GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Adresa
Granicerilor 5. Situat in proximitatea spitalului judetean si la vrei 10 minute de mers pe jos pana la zona pietonala. Strada desi este una secundara, este totusi destul de circulata.
Structura hotelului
3 stele pe firmament si un snop de steaguri deasupra intrarii. Receptia este la parter. Am primit 209, care nu era la etajul 2 cum am crezut. Mi s-a explicat ca pana la etajul 2 inclusiv sunt alte spatii, nu de cazare, la etajul 3 pana unde se poate urca cu liftul este restaurantul si o mica terasa faina.
Camerele sunt la etajul 4, la mansarda, ultimul etaj se urca la pas. Tot la 4 este un living generos, spatiu comun.
Cand am coborit pe scari, mai tarziu, am remarcat ca la 2 este o cafenea cocheta, dar nu era nimeni acolo, iar la 1 o sala de conferinta.
Camera
In camera mea mocheta era murdara la intrare. Orientate cu fata catre patul matrimonial, care era ok, se gaseau un aparat de aer conditionat si un TV cu vreo 70 de programe transmise prin cablu. Sub mobilierul pentru televizor un frigider cu minibar care era foarte zgomotos si precum o pendula din cand in cand tinea mortis sa isi anunte prezenta in camera.
Mai punctez asa sec: un dulap cu putine umerase si ieftine pe deasupra, oglinda si in camera, adica pe holisor.
Baia cu cabina de dus, in baie murdar. Finisajele din baie lasa mult de dorit, facute din topor, adica … lipsa finisaje. Se vede vopsea peste marginea oglinzii, imbinari neparalele la gresie si faianta, un vas de wc cu o rama nepotrivita. Gresia veche. Niciun accesoriu pe politele de sub oglinda! Sapun tasnea la actionare prin pulverizare in cantitati mici dintr-un suport de sapun lichid. Altul care functiona normal era in cabina de dus. Prosoape da, chiar prea multe. Desi albe si apretate, cand am desfasurat unul din ele l-am gasit patat de rugina cred. As vrea sa cred ca era rugina.
Wi-fi gratis, dar foarte prost.
Antifonare zero. Era un grup de slovace sau poloneze ceva in hotel, care aveau gura mare si vorbeau mult si tare pe holuri si in living si se auzea absolut orice si la o intensitate deranjanta.
Sa pomenesc si bazaitul de tantar de peste noapte. Dimineata aveam sa descopar ca erau doi.
Micul dejun
Sala de servit micul dejun este situata la etajul doi si arata bine. Nu stiu de ce acest contrast intre cum arata camera si sala de mese sau café-ul. Oferta de mic dejun tip bufet suedez nu parea foarte bogata. Aveam insa sa constat ca era arhisuficienta mancare. Oua ochiuri, rosii, castraveti, salamuri, branza, cascaval, ceai, lapte, cafea, iaurt, suc. Am mancat bine. Apreciez micul dejun.
Servicii
Receptia ok, altceva nu pot aprecia.
Nu mi-a placut la Krone. Imi amintesc ca demult am stat in Bistrita la Hotel Coroana de Aur, pe langa care am trecut in plimbare seara si l-am gasit acolo unde il stiam. Cand am vazut ca am cazare la Krone, am sperat ca aceasta sa fie noua denumire a Hotelului Coroana de Aur (speranta generata prin traducere), dar fiecare e altceva. Din pacate.
Nu voi face un articol separat despre oras, caci nu pot spune ca l-am vizitat, doar am sa afirm ca am gasit Biserica Evanghelica inchisa (conform orarului afisat luni inchis), care este un obiectiv central si reprezentativ al orasului, si ne spune @tata123 ca poate fi vizitata cu acces pana in turn atunci cand este deschisa. Orasul mi s-a parut destul de tern, putina miscare seara in urbe. In zona pietonala, mai multe terase, multe complet goale, unele nu serveau nimic de mancare. Sub asteptari.
Dar sa concluzionez referitor la Hotel Krone. Daca puteti alege altceva, setati criteriile de cautare, dati niste searchuri si ocoliti optiunea Krone. Nu e dezastruos la Krone, pentru o noapte merge, dar sigur se gasesc alternative mai potrivite.
Trimis de Dan&Ema in 26.09.17 17:55:49
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.14112180 N, 24.50895260 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: corespunde, multumesc de aprecieri
@Dan&Ema: Start vot! Ce sa spun, cand esti la mana altuia nu poti spera decat sa fie bine. Oricum am retinut ideea, daca ma voi caza vreodata in Bistrita in nici un caz nu va fi in acest hotel. Pacat ca nu ai reusit sa vezi si orasul cred ca ti-ar fi ppacut. Noi am trecut doar prin Bistrita si am apucat sa ne plimbam putin prin parc deoarece in zona parcului am luat masa la un restaurant dragut si mi-a placut. Poate ca nu intotdeauna ne ies ploile ???? mai ales ca s-a si stricat vremea, dar felicitari, votat cu mare drag.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Hehe, la prima vedere a reviewului și io am crezut că e vorba de Coroana de Aur, cu numele schimbat.
