GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Traseu rutier
Caldura verii, ca de fiecare data cand am mers la Putna, a fost stinsa de o ploaie de vara, doresc sa relatez obiectiv, despre drumul pana la manastire si voi face referire la acesta prin prisma unei alte vizite pe care am facut-o cu 2 ani inainte.
Am plecat de la Gura Humorului unde eram cazati, pe traseul, Paltinoasa, Cacica, Solca (Lucru mai putin cunoscut, este faptul ca aici este zona din Romania cu cea mai mare densitate a stratului de ozon atmosferic, detinand din acest punct de vedere locul 2 in Europa. Deasemeni la Solca exista cea mai veche fabrica de bere din Romania, dar care in bunul spirit romanesc a fost dezavectata) dupa care prin Marginea, Vicovul de Jos, Putna. Distanta este de aproximativ 70 de km, si se face in 2 ore, mers regulamentar, dar noi am facut mai mult intrucat am vizitat si salina de la Cacica, pe care daca treceti prin zona nu o evitati, si deasemeni Manastirea Arbore.
Amplasare Manastirea Putna.
Desi cum v-am spus timpul ne-a jucat renghiul si de data asta, nelasandu-ne sa ne bucuram de frumusetea zonelor prin care am trecut, cand am ajuns la cativa Km de Manastire ploaia sa oprit si dintre nori, soarele a iesit, de parca ar fi vrut si el sa viziteze o data cu noi manastirea. Ca o curiozitate, am fost la putna de 5-6 ori pana acum, de fiecare data cu o singura exceptie, am patit acelasi lucru, respectiv tot drumul pana la Manastire a plouat, iar o data ajuns acolo, ploaia sa opri de fiecare data, de doua ori chiar a iesit soarele de parca nici nu ploase, singura exceptie a fost acum 4 ani cand a plouat toata ziua.
Asadar ajunsi la manastire, am parcat si am pornit catre intrare, inainte sa intrii in manastire, privirea iti este atrasa de muntele din stanga manastirii, pe care din pietre asezate pe pamant, este scris numele intemeietorului manastirii Putna, Stefan cel Mare si Sfant, deasupra numelui tronand o cruce desenata pe sol tot din pietre. Legenda, relatata de cronicarul Ion Neculce, in " O sama de cuvinte", spune ca de pe acel munte, domnitorul Stefan cel Mare, dorind sa gaseasca locul potrivit pentru inaltarea unei Manastiri in cinstea unei victorii impotriva turcilor, a tras cu arcul, si in locul in care a cazut sageata, infigandu-se intr-un paltin, paltin din care un fragment se gaseste expus la Putna si astazi, a construit Manastirea.
Toata curtea interioara este inconjurata de chiliile maicutelor calugarilor, care astfel formeaza zidurile de aparare ale lacasului, din exterior manastirea arata ca o fortareata, curtea se gaseste extrem de bine ingrijita, totul este pus in ordine, spre deosebire de alte manastiri insa, aici nu abunda florile, ceea ce da o si mai profunda nota de sacru, facand si mai simtita prezenta in apropiere a Marelui Stefan.
Intrat in biserica manastirii, fara sa stiu de ce, am cautat in primul rand mormantul domnitorului... odata ajuns in fata lui, am simtit o stare de bine, am simtit mandria de a fi roman, de aceasi sorginte ca marele domnitor al Moldovei, am simtit parca ca am ajuns la capatul unei misiuni, m-am simtit implinit.
Dupa ceva timp am inteles acel sentiment de reusita, de incununare de succes a misiunii mele, in copilarie, iubeam povestirile despre faptele de glorie ale marelui Stefan, istorisite cu un acut sentiment de patriotism de catre cel care mi-a fost bunic, in acea perioada visul meu a fost sa ajung intr-o zi la mormantul marelui domnitor, dar ca orice dorinta a copilariei cu timpul a trecut in uitare, iar acum aflat in prezenta mormantului domnitorului, acea dorinta a fost implinita, fara ca eu sa constientizez acest lucru.
Ce ma impresionat deasemeni au fost decoratiunile altarului, care, stiind anul in care au fost realizate, dau adevarata masura a tehnicilor si artei desavarsite pe care mesterii din acele vremuri le stapaneau.
