BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am ales această cazare încă din luna noiembrie 2023, cu ajutorul lui Cristi, căruia îi mulțumim pentru recomandare și ajutor! :) Ne-a dat toate datele de preluare de pe aeroportul din Antalya, pentru transfer la hotelul LONICERA RESORT & SPA HOTEL, de 5*. Am plătit un total de 1260 euro pentru 7 nopți, cu regim UAI. Avansul de 300 euro l-am plătit la înscriere, iar diferența cu mai mult de 3o de zile înainte de plecare.
Am ajuns la Otopeni la ora 02:00 din noapte, cu 2,5 ore înainte de ora zborului. Formalitățile de check-in s-au făcut repede, iar ora decolării s-a respectat, astfel că după vreo oră și 40 de min. am aterizat cu bine în Antalya. Preluarea bagajelor de cală și drumul până la hotel cu autocarul (103 km) a mai durat vreo trei ore, astfel că pe la 09:45 eram la recepția hotelului.
Chiar dacă check-in-ul se face la ora 14:00, noi am primit imediat camera. În principiu, ora check-aut-ului este 12:00 și se face la un alt ghișeu, dar depinde și de ora autobuzului de transfer la aeroport.
De obicei nu plusez nimic la cazare, dar de data aceasta am pus 10 euro în pașaport, cerând o cameră mai bună și cu vedere spre Mare. :)
S-au mai scris review-uri pe AFA despre acest hotel, unele pro, altele contra alegerii lui, fiecare cu părerile sale, funcție de ce așteptări a avut. Unii s-au informat înainte, alții mai puțin sau deloc, aceștia din urmă fiind – cred - cei dezamăgiți. Chiar nu știu ce așteptări aveau! :-?? Eu am să scriu impresiile mele, cu bune și cu mai puțin bune.
Resortul este dat în funcțiune din 2017 și are o suprafață de 130.000 m2. Numărul de camere este de 823, de diferite tipuri și în corpuri diferite. Este amplasat în Golful Fuğla, chiar pe malul mării.
Încă de la intrarea în holul mare al recepției m-a impresionat plăcut tot ce-am văzut: mobilarea cu gust a spațiului, cele trei lifturi cu cabine transparente spre hol, scara melcată ce duce la etaje, aranjamentele florale și – mai ales – cupola azurie sub care se află toate acestea, transparentă și ea.
Am primit camera cu nr. 8204, cu balconul spre piscinele exterioare și cu vedere spre Mare, așa cum ne-am dorit! Am deschis-o cu... cartela de tip „ceas” montată în brățara primită la recepție, lucru foarte comod, pentru că nu mai aveam grija ei. :)
Camera primită este de tip „dublă standard” , cu o suprafață de 36 m². Pe lângă patul matrimonial, cu saltea și lenjerie de bună calitate, mai este unul de o persoană și încă un fotoliu/pat, ce se poate deschide, dacă e nevoie. Lenjeria ni s-a schimbat la două zile, fără ca noi s-o cerem. Pe ambele părți ale patului este o noptieră, iar deasupra lor, pe perete, câte o aplică cu lumină slabă, dar suficientă pentru mine.
Pe hol este o oglindă înaltă și un dulap pentru haine – cu vreo 12 umerașe care nu sunt pe gustul meu. :( Sunt din acelea al căror cârlig rămâne pe bară, trebuind ca să-i ghicești „cătarea” pentru a-l pune la loc. Spre balcon mai sunt două fotolii mai mici cu o măsuță rotundă între ele, loc de relaxare, parcă așa se cheamă. Chiar dacă măsuța cu un picior de metal nu are o stabilitate bună, eu am folosit-o pe post de suport de troler, după ce mi-am pus hainele în dulap, sau în sertarele mobilei. Pentru celălalt troler, la intrarea în cameră este un suport din lemn, deasupra căruia sunt montate agățători pentru haine.
Pe un raft din dulapul de haine am avut un seif, pe care l-am folosit. Nu lipsește nici răcitorul încastrat în mobilă, în care am găsit sticluțe mici (0,33 l) cu apă plată și minerală.
Apă am primit în fiecare zi, câte două sticluțe de fiecare, dar acestea + Ayranul (în pahare sigilate, din plastic, de 200 ml) se găseau pe toată platforma resortului, atât la restaurante și baruri cât și în vitrinele frigorifice de la plajă.
Deasupra răcitorului, pe blatul lung până la fotoliile mici, am găsit cana electrică și pliculețele de ceai, cafea, lapte, zahăr. Am făcut în două zile diferite câte un ceai, dar a fost imposibil să-l bem, avea un gust groaznic, :( așa că am renunțat să mai fac.
Deasupra blatului ce ține loc de birou / masă cu sertar și un taburet, este TV-ul tip „slim” , care „prinde” și posturi românești, iar oglinda este încadrată între două aplice, toate montate pe un suport din lemn prins în perete. Lumina de la aplice este slabă. :( Curățenie în cameră s-a făcut zilnic.
Camera are parchet laminat, delimitat de zona holului și a băii, care au gresie. Ușa și geamul spre balcon sunt din termopan, cu o bună antifonare, iar draperiile sunt cauciucate, asigurând o bună opacitate. Nu lipsește nici aerul condiționat, silențios, care a fost necesar mai tot timpul, temperatura exterioară depășind ziua 32... 33 °C.
Baia se află imediat în dreapta intrării și este una obișnuită, atât ca mărime, cât și ca „mobilare” . Obiectele sanitare sunt de bună calitate și au funcționat foarte bine. Cabina de duș este de tip walk-in, cu paravan anti-stropire, iar para de duș este manuală, cu port-furtun. Am găsit săpun lichid în dispensere și la duș și la lavoar, iar pe o tăviță sticluțe cu șamponele și cele necesare spălatului pe cap, toate personalizate, pe care nu le-am folosit; noi le folosim mereu pe cele aduse de-acasă. Nu lipsește nici uscătorul de păr. Lumina în baie este slabă, ☹ pentru Mihai care are probleme cu vederea a fost mai greu atunci când se rădea.
