GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Si eu fac parte dintre aceia care au avut sansa sa treaca pragul acestei manastiri, un loc care mi-a devenit foarte drag.
Si pentru ca in celelalte recenzii sunt informatii complete referitoare la locatie si istoricul manastirii, am sa ma refer strict la impresiile mele personale.
Deindata ce am intrat pe poarta manastirii, ochii mi-au fost invaluiti de frumusete. Albul bisericii contrasteaza minunat cu verdele pomilor si splendoarea trandafirilor de o multitudine de culori. Aleile pavate, in nuante de rosu si albastru, te indruma elegant spre diferitele spatii ale complexului.
Inauntru, biserica este de o frumusete aparte. Peretii sunt pictati in tehnica mozaicului iar fundalul este de un albastru care e atat de frumos si linistitor incat ai impresia ca esti in rai.
Mi-a ramas intiparita o predica pe care am ascultat-o acolo despre importanta painii in traditia crestina si gestul simbolic pe care il faceau bunicii si strabunicii nostri inainte de a taia painea: o insemnau cu semnul crucii, in semn de binecuvantare si ofranda lui Dumnezeu, care ne-a daruit-o.
O alta amintire este legata de un gest frumos facut de o maicuta. I-a servit pe copiii nostri, care zburdau pe afara, cu cozonac si le-a zambit. Cat de mult conteaza astfel de gesturi!!
La Recea, toata lumea vorbeste despre parintele Ioan. Nu stiam nimic despre el cand am fost prima data acolo dar am aflat ulterior ca este unul dintre cei care si-au probat credinta in inchisorile comuniste, un om ales de Dumnezeu sa il marturiseasca. Si a facut-o asa de frumos prin aceasta manastire de o frumusete rara.
Inchei cu cuvintele Parintelui Ioan "Nu pot şi nu vreau să uit închisoarea. Acolo am trăit cele mai înălţătoare momente spirituale din viaţa mea. Acolo m-am născut a doua oară şi Dumnezeu mi-a dat să trăiesc nenumărate minuni, să-i cunosc puterea. După '64, am fost anchetat şi închis de încă trei ori. De fiecare dată, am regretat că am ieşit."
Mai multe despre cine a fost Parintele Ioan aici;
fericiticeiprigoniti.net/ ... oan-de-la-recea
Trimis de donna77 in 25.07.14 07:19:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGHENI [MS].
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (donna77); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.46352200 N, 24.41921100 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2016 Mânăstirea Recea — scris în 25.07.16 de Ioan Raita din SINAIA [PH] - RECOMANDĂ
- May.2010 Manastirea Recea - o mica parte din Rai — scris în 06.08.10 de corinne din PUCIOASA - RECOMANDĂ
- Mar.2010 Manastirea Nasterea Maicii Domnului – Recea – o fereastra catre cer — scris în 15.03.10 de biancuta din TâRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Feb.2007 Manastirea Recea, iarna si vara — scris în 17.08.10 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