și intri în parcare! Când am ajuns noi, echipajul stătea chiar lângă Motel, în dreptul intrării! Zicând - care mai tare, care în gând - ceva "urări de bine", mergem mai departe și, ceva mai sus, la parcarea din dreptul Mânăstirii... viraj stânga 180 de grade (nu Celsius, din alelalte!), și ne îndreptăm senini spre Motel. De ce așa? Pentru că așa a hotărât ediliul local... pardon, edilul local! :))

Cunoșteam Motelul de mulți ani, am mai povestit despre asta (vezi impresii)..

Fost de două stele, după relativ recenta renovare a mai primit o stea. E, totuși, un MOTEL de trei stele, nu un hotel de trei stele (cred că există o categorie diferită - hoteluri, moteluri, pensiuni). Are 40 de camere și aspectul unui motel clasic american - așezat pe lungime, cu doar un etaj, din loc în loc cu scări ce duc la etaj (de fapt are, la nevoie ȘI ceva camere la mansardă), un culoar luuuuung, și camerele pe lateral. TOATE camerele au vedere spre piscină și spre șosea.

Check-in-ul este la ora 14, iar afară vă dă (check-out-ul) la ora 11, cu o oarecare toleranță, funcție de stadiul de aglomerare a Motelului.

Cazarea costă 100 RON pe noapte, dar, din acești 100 RON, 20 RON sunt pentru micul dejun pentru două persoane. ATENȚIE, bonurile pot fi folosite DOAR pentru micul dejun!

Motelul a fost dotat cu o piscină semi-acoperită (sau semi-descoperită!), cu apă termală, adâncimea "maximală"- cum spun nemții - fiind de 1,60 m. Intrarea la piscină costă 15 lei, copii 7 lei, și se poate ieși și intra - pe acel bilet - toată ziua (și noaptea!) :)

În parcare există și un loc de joacă îngrădit, pentru copii, cu trambulină, tobogan etc. (intrarea liberă, bacșișul îl dați la câini!), care câini sunt pașnici și păzesc parcarea, împreună cu paznicul!

Și, deși văzusem pe saitul Motelului cam ce s-a schimbat la el, am pornit în cercetare.

PARCĂ ARE o destul de generoasă PARCARE, pățită... pardon, PĂZITĂ, întinsă pe toată lungimea Motelului, parcare gratuită, la umbra înalților brazi ce străjuiesc Motelul (nu, parcarea NU este sub brazi, nu e pericol pentru vopseaua mașinii):). Mai există posibilitatea de a parca mașina și în fața terasei restaurantului, dar acolo opresc și cei care vin doar pentru a mânca, deci e ceva vânzoleală, însă, la o adică... e utilă.

CAM ERA destul de mare CAMERA, atât înainte de renovare, cât și acum, având în vedere că nu au schimbat și dimensiunile Motelului. Camerele sunt cu două și cu trei paturi (primim și pături):), daaaaar... camera cu trei paturi are aceeași dimensiune ca și camera cu două paturi! Camerele au paturi patrimoniale... cum? ... a!... matrimoniale, sau twins. Cele twins sunt însă cam înguste, doar 80 cm lățime! Nu, ochiul umflat nu este din cauză că am căzut din pat, ci din cauză de curent! Totuși, am aruncat un ochi (nu cel umflat!) și într-o cameră cu trei paturi și este acceptabilă, ca spațiu (ochiul mi l-am recuperat mai târziu, căutând camerista pentru a-mi descuia ușa!):))

Camera este bună de măritat, fiind DOTATĂ cu televizor cu ecran turtit (plat), cu vreo 35 de programe (și sport, și desene animale... animate), parchet pe jos, în balcon - mochetă, două mici noptiere la capătul patului, noptiere "asezonate" cu două veioze, e bine! Camerele sunt prevăzute și cu aparate de aer condiționat, nefiind așa cald nu l-am folosit. Camerele au ferestre termopan, așa că nu se aud mașinile ce trec pe șosea.