Plafonul băii are o bună suprafață perforată, prin care se face aerisirea în mod mecanic, baia neavând fereastră. Nu s-a simțit nici un fel de miros, a fost O.K. ! Prosoapele - câte două de fiecare + unul pentru ieșirea de la duș - nu erau chiar imaculate, ca-n alte părți, dar erau de bună calitate și curate și ni s-au schimbat zilnic. N-am avut halate de baie și nici papuci de unică folosință, de care n-am avut nevoie. Curățenia băii s-a făcut zilnic, câteodată de mântuială☹ (blatul lavoarului și oglinda fiind șterse în unele zile superficial, alteori mai bine, funcție de cine era pe tură în ziua respectivă)
Balconul este mare, cam 4,5 x 2,5m deci vreo 11 m². Cele două scaune din plastic sunt de bună calitate și bine întreținute. Între ele este o măsuță metalică rotundă, stabilă, cu scrumieră. Are gresie pe jos, iar parapetul este din geam transparent. Nu lipsește nici uscătorul de prosoape, cam micuț, după părerea mea, dar există! Lumina în balcon se aprinde din cameră. Seara este o plăcere să stai acolo și să privești în jur! :)
Plaja. Am luat prosoape pentru șezlonguri de la un chioșc de lângă centrul SPA, fără garanție. De la ieșirea din hotel până la plajă sunt cam 400 m, și se face pe o alee ce străbate resortul, înconjurată de vegetație. De-a lungul ei sunt alte restaurante, snack-bar-uri, chioșcuri cu înghețată, un teatru, magazine, etc., deci drumul nu ți se pare lung nici la dus, nici la întors.
Ca majoritatea plajelor de pe țărmul sudic al Turciei și aceasta este îngustă. Pentru un număr atât de mare de turiști cazați la Lonicera, șezlongurile și umbrelele sunt puse foarte aproape unele de altele, au o distanță de max 40cm între ele. Funcție de îngustimea plajei, sunt cam 4 sau 5 șiruri luuuungi de-a lungul țărmului, distanța între șiruri fiind de max. 1,0 sau 1,5 m. Cine se așteaptă la intimitate nu va găsi așa ceva pe această plajă. :( Intrarea în apă, însă, se face extrem de lin, pe nisip fin. Doar spre zona sudică a plajei, în câteva locuri sunt sunt niște pietre, dar nu prea mari. Nu știu dacă se poate face snorkelling, n-am văzut pe nimeni să facă. Apa a fost caldă mereu, cu valuri mai mari sau mai mici. Într-o zi au fost și alge, dar a doua zi au dispărut.
Un afiș de la intrarea pe plajă ne spune că este interzis să aduci băuturi de la bar! :(Probabil că s-au gândit la riscul spargerii paharelor :-?? , habar n-am! Pe plajă, după cum am mai spus, sunt frigidere cu apă și ayran, la discreție, în ambalaje de plastic. Tot spre sudul plajei se face legătura cu un bar din afara plajei, de unde poți lua ce băuturi vrei, alcoolice sau nu, dar numai în pahare de carton.
Restaurantele la care am avut acces noi, cei cazați în corpul principal cu UAI, sunt două: „Lotus” – aflat la nivelul -1 și „Panorama” , la parter. Ieșirea din hotel spre restaurante se face pe la nivelul -1. Ambele au barul lor, cu vin, bere și răcoritoare. Nu știu dacă au și băuturi spirtoase. :-?? Pentru astea sunt împânzite pe toată platforma baruri „dedicate” lor. În primele două zile am mâncat la „Lotus” toate cele trei mese. Ca la toate resorturile cu AI sau UAI am observat și aici multă risipă la mâncare! :( E adevărat că mâncarea se cam repeta, dar erau atât de multe feluri, că nu aveai timp să le încerci pe toate. Abia a treia zi am aflat că la „Panorama” se poate servi doar cina, cu un meniu diferit. Am urcat și noi scările până la el și am observat că nu este atât de aglomerat, este mai aerisit și cu mâncare mai pe gustul nostru. :) De-atunci am mers pentru cină numai urcând scările! :)
Cred că majoritatea românilor, turiști sau nu, au auzit că mâncarea gătită de turci este foarte gustoasă. Indiferent unde mănânci, la restaurantele din orașe sau la cele din resorturile de pe coasta mediteraneeană, n-ai cum să te ridici de la masă nemulțumit! Resortul Lonicera este unul dintre ele, unde mâncarea la UAI abundă în diversitate și gusturi. N-am să mă apuc acum să scriu despre ce-am mâncat și băut, ar însemna să lungesc și mai mult acest review! :) Din pozele atașate veți vedea despre ce este vorba. Am să spun, totuși, că o friptură de curcan și un miel mai fraged ca la „Panorama” n-am mai mâncat pe niciunde ne-au plimbat pașii, :P efectiv se topeau în gură! :)). Nici despre dulciurile lor n-am să pomenesc, se știe că sunt renumiți în baclavale, cataifuri și alte zaharicale. Pe lângă astea care nu lipseau de la prânz și cină, erau și din cele făcute cu creme din prafuri, de care nu m-am atins! La MD dulciurile erau mai mult produse de patiserie.
Într-o dimineață am renunțat la MD și, mai spre ora 11:00 am mers să mănânc renumitele gozleme de care au tot pomenit unii colegi ai noștri AFA-iști. Le preparau niște mămăițe cu basmale pe cap, a căror îndemânare m-a lăsat mască! Se umpleau cu brânză, spanac sau carne. Am gustat din toate și... nu degeaba li s-a dus buhul :), mi-au plăcut la nebunie!!! :P
Ce mai găsim prin resort Pe platforma maaaare a resortului, pe lângă corpul principal „Lonicera Resort & SPA Hotel” mai sunt încă 5 corpuri de cazare, cu câte 4 sau 5 etaje fiecare. Acestea fac parte din „Lonicera World Hotel” , (de 4*) cu „Recepția” separată, dar tot în holul central de la intrare. Nu știu dacă fiecare corp are restaurantul propriu, știu doar că „oaspeții Lonicera Resort and Spa Hotel pot folosi toate zonele și facilitățile Lonicera World Hotel, cu excepția principalelor restaurante la care trebuie făcută rezervare: RESTAURANT ÇAMLIK (PEȘTE) A la Carte 19:00 - 21:00 Există o taxă pentru restaurantul cu pește à la carte. Este deschis în perioada 15 mai până în 15 octombrie”, după cum am citit în prezentarea de pe net.
În corpul principal „Lonicera Resort & SPA Hotel” la nivelul -1 se află multe magazine cu de toate (inclusiv aur, piele naturală sau blănuri, de firmă), dar și Centrul SPA. Acesta are toate dotările, printre care și saună sau hammam. Toate serviciile se plătesc în euro, mai puțin sauna, care este gratis. Am fost și eu de trei ori pentru un „deep massage” de care am fost foarte mulțumită! :))
Piscinele: – sunt 4 exterioare, dintre care una are dimensiunile unui bazin olimpic + un Mega Aquaparc. Mai sunt 2 în interiorul hotelurilor „Lonicera World” .
Locuri unde se mai poate mânca: - pe lângă cele două restaurante amintite mai sus, mai sunt încă șapte, răspândite prin tot resortul.
