GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Acest hotel nu a fost nici prima, nici macar a doua alegere a mea. Din pacate colegii de la comisia Sport-Turism s-au miscat ca melcul cu repartitiile încât s-au ocupat locurile la cele doua hoteluri alese la agentia de voiaj.
Am cautat pe site sa vad cum arata acest hotel deoarece deoarece unii colegi mi-au spus ca anul trecut era în renovare. Prima impresie: la exterior arata îngrijit, zugravit de curând în alb-albastru (balcoanele sunt în albastru), receptia renovata, lifturi moderne, camerele de la etajul 3 în sus au TV LCD, în schimb etajul 1 si 2 mai au înca TV clasice. Marea realizare cu care se mândresc fetele de la receptie este ca s-a reusit dotarea cu aparate de aer conditionat în întreg hotelul. Meteor este situat la 20 de metri distanta fata de plaja si asezat perpendicular, dar MAREA se vede din balcon! Hotelul are parcare proprie pazita, responsabilul de parcare se ocupa sa-ti gaseasca un loc de parcare disponibil dupa ce revii cu bonul ce atesta ca ai platit taxa de parcare 6 lei/zi (taxa se plateste la receptia hotelului). Totusi senzatia este ca nu sunt suficiente locuri de parcare…
Am luat o camera la etajul 5, la ora 14 era libera si cu curatenia facuta. (eliberarea camerei se face la ora 12). Mobilierul e modern tipic de hotel fara mari pretentii, TV LCD, cablu cu multe canale disponibile, frigider mic, pat matrimonial, doua noptiere, doua veioze, doua masute, pe una din ele e plasat TV. Pe jos este gresie dar cu covorase ce încadreaza patul pe trei laturi si înca unul în fata usii de la baie, termopan. Baia micuta, am gasit doua sapunele si doua plicuri cu gel de dus, atât e portia pe camera pe tot sejurul!
Dupa trei zile am întrebat la receptie de ce nu se mai pun pliculete cu gel, macar unul/zi, raspunsul a fost: asta e politica hotelului, sa se faca economie… dar pentru ca am tulburat putin apele am primit pliculete de gel pentru tot sejurul. Prosoapele se schimbau zilnic în schimb lenjeria de pat nu a fost schimbata deloc.
Un lucru pozitiv: usa de la balcon are dublura cu plasa contra tântarilor. Meteor are restaurant propriu amplasat la malul marii si braserie cu iesire pe plaja, bar cu gradina interioara unde se poate lua mic dejunul tip bufet suedez.
În jurul hotelului spatii verzi, mobilier de gradina si umbrele, loc de joaca bine dotat pentru copii. Pe spatiul verde sunt presarate câteva artefacte: un vas mare de ceramica, câteva bucati din coloane, coloana dorica cu capitel ionic, metopa cu triclifa de la un templu antic sec 4 îHr…
Pentru a ajunge la lifturi pornind de la receptie sunt doua serii de trepte, si pentru facilitarea accesului la lifturi s-au construit rampe pentru carucioare (nota 10!).
Restaurantul
Biletul meu are mic dejun tip bufet suedez si bonuri valorice de 50 lei/zi. Dimineata meniul e OK: crenvursti, brânza telemea si topita, cascaval, ficatei, oua fierte, oua omleta, legume inabusite, rosii si castraveti bucati, ardei, salam. Combinatia o faceai singur în farfurie dupa cum aveai chef. Pâinea se putea praji, suc Santal de visine si portocale, cafea la expresor (doua aparate), pliculete de ceai si felii de lamâie, lapte, pandispan sau clatite cu gem, pepene, cutiute cu margarina si gem…
Cina si dejunul se iau în restaurant pe baza bonurilor valorice, am primit bonuri cu valori de 5,10,20 lei.
Meniul se prepara la comanda, afara de ciorbe. Se straduiesc dar mai e loc pâna la perfectiune, nu putem avea pretentii mari la 3 stele.
