GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Anul acesta ne-am hotărât să pentrecem concediul pe litoralul turcesc. Stațiunea aleasă, Kusadasi. De la Râmnicu Vâlcea la Kusadasi sunt peste 1300 kilometri așa că am hotărât să facem o oprire intermediară în Turcia. Locul ales Canakkale. Am apelat la prietenul booking pentru a găsi un hotel și după câteva vizionări de locații unde ne-am putea caza, am ales hotelul Kule.
Kule hotel se află amplasat chiar la intrarea în Canakkale dinspre marea Marmara, la vreo 200 de metri de stația pentru ferry boat, deci ne-a fost foarte ușor să-l găsim. Coordonatele GPS ale locației sunt următoarele: N – 40.149798 și E – 26.402908.
Am parcat mașina în stradă în fața hotelului apoi ne-am prezentat la recepție pentru formalitățile de cazare. Formalitățile nu au durat mult, am prezentat rezervarea, apoi pașapoartele, am plătit și apoi am primit cartela de la cameră.
Parcarea hotelului.
De când am făcut rezervarea știam că parcarea hotelului se află la o locație în apropiere. Cum am terminat formalitățile de cazare i-am spus recepționerului că suntem cu mașina și trebuie să o parcăm. Recepționerul a chemat imediat pe un coleg de al său pentru a ne îndruma spre parcare. Acesta s-a urcat la volanul mașinii și ne-a dus, pe niște străduțe înguste spre parcare. Parcarea se află la vreo 300 de metri de hotel, o curte mare, păzită. După ce a parcat, șoferul ne-a luat bagajul și ne-am îndreptat spre hotel. Puteți lăsa mașina cu încredere, unii turiști am văzut că lăsau și cheia de la mașină paznicului parcării. Noi nu am lăsat-o. Eram prima dată în Turcia, acum aș lăsa-o.
Hotelul.
Kule hotel este cotat la 3 stele. Locația este o structură pe 4 nivele. Beneficiază de 40 de camere și poate găzdui 88 de musafiri. Accesul la etajele superioare se poate face pe scări sau cu liftul. Am urcat pe scări, acestea sunt din marmură. Holurile sunt luminate ira pe pereți sunt tablouri vechi cu orașul. Hotelul se afla la 100 de metri de Tunul cu ceas, unul dintre principalele obiective turistice ale orașului.
Camera.
Camera pe care am primit-o noi se află la etajul trei. Din păcate avea vedere spre o curte interioară nu spre mare, dar poate a fost mai bine, pentru că a fost liniște și ne-am odihnit bine. Camera are o suprafață de 16 m2 și este organizată destul de bine. Are în componență două paturi pe care ne-am dormit foarte bine, paturile au la capete câte o noptieră și câte o veioză. În fața paturilor se află un mobilier multifuncțional, o parte masa de toaletă iar în cealaltă parte birou. Pe perete este amplasat un televizor cu diagonală mare. La televizor nu ne-am uitat prea mult, dar l-am btonat puțin, recepționează mai multe canale turcești dar și câteva internaționale (mai mult canale de știri și muzică). Chiar lângă ușa de la intrare în cameră se află un șifonier, destul de mic, noi nu l-am utilizat pentru că nu a fost nevoie. Într-un corp de mobilier era mascat minibarul în care se găseau băuturi răcoritoare și apă minerală, toate acestea erau contracost.
Pe birou se afla fierbător de apă. Langă el se afau pliculețe cu ceai și cafea. Pentru a ne potoli setea sau pentru a prepara un ceai sau cafea, am primit două sticle cu apă, gratuit.
Pentru asigurarea confortului termic în cameră am utilizat apartul de aer condiționat care a funcționat foarte bine. Pe jos în cameră se află parchet. Wi-fi, parolat, parola am primit-o de la recepție, a funcționat foarte bine.
Baia.
Baia este destul de mare. Era foarte curată. Pereții sunt îmbracți în faianță. Are în componeță cabină de duș, chiuvetă cu oglindă, vas wc, uscător de păr, calorifer. Ca și consumabile am primit cinci prosoape, două sticluțe cu șampon, două cu gel de duș și două săpunele.
Restaurantul.
De fapt hotelul nu beneficiază de restaurant ci de o terasă unde se servește masa. Terasa este ampasată pe acoperișul hotelului. Priveliștea de aici este încântăoare, intr-o parte marea iar în cealaltă orașul vechi Canakkale. Terasa are o parte închisă dar și o parte deschisă.
Micul dejun.