Baruri: - Sunt 3 pe platformă + cele de la restaurante; rezultă că sunt 12 în total.
Mai sunt: un cabinet medical, un „teatru” (Animation Stage), 2 terenuri de tenis, o mini Grădină Zoo, două chioșcuri de înghețată (cu plată), teren de volei, locuri de distracție „Game Center” + „Mini Club” , și 2 centre de fitness și…... nu putea să lipsească un loc unde se prepară vestitele Gozleme.
Parcarea se face în fața intrării în resort și de-o parte și de alta a ei. Cred că încap vreo 30 de autoturisme.
De pe strada principală se pot lua întotdeauna taxiuri sau autobuze, în caz că vreți să mergeți să vizitați și alte locuri, numai că trebuie să aveți voucherul la voi - sau o fotografie a acestuia - pentru eventualele controale ale poliției.
Wi-Fi. Există acces liber la el, pe baza datelor personale. Funcționează bine, dar… din când în când se întrerupe :( și trebuie să te reconectezi.
Acestea au fost impresiile mele despre „Lonicera Resort & SPA Hotel” și mă bucur dacă ați avut răbdarea să citiți tot articolul. Eu îl recomand fără rezerve! :)
Trimis de doinafil in 09.10.24 21:37:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
- Alte destinații turistice prin care a fost: Italia, Franța, Turcia, Spania, Țările Nordice
36 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.60804620 N, 31.77971860 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
36 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Frumos review. Anul acesta este posibil să mergem cu un grup mai mare de părinți cu mulți copii. Dacă va fi așa cred că pe Lonicera Resort vom merge, și asta deoarece bifează multe, în principal un preț acceptabil, ceva plajă cu nisip, teritoriu larg, aquapark, camera standard cu dimensiuni generoase, unde se pot acomoda 2 adulți și doi copii.
Mulțumim doamnei Doina, de la cadastru!
Atâtea detalii despre dimensiuni, cantități și calități, mai rar găsești! 😀
(sper că la capătul celălalt al firului este o persoană cu simțul umorului 😱)
Puteți să detaliați mai multe despre funcționarea aerului condiționat în lobby și spatiile interioare/restaurante? Nu de alta, dar în Iulie, August e cuptor.
Există bere/ răcoritoare la sticlă, îmbuteliate sau doar la dozator?
Mulțumesc.
@doinafil: Un review complet, despre o locație descrisă în mai multe rânduri, aici pe AFA. Însă e o mare diferență când citești trei rânduri de genul” nu mergeți, e nașpa, îngrozitor...” , sau” recomand, e mișto, mergeți acolo...” .
Citind aceste impresii îți poți face o idee completă despre ce oferă acest resort. Coroborat și cu prețul pe care am văzut că l-ați plătit, pare un loc bun pentru a petrece o săptămână de vacanță.
Mi-au plăcut multe fotografii dar foarte mult mi-a plăcut P38 și nu berea sau cocktailul mi-au atras atenția în acea fotografie .
Dacă dumneavoastră vă doresc să petreceți multe, multe vacanțe măcar ca aceasta de-acum încolo, mie îmi doresc să am măcar jumătate din vivacitatea și entuziasmul cuplului @doinafil & @msnd peste cinci, poate zece ani.
@doinafil: Ați avut un sejur reușit, o cazare bună cu de toate! Prețul foarte bun a fost un superbonus mare! Ai dat atâtea detalii despre cazare, imensa grădină, plajă, masă și restaurante, detalii foarte utile pentru cei ce vor să meargă acolo. Camera este mare cu posibilitate de a fi ocupată și de mai mulți membri.
Curcanul și mielul gătit excelent a fost un plus și la servirea mesei! Arată bine totul! Felicitări pentru alegerea făcută!
@doinafil: Excelentă alegere, felicitări! Hotel cu poziție bună, dotări așijderea, mâncare gustoasă și un preț mai mult decât decent.
Mă bucur că ați avut un sejur reușit!
Un review extrem de complet... exact atat cat trebuie... Felicitari!
@calincheita:
”Anul acesta este posibil să mergem cu un grup mai mare de părințicu mulți copii. Dacă va fi așa cred că pe Lonicera Resort vom merge
Cred că va fi o alegere bună și sper că prețul va fi cel puțin egal, dacă nu chiar mai mic, având în vedere că și perioada va fi mai rece!
”Puteți să detaliați mai multe despre funcționarea aerului condiționat în lobby și spatiile interioare/restaurante? Nu de alta, dar în Iulie, August e cuptor. Există bere/ răcoritoare la sticlă, îmbuteliate sau doar la dozator?
Aerul condiționat a funcționat foarte bine în toate spațiile, atât în cameră, în tot hotelul cât și în restaurante. Cred că e „cuptor” în lunile de vară! Probabil că atunci el nu face față; noi am fost de pe 14 până pe 21 sept, când temperatura ziua era în jur de 30 grade, iar noaptea cam 20. Bere la sticlă nu am văzut la barurile de pe platformă, nici la cele două restaurante la care am mâncat! Este bere „Efes” la dozator și este foarte bună! Despre răcoritoare nu știu dacă sunt și la sticlă, însă la dozatoare sunt sigur, de fructe și „Coca Cola”!
Vă urez de pe acum să aveți o vacanță frumoasă!... și
@gushpi:
”Mulțumim doamnei Doina, de la cadastru! Atâtea detalii despre dimensiuni, cantități și calități, mai rar găsești! 😀
Bine înțeles că „la capătul firului” este o persoană cu mult simț al umorului! Am considerat - chiar - că mi-ați făcut un compliment! Ce să fac dacă am lucrat în proiectare , mai păstrez vechile metehne de-atunci!
Adevărul este că fără acest simț, al umorului, viața ar fi ceva mai tristă! Am mai observat că oamenilor care se iau (pe ei) prea mult în serios, nu le merge prea bine!
Mulțumesc pentru ecou! și...
@doinafil:
Felicitări pentru vacanţa reuşită şi pentru articolul cuprinzător şi convingător!
Eram convinsă că aţi făcut o alegere potrivită şi că vă veţi întoarce mulţumiţi de la Lonicera, un hotel cu un raport calitate preţ bun.
”Chiar dacă check-in-ul se face la ora 14:00, noi am primit imediat camera.
Turcii sunt foarte ospitalieri şi dacă au camere disponibile te cazează fără probleme înainte de ora oficială de check in.
”În principiu, ora check-aut-ului este 12:00 și se face la un alt ghișeu, dar depinde și de ora autobuzului de transfer la aeroport.
Bănuiesc că ai vrut să spui că trebuie să predai camera cel mai târziu la ora 12.00, chiar dacă transferul are loc mai târziu.