Surpriza neplacuta a venit când am citit lista cu preturi la meniu: mari si foarte mari, cheltuiesti usor 50 lei /persoana la o singura masa si tu trebuie sa manânci doua mese cu aceasta suma, vise…
Spectacolul strazii
Gasesti de toate, magazine mici, medii cu articole de plaja, patiserii, « La scoici » scoici pregatite dupa reteta lui chef Catalin Scarlatescu, de altfel imaginea lui e asociata cu acest gen de afacere (probabil a lui!), si este afisata si reteta lui de preparare. Doua market-uri alimentare, bouticuri cu souveniruri, cu saculeti de lavanda direct de la producator, porumb fiert, înghetata, tonete cu fructe, etc.
Seara apar trasuri trase de cai albi în asteptare de turisti dornici de o plimbare în ritm cabalin.
Spectacolul plajei Jupiter
Si aici se regasesc aceleasi bouticuri cu articole de plaja, înghetata, porumb fiert sau copt, mie personal nu-mi plac sunt prea cruzi si fierti cu zahar, gogosele cu topping-uri diverse, autoservire, topogane cu apa.
Dupa ora 9, când se umple plaja cu turisti soseste o barcuta cu vele ce plimba turistii pâna la Neptun si înapoi aprox 25 de minute: adulti 15 lei si copii 10 lei. Dupa amiaza cursele reîncep dupa ora 16 când reapar turisti pe plaja. Lânga dig e o baza pentru sky-jets, banana, o salupa.
Multe parcele cu sezlonguri de închiriat 25lei/zi dar si zone pentru întins cearceafuri mai ales pe malul marii. Zilnic apar fotografi ambulanti cu o maimutica mica sau un papagal mare, frumos cu o coada lunga viu colorata, alaturi de doua personaje Disney Mickey Mouse. Faceau poza pe loc la o imprimanta color si ceea ce este de admirat de fiecare data dadeau bon fiscal!
Am prins si o zi cu mare agitata si stegulet rosu. Degeaba fluierau salvamarii ca sa se revina la tarm, lumea e inconstienta si astfel ca în fiecare an marea îsi ia tributul…. din fericire pe timpul sejurului meu nu a fost cazul pe plaja unde am fost.
Excursie de o zi în Bulgaria
La receptie am gasit un flyer de la o agentie de voiaj din Neptun cu oferte pentru excursii de o zi în:
• Bulgaria =70 lei
• Delta Dunarii = 170 lei sau cu dejun pescaresc la bord= 220 lei
Autocarul pleaca din Neptun si trece prin Jupiter- Cap Aurora, Saturn si Mangalia adunând turistii înscrisi, trece prin Vama Veche spre granita cu Bulgaria.
Ghidul nostru fiind din Mangalia ne-a povestit câte ceva si despre orasul lui, cu mândrie dar si cu amaraciune… despre cei de la santierul naval Daewoo care detin 51% si au o situatie financiara dezastruoasa, vor sa vânda partea lor de actiuni, prin urmare prima lor masura va fi concedierea a 2000 de oameni. Trist.
Am primit informatii si despre Bulgaria: populatie, suprafata, autostrazi, politica, hoti, taxe, numarul de parlamentari 240, ca la fiecare un an si jumatate au alegeri anticipate, ca 15-17% din PIB reprezinta veniturile din turism, 18-22% din PIB la greci, 30-35% la turci si la români maretul procent de 1,5% din PIB. Pe noi ne omoara lipsa autostrazilor si a drumurilor practicabile spre obiectivele turistice. Românii contribuie la PIB-ul Bulgariei cu un miliard € si 1,5 milioane de turisti …. Eu nu sunt fan Bulgaria, am fost doar în trecere de patru ori în drum spre Grecia, dar am vizitat în 2008 Balcicul pentru castelul Reginei Maria. Si acum tot pentru castel si gradinile Reginei.
Prima oprire în Balcic 4 h din care 3h în interiorul castelului si a gradinilor sale. Ghidul ne-a prezentat pe rând gradina, sera, cascada, magnolia de pe vremea Reginei Maria, am gasit-o înflorita! flori mari si parfumate superbe, nu am mai vazut flori de magnolie asa de mari, apoi degustarea de vinuri. Scump, prea scump. Apoi urmeaza turul prin castel pigmentat cu povestile despre Casa Regala, despre Carol al doilea, casatoriile fiicelor Reginei, a fost numita soacra Balcanilor, chiar si despre infidelitatile Reginei…
Lânga gradina cu trandafiri era un barbat cu un xilofon ce cânta diverse melodii, auzind de la ghid ca suntem din România s-a adaptat rapid si ne-a cântat melodii românesti, am donat un banut bulgaresc.
