ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.06.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 16.01.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
team-building
25 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

In vizita la Mos Martin

TIPĂREȘTE

Chiar de curand, pe site a “aparut” un articol despre Lacul Sf. Ana si m-am bucurat enorm. Aveam si eu in plan sa ajung acolo… si am ajuns…

Domnul @zlatna a povestit tare frumos despre legenda/legendele lacului, in articolul sau spunand urmatoarele:” Există mai multe legende legate de lacul Sfânta Ana, una dintre ele se refera la faptul că doi tineri urmau să se căsătorească, iar fata pe care o chema Ana nu dorea acest lucru, dar părinţii o obligau pentru a pune mâna pe averea tânărului. În seara nunţii mireasa a fugit şi s-a aruncat în lac, iar trupul ei nu a fost găsit nici în ziua de astazi. Din acestă cauza lacul poartă numele fetei Ana. ”

Si domnul @vega06 a scris un articol minunat despre acest loc, dand informatii exacte si extrem de folositoare:

„Ce trebuie sa stiti despre Lacul Sfanta Ana (alt. 950m), este ca s-a format in urma unei eruptii vulcanice care a avut loc acum ~10.000 – 11.000 de ani, declarat rezervatie naturala, unic in Europa Centrala si de Est, are forma aproape circulara, o suprafata de 20 ha si adancimea maxima de 7m, iar apele sale provin numai din ploi si in urma topirii zapezilor, neavand izvoare sa-l alimenteze. Puritatea apei este extrem de ridicata, apropiindu-se de cea a apei distilate, iar datorita lipsei de oxigen si a emanatiilor de gaze de pe fundul lacului si peretilor craterului, nici o vietate nu poate trai aici. Asta despre Sfanta Ana. ”

De asemenea, domnul @dorgo a scris un articol foarte interesant, care mi-a fost de folos, articolul il gasiti aici: vezi impresii

Am preferat sa ii citez pe colegii mei cu informatiile pe care eu le-am gasit cele mai interesante si cele mai folositoare ca acum sa revin la experienta mea de calatorie...

Cum am ajuns la Lacul Sf. Ana din Brasov?

Nu am avut nici gps nici masina personala, am fost cu autocarul, un autocar Neoplan modern, cu scaune din piele si cu wi-fi. Lux...

Degeaba... nu a contat acest aspect... tot am simtit ca imi dau duhul pe drum, sa imi zboara creierii.

Ultima data cand am fost la Lacul Sf. Ana a fost acum mai bine de 7 ani. Credeti ca s-a schimbat in vreun fel drumul de atunci pana acum? Va spun eu sigur: NU!

Drumul este la fel de prost ca si inainte... groaznic... vai de capul meu. Oare cand om reusi si noi sa asfaltam un drum? Ma gandesc la faptul ca acel drum este frecventat si de turisti, nu doar de noi, romanii, care ne-am obisnuit cu astfel de drumuri. Oare cei care vin din strainatate si sunt obisnuiti cu anumite standarde ce cred despre noi, despre acest drum?

In fine... lasand drumul prost la o parte, tin sa mentionez faptul ca exista un singur indicator, minuscul, spre Sf. Ana 17 (probabil 17 km de acolo pana la lac). Soferul nostru l-a ratat... norocul nostru ca si-a dat seama dupa doar cativa km ca a gresit drumul si a intors. Asa ca, mare grija daca nu aveti gps-ul care sa va spuna sa faceti dreapta (daca veniti din Brasov) sa nu ratati indicatorul.

Peisajul totusi este unul deosebit. Multe curbe dar peisajul... ohh, splendid.

Cand am ajuns noi la prima „poarta” ca sa ii spun asa, soferul a platit pentru a cobori cu autocarul mai mult, sa parcam cat mai aproape de lac.

Nu stiu sigur cat a platit dar din ultimele recenzii se pare ca in jur de 30 lei este taxa.

Cu rapiditate am coborat si am ajuns in apropierea lacului. Dupa ce soferul a parcat autocarul si ne-am dat jos am putut observa o masina a jandarmeriei. Nu prea am bagat-o in seama. Abia asteptam sa revad lacul.

Pe poteca de cateva sute de metri pana la lac erau cativa jandarmi. Eu chiar radeam cu cei din grup si le spuneam ca am vazut la stiri faptul ca „umbla” ursii pe acolo si poate ne intalnim cu Mos Martin...