”De obicei nu plusez nimic la cazare, dar de data aceasta am pus 10 euro în pașaport, cerând o cameră mai bună și cu vedere spre Mare.
Eu nu am înţeles exact gestul tău şi mai ales cum de nu ai fost tu curioasă să vezi mai întâi ce primeşti FĂRĂ să cotizezi. Nu mai contează. Important este că ai primit o cameră cum ţi-ai dorit.
”S-au mai scris review-uri pe AFA despre acest hotel, unele pro, altele contra alegerii lui, fiecare cu părerile sale, funcție de ce așteptări a avut. Unii s-au informat înainte, alții mai puțin sau deloc, aceștia din urmă fiind – cred - cei dezamăgiți. Chiar nu știu ce așteptări aveau! Eu am să scriu impresiile mele, cu bune și cu mai puțin bune.
Ai procedat foarte bine povestindu-ţi propria experienţă la Lonicera., ilustrată cu o sumedenie de poze şi filme. Cititorii pot decide informat dacă acest hotel li se potriveşte şi lor sau nu. Cu cât mai multe opinii, cu atât mai bine. Mai ales când acestea sunt argumentate. Şi ale tale sunt
”Resortul este dat în funcțiune din 2017 și are o suprafață de 130.000 m2. Numărul de camere este de 823, de diferite tipuri și în corpuri diferite. Este amplasat în Golful Fuğla, chiar pe malul mării.
Pentru doamna Doina "de la cadastru" aş vrea să fac precizarea că suprafaţa de 130.000 metri pătraţi reprezintă de fapt teritoriul comun ambelor hoteluri, Lonicera Resort, cu o singură clădire principală foarte mare, şi Lonicera World, cu mai multe corpuri, dar mai mici.
Şi nici amplasarea nu este chiar pe malul mării , până la plajă având de parcurs o alee care unora le-ar putea părea tare lungă.
Am trecut şi eu pe acolo în urmă cu nişte ani când nici Lonicera Resort (2017) şi nici Lonicera Premium (2021) nu fuseseră construite încă şi exista doar vechiul Lonicera World (1990)
@doinafil:
”Cred că va fi o alegere bună și sper că prețul va fi cel puțin egal, dacă nu chiar mai mic, având în vedere că și perioada va fi mai rece!
Colegul nostru nu s-a exprimat bine. El vrea să meargă în luna august anul viitor . Ştie cât de cumplit de cald este atunci în Antalya şi din acest motiv este interesat de aerul condiţionat care este aproape vital.
Preţul sigur va fi mai mare, şi din cauza perioadei de vârf de sezon, dar şi a configuraţiei diferite a familiei.
@doinafil: Felicitari pentru review! In sfarsit un review din care recunosc hotelul. Ma bucur ca v-a placut si ca v-ati simtit bine.
Mie mi-a placut mult hotelul. Ce nu mi-a placut a fost plaja, foarte ingusta si inghesuita.
Despre curatenie, noi lasam niste banuti pe pat in fiecare zi pentru camerista si a fost atat de fericita, ca pe langa ca facea luna in camera, in ultima zi, cand veneam de la micul dejun, ne-a vazut in hol si a venit la noi si ne-a imbratisat si ne-a pupat. Acuma, poate ca facea curat ca era harnica, nu stiu, dar mie mi s-a parut tot hotelul extrem de curat.
Mie mi-au placut foarte mult bratarile cu care desschideai usa.
@Pușcașu Marin:
”Însă e o mare diferență când citești trei rânduri de genul” nu mergeți, e nașpa, îngrozitor...” , sau” recomand, e mișto, mergeți acolo...”
Așa este! Trebuie să-ți susții afirmațiile cu câteva argumente, pro sau contra! Am impresia (nu sunt sigură ) că cei nemulțumiți au ales „Lonicera World” , de 4*. Probabil că n-au fost mulțumiți de camere sau de masă, lucru pe care nu-l prea cred.
Prețul a fost unul bun pentru că rezervarea am făcut-o din noiembrie '23, prin intermediul lui Cristi, șeful „Agenției AFA Travel” . Bănuiesc că în lunile de vârf este ceva mai măricel.
În poza P38 sigur ați recunoscut tricoul primit de Mihai drept premiu. El nu-l îmbracă doar atunci când ne deplasăm în afara țării, îl poartă și prin țară.
”... mie îmi doresc să am măcar jumătate din vivacitatea și entuziasmul cuplului @doinafil & @msnd peste cinci, poate zece ani
Mulțumim de impresiile despre noi! Este adevărat că, încă, mai avem energie, slavă Domnului! Să știți, însă, că eu, care luna trecută am aniversat 75 de „primăveri” , resimt ceva oboseală față de acum 7 ani, de ex. Mihai n-are treabă, el e un sportiv înnăscut și eu mă bucur că-i așa!
Mulțumesc pentru ecou și vot!... și, bineînțeles, mulți
@doinafil:
”Am deschis-o cu... cartela de tip „ceas” montată în brățara primită la recepție, lucru foarte comod, pentru că nu mai aveam grija ei.
Amuzantă explicaţia privind funcţionalitatea brăţării
Eu aş fi zis mai simplu că brăţara all inclusive este ca un ceas având încorporat un cip folosit pentru accesul în cameră, o soluţie mult mai comodă decât clasicele carduri de acces.
Şi unele hoteluri din Bulgaria au implementat încă de acum câţiva ani sistemul acesta de brăţări-cheie , doar că le-au făcut mai finuţe. Să o întrebi pe Zozo cum a fost cu brăţara şi cum pupa uşa camerei de hotel
”Balconul este mare, cam 4,5 x 2,5m deci vreo 11 m². Cele două scaune din plastic sunt de bună calitate și bine întreținute. Între ele este o măsuță metalică rotundă, stabilă, cu scrumieră.
Mi-a plăcut balconul chiar generos al camerei voastre. Alţii ar fi stat pe balcon să fumeze şi seara, dar mai ales dimineaţa la o cafeluţă , admirând marea.
”Ca majoritatea plajelor de pe țărmul sudic al Turciei și aceasta este îngustă.
Nu toate plajele sunt înguste, multe sunt chiar late sau foarte late, însă aceasta chiar este îngustă.
Paradoxal, chiar şi acolo unde lăţimea plajei ar permite amplasarea mai multor rânduri de şezlonguri, acest lucru NU se întâmplă, lăsându-se liberă o porţiune destul de mare între primul rând de şezlonguri şi mare.