A doua oprire: Nisipurile de Aur, plimbare, plaja.
Ultima oprire: Varna. Aici ghidul ne-a atras atentia ca sunt multi hoti, destul de violenti în actiune, sunt adunati, trimisi la reeducare dar se întorc la treaba mai scoliti în rele…
Am vizitat centrul, catedrala si parcul din preajma. Catedrala e impozanta dar are picturile înnegrite pentru ca lumânarile pentru morti si vii se aprind înauntru! , parcul din fata catedralei e plin de tarabe cu souveniruri, iar în cel din spatele catedralei sunt femei cu tot felul de dantelarii si cusaturi artizanale facute de ele, preturi rezonabile. Ïn final am tras concluzia ca am petrecut o zi frumoasa mai ales ca am cunoscut oameni noi, draguti cu care tin legatura.
Trimis de Yolanda in 27.07.17 13:04:16
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în JUPITER / AURORA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.85591000 N, 28.60621400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Yolanda: Start vot! si ma bucur sa citesc acest minunat articol. Frumos descries, cu obiectivitate, cu bune si cu mai putin bune. Spunem ca parca lucrurile incep sa se miste, dar asta e continuata de... dar... ceea ce arata ca mai sunt multe de facut atat cu locurile cat si cu oamenii sau mentalitatile.
Foarte frumoase si pozele insa P12 e superba.
O vacanta reusita, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Ma bucur ca ai fost prima!
Nu am fost prea critica la adresa hotelului pentru ca am vazut ca încet, încet încep sa repare/modernizeze spatiul.
Era curatenie pe holuri, in fata hotelului, spatiile verzi îngrijite. Dimineata mirosea frumos pe holuri semn ca s-a facut curatenie.
Am uitat sa spun despre cele trei lifturi moderne, nota 10.
Vacante frumoase anul acesta!
Foarte obiectiva descrierea hotelului. Eu am fost la inceputul lui iunie. Mai miroseau camerele a igrasie?
Nu erau deschise restaurantul, terasa interioara, braseria, cand am fost noi. Nu erau infloriti trandafirii din parculet.
Interesanta excursia in Bulgaria. Ati platit, separat, presupun, intrarea la Castel, etc. Ca la banii astia... Super pretul! Si cu ghid!
Grozave fotografiile!
@cristina47: Nu, nu mirosea a igrasie. Si nici nu era vreun semn ca s-a dat cu bidineaua peste, pentru a ascunde ceva.
Biletul de intrare în gradina castelului la Balcic 8 leva, dupa ce am trecut de primul control era casa de bilete pentru castel 6 leva si primesti si o harta colorata cu amplasarea obiectivelor pe domeniu, harta cu legenda în 4 limbi româna si engleza, bulgara si rusa. La intrarea în castel era control si a trebuit sa prezentam al doilea bilet, eram un grup mare. În schimb fratele meu a fost ieri la Castel cu familia, 4 persoane, si nu i-a întrebat nimeni de al doilea bilet. Am schimbat lei în leva imediat ce am trecut granita, e o casa de schimb valutar 100 lei = 41,5 leva! Bulgaria are un schimb valutar fix pentru euro si dolar. Multumesc de aprecieri.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 De evitat — scris în 23.08.24 de ux135499 din BUCUREșTI
- Dec.2021 Cazare bună, masă dubla la preț — scris în 04.08.22 de ux126447 din BACăU - RECOMANDĂ
- Dec.2021 O vacanta frumoasa si tihnita — scris în 15.07.22 de ux125947 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Sejur reusit, raport calitate-pret bun — scris în 27.08.20 de dnprd din SLATINA - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Horror — scris în 11.09.19 de Stefania Emilia din PLOIEşTI - nu recomandă
- Aug.2019 Nu recomand!!! — scris în 03.09.19 de florin100 din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2019 Un hotel de 3 stele - o gluma proasta — scris în 02.08.19 de virtineanu din BALS - nu recomandă