In interiorul manastiri, se gaseste si muzeul monahal de la mînăstirii, acesta este unul dintre cele mai bogate din ţară, deţinând odoare de pe timpul lui Ştefan cel Mare. Dintre acestea merităa fi menţionate broderiile ţesute cu fir de aur, tapiseriile, manuscrisele legate în piele sau bătute în metal, psaltirile bătute în argint, obiecte eclesiastice şi veşminte sfinte, picturi, sculpturi, icoana triptică purtată de Ştefan în război, portretul Mariei de Mangop. Pe langa cele mentionate, in cadrul muzeului se gaseste si o replica a spadei lui Stefan cel Mare, replica realizata dupa singura spada recunoscuta oficial ca fiind a domnitorului, si care se gaseste in patrimoniul Muzeului Topkapi Sarayi din Istanbul, Turcia.
Legendele Putnei
In curtea interioara gasim deasemeni una dintre odoarele legendare aflate in posesia manastirii, respectiv clopotul daruit manastirii de insusi Stefan cel Mare, turnat in anul 1484 si care poarta numele de Buga. Clopotul a fost folosit pana in anul 1917, perioada in care a fost reconditionat de mai multe ori. Ultima reconditionare sa incercat in anul 1928, dar din cauza costurilor foarte ridicate sa renuntat la refacerea lui si acesta a ramas in starea in care se afla pana in zilele noastre.
O alta legenda, susţinea că la Mănăstirea Putna ar fi rămas, printre multe altele, şi un ceas de buzunar, care a aparţinut lui Ştefan cel Mare, unul dintre primele de acest fel din lume, inventat şi executat de renumitul meşter nurnbergez, Petter Heller, şi pe care domnul Moldovei 1-ar fi primit în dar de la un trimis al papei, în anul 1493. Obiectul ar fi ajuns, prin intermediul episcopului Gherasim al Romanului, în posesia mitropolitului Veniamin Costachi, care, la rândul său, i l-ar fi dăruit, în 1828, „feldmareşalului armatei ruseşti, prinţul Vitgenstain”, pentru „a-şi scoate familia sa de sub blăstămul la care ea era supusă încă din timpul lui Potemchin” - în prezent nu se mai ştie nimic de soarta acestui ceas.
Drumul de intoarcere de la Putna, l-am parcurs pe acelasi traseu pana la Magura, de unde am trecut spre traseul catre manastirile Sucevita si Moldovita, revenind la Gura Humorului.
Trimis de zambarescu in 31.03.12 03:02:10
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zambarescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.86766210 N, 25.60280270 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@zambarescu: Am citit review-ul tau despre Manastirea Putna ctitoria Vievodului Stefan cel Mare si Sfant. Descrii foarte bine trairile personale, dar ma asteptam sa ne vorbesti si sa ne prezinti imagini cu Turnul Tezaurului, Turnul Eminescu, Turnul Clopotnita, despre Biserica de lemn Dragos Voda pe care Stefan a adus-o de la Volovat si a recladit-o la Putna, despre Chilia Sfantului Daniil Sihastrul…
Ma surprinde citind ca
”Toata curtea interioara este inconjurata de chiliile maicutelor…
Eu stiam ca dintotdeauna Manastirea Putna a fost manastire de calugari. De cand am fost eu ultima oara sa se fi schimbat destinatia sfantului lacas ctitorit de Stefan?
Daca spre deosebire de alte manastiri aici nu abunda florile, este tocmai pentru faptul ca Manastirea Putna este salasluita de calugari. Ei au preferat sa planteze trandafiri care cer mai putina munca minutioasa de ingrijire.
... multumec de corectare, rog webmasterul sa modifice si sa treaca chiliile calugarilor, scuze inca o data
Modificat
Am retras PMA ale acestui articol, ca urmare a autovotarii sale de catre autor, de pe un cont 'clona'.
Vezi aici.
Utilizatorii care doresc si retragerea voturilor deja acordate, sunt rugati sa solicite printr-un ecou acest lucru.
@webmaster0: @webmaster0:
E usor sa acuzi pe cineva atat timp cate el nu se poate apara... dar este si josnic in acelasi timp.
In primul rand contul bartholomeu nu i-mi apartine ci este al sotiei mele, in regulamentul site-ului nu este interzis ca doi utilizatori sa foloseasca acelasi computer, am posta de pe acel cont fara sa stiu ca sotia mea avea unul si ramasese logat la site, dar normal ca tu mai intai tai si dupa acea numeri...
Ca moderator forum ar trebuii sa stii ca prima ta obligatie este sa fii impartial, si sa nu te implici emotional sau de alt fel, ori tu tocmai asta faci, iei decizii manat de propriile tale impresii si pareri, retragi dupa care republici ecouri functie de interesul tau personal.