Dupa ce am ajuns aproape de lac, tracand acea poteca, a venit un jandarm la noi si ne-a rugat sa stam grupati. Am crezut ca ne spune acest lucru deoarece in dreapta chiar cum ajunsesem la lac, pe o mica pajiste/iarba era un grup de oameni (de varsta a doua) care faceau... yoga...

Ma rog, nu yoga dar era un grup de spiritisti, care probabil lua energie din lac, il asteptau pe Bivolaru, etc. Nu vreau sa intru in mai multe detalii pe acest subiect.

Eu m-am gandit ca de aceea ne roaga jandarmul sa stam grupati. De fapt el ne zicea acest lucru pentru ca Mos Martin era prin apropiere. L-am vazut la final... urmeaza imediat povestea.

Am perceput lacul ca pe un loc deosebit, un loc linistit (desi am vazut poze cum arata vara, plin de oameni care fac gratare si inoata in lac.

Acum nu eram decat noi si acel grup ciudat care se reconecta cu natura :)))

Am facut multe poze, am stat putin pe banca, am admirat peisajul si m-am relaxat.

Era si un magazin deschis in apropiere si o toaleta la vreo 300 m in padure. La toaleta accesul ne-a fost interzis din cauza lui mos martin.

Dupa ce am petrecut ceva vreme admirand peisajul ne-am decis sa plecam spre autocar.

Pe acea poteca pana a autocar l-am zarit pe Mos Martin... un puiut dragut de ursulet. Statea cuminte aproape de poteca, probabil asteptand mancare. Nu am vrut sa aflu unde este mamica ursuletului. Noi astia mai curajosi ne-am oprit la cativa metri de urs sa il privim. Parca imi era putin teama sa imi scot telefonul sa il pozez... nu vroiam sa fac miscari bruste pentru ca ursul era la cativa metri de mine... si a pornit-o spre mine...

Jandarmii destul de panicati au inceput sa faca zgomot sa il alunge. Eu eram deja plecata din locul acela dar ursul era „deviat” spre mine hahaha.

Nu mi-a fost teama, eram intre lume dar daca as fi mers singura sau doar cu vreo 2-3 oameni cu siguranta m-as fi temut.

Desi in ultima vreme nu prea mai deschid televizorul, concluzia mea a fost ca mai dau si stiri adevarate.

A fost o experienta interesanta, sa vad un urs in libertate, in padure sau mai bine zis aproape pe poteca de la Lacul Sf. Ana.


[fb]
---
Trimis de GabrielaG in 22.06.16 15:51:12
Validat / Publicat: 22.06.16 16:52:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BALVANYOS.

VIZUALIZĂRI: 2939 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Lacul Sf. Ana
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

Mihai18
[22.06.16 19:21:49]
»

Domnișoară Gabriela G., am observat că scrieți des reviewuri și bine faceți. Am citit unele dintre acestea, în special cele care se referă la destinații din Vest, pentru că mie îmi place Vestul și dv. aveți destule care sincer, mi-au plăcut.

Și acum despre Lacul Sfânta Ana.

Pe acest sit vă numiți Gabriela G. dar în acest ecou eu vă spun ”Fata cu noroc”

De cele mai multe ori, în apropierea unui pui de urs, s-au pe aproape, este mama lui, deci stare de potențial pericol. Eu nu recomand fotografierea urșilor aflați în libertate. Pericolul este si mai mare dacă lucrează blitzul. Am mai scris un ecou la un review al lui @ Vega 06 cu conținut asemănător și rog să mă scuze cei care acum constată că mă repet. Poate dv. nu l-ați citit si atunci acest ecou este un sfat bun.

Încă eram în activitate și într-o zi de duminică asiguram permanența în cazul producerii unor evenimente cu consecințe grave ori letale, care aveau caracter penal și la care trebuia să merg și să-mi fac meseria.

Iată speța.

In Munții Bucegi, în zona Babele, cu puțin înainte de a se însera, un urs a apărut în zonă, ignorând grupul dee turiști din apropiere. Printre ei, erau și 3 fete din SUA. Una dintre acestea s-a apropiat de urs și l-a fotografiat. Flama blitzului i-a fost fatală. Ursul a declanșat un atac spontan și de neânlăturat asupra ei asupra ei, cu sfârșit tragic. Acel urs i-a provocat multiple plăgi delabrante cu consecința unei hemoragii masive. Ulterior a decedat prin șoc hemoragic.

Orice moarte violentă face obiectul unor cercetări penale. Nu-mi cereți să descriu ce am văzut la autopsie. Eu am soluționat cazul și am pronunțat soluția.

