ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.05.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Pitești
ÎNSCRIS: 02.03.15
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 2 zile
colegi

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Călător prin țara mea, de data asta DOBROGEA

TIPĂREȘTE URM de aici

Traseul:

Etapa 1: Pitești – București – Cernavodă – Ion Corvin – Adamclisi – Medgidia – Tulcea;

Etapa a 2-a: Tulcea – Fetești – București – Pitești.

Prima etapă: Când am ajuns la Cernavodă pe autostradă am făcut dreapta spre sud în direcția Ostrov, pe drumul care șerpuiește printre coline, aproape de cursul Dunării, prin mai multe localități cu specific pescăresc (Cochirleni – Rasova – Vlahii – Aliman – Floriile – Ion Corvin – Negureni – Băneasa – Lipnița) și am ajuns la Mânăstirea Dervent.

După ce am vizitat mănăstirea, la întoarcere, un indicator te îndrumă să mergi mai departe 3-4 kilometri pe un drum lateral pentru a ajunge la Mânăstirea Peştera Sf. Andrei. Șoseaua, bine asfaltată, trece pe lângă Fântâna lui Mihai Eminescu, loc propice pentru grătare, după care şerpuieşte prin pădurea Migilet la capătului căreia se găseşte mănăstirea. Aici, pe lângă suveniruri, mulți dintre noi au cumpărat o brânză de vacă foarte gustoasă. De la mănăstire, am plecat către Adamclisi.

După scurta oprire la Tropaeum Traiani şi cetatea de la Adamclisi ne-am îndreptat vijelios către Medgidia. În dreptul localității Pietreni am făcut stânga și am scurtat drumul fiind cumva într-o cursă contra cronometru.

La Medgidia am poposit la restaurantul Perla Dobrogei unde am servit masa de prânz. Organizatorii excursiei stabilise din timp cu patronii restaurantului meniul. Aici am întârziat din nou pentru că aproape concomitent la restaurant s-a desfășurat un parastas, iar ospătarii au făcut cu greu față la atâția oameni. Meniul ales de organizatori a fost destul de bun pentru un preț de 23 de lei. Acestă întârziere ne-a obligat să renunțăm la a merge prin Cheile Dobrogei și să mergem pe șoseaua Ovidiu – Babadag – Tulcea.

La Tulcea ne-am cazat la hotelul Cygnus, hotel de trei stele (nu prea merita 3 stele). Camerele erau ok, în baie se putea mai bine, lenjeria și prosoapele au fost curate.

După ce ne-am cazat am coborât la cina festivă, al cărei meniu a fost de asemenea stabilit de către organizatori cu patronii hotelului (administratorul). A fost o cină perfectă cu muzică, dans și voie bună. Muzica și băutura au fost aduse de către noi în autocar. Dimineața am luat micul dejun care a constat în ceai, unt, gem, două feluri de salam, ...

După ce am servit micul dejun am plecat către Fetești, via mănăstirile Cocoș (de unde au fost cumpărate, pe lângă suveniruri, și vin și/sau miere) și Celic Dere. Dacă la mănăstirea Cocoș se intra din parcare direct în mănăstire, la mănăstirea Celic Dere din stația de autobuz până la biserică se parcurge 500 de metri. La intrarea în incintă trecem pe lângă moara de vânt și clădirile unde locuiesc măicuțele. În incinta mare a mănăstirii Celic Dere este un parc cu iarba, flori, arbuști și arbori, precum și alei betonate pentru circulație, prevăzute cu bănci pentru odihnă.

La Fetești am servit masa de prânz la restaurantul “La Popescu” care este amplasat pe malul Dunării într-un peisaj foarte frumos. Vă recomand cu cea mai mare plăcere ca în drumul Dvs. prin zonă să nu evitați să serviți o masă gustoasă la acest restaurant. Noi la fel ca și la celelalte două restaurante am stabilit din timp meniul servit însă am zăbovit mai mult pentru a putea admira zona. Unii dintre noi au comandat, în plus, diferite sortimente de pește, care au fost foarte gustoase.

Pe tot parcursul acestei călătorii am putut vedea că tot pământul din stânga și dreata șoselelor este cultivat cu diferite plante, iar în toată Dobrogea și o parte din jurul Feteștului sunt zeci de parcuri eoliene. De altfel, am văzut un studiu în care se arată că în România se produce cea mai multă energie eoliană.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de lenti in 10.05.18 16:33:04
Validat / Publicat: 10.05.18 22:16:26

VIZUALIZĂRI: 1023 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lenti); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 si grâu si iar eoliene
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12150 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[10.05.18 22:15:47]
»

La Tulcea ne-am cazat la hotelul Cygnus, hotel de trei stele (nu prea merita 3 stele).

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

lentiAUTOR REVIEW
[10.05.18 22:50:12]
»

Într-un review nou o să scriu și câte ceva despre cazarea de la Tulcea

Zoazore
[13.05.18 20:40:00]
»

@lenti: Frumoasă excursia voastră. Bravo, să mai faceți!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
lenti, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirile Dobrogei - circuite, minicircuite:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04345178604126 sec
    ecranul dvs: 1 x 1