EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mocanita Apusenilor o atracție de neratat pe Valea Ariesului
In ultimii ani observ o tendinta de reconsolidare a unor obiective lasate in paragina, așa au ajuns mai nou mocanitele puse in valoare din inițiativa unor antreprenori.
Acum 2 ani cand admiram Valea Ariesului in zona comunei Salciua am vazut ca se faceau lucrari la calea ferata. Revenind in anul 2020 aflu cu bucurie ca pe acesta veche cale ferata isi face apariția cu timiditate Mocanita Apusenilor, drept urmare nu am ezitat sa incercam experiența.
Pentru cei interesați va las aici detaliile esențiale:
- Punct de plecare si întoarcere: sat Lunca Ariesului, comuna Posaga, jud Alba
-Durata traseu: se parcurg cei 10 km dintre Lunca Ariesului si Salciua de Jos, +retur, in total traseul dureaza 1 ora
-Orarul traseului: dat fiind ca nu exista cerere constanta orarul nu este fix, este nevoie sa apelati pe nr de contact pentru a va fi comunicat orarul in ziua care va intereseza. Nu exista site dar Mocanita Apusenilor are profil de facebook si google unde puteti gasi datele necesare
-Cost bilet: 28 lei/adulți, pentru copii este o reducere dar nu stiu costul exact
- Se poate parca langa halta pe partea dreapta a cladirii este o parcare mare, gratuita
Trenuletul de epoca are atașate câteva vagoane, amenajate simplu cu bănci din lemn, in fiecare vagon incepand cam 6-8 persoane. Cand am mers noi a fost super lejer, doar 7 călători pentru întreaga călătorie, am putut păstra fără probleme distanța socială. Ferestrele nu au geamuri asa ca veți simți din plin briza montana dar si cea a Ariesului.
Ce veti admira pe parcursul călătoriei
Inițial pe partea dreapta veti admira Valea Ariesului, crestele uriașe ale Masivului Bedeleu, mașinile ne salutau si erau surprinse sa găsească in zona un astfel de trenulet. Se trece șoseaua si se face o oprire la Cascada Sipote situată chiar la strada. Zona este marcata cu o fantana, o locatie ingrijita cu flori si bancute, foarte cochetă pentru poze. Ulterior pe partea stanga veti admira de aproape Ariesul, livezile, etc.
La întoarcere mocanita este condusă cu spatele intrucat nu are zona in care sa faca bucla de întoarcere, asta nu a fost o problema, conducatorul este prudent iar mocanita atinge maxim 15 km viteza.
Pentru noi experiența a fost extrem de plăcută si relaxantă, o recomand atat pentru copii, parinti si bunici, durata traseul este usor de suportat pentru copii. Trenuletul nu este cel mai estetic, evident nu face parte din categoria celor luxoase dar pe noi ne-a interesat experiența nu condițiile.
Daca tot ajungeti in zona va incurajez sa includeti in traseu vizitarea altor obiective locale precum: Cascadele de Travertin, Pestera Huda lui Papara, Vanatarile Ponorului, Rezervatia Scarita Belioara, satul si Manastirea Sub Piatra, etc.
Zona este foarte aerisita, deloc aglomerată, sunt posibilități de cazare, oamenii amabili.
Va sfatuiesc sa incercati o tura cu Mocanita Apusenilor dacă ajungeți in zona, încă sunt la început, oamenii au avut o buna initiativa de promovare a zonei, merită incurajarile noastre!
Trimis de simplegirl in 06.08.20 14:04:56
- A fost prima sa vizită/vacanță în #EXCURSII şi CĂLĂTORII
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (simplegirl); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "La plimbare cu 'Mocănița Apusenilor', #EXCURSII şi CĂLĂTORII" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
O alta plimbare facuta cu peste 20 de ani in urma pe Valea Ariesului cu trenul mixt (asa se numea atunci) care avea vagoane de calatori dar si de marfa. Mergea incet de tot si ne-a exasperat cu unele opriri lungi in gari si halte. Ne-am urcat la 2 noaptea in statia Moldovenesti, dupa o tura in Cheile Turzii.
Valea Ariesului este superba.
Felicitari pentru articol! Numai bine! ????
@Dan&Ema :... se lucreaza din ce in ce mai mult la acest traseu si amenajarea garilor in scop turistic...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)