În camera cu două paturi există două mese, una la geam, care are și două fotolii, și una lângă dulap, și ea destul de mare. Dulapul, începător... nu, începător sunt eu, ÎNCĂPĂTOR, suficient și pentru trei persoane (încăpător pentru hainele lor, se înțelege!):D. În camera cu trei paturi masa cu fotolii de la geam este scoasă, pentru a face loc celui de-al trei-lea pat.

Nu e bine că, în cinci zile, nu ne-au schimbat așternuturile și nici prosoapele. Dar, deși nu era multă lume în Motel, fetele alergau de colo-colo, aranjând prin camere, sunt sigur că - dacă le-aș fi rugat - ar fi schimbat și așternuturile și prosoapele.

BA IA , ba nu ia ciubuc, dar BAIA, (un pătrat de 1,80 pe 1,80 m) este dotată cu prosoape, două mici săpunele, priză pentru aparatul electric de bărbierit (pe cel normal am încercat să-l bag în priză, dar am ars doar siguranțele în tot cartierul!):)), și o destul de generoasă cabină de duș semirotundă. Ce e de remarcat este faptul că, în ciuda mărimii destul de reduse, chiuveta și vasul de W.C. sunt bine așezate în baie.

(De unde știu că baia are 1,80 pe 1,80 m? Păi, în a doua seară, am stat la o bere cu Leonardo, care mi-a spus că înălțimea unui om este, aproximativ, egală cu anvergura (distanța dintre brațele întinse lateral) ale acelui om. Care Leonardo? Da Vinci, frate, ce, l-ați uitat deja?!

Nu e deloc de bine faptul că, din baie, vine în toată camera (în ciuda ușii închise) un miros de canal foarte neplăcut!! "De vină e canalizarea foarte aglomerată, care nu mai face față stațiunii", ni s-a spus! N-am crezut, până nu am început să ne plimbăm prin stațiune! ORI DE CÂTE ORI TRECEAM PE LÂNGĂ O GURĂ DE CANALIZARE, MIROSEA FOARTE TARE ÎN ACEA ZONĂ! Am mai dat cu ceva spray în baie, am mai aerisit, a devenit locuibilă camera.

BAL CONUL este de fapt un DREPTUNGHI, mare, lung, lat, cât să încapă lejer două scaune/fotolii și o măsuță. Loc ideal pentru o cafeluță (de dimineață), micul dejun (tot de dimineață, așa, pe la 11!), iar seara, la o bere (un pahar de vin), puteți admira înotătorii care nu au somn, făcând baie în piscină (nu ne-au deranjat niciodată, probabil erau moleșiți de căldura apei!)

Totuși, există o problemă ce trebuie semnalată, și anume BALUSTRADA BALCONULUI, înaltă de aproximativ 80 de cm! Știu, știu, copii trebuie supravegheați, iar adulții în stare de... veselie nu au ce căuta pe balcon, dar totuși - balustrada e scundă și nu prea oferă siguranță!

WI FI-ul a mers bine spre foarte bine chiar, semnal tot timpul, parola se poate afla de la barul restaurantului.

PERSONALUL era ACCELERAT de dl. Viorel, patronul, și se mișca destul de RAPID, dar tot a trebuit să cer să ni se golească coșul de gunoi după două zile! :(Personalul a fost IMOBIL... pardon AMABIL, serviabil, ne-a răspuns la orice nelămurire am avut, legat nu numai de Motel, dar și despre alte aspecte ale stațiunii.)

Am călcat linia continuă, am parcat, am despachetat, ne-am conectat la Internet, ne-am jucat, am înotat... HAI LA MĂSA... auleu! , hai la masă!

De câte ori am vizitat (și stat) în Călimănești, aproape totdeauna am servit masa de prânz la restaurantul Motelului. Restaurantul este mare, are și terasă dar se poate servi masa și în interior, are orchestră, și - ceva foarte important - au o mică grădină cu plante aromatice, folosite în bucătăria restaurantului! Am identificat : busuioc, rosmarin, mentă, cimbru, leuștean, pătrunjel - MASTER CHEF - ajunge! :))

După cum vă spuneam, la micul dejun avem bonuri valorice de 10 lei/persoană.

