ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.03.2019
DE Nicu
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 29.01.08
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Băile Herculane cea mai veche stațiune din România

TIPĂREȘTE

Băile Herculane merită vizitată sau nu?

Foarte multi turisti si nu numai spun ca nu merită să mergi la Herculane, am fost de multe ori în vacantă in Băile Herculane si perioade mai lungi si vizite de doar o zi cu plecare dimineata devreme si sosirea acasă seara târziu si stiu ce spun... Zona Băile Herculane… este una din cele mai frumoase zone din Romania, atentie am spus zona asa ca aici intra statiunea si zona din apropiere asta insemnand pana la 7 Izvoare.

Ce am vazut ca se scrie despre aceasta statiune este foarte diferit de cine scrie si mai ales ce varsta are cel ce scrie, una e turistul din categoria 60+ si alta e turistul din cealalta categorie de varsta adica mult mai tanara.

Cei mai in varsta lauda statiunea si sunt in general multumiti, cealalta categorie se declara nemultumiți si în multe cazuri spun să nu cumva să vi aici ca nu ai ce face ca e totul in paragina si pur si simplu e pierdere de timp.

Eu fiind dintre cei ce se incadreaza la categoria... pensionar... spun categoric merita sa faci aici un sejur lung sau scurt sau sa vi aici doar pentru tratament balnear si vei fi multumit.

Ce inseamna sa fi multumit? Tine asta de varsta celui ce scrie cate ceva pe aici? Greu de raspuns la asa ceva, dar sa spui ca nu ai ce face in Herculane asta categoric nu e adevarat.

Daca mergi la Herculane pentru doua zile ai ce face, daca mergi pentru 16 zile (pensionari) ai ce face. Statiunea asta e cea mai veche din Romania si una din cele mai vechi din lume, ca e lasata sa se degradeze asta e alta poveste care tine de politic si de cei ce conduc in prezent, eventual putem spune ca e vina politicienilor care sunt la putere de cam mult timp dar asta nu are legatura cu peisajul.

Sunt multe dărăpănături in Herculane si multe încâlceli legate de proprietății si de izvoarele termale care trebuie rezolvate. Izvoarele termale sunt la unii si proprietatile la altii si tot asa.

Cazări în zonă

Daca sunteti cazati in zona aia unde este Hotel Dacia, cele trei mari hoteluri turn din spatele hotelului Dacia denumite Diana, Minerva, Afrodita si celelalte din jur atunci se spune ca va aflati in zona noua a Băilor Herculane, Dacă sunteti cazati in zona Hotel Cerna sau in zona Hotel Ferdinand atunci sunteti in zona veche, mai este la intrare in Herculane zona Pecinișca si acolo sunt multe spatii de cazare, mai exista cazare si afara din statiune la 7 Izvoare. Imediat la ieșire din Herculane dupa ce treceti de statuia lui Hercules este Hotel Roman unde peisajul e de exceptie.

In centrul statiunii intre zona nouă si zona veche este un champing deschis doar in sezon.

In sezon foarte multi turisti si unii care nu pot fi numiti turisti din diferite motive se cazează la cort sau pur si simplu in masina proprie chiar pe sosea in zona 7 izvoare unde este si foarte aglomerat in varf de sezon. Si stau acolo pe sosea si langă zile multe in unele cazuri săptămâni. Daca ajungeti acolo in iulie august veti vedea ce inseamnă turism pentru unii.

Ma refer la zona 7 izvoare.

Ce sa faci in Băile Herculane

In afară de băi termale sau in unele cazuri mai putin termale sau deloc să iei statiunea la pas si sa iesi din statiune spre 7 izvoare.

Din zona Hotel Dacia adica din centrul nou cobori in sosea si o iei la dreapta spre centrul vechi, ajungi in centrul vechi si pe dreapta si stanga vezi ce a fost o data Herculane, mergi mai departe si ajungi la Podul curbat care are peste 150 de ani, dupa pod esti in zona cu Hotel Ferdinand si statuia lui Hercules. Abea cand ai ajuns aici poti spune ca esti in adevaratul, istoricul Herculane.

Cand ai ajuns aici atunci incepi sa spui cum se poate asa ceva adică sa nu se pună în valoare zona asta?

Esti in fața Hotelului Ferdinand si nu știi in ce parte să o iei? Inapoi spre stânga pe cealaltă parte a râului Cerna sau inainte spre biserică si ieșirea din statiune.

Daca ai obosit si nu mai poti merge mai departe aici e cap de linie la autobuzul care vine de la gară si trece prin statiune si poți merge inapoi.

Asta e traseul cel mai usor.

Mai departe daca nu faci urmatorul traseu care e foarte usor atunci... categoric... nu ai fost la Herculane. De la statuia lui Hercules mergi mai departe spre biserica si iesi din statiune si esti in o zona care in perceptia mea e una din cele mai frumoase din Romania, e vorba de traseul de la iesire din statiune pana la Hotel Roman.

De cate ori am fost la Herculane nici o data nu am ratat zona asta.

Daca vreti sa spuneti ca ati fost la Herculane atunci trebuie sa ajungeti cel putin pana aici.

Cei care au probleme medicale sau nu pot merge mult pe jos trebuie sa se opreasca aici adica imediat dupa Hotel Roman unde deja se face baie indiferent de anotimp la liber pe malul Cernei in apa termala am spus la liber si in ianuarie, februarie etc.