Am stat și eu la Coroana de Aur, în vara lui 1997. Am ajuns acolo pe întuneric, după ce făcusem o plimbare auto pînă la Rodna, în căutarea (zadarnică) a cetății (Rodna era destul de celebră ca obiectiv turistic pe atunci, acu nu prea mai auzi pe nimeni vorbind de ea). Țin minte că la cină am băut 4 sticle de Stella Artois. Pesemne am și mîncat ceva.
Partea interesantă cu Coroana de Aur e că a fost construit și botezat anume așa din motive turistice, culmea, de către comuniști (e numele unui han imaginar din Bistrița care apare în romanul Dracula). Probabil în aceeași idee în care au construit și hotelul Dracula de la Piatra Fîntînele. Deschiderea asta ideologică nu a durat prea mult, după vreo 2 ani de la deschidere hotelul Dracula a fost rebotezat Tihuța. Azi se numește Castel Dracula, și am impresia că e în același grup cu Coroana de Aur.
@abancor:
Foarte corect tot ce scrii!
Ruinele de la Rodna le-am vazut prin anii '70+. Exista si o galerie subterana care a fost incendiata pentru nimicirea inamicului.
Stiu ca intre timp a cam ramas un mare pietroi. Cel putin asa era acum vreo 10 ani cand am trecut din nou prin Rodna. Era aproape de nerecuniscut, parca disparuse cetatea. Sau poate retinusem eu prea mult cu imaginatia mea de copil de atunci.
Ma bucur ca nu sunt singurul care a confuzat cel putin 1 minut Coroana de Aur cu Krone.
Numai de bine! ????
@Dan&Ema: Observ că e ceva mai departe de centru decât Pensiunea Ștefan (vezi impresii), dar întâlnim aceleași probleme legate de curățenie.
Despre orașul Bistrița am scris și eu că nu era deloc aglomerat la jumătatea lunii septembrie, totuși câțiva turiști am zărit pe ici-colo, ce-i drept în cursul zilei. Mie mi-a plăcut centrul vechi al orașului și nu am apucat să văd totul. Am băgat de seamă pe seară că nu toate terasele de pe pietonalul Liviu Rebreanu serveau mâncare. Totuși noi le-am prins ceva mai animate, în ciuda aerului rece de seară.
@tata123:
E un paradox.
Orasul e de altfel frumos. Bulevardul principal cel cu tei imi place. Foarte utile multele pasaje pietonale despre care ai scris si tu.
Totusi nu este animat asa cum imi doream sa il vad.
Asta imi spune ceva.
Foarte rau imi pare ca nu am putut urca in turnul bisericii evanghelice, luni cand am ajuns eu era inchis toata ziua. Si am tras sa ajung pana la orele 17 poate poate. Biserica arata superb si impozant.
Imi amintesc fara sa vreau de imprejurimi, de Nasaud cumuzeul etnografic, de Rodna cu ce amat ramas din ruinele cetatii, de Sangeorz Bai unde am fost ani buni cu parintii in copilarie, de Valea Cormaiei si cabana Farmecul Padurii, de primanoapte petrecuta in fan la un localnic deasupra unui grajd. Si mai ales de Muntii Rodnei cu Pietrosul Mare 2303 m), Buhaescu Mare, Ineul, lacul Lala Mare, Cascada Cailor etc
@Dan&Ema: Acuma, na si cu tine! Le mai gresesti, ca nu pot fi toate superbe!
Am glumit, dar tu deja stii asta!
Doar nu stiu cum faci ca de la o vreme tot la mansarda nimeresti! Cam... aiurea pentru inaltimea ta! Sper doar sa nu fi avit si alte "zapacenii".
La pretul ala, de 110 cu md este, cat de cat OK! Dar nu-i OK sa fie asa. Mai ales cu ce-au expus la receptie (vitrina cu casa regala). Pentru asta trebuia un standard mult mai inalt!
@Zoazore:
Uite! Nu m-am gandit niciodata pana acum daca repartizarea pe care o primesc de la receptionere este facuta dupa un criteriu legat de inaltimea mea (am scris cu i mic). Sau dupa mustata mea.
Mi-e greu sa imi imaginez cum s-ar ajusta axa OZ caci camera nu poate fi inaltata iar eu nu mai am de gand sa scad in inaltime mai mult de 1-2 cm si asta nu prea curand.
Includ aceasta problema de crestere descrestere in manualele alternative interzise.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)