GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Kaban Botique Hotel sau rustic si modern in Bucovina
Hotel Kaban, nou aparut in constelatia de pensiuni si hoteluri boutique din Bucovina, ne-a fost gazda primitoare pentru 2 nopti. Ca mai tot timpul cand facem o iesire cu cazare mai mare de 1 noapte, ne adunam cele 3 familii, din 3 zari, de care v-am mai povestit. Si ca in totdeauna tot eu m-am ocupat de gasirea unui loc la aproximativ aceiasi distanta pentru toti.
In urma”licitatiei” organizata on line, Vatra Dornei si Kaban, au fost declarati castigatori. Asa ca, vineri dupa program, fiecare a plecat din orasul de domiciliu spre Vatra Dornei, iar catre ora 17 toti eram deja in hotel.
Situat in centrul statiunii, pe str. Republicii, in apropiere de Cazinou si pe malul raului Dorna, nu a fost greu de gasit. Cladirirea este noua, construita cu elemente arhitecturale exterioare ce te duc cu gandul la pensiunile austriece si face o impresie buna inca de la prima vedere.
Cladirea este formata din parter si doua nivele si un garaj incapator la subsol. Imediat langa hotel se afla o intrare pentru masini, ce cobora spre garaj. Pentru a intra in garaj trebuie anuntat personalul de la receptie.
Odata scapati de masina, luam bagajul si urcam, din garaj, direct la receptie, unde ne asteapta o doamna draguta ce ne inmaneaza formularele de cazare, apoi cardul de acces in camera si in hotel, daca cumva ne intoarcem dupa ora 22, plus informatii despre facilitatile oferite.
Sa va spun cam care este structura hotelului. Intrarea se face din garaj, daca vii cu masina si din str. Republicii, daca esti pieton. Imediat in stg (pieton fiind) este receptia, apoi intrarea in restaurant. In fata se afla scariile ce urca spre camere si altele ce coboara spre garaj si sauna.
In spatiul destinat receptiei se afla doua fotolii si o masuta, cateva decoratiuni specifice apropierii sarbatorilor de iarna, chiar si niste cadouri impachetate.
Despre restaurant am sa va povestesc mai mult cand am sa va spun si de mancare...
Urcam spre camere si chiar la baza treptelor, pe perete este o pereche de schiuri din lemn, cu betele aferente, ce a apartinut bunicului proprietarului de hotel. Ajungem la primul nivel, iar doamna de la receptie ne invita mai intai sa vedem livingul, unde descoperim o biblioteca cu destul de multe carti, doua fotolii comode in fata, o canapea in fata unui semineu, unde se poate face focul, daca ne exprimam dorinta. Camera dispune de o zona vitrata ce da spre raul Dorna si peste rau se afla gara din Vatra Dornei, o cladire frumoasa construita pe vremea imparatului Franz Joseph I al Austro-Ungariei si declatata monument istoric. In aceasta zona este o masa cu scaune, unde poti petrece la un pahar de vin sau doar de ceai, impreuna cu prietenii.
Toata camera este aranjata cu grija, sunt tot felul de obiecte decorative, de masute, lampi, lazi de zestre, flori uscate, suport pentru reviste si ziare. Semineul este deja gatit de sarbatoare, iar alaturi se afla bradul impodobit, in asteptarea lui Mos Craciun ce va cobori pe cos. :))
Din acest loc minunat de relaxare se intra incamera de joaca destinata micutilor oaspeti. Si aici aceiasi grija pentru detalii. Unul dintre pereti este placat cu placi de sare de Hymalaia, iar in partea de jos este o tabla unde micutii isi pot etala talentul folosind creta pusa la dispozitie. Pe alti doi pereti sunt pictate personaje dragi copiilor. Locul este minunat pentru micuti si foarte aproape de parinti. Din living se trece intr-un culoar ce duce catre camerele de la nivelul 1 unde au stat prietenii nostri din Bacau. Si tot la etajul unu se afla si un „Social Bar”, inchis cat timp am fost noi, insa duminica inainte de a pleca, am gasit usa deschisa si am vazut ca de fapt este o sala mare, in „L” si cu un perete vitrat ce lasa sa te simti mai aproape de natura. Atunci era pregatit totul pentru o petrecere, latura mare pentru adulti, latura mica pentru prichindei.
Si acum urcam la urmatorul nivel unde se afla un apartament si alte cateva camere. In apartament am avut loc de odihna noi si prietenii din Cluj. Dupa usa cu numarul 9 vom gasi doua dormitoare, o baie, un mic spatiu de relaxare si un balcon cu vedere spre rau si gara. La intrare, un cuier de perete ne permite sa ne lasam hainele groase de pe noi si sa exploram mai departe. In fata intrarii se afla un dulap, iar in spatele acestuia scara ce urca catre al doilea dormitor, pentru ca v-am spus ca sunt doua dormitoare, unul la un nivel superior. In dreapta intrarii se afla baia, moderna si placuta, cu o cabina de dus, cu mobilier din lemn sub chiveta moderna si vasul de toaleta. In baie am gasit tot ce e necesar, sapun, sampon, gel de dus, uscator de par, casca de dus, set pentru igiena dentara, prosoape albe si pufoase, halate si papuci.
In zona de relaxare sunt doua fotolii si o masuta, un minibar cu cele obisnuite (sucuri, apa, ciocolatici si alte scofeturi) si o priveliste frumoasa catre rau si gara. Vara cred ca privelistea este mai frumoasa caci pe malul apei sunt niste salcii pletoase ce „varsa pletele” in rau. Din aceasta camera se intra in baie, in dormitorul unde am dormit si se urca la celalat dormitor.