” Pentru un număr atât de mare de turiști cazați la Lonicera, șezlongurile și umbrelele sunt puse foarte aproape unele de altele, au o distanță de max 40cm între ele. Funcție de îngustimea plajei, sunt cam 4 sau 5 șiruri luuuungi de-a lungul țărmului, distanța între șiruri fiind de max. 1,0 sau 1,5 m. Cine se așteaptă la intimitate nu va găsi așa ceva pe această plajă
A mai fost o discuţie pe tema asta luna trecută referitoare la şezlongurile prea apropiate unele de altele şi la lipsa oricărei intimităţi. Autoarea acelui review aproape că a făcut praf un hotel mult mai bun decât acesta, cu servicii super şi cu o plajă fantastică doar pentru că nu ştiu ce nu a putut să facă ea cu bărbatsu din cauza aglomeraţiei de pe plajă Cum ai face tot nu-i bine . Fie oferi cât mai multe locuri pentru numărul mare de turişti, dar aceştia vor sta cam înghesuiţi, fie răreşti şezlongurile, dar apar alte probleme cu 'bătaia' pentru a prinde locuri, cu rezervarea acestora cu prosoape de la ore cât mai matinale. Părerea mea este că varianta asta este mai bună, oricât de neplăcut ar fi să asculţi fără să vrei toate discuţiile din jurul tău.
”Am să spun, totuși, că o friptură de curcan și un miel mai fraged ca la „Panorama” n-am mai mâncat pe niciunde ne-au plimbat pașii, efectiv se topeau în gură!
Curcanul nu mă încântă prea mult, mielul însă, DA. Nu mi s-a întâmplat să nimeresc nicăieri în Turcia miel care să nu fie gătit impecabil şi să nu se topească în gură. Eu îi suspectez că ar avea alte rase de oi decât avem noi, nu ştiu, că prea e bun tare
”Într-o dimineață am renunțat la MD și, mai spre ora 11:00 am mers să mănânc renumitele gozleme de care au tot pomenit unii colegi ai noștri AFA-iști. Le preparau niște mămăițe cu basmale pe cap, a căror îndemânare m-a lăsat mască! Se umpleau cu brânză, spanac sau carne. Am gustat din toate și... nu degeaba li s-a dus buhul , mi-au plăcut la nebunie!!!
Eu mergeam la gozleme când voiam să sar peste masa de prânz. Preferatele mele au fost mereu cele cu brânză, iar ale soţului cele cu carne tocată. Mai există şi varianta cu cartofi, dar acestea sunt prea condimentate şi trebuie 'stinse' cu bere din belşug, nu doar cu ayran cum ne place nouă Ruşii le preferă pe cele doar cu zahăr, care se topeşte la copt. Am încercat şi eu acum vreo 15 ani şi nu mi-au plăcut.
”De pe strada principală se pot lua întotdeauna taxiuri sau autobuze, în caz că vreți să mergeți să vizitați și alte locuri, numai că trebuie să aveți voucherul la voi - sau o fotografie a acestuia - pentru eventualele controale ale poliției.
Hai că asta cu voucherul este culmea! N-am auzit până acum aşa aiureală şi oricum este inutil. Cât timp ai brăţara pe mână, este clar la ce hotel eşti cazată. Legitimarea o poţi face cu paşaportul dacă te întreabă cineva de sănătate, dar nu cred că poliţia nu are altă treabă decât să controleze turiştii.
=
Eu am citit tot articolul! Zău
@nicole33:
”Fie oferi cât mai multe locuri pentru numărul mare de turişti, dar aceştia vor sta cam înghesuiţi, fie răreşti şezlongurile, dar apar alte probleme cu "bătaia" pentru a prinde locuri, cu rezervarea acestora cu prosoape de la ore cât mai matinale.
Din nefericire, aici au incercat sa asigure cat mai multe locuri si le-au inghesuit la maximum, dar tot era bataie pe sezlonguri, se rezervau dis de dimineata cu prosoape si se dadeau bacsisuri la baietii de pe plaja ca sa tina sezlongurile ocupate. Si evident, nu ajungeau, desi multa lume statea pe la piscine. Hotelul este foarte mare si nu ajung sezlonurile...
@mprofeanu:
Mulțumesc, Marilena, pentru vot și ecou!
Da, am avut noroc cu această alegere pe care ne-a propus-o Cristi! Marele bonus, referitor la preț, este că am făcut alegerea devreme, în noiembrie trecut. Nouă, care nu suntem prea pretențioși, ni s-a părut o cazare excelentă! Nu mai spun despre mâncare, chiar dacă nu am încercat toate felurile. Nici nu aveam cum, pentru că oferta era mult prea mare și variată. Am uitat să scriu cât era prețul la „deep massage” : dacă luai una sau două ședințe de câte o oră fiecare, plăteai 60 euro/ ședință. La un pachet de trei ședințe (așa cum am ales eu) se făcea o reducere de 10 euro/ședință.
Detaliile despre tot ce-am văzut/simțit acolo le-am dat pentru ca viitorii turiști să fie cât mai bine informați!
Mulțumesc încă odată!... și, să nu uit de
@Yoda:
”Din nefericire, aici au incercat sa asigure cat mai multe locuri si le-au inghesuit la maximum, dar tot era bataie pe sezlonguri, se rezervau dis de dimineata cu prosoape si se dadeau bacsisuri la baietii de pe plaja ca sa tina sezlongurile ocupate. Si evident, nu ajungeau, desi multa lume statea pe la piscine. Hotelul este foarte mare si nu ajung sezlonurile...
Extrem de neplăcută situaţia. Nu m-am gândit că, şi aşa înghesuite, tot sunt cu mult sub capacitate . Cererea este mare, asta e clar, cele două hoteluri având fiecare peste 800 de camere şi vreo 4000 de suflete când sunt pline ambele.
Nu vreau să mă gândesc ce ar fi fost dacă ofereau şi cu 30% mai puţine şezlonguri. Cred că ieşeau bătăi la propriu, nu doar certuri
Din motivul ăsta te-ai reorientat tu spre Side? Ca să scapi de aglomeraţie şi să te bucuri de plaje mult mai frumoase Bine gândit
@nicole33: dacă la mine faceți referire prin " colegul nostru" să știți că ne va fi foarte greu, probabil imposibil să configuram ceva acceptabil pentru grupul nostru, ca și servicii și preț. De exemplu, una dintre familii are 3 copii, de 13,11 și 8 ani, iar bugetul lor e undeva pe la 2500 de euro. La cum arată preturile acum, probabil că va trebui să ne mulțumim cu un allinclusive românesc (avantaj e că avem și ceva vouchere de vacanță). În anii trecuți ofertele inițiale de preț erau mai mari, pentru ca ulterior să scadă la început de noiembrie și decembrie. Am un sentiment că anul acesta nu va fi la fel, și probabil că după noiembrie vor crește.