Ce am scris, nu este o poveste vânătorească. Există un dosar penal înregistrat și care si acum se află în arhiva instituțiiei în care lucram. Ce să vă mai spun? Urșii nu se trimit în judecată.

Excursii reușite în continuare și neapărat fără pericole.

GabrielaGAUTOR REVIEW
[22.06.16 19:52:17]
»

@Mihai18 - Va multumesc mult de tot pentru ce mi-ati scris mai sus. Nu am citit ecoul dvs la articolul domnului @ Vega 06 de aceea nu stiam.

Aveti mare mare dreptate cu ceea ce spuneti. Eu am evitat sa fac poze, doar cand m-am indepartat mult de urs am incercat cu zoom-ul sa il surprind dar nu aveam aparatul foto mare la mine ci telefonul, de aceea nu l-am "prins" in poze.

Nu am vrut sa ma risc, mi-am dat seama ca acei jandarmi sunt pusi acolo pentru siguranta noastra si trebuie sa le ascult sfatul. Imi place adrenalina dar nu doresc sa tin la viata mea si doresc sa fiu in siguranta.

Va multumesc mult ptr ce mi-ati povestit si sper ca toata lumea sa citeasca ecoul dvs. Eu una am avut multe de invatat din "povestea" spusa de dvs.

Numai bine va doresc, spor la calatorii!

Safta Radu
[22.06.16 20:22:32]
»

Frumos articolul tău, Gabi. De lacul Sfânta Ana mă leagă amintiri frumoase, în 1991, aflându-mă acolo, impreună cu un văr, adică doi tineri frumoşi (şi sunt prea modest) am cunoscut două fete superbe, ambele din Cluj-Napoca, unguroaice, şi timp de 5 zile am umblat înnebuniţi după ele prin Tuşnad. Dar altceva am vrut să punctez: atunci, în vara anului 1991, am stat în Băile Tuşnad 7 zile, nu aveam maşină, iar la Sfânta Ana am mers de două ori, pe jos, prin pădure, pe un traseu destul de cunoscut, din ce mai reţin eu, cam trei ore făceam până la lac. Acum realizez şi eu pericolul la care, fără să vrem, ne-am expus atunci. Eram pe terenul adversarului, adică ursul, jucam după regulile lui, şi totuşi avântul specific tinereţii a făcut ca noi să înfruntăm pericolul. Am avut noroc, n-am păţit nimic, dovadă că scriu acum acest ecou. Călătorii frumoase îţi doresc!

Mihai18
[22.06.16 22:35:32]
»

Pt. @ Safta Radu.

Dragă coleg, om matur și serios în viața de zi cu zi. Este riscant începutul ecoului dv. Redau începutul. „În 1991 aflându-mă acolo cu un văr, am cunoscut 2 fete superbe, ambele unguroaice și timp de 5 zile am umblat înebuniți după ele”

Și care a fost finalul?

Dee Dumnezeu să nu citească soția dv. acest ecou, că nu mai mâncați mâncare caldă o săptămână.

Și acum, ca între noi, bărbații. Unguroaicele au pe

„vin-o încoace” Și de aceea mie îmi place Budapesta. Acum 4 zile am venit de acolo, dar am fost cu ”cerberul” (soția) și nu am avut nici-o șansă.

Totul a fost o glumă și vă rog să nu vă supărați, că dacă nu am mai glumi, am îmbătrâni repede.

Mulțumesc Web pt. clemență.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Safta Radu
[22.06.16 23:07:15]
»

@Mihai18 - Dragă dom' Mihai, pot spune cu mâna pe inimă că au fost zile minunate atunci, cu cele două fete din Cluj. O perioadă chiar am ţinut legătura, dar ştiţi vorba, ochii care nu se văd... Dacă am citit bine, v-aţi numit soţia cerber?!?!?! Ce ziceţi dacă doamna citeşte ecoul dvs. ? Domnul să vă aibe-n pază! Glumeam, desigur. Toată stima şi călătorii frumoase vă doresc!

ANILU
[23.06.16 11:46:18]
»

@GabrielaG - Gabriela ai revenit pe tarâmuri mioritice.

Dupa plimbarea ta prin Germania unde totul este aşa cum trebuie să fie, curat, aliniat, drumuri bune şi lista poate continua..., vroiai să gaseşti şi pe aici la fel.

Sunt multe zone sau locuri frumoase în ţara asta dar drumurile de acces sunt cumplite. Şi nu mai spun că nu sunt semnalizate corespunzător.