Sunt 3 variante de mic dejun, după cum urmează :

1. Omletă plus o roșie
Unt plus dulceață
Cafea sau ceai

2. Ouă (la) ochi plus o roșie
Unt plus dulceață
Cafea sau ceai

3. Crenvuști
Brânză plus o roșie
Cafea sau ceai

Pentru la prânz, am notat câteva feluri mai importante (după părerea mea):
Ciorbă de vacă mică (văcuță) - 7,5 RON
Ciorbă de abdomen (burtă) - 9,40 RON
Ciorbă de pere mici (perișoare) - 7,50 RON
Ciorbă de boabe (fasole) cu afumătură - 7,50 RON
Ciorbă de boabe (fasole) chioară - 5,30 RON

Felul următaur:
Frigărui de râmător (porc) la grătar - 12,50 RON
Cotlet din acelaș animal omnivor - 12,50 RON
Ceafă (deasemeni de râmător) la grătar - 12,50 RON
Ficăței de zburătoare mică (pui) la tigaie - 10 RON
Mușchi de muuu-muu (vită) la grătar - 28,70 RON
Mici (mai mari) - 2,50 RON
Cordon albastru (bleu) - 16,50 RON

Câteva înnotătoare:
Păstrăv la grătar - 8,70 RON /100 gr.
Crap la grătar - 8 RON/100 gr.
Fileu de șalău - 12,80 RON/100 gr.

De dulce:
Papă nașu (papanași) 15,80 RON
Clătite (bine) cu dulceață - 4,90 RON
Clătite (și mai bine) cu brânză - 6,50 RON

Beri, vinuri, alea-alea, nu le mai înșir!

Poate această lungă listă vă va părea plictisitoare și inutilă, dar Valea Oltului este o cale de acces principală spre Ardeal, Transilvania și mai departe, și e bine să stiți unde se poate mânca (zic eu) destul de bine și la prețuri accesibile.

Fără a pretinde că a fost totul perfect (fasolea a fost cam nefiartă și fără grăsime, la fel și varza călită), una peste alta am fost mulțumiți de cum am găsit Motelul "Cozia" în acest final de septembrie 2015.

Vă doresc, la fel ca întotdeauna, concedii multe și frumoase!

Webmaster, dacă se poate, ca fond muzical, Casa Soarelui-Răsare (House Of The Rising Sun, a formației The Animals. Multe mulțumiri!


[fb]
---
Trimis de puiutea in 30.09.15 23:33:45
Validat / Publicat: 01.10.15 00:26:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA. A mai fost în/la: Toate regiunile
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8973 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (puiutea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Piscina semi-acoperită, cu apă termală.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 72850 PMA (din 61 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest review

14 ecouri scrise, până acum

webmaster
[30.09.15 23:54:25]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

puiuteaAUTOR REVIEW
[01.10.15 07:26:31]
»

@webmaster - Multumesc inca o data! Toate cele bune!

Dan&Ema
[01.10.15 09:09:19]
»

Complet si util. Felicitari!

puiuteaAUTOR REVIEW
[01.10.15 10:36:34]
»

@Dan&Ema: Multumesc mult, toate cele bune la toata ????!

FlorinAndrei
[01.10.15 11:21:53]
»

Salut plimbăreților

Am un pont pentru voi (și pentru cei care ne citesc): dacă mai aveți probleme olfactive cu emanațiile de la canalizare în baie, vă recomand să acoperiți gaura/grila/grătarul respectiv/ă cu ceva cât mai aderent și mai consistent.

Noi am folosit cu succes (uneori) chiar coșul de gunoi din dotarea standard a unei băi.

S-ar putea ca apoi să fie... (mai) bine

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
puiuteaAUTOR REVIEW
[01.10.15 12:16:32]
»

@FlorinAndrei: La mare... e simplu : am folosit cu succes o punga cu nisip, s-a asezat perfect pe sifonul baii! Multumim pentru sfat!

makuy*
[01.10.15 21:54:57]
»

Înainte de renovare, motelul era favoritul meu pentru cazarea la Cozia. Din păcate, ultima oară când am stat acolo, am avut parte de începutul construcției vilei care a obstrucționat vederea și parte din curtea motelului. Ceea ce m-a supărat. Chiar și azi disprețuiesc vila care stă indecent, jumătate în fața motelului, jumătate pe trotuar, chiar dacă face parte din circuitul de cazări din stațiune.