Ar trebuii sa spui public in cadrul tuturor ecourilor la rewiew-rile mele unde mai denigrat faptul ca am refuzat orice premiu oferit, desi ma incadram la mai multe in urma punctajului acumulat.
Si ca sa inchei, inainte sa acuzi fii sigur ca ceea ce afirmi e conform cu realitatea, si deciziile tale se bazeaza pe fapte concrete si nu pe supozitii ale tale personale ca eu as fi incercat sa fraudez ceva... de-a-lugul scurtei perioade in care am postat pe acest site, PMA-urile obtinute m-au indreptatit de mai multe ori sa revendic premii de la concurs, DAR AM REFUZAT DE FIECARE DATA SI ASTA SPUNE FOARTE CLAR CARE AU FOST INTENTIILE MELE.
Sa spun public? OK; tu ai vrut-o:
ai si aici informatii preluate de pe putna.ro - vezi "Legendele Putnei" (aia cu ceasul), plus toate fragmentele scrise cu diacritice... Iar cand ti-am oferit posibilitatea sa corectezi aceste "scapari", ne acuzai pe noi ca am fi tendentiosi! )
@webmaster0:
Domnule moderator, am spus clar ca nu am stiut ca trebuie sa mentionez sursa... dumneata ori nu poti pricepe... ori nu intelegi??? si caum sa o pot adauga cand am fost blocat.
vad ca iti continui campania de denigrare... si apropo nu mai baga pe nimeni in aceasi oala cu dumneata... esti singururl care te porti ca un stapan de slavi pe o plantatie de trestie de zahar.
DE REFUZUL MEU DE A ACCEPTA VRE-UN PREMIU DESI AVEAM DREPTUL SI MI-A FOST SOLICITAT SA IMI EXPRIM ALEGEREA DE CE NU SPUI NIMIC??? HAI SPUNE IA SA TE VEDEM... PUBLIC... dar cum sa spui asta ar demonta toata teoria conspiratiei pe care singur ai tesuto, cea conform careia urmaream doar PMA-urile... ??? sper sa arati ca esti barbat si sa spui public...
Si ca sa i-ti dau masura afirmatiilor eronate pe care le faci continu i-ti voi posta disclamerul pe care eu l-am citit in momentul in care mi-am facut cont pe site:
"Restrictii asupra informatiilor si materialelor trimise
Nu sunt acceptate texte si alte materiale cu continut ofensator la adresa persoanei, precum si la adresa etniei, rasei sau religiei unei persoane. Webmasterul isi rezerva explicit dreptul de a sterge asemenea materiale si de a aplica sanctiuni administrative la adresa autorilor. Nu sunt acceptate pe site impresii postate de proprietarii unitatilor turistice sau de catre apropiati ai lor, fiind considerate tentative evidente de manipulare a liberei alegeri a turistilor. Orice astfel de tentative, dovedite sau doar suspectate in urma unor indicii concrete, pot fi sterse de webmaster, iar impotriva autorilor pot fi luate masuri administrative. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi punct de vedere asupra unui sejur, de pe acelasi cont sau de pe conturi multiple. Deasemenea, membrii unei familii sau grup cazat in aceeasi camera (apartament) au dreptul la o singura opinie despre acel sejur. Webmasterul isi rezerva dreptul de a sterge toate postarile multiple a unui punct de vedere asupra aceluiasi sejur, dovedite sau doar suspectate in urma unor indicii concrete, in vederea impiedicarii tentativelor de manipulare a mediei calculate a tuturor impresiilor din acea destiantie. "
Preluat din Termeni si Conditii de Utilizare - AmFostAcolo.ro
VREAU SA IMI ARATI SI MIE UNDE SCRIE CA NU AM VOIE SA POSTEZ INFORMATII PRELUATE DIN ALTE SURSE???
CUM E PRIETENE??? Pai orice nou utilizator asta citeste cand isi face cont... atumci de unde doresti dumneata sa stie ca nu are voie sa preia informatii din alte surse???
Si mai e o problema, de aici nu rezulta ca nu ai voie sa postezi de pe 2-3 sau 50 de conturi, DIN CONTRA
Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi punct de vedere asupra unui sejur, de pe acelasi cont sau de pe conturi multiple.
de aici reise ca poti detine conturi multiple, atata timp cat nu posteaza 2 mebri ai familiei rewiew-ri la acelasi obiectiv.
@zambarescu... topicul a devenit nespus de turistic...