@nicole33:
”Din motivul ăsta te-ai reorientat tu spre Side? Ca să scapi de aglomeraţie şi să te bucuri de plaje mult mai frumoase Bine gândit
Da, ai inteles perfect. Stiam deja cum sunt plajele din Side si chiar cand eram la Lonicera am promis ca o sa ma duc numai la Side. Am calcat putin promisiunea in 2023 si am fost la Avsallar, dar plaja era ca la Side.
@calincheita:
”dacă la mine faceți referire prin " colegul nostru" să știți că ne va fi foarte greu, probabil imposibil să configuram ceva acceptabil pentru grupul nostru, ca și servicii și preț. De exemplu, una dintre familii are 3 copii, de 13,11 și 8 ani, iar bugetul lor e undeva pe la 2500 de euro.
Da, la tine mă refeream. Nu suntem toţi colegi aici pe sait?
Sunt convinsă că este greu, poate chiar imposibil, să găseşti o variantă care să împace toate doleanţele, configuraţiile familiilor fiind diferite, la fel şi posibilităţile lor financiare.
Pentru familia cu trei copii şi un buget de doar 2500 euro, chiar este o alegere dificilă, cât timp doar avionul îi costă peste 1400 euro şi nici măcar la Lonicera nu se vor putea caza "oficial" 2+3 într-o cameră standard.
”La cum arată preturile acum, probabil că va trebui să ne mulțumim cu un allinclusive românesc (avantaj e că avem și ceva vouchere de vacanță).
Pentru România doar să prinzi ceva oferte avantajoase de Black Friday, că în rest preţurile frizează absurdul
Mai poţi economisi vreo 600 euro de familie, dacă amândoi primesc vouchere.
Plus economia făcută cu biletele de avion.
Îţi sugerez să te interesezi exact în ce constă conceptul all inclusive la hotelul/hotelurile dorite pentru că altfel vei avea o mare surpriză cu all inclusive-ul românesc de râsu plânsu. Am avut o experienţă foarte recentă chiar vara asta de Sfânta Maria, ştiam exact la ce să mă aştept, dar tot m-au şocat diferenţele. Vorbeam singură pe acolo şi făceam haz de necaz, încercând să nu mă enervez.
”În anii trecuți ofertele inițiale de preț erau mai mari, pentru ca ulterior să scadă la început de noiembrie și decembrie. Am un sentiment că anul acesta nu va fi la fel, și probabil că după noiembrie vor crește.
De doi-trei ani eu nu mai urmăresc reducerile de early booking. Nu mai pot rezerva cu multe luni înainte cum făceam pe vremuri, mai arunc câte un ochi de curiozitate, dar atât.
Evoluţia preţurilor depinde de mult prea mulţi factori şi nu m-aş hazarda în speculaţii. Mai poţi lua "pulsul" şi cu ocazia TTR-ului de toamnă (21-24 nov 2024)
Eu nu aş renunţa la Turcia, ci mai degrabă la mersul împreună cu prietenii. Mi-aş alege hotelul pe care îl doresc şi mi-l permit şi le-aş da de veste şi celorlalţi. Cine vrea să vină cu mine, foarte bine, cine nu, poate altă dată Aşa sunt eu mai egoistă
@nicole33:, anul acesta am fost iarăși la Lido, din Mamaia, vreo 6 nopți, fără masă. Pe drum am făcut la dus, plecând din Reghin, 12 ore iar la întors 11. Hotelul ok pentru 3 stele, plaja s-a mai nivelat, intrarea în mare e cam ca în Lara, poate puțin mai lină. Vibe-ul stațiunii în schimb și în general atmosfera pe tot litoralul românesc (cu riscul să enervez cititorii) îmi pare tare tristă.
Am făcut și un calcul cam cât ne-ar costa o vacanță de 5 nopți în Creta, zona Chania și ne-a dat pentru 2 adulți și un copil de 13 ani, cu zbor din Cluj, cazare la 3 stele decente, închiriat mașină 5 zile, cu masă la taverne și 200 de euro " diurnă" undeva la minim 2400 de euro (doar avionul e 600 de euro).
Pe site-ul AFA Lonicera ăsta e la 2164 de euro parcă, și cred că are facilități mai multe decât orice hotel de pe litoralul romanesc. Așadar, chiar și la 5 stele low tot mai multe primești în Antalya
Și aveți dreptate cu prietenii. Probabil asta voi și face. Bugetul nostru e cam pe la 3000 de euro în configurația 2+1. Sigur vom găsi ceva pentru sfârșit de Iunie (prietenii doar pe sfârșit de Iulie pot).
@nicole33:
Eu cred că am înțeles bine din primul ecou scris de @calincheita, în care a scris:
”Anul acesta este posibil să mergem cu un grup mai mare de
părinți cu mulți copii. Dacă va fi așa cred că pe Lonicera Resort vom
merge, și asta deoarece bifează multe, în principal un preț acceptabil,
ceva plajă cu nisip, teritoriu larg, aquapark, camera standard cu
dimensiuni generoase, unde se pot acomoda 2 adulți și doi copii
Poate că are de gând să meargă și la anu', în lunile de vară, de aceea m-a întrebat despre aerul condiționat, în cel de-al doilea ecou!
@Carmen Ion:
Mulțumesc pentru vot și ecou, Carmen!
Am avut noroc și de această dată cu alegerea, ne-a plăcut mult!
Îți doresc să fii în formă și pentru multe alte călătorii, ca să ne povestești despre ele!
@doinafil:
”Eu cred că am înțeles bine din primul ecou scris de @calincheita
Într-adevăr, la cum a fost scris, asta se înţelegea şi anume că autorul ecoului doreşte să ajungă acolo anul acesta.
Eu am însă convingerea că a fost vorba doar de o scăpare în exprimare, fiind vorba de fapt de un sejur în vara anului 2025.
Mi s-a întâmplat şi mie chiar în timpul celei mai recente vacanţe să mă refer în repetate rânduri la un sejur anterior din mai 2024, însă spunând 'anul trecut'. Oamenii se uitau doar puţin ciudat la mine, pentru că anul trecut hotelul nu exista , dar nu îndrăzneau să mă contrazică.
@calincheita:
”anul acesta am fost iarăși la Lido, din Mamaia, vreo 6 nopți, fără masă. Pe drum am făcut la dus, plecând din Reghin, 12 ore iar la întors 11. Hotelul ok pentru 3 stele, plaja s-a mai nivelat, intrarea în mare e cam ca în Lara, poate puțin mai lină.