Citind articolul despre excursia ta la Lac, am înţeles de ce ai pus titlul "În vizită la Moş Martin".

Să ai o vară frumoasă.

Toate cele bune.

tata123 🔱
[23.06.16 14:03:33]
»

@GabrielaG - Chiar zilele acestea s-au tot difuzat știri despre numărul mare de urși din țara noastră (o fi bine? - o fi rău?) și despre apariția lor în zonele populate, chiar și pe timpul zilei. Mass-media a anunțat apariția lui Moș Martin chiar și pe malul lacului Sf. Ana (dcnews.ro/pericol-de-moar ... oto_508128.html).

Unicul lac de origine vulcanică din România - Lacul Sf. Ana - s-a format în craterul Muntelui Ciomatu = un grup de cercetători maghiari „ne amenință/sperie” cu posibilitatea reactivării vulcanului (mediafax.ro/stiinta-sanat ... activa-14455511).

liviu49
[23.06.16 15:38:15]
»

@GabrielaG - Nu pot decat sa va felicit pentru excursie si pentru intalnirea cu mos Martin. Zona este superba si merita vizitata. (Chiar acum la televizor vad un reportaj, de fapt un filmulet cu o "minune a naturii" de la Petrosani, un lac astupat cu peturi in urma ploilor din ultimele zile. De parca ar fi plouat cu peturi, iar oamenii s-au trezit cu ele din cer!). Am fost de mai multe ori la lac si am amintiri placute de acolo, dar nici-una cu un urs. In schimb am o amintire din august 1968, cand culegand zmeura si mure, undeva pe valea Pelisorului, in apropierea stancilor Sf. Ana (dar de la Sinaia), o colega de drumetie, tragand de o tufa a descoperit un urs care manca si el. Tipatul ei a speriat ursul, care cred ca a ajuns la Scropoasa, mai repede decat am ajuns noi in tabara de la Schiori. Dar pot spune, fara a gresi, ca in vara anilor 1977 - 1979 (pana in a doua duminica a lunii august) cel mai bun prieten al meu a fost ursul de pe Transfagarasan, cu care aveam intalnire aproape in fiecare duminica, la ora 12 intr-o parcare. La auzirea claxonului autocarului, ursul cobora din padure si venea sa-l hranim, sa bea apa de la noi, chiar daca avea un parau in apropiere. Povestea acelui urs este de acum arhicunoscuta, am prezentat-o si eu, iar ursul acela era prieten cu toata lumea si se bucura de cate ori ne vedea. Am regretat si aproape am plans cand am auzit ca a fost impuscat si chiar daca nu am vrut sa cred ca este adevarata moartea lui opream autocarele in parcare la ora stiuta de noi si de urs, claxonam, dar nu mai avea cine sa vina la intalnire. Si acum imi lacrimeaza ochii cand ma gandesc la el! Am mai avut bucuria ca in aceasi parcare sa intalnim si sa facem poze cu un frumos cerb, sau peste ani, mai jos putin, in zona lacului, sa ma imprietenes cu o vulpe, care mi-a facut bucuria de a manca de la mine si m-a lasat sa o fotografiez (Imi permit sa atasez cateva poze cu vulpea).

In concluzie ma pot lauda ca am avut un prieten ursul de pe Transfagarasan.

Numai bine si calatorii placute!

GabrielaGAUTOR REVIEW
[23.06.16 17:04:20]
»

@liviu49 - O poveste emotionanta pe care am citit-o parca fara sa respir... oau... sincer... oau...

Unele animale, fie si ele salbatice se imprietenesc cu oamenii, au un al saselea simt si isi dau seama ca oamenii nu le vor raul (ma rog, nu toti dar majoritatea).

Si povestea domnului @Mihai18 m-a pus putin pe ganduri, ceea ce a scris dansul este la fel de adevarat.

Ati fost si sunteti foarte curajos!

Va multumesc pentru pozele astasate, cu vulpea. Extrem de frumoasa... pare blanda si privirea ii este blanda... ahh ce amintiri frumoase cred ca aveti...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
GabrielaGAUTOR REVIEW
[23.06.16 17:10:24]
»

@ANILU - Din pacate am revenit cu picioarele pe pamant... nu ma asteptam sincer in atatia ani sa nu asfalteze macar putin de tot acel drum... ahhh... imi vine sa plang...

Nu vreau sa compar tot timpul Romania cu ce am vazut prin Europa dar din pacate in marea majoritate a cazurilor ajung sa o fac... si atunci ma cuprinde disperarea.