Încerc în seara asta să răspund...
”DE REFUZUL MEU DE A ACCEPTA VRE-UN PREMIU DESI AVEAM DREPTUL SI MI-A FOST SOLICITAT SA IMI EXPRIM ALEGEREA DE CE NU SPUI NIMIC??? HAI SPUNE IA SA TE VEDEM... PUBLIC... dar cum sa spui asta ar demonta toata teoria conspiratiei pe care singur ai tesuto, cea conform careia urmaream doar PMA-urile... ??? sper sa arati ca esti barbat si sa spui public...
Public îţi spun că, dacă într-adevăr n-ai fi fost interesat de puncte, alegeai din profilul personal opţiunea de a te retrage din concurs. Atunci nici acele "solicitări" (care sunt trimise automat tuturor celor care NU sunt retraşi din concurs şi au realizat fie şi un singur PMA în săptămâna respectivă) nu le-ai mai fi primit deloc.
Iar de premii şi listele de solicitări de la câştigători, se ocupă alţi colegi, iar corespondenţa şi alte amănunte legate de această parte a activităţii site-ului NU îmi sunt în niciun fel nici cunoscute, nici accesibile. Şi pe deasupra, nici măcar nu mă interesează!
”VREAU SA IMI ARATI SI MIE UNDE SCRIE CA NU AM VOIE SA POSTEZ INFORMATII PRELUATE DIN ALTE SURSE???
OK - uite:
Folosirea unor informatii obtinute prin documentare din terte surse (carti, brosuri, pliante, internet) este permisa doar cu conditia ca textele in cauza sa fie distinct delimitate (prin ghilimele, formatare diferita etc) iar sursa informatiei sa fie explicit mentionata in review.Deasemenea, normal ar fi ca ponderea informatiei obtinute prin documentare sa nu depaseasca contributia proprie (impresii si recomandari subiective ale autorului).
(Capitolul I, paragraful A, punctul 8 din regulamentul nostru.)
Nu am spus niciodată că nu ai voie să copiezi informaţii din alte surse, ci doar te-am rugat (înainte să fii suspendat!) să specifici toate locurile unde ai făcut-o şi să scrii şi 'de unde'. Cum bine s-a văzut, răspunsul tău a fost că suntem 'tendenţioşi'...
A fost alegerea ta să nu fi sincer, nu a noastră să acordăm pedepse în mod 'inutil'.
Ai mai întrebat şi "unde scrie că nu ai voie să te votezi singur?"
Simplu; tot în regulament! (Cap. III, par. B, pct. 1).
Am încheiat subiectul şi orice alt mesaj postat de tine aiurea în toate topicele deschise de tine va fi considerat SPAM şi sancţionat ca atare.
@webmaster0:
In momentul in care am intrat pe site eu nu am citit decat acel disclamer... ca exista un alt regulament, ca eu trbuie sa stau sa il caut... prietene asta e o alta discutie.
De ce nu recunoasteti ca aveti o problema?
Toate regulile astea ar trebuii puse in disclamerul de la inceput ca fiecare nou utilizator sa afle de ele.
Tu te ascunzi dupa un regulament pe care eu ca nou utilizator, nu am de unde sa stiu ca exista...
In plus de asta, corect si legal este ca inainte sa ma supun unor reguli sa i-mi fie expuse, si eu sa accept sa le respect... discutia poate continua, dar cel mai destept cedeaza mereu.
Va doresc o viata cat mai lunga cu acest site si multe realizari... desi stii la fel de bine ca si mine ca scopul acestui site este unul strict comercial, faptul ca o agentie de turism se afla in spatele lui spune tot.
Un paste fericit!
@zambarescu: Atat timp cat pe pagina principala a site-ului amfostacolo.ro ai pe coloana din dreapta link-ul Regulament impresii&poze, chiar mult mai sus si mai vizibil decat link-ul cu care tot te lauzi ca l-ai citit si care se afla exact in subsolul paginii, chiar nu mi se pare ca noi am avea o problema.
@webmaster0:
Ok i-mi fac o datorie de onoare sa i-ti demonstrez ca tu habar nu ai despre ce vorbesc eu si ca nu cunosti absolut delok cum functioneaza acest site:
In primul rand, ca sa poti posta rewiew-ri trebuie sa iti faci un cont OK?
Daca iti faci cont uite ce iti apare pe pagina respectiva:
Creare cont nou / AmFostAcolo.ro
Rog completati cu atentie campurile marcate cu *, sunt OBLIGATORII
ATENTIE mare la completarea adresei de mail - pe aceasta adresa veti primi un mail de activare.