Se servește pe terasă între orele 8-10:30. Servirea este de tip bufet suedez. Se pot alege atât produse din bucătăria turcă cât și din cea internațională. Printre produse amintesc, mezeluri, brănzeturi, legume, fructe, lactate, cafea. ceai. Nu mai țin minte dacă aveau produse din carne de porc. Din produsele tradiționale turcești am ales baclava. Micul dejun a fost bogat.
După ce am mâncat am admirat priveliștea de pe terasă, am făcut câteva poze, apoi am coborât în cameră, ne-am luat bagajul, am predat cheia la recepție și ne-am îndreptat spre parcarea unde era mașina și am plecat spre Kusadasi. Aveam posibilitatea, după cum scria în cameră să solicit să mi se aducă mașina la hotel, dar cred că pierdeam mai mult timp.
În concluzie, pot spune că am mulțumiți de serviciile oferite de hotel și că îl puteți folosi cu încredere, atât pentru tranzit spre stațiunile de la mare dar și dacă doriți să vizitați orașul Canakkale.
Trimis de zlatna in 04.07.18 11:25:28
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 40.14977190 N, 26.40278790 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte bună recomandarea
Mutat în rubrica "Kule Hotel, CANAKKALE" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@zlatna: Așa da cazare, chiar la bara ferryboatului! Acum că ai „gustat” din serviciile aferite de turci cred că vei dori să revii; aștept și celelalte articole.
”Puteți lăsa mașina cu încredere, unii turiști am văzut că lăsau și cheia de la mașină paznicului parcării. Noi nu am lăsat-o. Eram prima dată în Turcia, acum aș lăsa-o.
Așa zic mulți la început, apoi capătă încredere. Nu mai vorbim de ienicerii de altă dată... hi, hi. Și noi am lăsat cheile autoturismului la recepția hotelului din Istanbul acum câțiva ani.
@webmasterX: Hotelul Kule nu este unde l-ați poziționat dv. E pe cealaltă parte a drumului.
Are următoarele coordonate GPS: N – 40.149798 și E – 26.402908.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Salut, in Turcia sa mori de pofta si nu ai sa vezi carne de porc pentru ca la musulmani este considerat animal spurcat, dar cu siguranta pe perioada vacantei nu ai sa duci dorul acesteia, au atatea de oferit si de gustat ca nici nu ai timp o saptamana sa le incerci pe toate.
Si mai fac o mica paranteza cu ani multi in urma dupa revolutie am fost de multe ori la Istanbul cu mici afaceri si eram cu un prieten in autogara cea mare asteptand autocarul sa venim in tara, ne-am asezat la o masuta sa mancam si noi ceva ce aveam la noi printre care si sunca .
Noi prima data nu am observat ca atunci cand treceau turcii pe langa noi se uitau urat pana am sesizat acest lucru ,prima data am zis ca deranjam cu ceva si apoi am pitit sunca .Aceasta era problema la ei ,dupa aceea nu s-au mai uitat urat la noi , am terminat de mancat, am luat autocarul si am plecat .
.
@tata123:
”Așa zic mulți la început, apoi capătă încredere. Nu mai vorbim de ienicerii de altă dată... hi, hi. Și noi am lăsat cheile autoturismului la recepția hotelului din Istanbul acum câțiva ani.
---eram pentru prima data in Turcia, nicaieri nu mi-a mai cerut cineva sa-i las cheile de la masina, de aici reticienta.
”aștept și celelalte articole
- cat de curand
Toate cele bune !
@sebigeanina: Salut.
” in Turcia sa mori de pofta si nu ai sa vezi carne de porc pentru ca la musulmani este considerat animal spurcat
- sa sti ca la hotel in Kusadasi in fiecare seara aveam preparate cu carne de porc, nu la fel de multe ca cele cu carne de miel, pasare si vita, dar erau si de porc.
S-au gandit ca vin multi europeni si au gatit si pentru ei.
Toate cele bune!
@zlatna:
”sa sti ca la hotel in Kusadasi in fiecare seara aveam preparate cu carne de porc, nu la fel de multe ca cele cu carne de miel, pasare si vita, dar erau si de porc.
Fără supărare, dar eu sunt convinsă că nu a fost vorba de carne de porc. Curcanul la grătar are o culoare foarte asemănătoare şi te poate induce în eroare. Pozitiv este faptul că tu ai crezut că mănânci porc şi astfel nu ai suferit de lipsa acestuia .
Aştept şi impresiile de la hotelul din Kuşadasi.
@zlatna: O alegere de tinut minte. Felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)