Doar restaurantul a rămas locul unde, prin tradiție, luăm prânzul, atunci când suntem în zonă

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
puiuteaAUTOR REVIEW
[06.10.15 18:49:40]
»

@makuy - Este doar una din multele "retrocedări", cu doi martori, din stațiune! Amintiți-vă de frumoasa pantă din spatele Motelului, cea dinspre fostele căsuțe, unde s-a ridicat ditamai viloiul care rănește, pur și simplu, frumusețea pădurii din spate! Napoleon spunea, mi se pare, că "Fiecare om are prețul lui"!

Toate cele bune!

liviu49
[11.12.15 16:23:34]
»

Motelul Cozia reprezinta pentru mine locul in care in perioada 1977 - 1980 in perioada iulie - septembrie, cel putin de doua ori pe luna luam masa de seara la restaurantul motelului cu grupurile de turisti pe care le-am condus in multele excursii pe Transfagarasan. Eram cazati in Calimanesti, mai rar in Caciulata, iar cina si micul dejun erau rezervate mereu la restaurantul motelului Cozia. Seara, mai mereu, aveam sansa sa ascultam muzica si de cele mai multe ori sa si dansam. Un alt avantaj era ca hrana pentru micul dejun de a doua zi il luam la pachet (hrana rece), pentru a putea ajunge in jurul orei 12 la intalnirea cu prietenul nostru - ursul. Din ce imi aduc eu aminte nu s-a intamplat vreodata ca cineva sa nu fie multumit de serviciile oferite, fapt ce m-a determinat sa programez mereu cina si micul dejun la motelul Cozia. De atunci am mai oprit de mai multe ori pentru a manca fie in excursii, fie in delegatii si am fost mereu multumiti.

In motel nu am fost cazat niciodata, deci nu pot face comentarii. Amintirile mele despre motelul Cozia au legatura numai cu restaurantul si sunt placute.

P.S. Felicitari pentru melodia aleasa care imi aminteste de spectacolele formatiei Sideral ( cu Mugur Winkler si Liviu Tudan ) la STACO, in anul 1968 inainte de plecarea intr-un turneu din care nu s-au mai intors. Le-a placut mai mult acolo unde au plecat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adi_na
[13.07.17 20:31:05]
»

Nu imi vine sa cred ca am ratat acest review pana acum.

Mergem la Motel anual de vreo... cinci anisori asa, si m-a incantat enorm sa citesc aceste impresii, care se pupa destul de bine cu ale mele.

puiuteaAUTOR REVIEW
[13.07.17 21:25:54]
»

@adi_na: Mulțumesc pentru vot și cuvintele frumoase! Dar, cumnata mea este chiar acum acolo, merge de zeci de ani la Motel (uneori împreună cu noi), și mi-a spus că s-au cam stricat lucrurile, privind raportul calitate-preț! N-am reținut exact cam ce, dar nu prea mai era mulțumită, s-a scumpit cam mult totul! Deci, dacă mergeți, e bine să consultați totuși saitul! Sejururi multe și frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adi_na
[14.07.17 00:32:38]
»

@puiutea: mergem. Chiar luni de fapt, pentru o saptamana. Pentru noi preturile nu prea conteaza (din fericire), pentru ca mergem cu asociatia din care face parte fiica mea (este cu handicap locomotor), si cazarea si masa sunt gratuite.

Ah. Mi-am adus aminte ca intr-adevar, ne-a spus presedinta asociatiei despre asta. Ei au mai fost luna trecuta cu alt grup de adulti cu handicap si de atunci pana acum chiar, s-a scumpit. Euroiul, bata-l vina.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
puiuteaAUTOR REVIEW
[14.07.17 00:41:47]
»

@adi_na: Sejur cât mai plăcut!

adi_na
[14.07.17 00:56:49]
»

@puiutea: Multumesc frumos.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adi_na, Dan&Ema, liviu49, makuy*
Alte impresii din această RUBRICĂMotel Cozia [Călimănești]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076961040496826 sec
    ecranul dvs: 1 x 1