Am ajuns şi eu vara aceasta la Mamaia pentru doar patru nopţi în minivacanţa de Sfânta Maria. Din Bucureşti am avut avantajul de a face doar trei ore pe drum. De fapt, acesta a fost şi motivul pentru care am anulat o prea scurtă vacanţă în Turcia şi am ales România, pentru a nu-mi pierde timpul aiurea prin vămi şi două zile pe drum conducând.
Reţinusem informaţia primită de la tine referitoare la plajă, am verificat personal şi pot să confirm faptul că şi eu am găsit o plajă din cele extinse exagerat de mult care aproape că şi-a revenit, adică având intrarea în mare cu nisip şi doar puţine scoici, destul de lină şi fără gropi.
”Pe site-ul AFA Lonicera ăsta e la 2164 de euro parcă, și cred că are facilități mai multe decât orice hotel de pe litoralul romanesc. Așadar, chiar și la 5 stele low tot mai multe primești în Antalya
Cam da
Despre acest hotel nu știam decât numele, în rest nimic, dar după cele citite și văzute am concluzionat că e un hotel foarte bun, la un preț excelent!
Poate la plajă e puțin mai aglomerat decât cum îmi doresc eu, altfel camera, restaurantele și hotelul arată foarte bine!
Mă bucur că ați avut o vacanță reușită și că v-ați relaxat!
Deci FELICITĂRI pentru sejur, dar și pentru frumoasa vârstă împlinită!
Să vă dea Dumnezeu multa sănătate și să vă bucurați împreună cu partenerul de viață încă de mulți ani cu excursii frumoase!
@artemisa24:
Mulțumesc, Artemisa, pentru vot și ecou!
Aș mai fi avut de scris și de postat mai multe poze, dar aș fi lungit și mai mult review-ul, și-așa destul de lung. N-am scris - de ex. - că la SPA „deep massage” -ul m-a costat 150 euro, pentru un pachet de trei ședințe, altfel una singură costă 60. Și... mulți
@nicole33:
”Bănuiesc că ai vrut să spui că trebuie să predai camera cel mai târziu la ora 12.00, chiar dacă transferul are loc mai târziu
Da, Nicole, asta am vrut să spun. Bagajele se pun într-un loc special amenajat lângă ușa de ieșire, nu într-o cameră separată, ca în poza P82.
”Eu nu am înţeles exact gestul tău şi mai ales cum de nu ai fost tu curioasă să vezi mai întâi ce primeşti FĂRĂ să cotizezi. Nu mai contează. Important este că ai primit o cameră cum ţi-ai dorit
Adevărul este că l-am rugat pe recepționer să-mi dea o cameră cu vedere la Mare și el mi-a confirmat că asta voi primi, făcându-mi cu ochiul, după ce a văzut bancnota de 10 euro. L-am crezut și n-am mai fost curioasă să văd camera.
”Pentru doamna Doina 'de la cadastru' aş vrea să fac precizarea că suprafaţa de 130.000 metri pătraţi reprezintă de fapt teritoriul comun ambelor hoteluri, Lonicera Resort, cu o singură clădire principală foarte mare, şi Lonicera World, cu mai multe corpuri, dar mai mici
Așa este! Am scris că resortul Lonicera cuprinde două tipuri de hotel:
„Pe platforma maaaare a resortului, pe lângă corpul principal „Lonicera Resort & SPA Hotel” mai sunt încă 5 corpuri de cazare, cu câte 4 sau 5 etaje fiecare. Acestea fac parte din „Lonicera World Hotel” , (de 4*) cu „Recepția” separată, dar tot în holul central de la intrare” .
”Şi nici amplasarea nu este chiar pe malul mării, până la plajă având de parcurs o alee care unora le-ar putea părea tare lungă
Am considerat că dacă toată platforma se întinde până la malul Mării, el, resortul, poate fi considerat că este la malul Mediteranei
”Am trecut şi eu pe acolo în urmă cu nişte ani când nici Lonicera Resort (2017) şi nici Lonicera Premium (2021) nu fuseseră construite încă şi exista doar vechiul Lonicera World (1990)
Nu știu nimic despre „Lonicera Premium” ! Presupun că acum este încorporat într-unul din cele două, cu actualele denumiri, (sau nu )
Mulțumesc frumos pentru vot și ecouri, Nicole! și... mulți
@Yoda:
”Mie mi-a placut mult hotelul. Ce nu mi-a placut a fost plaja, foarte ingusta si inghesuita
Cred că este unul din minusurile resortului! Plaja îngustă și înghesuită n-ai cum să-ți placă, nu-ți oferă deloc un spațiu, cât de cât, confortabil! Colega noastră @Nicole33 m-a corectat pentru ce am scris în review, anume că tot țărmul sudic al Turciei este îngust. Știe ea mai bine ca mine, că doar e șefa pe segmentul turistic AFA-ist, în Turcia!
Nu mai spun că pretutindeni am auzit vorbindu-se numai limba slavă. Nu știu dacă erau numai ruși în cei vreo 82% turiști, cred că erau și lituanieni, estonieni sau letoni. Aceștia erau foarte vocali (ca să nu spun gălăgioși), oriunde, atât la masă cât și pe plajă, pentru aveau câte doi/trei copii cu ei.
”Despre curatenie, noi lasam niste banuti pe pat in fiecare zi pentru camerista si a fost atat de fericita
Și noi lăsăm, dar la finalul sejurului! Nu pot să spun că n-a fost curat în cameră! Însă, cârcotașa din mine a observat doar la baie că oglinda și blatul lavoarului, de câteva ori, au fost curățate superficial!
Muulțumesc frumos pentru vizită și ecou! ... și mulți , cum fac de obicei după ecouri!
@doinafil:
”Nu mai spun că pretutindeni am auzit vorbindu-se numai limba slavă. Nu știu dacă erau numai ruși în cei vreo 82% turiști, cred că erau și lituanieni, estonieni sau letoni. Aceștia erau foarte vocali (ca să nu spun gălăgioși), oriunde, atât la masă cât și pe plajă, pentru aveau câte doi/trei copii cu ei.
Da, asta este un alt minus al hotelului. Pe langa ca erau vocali, au fost si foarte nesimtiti: se bagau in fata la lift si la masa, gustau din mancare, ocupau nu stiu cate sezlonguri, samd. In plus, pentru ca nu era voie cu mancare si bautura pe plaja, unul se ducea la barul din curte si lua bauturi si le dadea peste gard pe plaja la prietenii lui si tot asa. Si evident ca la bar se baga tot in fata. Dar asa sunt ei peste tot.
”Amuzantă explicaţia privind funcţionalitatea brăţării...