Contul dvs este deplin functional doar dupa ce faceti click pe linkul de activare din acest mesaj!
Username * [camp obligatoriu]
Parola * [camp obligatoriu]
Adresa dvs de email * [camp obligatoriu]
Grupa de varsta * [camp obligatoriu]
Din ce localitate sunteti: * [camp obligatoriu]
Nr. de vacante pe an [optional]
[*] Sunt de acord sa primesc pe mail anunturi administrative din partea site-ului (strict necesare functionarii normale a contului)
[*] Sunt de acord sa primesc pe mail NewsLetter-ul AmFostAcolo.ro (email ocazional cu noutati, recomandari, oferte deosebite gen LastMinute etc)
Apasand butonul SALVEAZA de mai jos, sunteti de acord sa respectati termenii si conditiile de folosire a site-ului.
Daca apesi linkul "Termeni si Conditii de folosire a site-ului" esti redirectionat pe pagina cu regulamentul general, in care nu specifica nicaieri ca nu ai voi sa ai mai multe conturi, sa postezi de pe ele sau sa te autovotezi.
In concluzie un noob ca mine care eram nou pe site ce era sa citesc daca nu acel regulament???
Am rugamintea ca daca ceea ce spun eu este fals sa iei masura banari permanente, daca nu vei lua aceasta masura inseamna ca ceea ce afirm eu este real si ca automat am dreptate.
O seara excelenta si te sfatuiesc sa te gandesti de doua ori inainte sa actionezi, pentru ca am dreptate 100%.
@zambarescu:
”... am dreptate 100%.
Îmi pare rău că trebuie să te dezamăgesc, dar nu ai dreptate nici măcar 0,01%.
Cum de ce? Păi ai spus-o chiar tu: e vorba despre Termeni si Conditii de folosire a site-ului!!! iar eu şi colegii mei vorbim de 10 zile încoace despre "Regulamentul concursului"!
E ciudat că nu ai realizat asta până acum.
Şi ca să încerc o lămurire suplimentară: "Termenii şi condiţiile de folosire a site-ului" au luat naştere odată cu site-ul AmFostAcolo.ro, acum vreo 4 ani în urmă.
Ulterior, Admin-ul acestui site a decis să îl "condimenteze" şi cu o competiţie, care să stimuleze utilizatorii să dea tot ce au mai bun pentru a avea - pe de o parte, conţinut de calitate, şi pe de alta, o recompensare fie şi simbolică a celor care depun eforturi pentru a informa corect şi concret pe toţi cititorii noştri despre impresiile lor de călătorie, cazare şi/sau alimentaţie publică (fără însă a ne limita doar la astea).
Evident, orice competiţie are nevoie de un set de reguli. Primul a fost schiţat în noiembrie 2009. Urmare a diferitelor tentative de "fentare", dar şi a multor propuneri de bun-simţ venite atât din partea membrilor site-ului înşişi, cât şi din partea echipei tehnice, s-a ajuns la forma actuală.
Iar ca să nu mai existe dubii, în curând (dacă n-o fi gata deja când scriu aceste rânduri), regulamentul concursului va fi legat de cel al site-ului. Ca să fie toată lumea mulţumită.
@webmaster0:
Pai ce treaba am eu cu concursul?
Eu nu stiam nimic de concurs cand am intrat pe site, logic nu?
Eu nu pentru concurs am postat aici, si daca i-mi stiam cum sa fac sa anunt ca nu vreau sa particip niciodata o faceam.
Ok nu are sens discutia... eu am decis sa nu mai public asa ca ce rost mai are.
Multa sanatate.
@zambarescu:
” Daca apesi linkul "Termeni si Conditii de folosire a site-ului" esti redirectionat pe pagina cu regulamentul general, in care nu specifica nicaieri ca nu ai voi sa ai mai multe conturi, sa postezi de pe ele sau sa te autovotezi.
Documentul referit de tine se refera la conditiile generale de folosire a site-ului si intr-adevar nu cuprindea reguli si prevderi referitoare la participarea la concursuri.
Nu facea referire la clone (ori autovotare etc.) pentru ca in mod evident aceste practici nu sunt firesti si nu sunt acceptate niciunde. Mi-am asumat aceasta greseala si am completat 'Termenii si conditiile de folosire' cu paragraful 'Restrictii si limitari ale conturilor', precum si cu o trimitere la 'Reguli si recomandari privind textele si fotografiile incarcate pe site'.