Altii de ce pot si noi nu putem?

In fine, tocmai de aceea nu prea calatoresc in Romania... din pacate... pentru ca, asa cum ai zis si tu, avem o tara frumoasa cu niste zone superbe.

Ehh, am pus cu dublu inteles titlul... dar in primul rand datorita intalnirii cu ursul

Si tie o vara superba si spor la cat mai multe calatorii

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
GabrielaGAUTOR REVIEW
[23.06.16 17:13:26]
»

@tata123 - Aveti dreptate si eu vazusem la televizor cu cateva zile inainte de a ajunge la Lacul Sf Ana ca sunt ursi dar sincer, nu am crezut. Sau am crezut ca macar sunt in padure, mai la departare, nu asa... de-a dreptul pe drum.

De fapt nu stiu de ce ma mir... si la noi in Brasov "ieseau" ursii la plimbare prin cartierul Racadau...

Hmm... eu totusi sper sa nu avem un vulcan activ prin zona... mi-a ajuns sentimentul pe care l-am avut cand am vizitat Etna

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviu49
[23.06.16 17:29:10]
»

@GabrielaG - Din spusele unor brasoveni, prezenta ursilor in Racadau nu este deloc intamplatoare. In zona in care apar ursii s-au construit locuinte pe teritorii care, de sute de ani, au fost ale ursilor si ale altor salbaticiuni. Vorbele lor au fost intarite intr-un reportaj de acum cativa ani, in care fosti padurari, acum pensionari, povesteau ca drumul pe care se ajungea la noile cladiri traversa poteca pe care animalele din padure mergeau la adapat si pe care padurarii puneau iarna hrana pentru animalele din padure. Si asa, taind azi un pom, maine un pom, azi un hectar de padure, maine altul, am reusit sa distrugem habitatul in care ursii, de care vorbim acum, isi gaseau de mancare, unde se adapau, unde isi aveau culcusul iarna, sau vara. Sa nu ne mai miram ca vom deveni vecini cu ursii, care ne mai avand ce vana, vor cauta mancare in curtile noastre.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
GabrielaGAUTOR REVIEW
[23.06.16 17:42:01]
»

@liviu49 - Aveti mare mare mare mare dreptate!

Mihai18
[23.06.16 22:54:47]
»

@GabrielaG -

1. Referitor la ecoul tău din 23. o6.16 ora 17,24 către @ Liviu 49. Întâmplarea nefericită cu ursul din zona Babele- Munții Bucegi, nu este o povestire, ci prezentarea unui caz real și îmi asum răspunderea asupra veridicității cazului. Pe acest sit eu sunt Mihai 18. Căutați-l în România și nu-l veți găsi. Numai Admin (d-ul Cornel Bociort) îmi cunoaște adevărata identitate și cum pot fi găsit-contatctat la nevoie. Pot dovedi cu acte oficiale că așa a fost dar în cazul dv. nu este necesar, mi-am dat seama că ați crezut ce am scris.

2. Credeți-l pe @ Liviu 49 când scrie despre ursul de pe Transfăgărășan. Tu erai mică sau poate nici nu erai născută când acel urs nu era agresiv cu turiștii. Și eu l-am întîlnit cînd era în mijlocul unor turiști coborâți dintr-un autocar. Acel urs chiar mi-a inspectat portbagajul mașinii pentru că uitasem ridicată capota. A făcut o scurtă inspecție și fiind un urs cu bune maniere, nu a luat nimic și nu a stricat nimic.

În concluzie. Atunci erau alte vremuri, altfel de urși și mai ales, altfel de oameni. Nu-i așa Liviu? Acum multe s-au schimbat și deloc în bine.

liviu49
[24.06.16 08:27:05]
»

@Mihai18 - Stimate coleg, din pacate, dupa parerea mea, aveti dreptate. In pofida faptului ca cei mai tineri, nu ne cred si ne considera nostalgici. Natura era mai naturala, padurea era mai deasa si mai verde, apa era mai limpede si mai curate. Tin minte ca in concediul de la Soveja, in 1989, peste zi am baut numai apa din padure si nu s-a plans nimeni de dureri de burta, sau de gat, chiar daca era rece ca gheata. Si cum ziceti si dvs. si ursii erau mai omenosi. Chiar si oamenii erau mai oameni. Copiii mei imi reprosau mereu ca povestirile mele cu ursul sunt povesti vanatoresti, pana cand la nunta celui mic, in 2005, I-am pus sa-i intrebe pe cei care au fost cu mine intr-o excursie la o nunta a unei nepoate a sotiei la Calan si ne-am intors pe Transfagarasan, daca la intoarcere s-au intalnit cu ursul pe Transfagarasan. Au ramas tablou cand foarte multi oameni le-au comfirmat ceea ce eu le povestisem de multe ori. Iar la intalnirea cu vulpea au fost amandoi cu mine si au fost de fata cand vulpea a luat sandwichul din mana mea si l-a mancat.