Plimbarea până aici trebuie făcută pe jos nu cu mașina, lăsati masina in parcare fiindca pierdeti peisajul.

Mai departe dar aici doar pentru cei ce nu au probleme cu mersul pe jos, dupa Hotel Roman mergeti mai departe si ajungeti la primul pod la uzina de apa, nu traversati si mergeti inainte spre urmatorul pod si dupa ajungeti la prima amenajare un fel de dig cascada pe Cerna, aici e zona de facut poze pentru amatori, nu ratati zona asta trebuie sa coborati jos la baraj, atentie e vorba de barajul de jos nu ala de sus de la lac.

Mergeti mai departe pe sosea si ajungeti in zona 7 izvoare cu loc de facut baie in mai multe locuri inclusiv in zona denumita sub pod. Unii nici nu se gandesc la asa ceva adica baie sub pod cand afara ninge si conditiile lasa de dorit, am fost de multe ori si totdeauna era lume la baie inclusiv in ianuarie cind era frig si zapada.

O data ajunsi in zona 7 izvoare soseaua se bifurca si la dreapta adica inainte duce spre barajul de pe Cerna, celalalt drum cel la stânga duce spre ștrand si zona de jos a barajului.

Cam asta ar fi traseul de făcut de cei ce au ajuns la Herculane, daca ati ajuns pâna aici dar atentie... doar mergând pana in zona 7 izvoare pe jos nu cu masina... atunci veti spune cu sigurantă... Merită vizita la Herculane.

De la ieșire din Herculane până la 7 Izvoare cam două ore cu tot cu opririle de rigoare.

Cam astea ar fi traseele de iesire din Herculane dar doar spre zona 7 Izvoare, mai sunt multe de facut/vizitat in zona asta apropiată.

Crucea Albă un traseu sus pe munte deasupra statiunii, am fost dar recomand in sezon si se ajunge destul de usor.

Grota Haiducilor e langa Hotel Roman, aici e ceva legat de istorie si e chiar aproape.

Gara trebuie văzută cu toate ca ai ajuns aici cu masina.

Izvorul de ochi, in zona Hotel Cerna, pe cealaltă parte a râului

Dacă ati ajuns la Herculane încercati sa mergeti si in zona 7 izvoare si va faceti o idee despre zona asta laudata de unii si mult hulită de altii.

Câti din cei ce au fost in vacantă pentru 1 - 3 - 5 - 10 sau mai multe zile au făcut traseele astea, sau câți din cei ce vor merge in Herculane vor ajunge in zona 7 Izvoare pe jos?

Statiunea asta era denumită de romani Ad Aquas Herculi Sacras Ad Mediam... ce înseamnă? Apele sfinte ale lui Hercules

Eu zic asa bai termale si relaxare in zona.

Anul 153 dupa Hr, cam din vremea aia se stie de Băile Herculane.

Sequoia gigantea monument natural in Herculane, e situat central langa cazinou.

De unde beti apă in Herculane? Lângă primărie in centrul vechi este amenajat un izvor unde vine lumea să se aprovizioneze cu apă de Herculane, vine lume cu bidoane si din Severin, unii chiar din Resita.

Despre izvoarele cu apă termală care sunt foarte multe se poate povestii mult, unele le veti vedea pe traseu, altele nu.

Unde să faci baie?

In bazinele/piscinele unor hoteluri, in zonele din afara statiunii imediat dupa Hotel Roman sau in zona 7 Izvoare, asta in extrasezon că in sezon e si mai si.

Cititi inainte ce contraindicatii au aceste ape. Eu am făcut baie si in piscine la hoteluri si in zonele neamenajate enumerate mai sus cele din afara statiunii.

La inceput e mai greu sa intrii in apă in zonele alea dar să ajungi până acolo si să nu intrii pe urmă parcă iti pare rău.

Astea sunt doar cateva din atractiile acestei statiuni apreciată de unii pe când altii spun sa nu cumva sa mergi acolo ca nu merită.

Mai sunt multe de văzut/vizitat in statiunea/zona asta.


[fb]
---
Trimis de Nicu in 01.03.19 19:58:43
Validat / Publicat: 01.03.19 22:14:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în HERCULANE.

VIZUALIZĂRI: 770 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pe traseu spre 7 izvoare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33050 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

DOINITA
[02.03.19 08:44:46]
»

Zona este minunata si nu exista sa nu ai ce face in Herculane! Tanar sau... mai intelept, vei avea cu siguranta cu ce sa-ti ocupi timpul. Depinde de fiecare cum stie sa descopere frumosul, cum stie sa se bucure de vacante mai lungi sau mai scurte.

Cat priveste starea deplorabila in care se afla statiunea, parte din vina o avem cu totii, noi cei responsabili de alegerea conducatorilor, noi cei care odata ajunsi in zone turistice nu respectam regulile, daca acestea exista!

Cu siguranta cei care vom ajunge in curand la Herculane vom sti sa ne bucuram de fiecare clipa petrecuta acolo, de fiecare colt de natura, de fiecare cladire mai degradata sau nu.

Sa ne bucuram de ce avem si sa sa pastram si pentru cei ce vor veni!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Herculane și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054414033889771 sec
    ecranul dvs: 1 x 1