@zambarescu, hai ca esti chiar simpatic!
”Pai ce treaba am eu cu concursul?
Eu nu stiam nimic de concurs cand am intrat pe site, logic nu?
Eu nu pentru concurs am postat aici
Buuun. Sa mergem pe prezumptia de nevinovatie. Atunci, ce rost avea sa faci pe niznaiul
”... nu specifica nicaieri ca nu ai voi[e] sa ai mai multe conturi, sa postezi de pe ele sau sa te autovotezi.
si profitand de asa-zisul "vid legislativ", sa-ti mai faci un cont, sa scrii un articol insipid (si incert) ca sa poti vota mai devreme de trecerea a 30 de zile, si chiar sa-ti votezi 5 dintre articolele publicate?!
Si daca tot nu stiai nimic de concurs, de ce ne spuneai mai deunazi ca
”... de-a-lugul scurtei perioade in care am postat pe acest site, PMA-urile obtinute m-au indreptatit de mai multe ori sa revendic premii de la concurs, DAR AM REFUZAT DE FIECARE DATA...
Tu chiar crezi ca noi ne-am nascut ieri?!?
Asa cum am spus deja, chiar si fara sa soliciti premii, nu ti se cuvine locul din clasament daca ai ajuns acolo folosind metode nepermise.
@webmaster0:
Nu fac pe niznaiul... dar se pare ca sunt prea subtil pentru tine.
Nici macar tu nu citesti ce srii... "Eu nu stiam nimic de concurs cand am intrat pe site, logic nu?"
Ce intelegi tu de aici nu stiu, dar eu inteleg exact ce srie... cand am intrat pe site habar nu aveam de concurs... crezi ca bagatela aia de concurs este o stire nationala?? e mediatizat cumva??? crezi ca aia ma atras aici???
Ok ma opresc aici, cel mai destept cedeaza.
Nu are rost sa incerc eu acum sa te luminez... lumina vine din alta parte.
PASTE fericit.
Da, este foarte frumos la Manastirea Putna. Daca vreti sa plecati si in alte excursii in aceasta zona, puteti incerca si aici: site comercial
Poate cineva sa ma ajute?
Cum e drumul 177 de la Manastirea Humorului pana la Sucevita? Caci GPS-ul meu afirma ca e drum neasfaltat si se termina indata dupa Poiana Micului, iar Google Earth il prezinta ca normal...
In vizita noastra precedenta a manastirilor Bucovinene am mers pe drumul 2E. Iar acum ne-a inspirat faptul ca, conform Google Earth, dupa Poiana Micului drumul 177 trece prin padure si vrem sa-l incercam, doar daca nu e rau de tot.
Pe "Ghidul primariilor" ai datele de contact ale primariei din localitate; poate daca le dai un telefon, afli noutati. Ca data de finalizare, proiectul de investitie "Modernizare DJ 117" ara mai 2013. Asa ca s-ar putea sa fie gata. Sau nu, ca n-am auzit de vreo taiere de panglici... Oricum, judecand dupa situatia de pe Transalpina (care nici ea nu e oficial gata!), e foarte probabil ca acum, drumul sa fie intr-o stare f. buna, posibil chiar pe toata lungimea sa. Dar mai bine suna la primarie! Ori la vreo pensiune din zona.
Buna a fost ideea!
Am contactat receptionera hotelului Sofia si dnei m-a informat ca drumul 177 e asfaltat de la 17A pana la ei.
Deci, portiunea de drum intre Poiana Micului si acest hotel este inca salbatic...
Dar, studiind intre timp pe Google Earth drumul 2E, am depistat Mierea Bucovina din Solca - un POI suplimentar in ruta pe care o planific.
Multam
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Mănăstirea Putna, Muzeul acesteia și Chilia lui Daniil Sihastru: Fereastră în Trecutul și Spiritualitatea Moldovei Medievale — scris în 06.12.23 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Muzeul Mănăstirii Putna – fragmente ale memoriei ștefaniene (II) — scris în 16.11.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Istorie și religie – un mix perfect la Putna (I) — scris în 04.07.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2017 'Ierusalimul Neamului Românesc' — scris în 23.11.17 de RossoNerro din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Sfânta Mănăstire Putna — scris în 05.04.18 de Mitica49 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Mănăstirea Putna — scris în 15.08.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Putna, loc de meditație profundă! — scris în 29.04.17 de policeman027 din SIBIU - RECOMANDĂ