Camera noastra, suficient de spatioasa, cu un pat matrimonial foarte confortabil, doua noptiere cu doua lampi interesante. De ce interesante? Pentru ca aveau piciorul facut din niste bucati subtiri de lemn, cum ar spune o moldoveanca, din niste vreascuri. Ce mai aveam? Un dulap cu doua usi, un birou pe care am gasit cana electrica, doua cani, pliculete de ceai, cafea si zahar. Pe peretele din fata patului se afla un telvizor cu diagonala mare, iar pe peretele alaturat o oglinda rotunda, simpla, legata cu o sfoara ca de vapoare si care dadea tare bine acolo unde era. Mi-a placut mult oglinda si modul cum au stiut sa o puna in valoare.
Ce ar mai fi de spus despre camera? Ca are un tavan din lemn, foarte frumos si pe care il vom intalni si in alte spatii ale hotelului. Nu stiu daca ma exprim corect, dar tavanul este in doua ape, cu ferestre tip velux prin care poti privi cerul, din pat. Lemnul din care este facut tavanul este atat de frumos prelucrat incat fiecare fibra lemnoasa este pusa in evidenta si creaza un joc de linii si culori.
Celalalt dormitor are deasemenea un pat matrimonial cu noptierele laterale, un dulap in doua usi, o servanta, un televizor fixat pe perete si un fotoliu plasat langa geam, pentru a privi spre gara... ;)
Camerele au fost pe gustul nostru, se vede grija pentru confort, dar si pentru frumos. Combinatia de culori, usile de la intrare de culoare albastra, cele interioare maron inchis, mobilierul alb sau culoarea lemnului, covoarele cu aspect rustic sau vintage, creaza atmosfera placuta de vacanta.
Odata cazati, dupa masa de seara (am sa va povestesc!) am coborat la sauna. Si aici totul este perfect sau aproape perfect, pentru ca se spune ca nu exista perfectiunea, dar eu cer o dezlegare si spun ca e perfect. O combinatie de materiale si culori, un amestec de rustic si modern care nu oboseste si deranjeaza, ci mai curand iti creaza o stare de bine. Vestiare de culoare inchisa (in care am gasit prosoape si halate), un perete intreg placat cu lemn de culoare albastra, apoi pereti placati cu piatra si dam de cada mare cu jacuzzi, incadrata pe trei laturi de pereti placati cu piatra colorata combinata cu placi din sare de Hymalaia. In cada pot sta 6 persoane si este foarte relaxant. Una dintre cele mai bune cazi de jacuzzi intalnita. Baia cu bulbuci.=)).. e bine venita dupa o zi mai solicitanta. In fata acesteia sunt cateva scaune pentru odihna si alaturi sauna. Mare, incapatoare, cu locuri pe doua nivele, poate primi usor 8-10 persoane, daca se sta asezat.
Dupa o masa buna, o sauna si o baie cu bulbuci am dormit bustean.
Dimineata, asa cum ne e obiceiul, am baut cafeaua pregatita de noi in living, alaturi de prieteni, apoi am coborat la masa.
Micul dejun, tip bufet, s-a ridicat la nivelul cazarii si cu mici retusuri (facute fata de prima zi) la niveleul celor 5 stele capatate chiar cu 2-3 zile inainte de a ajunge noi. Cu 3 -4 feluri de branza, ochiuri si oua fierte, omleta, crenvusti fierti, vreo 4-5 feluri de carnuri, o parte fiind produse de casa, slata mixta, crochete din cartofi, ceva humus, salata de vinete, zacusca, unt, dulceata de afine, miere, crema de ciocolata, cereale, suc de fructe, fructe, chec, croissant, briose, lapte si iaurt, nu pot spune ca nu a fost variat. Ce imi doream sa gasesc aici era un lapte, un iaurt si o zacusca din zona, dar se pare ca nu prea e usor sa folosesti asemenea produse intr-o locatie ce e mai mult decat o pensiune. La asa o cazare si intr-un loc unde se pot gasi produse locale, te astepti sa mananci doar asemenea produse.
Acum sa nu credeti ca sunt carcotasa si nici ca voi spune ca am plecat flamanzi de la masa. Nici pomeneala, doar ca asteptarile au fost mai mari. Poate ca timpul scurt de la deschidere nu a permis sa se faca o aprovizionare cu asemenea produse si daca vom reveni, micul dejun va fi asa cum suntem obisnuiti sa fie in Bucovina.
Din toata inima va recomand locul si va indemn sa va bucurati de conditiile oferite de „ Kaban Boutique Hotel”, din Vatra Dornei.
Trimis de DOINITA in 12.12.18 19:27:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VATRA DORNEI.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.34544900 N, 25.35664100 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Kaban Botique Hotel, VATRA DORNEI" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Multumesc! Pozitionarea este corecta.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@crismis: Da, e o cazare în regula și care merita reținută. Mulțumesc pentru vizita!
@DOINITA: Bine punctată această nouă locație din Vatra Dornei! Am poposit și noi aici în octombrie pentru o cafea, și am remarcat rafinamentul, bunul gust și atenția pentru detalii! Felicitări pentru articol!
@CATAAS: Multumesc de vizita!
Sarbatori frumoase!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2020 Kaban Boutique Hotel - Probabail cel mai bun hotel din Bucovina — scris în 16.02.20 de baron din IAşI - RECOMANDĂ