ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.09.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Campina
ÎNSCRIS: 23.01.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

Mausoleul eroilor de la Marasesti

TIPĂREȘTE

Este un monument ridicat in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial, monument pe care am avut ocazia sa il vizitam la intoarcerea spre casa, dupa ce am, vizitat manastirile din Moldova si Bucovina.

Este ceva sobru, am simtit niste fiori cand am intrat in interiorul acestuia, dupa ce am citit cati oameni si-au pierdut viata in timpul luptelor din anul 1917 de la Marasesti, mausoleul fiind ridicat chiar in locul unde s-au dus luptele respective.

Este cel mai mare monument de acest gen din tara si printre cele mai mari din Europa, fiind situat pe E 85, intre Focsani si Adjud, pe partea stanga cum veniti dinspre Bucuresti. este o impresionanta constructie din beton, in interior sunt mai multe culoare, ce m-a impresionat cel mai mult a fost capela din mijlocul mausoleului, unde este ridicat un altar in cinstea eroilor cazuti in lupte.

Cand am fost noi, turnul mausoleului era in reabilitare (Atat la interior cat si la exterior). Este ceva care te impresioneaza


[fb]
---
Trimis de cristi82d in 28.09.10 16:04:09

VIZUALIZĂRI: 2696 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristi82d); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 accesul in turnul mausoleului se face pe o scara in forma de spirala
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 0 PMA (din 0 vot)

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmaster77
[28.09.10 18:19:47]
»

Mutat la rubrica "O zi in Marasesti" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

gcorneille*
[29.09.10 08:05:53]
»

Este intr-adevar un loc cu o incarcatura foarte mare, un loc pe care fiecare roman ar trebui sa-l vada. Am fost de patru ori acolo dar cu siguranta voi mai merge.

cristi82dAUTOR REVIEW
[29.09.10 09:13:47]
»

La noi a fost prima data desi in ultimii ani am trecut de multe ori pe langa monument

deliutza27
[29.09.10 12:08:04]
»

Putine cuvine, dar frumoase poze. Pacat ca romanii nu stiu sa faca turism adevarat. Ma gandesc ca acest loc are o semnificatie istorica foarte importanta si ar merita promovat mai mult. Va dati seama... eu din Baia Mare, aud pentru prima data despre acest monument care, dupa cum spune autorul

Este cel mai mare monument de acest gen din tara si printre cele mai mari din Europa

Asa ca, ii acord un vot cu mare placere!

gcorneille*
[29.09.10 14:06:35]
»

deliutza27: Este vorba de linia Marasti-Marasesti-Oituz, frontul pe care s-au dat cele mai multe si mai sangeroase lupte din primul razboi mondial (stii celebra replica "Pe aici nu se trece! "). Este cam departe de tine dar daca vreodata ajungi in Moldova merita din plin sa mergi acolo.

Eu am ajuns prima data acolo in clasa a doua, cand am facut o excursie la Marasti, Marasesti si Soveja, la finalul excursiei de la Soveja facandu-ne pionieri (se intampla prin '85).

Desi eram doar un copil, imaginile din acea vizita mi-au ramas intiparite in memorie, de fiecare data cand am ajuns ulterior acolo s-a suprapus imaginea din momentul respectiv cu amintirea inca vie, deci probabil ca am fost impresionat destul de mult inca de atunci. Cu siguranta asta se datoreaza si faptului ca in excursia respectiva am avut drept ghid curatorul (nu stiu daca asa se numea functia in perioada respectiva) muzeului de istorie de la Onesti, care tot drumul ne-a povestit despre luptele crancene care s-au dat in acea zona, exemplificand ulterior cu diversele vestigii din mausoleu.

P.S. Ce excursii educative mai faceam in vremurile acelea cu autocarul de la Casa Pionierilor si Soimilor Patriei... Si de fiecare data aveam drept ghid cate o persoana foarte bine pregatita in domeniul vizitat (indiferent ca era vorba de vestigii istorice, fabrici si uzine, ferme agricole sau frumuseti naturale - de fiecare data cand mergeam in zone de munte mergea cu noi o profesoara de geologie, etc.) sau orice altceva. Si acum copiii merg cu scoala la Mall sau la McDonalds...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
cristi82dAUTOR REVIEW
[29.09.10 14:10:26]
»

Intradevar, sunt foarte multe locuri frumoase in tara, despre care nu se stie sau se stie foarte putin si care merita vizitate

deliutza27
[29.09.10 14:25:35]
»

@gcorneille - Bineinteles ca am auzit de bataliile purtate acolo. Cine nu a auzit? Ma refeream strict la monumentul ridicat in onoarea lor.

Intre timp a aparut o noua editare a ecoului tau, si nu pot decat sa-ti dau perfecta dreptate. Unde sunt excursiile acelea de pe vremuri, cad aveau rostul sa ne invete ceva, nu doar sa ne arate locuri...?

gcorneille*
[29.09.10 14:29:32]
»

deliutza27: nici nu mi-as fi imaginat ca nu stii, eu doar vroiam sa readuc in memorie acele momente.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristi82d, deliutza27, gcorneille*
Alte impresii din această RUBRICĂMausoleul de la Mărășești:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063936948776245 sec
    ecranul dvs: 1 x 1