Sper ca tinerii de azi sa aiba ce le povesti copiilor si nepotilor, macar o parte din ce putem noi povesti.

Numai bine si calatorii placate!

Mihai18
[25.06.16 16:00:04]
»

@Mihai18 - Din nou, pt. Safta Radu și nu numai.

Nu pot să las lucrurile neclare ori ambigui. Expresia mea „unguroaiele au pe vin-o încoace”, are o semnficație pozitivă, de apreciere. In niciun caz să nu se înțeleagă că sunt femei ușoare. Nici vorbă. Ele au pe „vin-o încoace” prin felul lor de a fi. Poți întâlni pe stradă o fată unguroaică după care nu întorci capul, dar dacă stai cu ea de vorbă, prin felul ei de a fi, de a vorbi, devine frumoasă. Unii unguri nu se împacăcau bine cu genul din gramatica limbii române. Bărbatului îi spune „ea” și femii „el” spre hazul nostru.

Dacă tot ai răscolit amintiri despre unguroaice, hai să-ți spun și eu una. Când eram student, în vacanța din anul 3 am făcut practică la Baia Mare. Acolo, de unde all inclusiv, pe bază de protocol, serveam cele 3 mese la o popotă. La micul dejun, ne servea o fătucă, care era dulcică foc, purta o fustiță roșie, jos cu dantelă albă ș. a. m. d. O chema Ildiko. Colegii mei, tineri ca și mine, o adulau și ea a simțit. Ca să-i facă să fiarbă, după ce așeza pe masă tigăițele cu ouă ochiuri, în drum spre bucătărie, mai făcea și o piruetă, iar colegii mei erau topiți. Deh, ale tinereții valuri. Ecoul este tardiv, dar dacă l-ai citit, dă măcar un ok.

calatorul
[11.10.16 12:34:38]
»

@GabrielaG: Grozave poze si frumoase locuri, abia astept sa le revad, poate la vara pe vreme buna, multumim pentru readucere in atentie.

GabrielaGAUTOR REVIEW
[11.10.16 12:55:10]
»

@calatorul: Va multumesc pentru aprecieri si pentru faptul ca mi-ati adus aminte de aceasta excursie...

Yersinia Pestis
[08.11.16 18:46:52]
»

În primul rând, felicitări cu ocazia zilei onomastice!

În al doilea, peste două zile ajung la Balvanyos și vizita la lac e un must.

Despre urși nu mi-e frică, sunt mult mai urât ca ei, de fapt s-ar putea să nu mă lase acolo, fauna trebuie protejată, nu?

GabrielaGAUTOR REVIEW
[08.11.16 19:00:14]
»

@Yersinia pestis: Multumesc mult de tot penru gandurile bune si pentru urari.

Va doresc de pe acum relaxare placuta si sper sa nu gasiti lacul inghetat haha (glumesc!).

M-ati facut sa zambesc si pentru asta va multumesc

Yersinia Pestis
[10.11.16 15:56:08]
»

@Mihai18: Cu tot respectul, în mod normal animalele sălbatice, dacă nu sunt rănite și nu se simt atacate, evită omul. Accidentul descris poate fi pus pe seama faptului că ursul o fi interpretat lumina blitzului drept o amenințare.

Totuși nu putem refuza vizitele în natură de frica animalelor sălbatice! Așa și să mergi cu trenul e periculos, nu mai spun de auto! Câți oameni mor în accidente și câți răniți de sălbăticiuni?!

Eu, personal, am poze făcute de cei din grupul în care eram, cu ursoaică și pui, cu urs sau cu vulpi. De regulă, dacă nu te bagi în ciorba lor nu ai emoții, ba chiar ai parte de o frumoasă ședință de fotohunting.

Cu respect!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, calatorul, GabrielaG, liviu49, Mihai18, Safta Radu, tata123 🔱, Yersinia Pestis
Alte impresii din această RUBRICĂLacul Sfânta Ana:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076126098632812 sec
    ecranul dvs: 1 x 1