ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.04.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2021
DURATA: 1 zile
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 11 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Cascada Putnei la ceas de primăvară

TIPĂREȘTE

Una dintre destinațiile noastre preferate pentru plimbări de o zi este localitatea Lepșa din munții Vrancei. Ajungem destul de repede acolo (în aproximativ două ore), drumul este bun (DN 2D), iar cadrul natural este frumos și poți face diverse drumeții.

Ultima noastră vizită la Lepșa a fost pe la finalul lunii martie, când ne-am decis să mergem într-acolo pentru a profita de zăpada așternută cu puține zile înainte în munții Vrancei. Pentru că ziua a fost călduroasă, ne-am gândit să vizităm cascada Putnei, bănuind că debitul ar fi destul de mare la începutul primăverii.

Cascada se află la intrarea în Lepșa, venind dinspre Focșani. Pe partea stângă se ivește o coborâre bruscă și în câteva secunde ai ajuns în locul unde poți parca mașina. Este un drum secundar neasfaltat, plin de gropi cu apă în acel moment, așa că am căutat un loc mai uscat pentru a nu coborî direct în baltă. Pe stâlpii de piatră din apropiere sunt afișate câteva informații despre cascadă, există o hartă a munților Vrancei, dar și un anunț cu tariful de vizitare - 2 lei / persoană (nu am plătit pentru că nu era nimeni care să încaseze taxa).

Lecturând cele câteva informații, aflăm că această cădere de apă (numită și” Săritoarea Putnei” ) a fost declarată” monument al naturii” în anul 1973. Cu o diferență de nivel de peste 12 metri, cascada nu impresionează prin înălțimea sa, ci prin coborârea vijelioasă a apei, în trepte, printr-un canion îngust și străjuit de stânci.

Pentru că la data respectivă copacii nu aveau deloc frunze, am putut admira căderea de apă din parcare, dar curiozitatea ne-a îndemnat să coborâm treptele de ciment, până în apropierea cascadei. Aceste trepte nu erau deloc curățate, fiind pline de frunze moarte, noroi și crengi, formându-se un amestec alunecos de-a dreptul pe alocuri. Cu puțină atenție, am ajuns totuși cu bine în vecinătatea cascadei. Spre deosebire de ultima noastră vizită, acum am găsit un gard de plasă care delimitează poteca de albia râului. Este un lucru corect, pentru că mulți se apropiau periculos de jgheabul prin care Putna se azvârle la vale.

Văzând din apropiere cascada, s-a dovedit că nu ne înșelasem. Râul avea suficientă apă pentru a-și arăta adevărata forță, iar curgerea alertă a apei crea un vuiet puternic și forma nori de stropi minusculi. Ajunși la finalul potecii de vizitare, am admirat lacul format la baza cascadei, acesta având câțiva metri adâncime. Acolo se află o bancă de lemn, unde ne-am relaxat preț de câteva minute, profitând de faptul că eram singurii vizitatori în acel moment.

Vizita noastră la cascada Putnei a durat aproximativ o jumătate de oră și ne-am bucurat că am putut admira din nou acest frumos obiectiv natural. Următoarea oprire avea să fie dincolo de localitatea Greșu, acolo unde am găsit destulă zăpadă pentru o ultimă partidă de bulgăreală în această iarnă.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

În ultimii ani, au fost construite multe case de vacanță și pensiuni la Lepșa, așadar doritorii găsesc ușor cazare în zonă. Cele mai cunoscute opțiuni de petrecere a timpului liber sunt: vizita la cascada Putnei, drumeția prin cheile Tișiței, mănăstirea Lepșa sau păstrăvăria din localitate + diverse alte drumeții pe trasee mai puțin cunoscute din zonă.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Ajuns la final de articol, recomand celor care ajung la Lepșa să viziteze cascada Putnei! În sprijinul acestei recomandări, voi atașa câteva fotografii pe care le-am făcut în zona respectivă.

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 28.04.21 23:18:50
Validat / Publicat: 29.04.21 08:27:40
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în LEPȘA.

VIZUALIZĂRI: 1896 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Jgheabul adânc de piatră în care apa dispare la un moment dat.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46200 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[29.04.21 11:43:19]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

tata123 🔱
[29.04.21 13:14:17]
»

@Floryn81:  M-am lămurit acum ce a pățit „brandul @Crazy_Mouse” = s-a transformat în ceva mai omenesc

Cascadele au constituit întotdeauna un punct de atracție turistică, lucru care nu se dezice în Lepșa. Ai vizitat Cascada Putna​ într-o perioadă liniștită, ca să zic așa. Mie mi-a plăcut mai mult în 2014 când apele erau învolburate și vijelioase datorită ploilor din amonte (vezi impresii).

Zona e frumoasă, Lepșa e situată în mijlocul naturii, se pot face drumeții. Călătorii frumoase! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin zona Lepșa:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065885066986084 sec
    ecranul dvs: 1 x 1