Eu aş fi zis mai simplu că brăţara all inclusive este ca un ceas având încorporat un cip folosit pentru accesul în cameră, o soluţie mul mai comodă decât clasicele carduri de acces
Ai dreptate! Ar fi fost mai bine dacă ași fi scris cum ai propus tu”
”Şi unele hoteluri din Bulgaria au implementat încă de acum câţiva ani sistemul acesta de brăţări-cheie, doar că le-au făcut mai finuţe. Să o întrebi pe Zozo cum a fost cu brăţara şi cum pupa uşa camerei de hotel
Simpatică Zozo! N-am întrebat-o, încă, dar am s-o fac!
”Nu toate plajele sunt înguste, multe sunt chiar late sau foarte late, însă aceasta chiar este îngustă...
Paradoxal, chiar şi acolo unde lăţimea plajei ar permite amplasarea mai multor rânduri de şezlonguri, acest lucru NU se întâmplă, lăsându-se liberă o porţiune destul de mare între primul rând de şezlonguri şi mare
Am observat și eu că până la primul rând de șezlonguri ar mai fi încăput un șir, dar porțiunea aceea era mereu umedă, semn că valurile ajungeau până acolo, și - poate - unora nu le place acest lucru!
Te cred când spui că nu toate plajele sunt înguste, că doar tu cunoști cel mai bine cum e pe la turci!
”A mai fost o discuţie pe tema asta luna trecută referitoare la şezlongurile prea apropiate unele de altele şi la lipsa oricărei intimităţi. Autoarea acelui review aproape că a făcut praf un hotel mult mai bun decât acesta, cu servicii super şi cu o plajă fantastică doar pentru că nu ştiu ce nu a putut să facă ea cu bărbatsu din cauza aglomeraţiei de pe plajă
Or fi vrut să se sărute mai apăsat , sau... - Doamne ferește! , să se împerecheze la plajă? (să mă ierte cititorii acestui ecou, dar la altceva nu m-a dus gândul! Cum să faci praf un hotel mai bun ca acesta doar că n-ai avut intimitate la plajă??? Dar... „așa e unii” !
”Hai că asta cu voucherul este culmea! N-am auzit până acum aşa aiureală şi oricum este inutil
Așa ne-a spus Dumitrița, reprezentanta locală a agenției de transfer la/de la hotel spre aeroport, o moldoveancă de peste Prut tare frumușică și șimpatică, în graiul dulce specific zonei de unde era.
Mulțumesc pentru vot și ecouri, Nicole!... și te cred că ai citit tot review-l! ...
@elenaadina:
”Despre acest hotel nu știam decât numele, în rest nimic, dar dupăcele citite și văzute am concluzionat că e un hotel foarte bun, la un preț excelent!
Am citit mai multe articole scrise aici, pe AFA, despre „Lonicera” , unele pro, altele contra alegerii lui. Am mers pe mâna lui Cristi, și n-am dat greș!
Prețul a fost bun pentru că am făcut rezervarea cu 10 luni înainte! În lunile de vară cred că este mai scump!
Mulțumesc pentru ecou și felicitări, fată frumoasă!...
@Yoda:
”Pe langa ca erau vocali, au fost si foarte nesimtiti: se bagau in fata la lift si la masa, gustau din mancare, ocupau nu stiu cate sezlonguri, samd. In plus, pentru ca nu era voie cu mancare si bautura pe plaja, unul se ducea la barul din curte si lua bauturi si le dadea peste gard pe plaja la prietenii lui si tot asa. Si evident ca la bar se baga tot in fata. Dar asa sunt ei peste tot
Am observat și eu asta, mai ales la cei tineri!
Dar nu numai în afara țării se întâmplă asta , unii tineri bucureșteni procedează la fel când e vorba de urcatul în mijloacele de transport, pur și simplu dau din coate să urce ei primii, ignorând că tu ești mai aproape de ușă decât ei.
M-a impresionat, în schimb, tineretul din Barcelona care, nu numai te lăsau să urci înaintea lor, dar se și ridicau de pe scaune să ne ofere locul lor!
@doinafil:
”Nu știu nimic despre „Lonicera Premium” ! Presupun că acum este încorporat într-unul din cele două, cu actualele denumiri, (sau nu )
Nuuu
Lonicera Premium, cel mai tânăr membru al familiei hotelurilor Lonicera, este un hotel mai micuţ cu doar 170 camere şi cu un teritoriu foarte modest. El se află peste drum de hotelul la care aţi fost voi cazaţi, în partea dreaptă cum priveşti harta.
Important mi se pare conceptul ultra all inclusive cvasisimilar cu cel de la Lonicera Resort, precum şi faptul că turiştii cazaţi la Lonicera Premium au acces nelimitat şi gratuit la toate facilităţile celorlalte două hoteluri Lonicera cu excepţia restaurantelor principale.
Mie hotelul ăsta mi-a atras atenţia încă dinainte de deschidere, părându-mi o bună opţiune într-un an cu buget mai de criză. Din ce îmi mai amintesc, s-a dorit a fi un hotel destinat exclusiv adulţilor şi prin asta m-a atras mai mult pe mine, posibil să fi şi funcţionat în formula asta, dar nu am informaţii certe. Acum însă este un hotel pentru familii, obişnuit pentru zona Antalyei.
Yoda parcă a fost sau trebuia să meargă la acest hotel şi ne poate spune mai multe
”Te cred când spui că nu toate plajele sunt înguste, că doar tu cunoști cel mai bine cum e pe la turci!
Din câteva zeci de hoteluri la care am fost cazată în zona Antalyei, doar unul singur avea plaja mai îngustă decât Lonicera, culmea tot prin apropiere, în Okucalar, dar cu diferenţa majoră că acolo intrarea în mare era foarte abruptă şi în apă nu erau pietre, ci adevărate stânci, nu nisip şi intrare lină ca la voi. Restul, aveau plaje mai late sau mult mai late, chiar dacă nu întotdeauna intrarea în mare a fost cu nisip.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Bine dar pas. — scris în 26.07.24 de viorance din BISTRIţA - nu recomandă
- Jul.2024 Concediu nereusit — scris în 08.07.24 de Teodora2014 din ALEXANDRIţA [HG] - nu recomandă
- Apr.2024 Frumos vacanță reușită — scris în 09.05.24 de Alex2021* din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Cea mai proastă vacanța din cei 15 ani cu odihna in Turcia — scris în 10.08.23 de MariaLu din CHISINAU
- Jul.2023 De evitat — scris în 09.07.23 de DariaK din BOTOşANI - nu recomandă
- Jun.2023 Lonicera WORLD - un loc excelent de venit cu copii in vacanța — scris în 03.06.23 de Godssmile2002 din BRASOV - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Locatie minunata dar doar atat — scris în 16.07.22 de Cristi2022 din TâRGU JIU - nu recomandă