GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotel International Baile Felix
Ajuns la statutul Augustus am beneficiat de un voucher oferit de AFA. Din ofetele primite am ales hotelul International din staţiunea Baile Felix. Mulţumesc Cornel.
Drumul ales de noi pentru a ajunge la Băile Felix a fost următorul: Râmnicu Vâlcea-Sibiu- Alba Iulia- Cluj-Oradea –Baile Felix. Drum foarte bun, am beneficiat şi de porţiunea nouă de autostradă deschisă între Aiud şi Turda. Am ajuns la hotel în jurul orei 12, am prezentat voucherul la recepţie, am completat foaia pentru cazare, apoi am aşteptat vreo 5 minute pentru a se caza cei din faţa noastră. Am primit cartela de la cameră, ni s-a explicat unde sunt restaurantul, piscinele, centrul Spa, apoi am pornit spre cameră.
Descriere hotelului.
Hotelul Internaţional este cotat la patru stele, se află pe strada Victoria la numărul 8. Coordonatele GPS sunt următoarele: N – 46.987626 şi E – 21.980390. Parcarea hotelului este destul de mare dar, cu greu găseşti un loc liber. Clădirea hotelului are 11 etajeje, oferă cazare în 110 camere duble, 80 camere single şi 20 de apartamente. Dispune de restaurant, 2 săli de conferinţe cu 200, respectiv 120 locuri, dotate cu video proiector, echipamente de traducere simultană, instalaţie de sonorizare, bază de tratament, censtru Spa, teren de mini golf, trei piscine exterioare (una cu apă termală, una cu apă normală şi una pentru copii) etc. La etajele superioare accesul se face fie pe scări, fie cu unul din cele trei lifturi. Hotelul a fost conceput ca un centru modern de cură balneară, relaxare şi conferinţe.
Camera.
Am primit camera 217, care se află la nivelul 2, acesta fiind primul nivel unde sunt camere. Camera este spaţioasă, are o suprafaţă de 20 metri pătraţi şi este prevăzută cu baie, balcon şi un hol mic. În hol era un cuier şi o oglindă. Camera are în dotare două paturi twin, langă ele câte o noptieră iar deasupra câte o veioză, un şifonier cu rafturi şi spaţiu pentru umeraşe, seif, televizor cu diagonală mare, o masă multifuncţională (putând fi folosită ca birou sau masă de toaletă), minibar, telefon, aparat de aer condiţionat şi două fotolii cu măsuţă de cafea. Pardosela era acoperită cu mochetă iar unul dintre pereţi era tapetat. Wi-Fi nu este parolat şi funcţionează foarte bine.
Balconul nu era foarte mare, avea două scaune şi o masuţă din plastic. Fereasta de la balcon avea plasă de insecte.
Baia.
Baia este destul de încăpătoare, are în dotare, cadă cu duş, chiuvetă, oglindă, vas wc, scător de păr, priză pentru aparat de ras, ventilator şi un calorifer. Ca şi consumabile am primit mini săpun, gel de duş, săpun lichid, cască pentru păr, hârtie igienică, cinci prosoape, set igienic ce conţine beţisoare de urechi, dischete demachiante şi pilă de unghii, halate de baie şi papuci de casă.
Curăţenie în cameră se făcea zilnic, lenjeria de pat a fost schimbată în a trei-a zi, iar prosoapele şi halatele se schimbau la cerere, condiţia era să fie lăsate pe jos în baie.
Restaurantul.
Restaurantul este foarte mare, dispune de un salon şi două terase din care una acoperită. Poate găzdui aproximativ 400 de persoane, 300 în salon, 80 în terasa acoperită şi 30 în terasa neacoperită. În preţul plătit am beneficiat de mic dejun şi cină. Ambele mese se servesc în stil bufet suedez.
Micul dejun se servea între orele 7-10. Era foarte variat, lapte, cereale, iaurt, mezeluri, brâzeturi, omletă, ouă fierte, ouă ochiuri, cârnăciori, salate de vinete, icre, crenvursti, cafea, ceai, suc la dozator, legume, orez sau gris cu lapte, prăjituri, cornuri, etc. Era şi un loc de unde putei lua produse tradiţionale, slănina, cârnati ceapă pâine de casă, tobă etc.
Cina se servea între orele 19-22 era foarte bogată, zilnic aveam de ales între două ciorbe. Apoi preparate din carne de porc, pui, vită şi peşte, paste, salate, legume, fructe, tocăniţe, cartofi pai, piure. Una din seri a fost tradiţional românească, la intrare am găsit câte un pahar de pălincă (puteai lua şi două) apoi la masă mamăliguţă, ceafă la grătar, mici, sărmăluţe, cârnaciori, etc. Mie mi-a plăcut mâncarea pe tot parcursul sejurului.
Distracţie.
Pentru umplerea timpului liber în curtea hotelului a fost amenajat un teren de minigolf. Din hotel se trecea pe un coridor acoperit lung de vreo 100 de metri până la cele trei piscine în aer liber (una pentru copii). Una era cu apă termală, avea o adâncime maximă de 1,4 metri. Din ea aveai acces direct la pool bar de unde te putei răcorii cu un suc sau o băutură alcoolică. Piscina cealaltă, mult mai mare are o adâncime maximă de 1,5 metri. Ambele erau foarte curate. După baie te poţi odihni pe un sezlong care sunt gratuite pentru clienţii hotelului. La etajul 1 al hotelului te poţi relaxa jucând tenis de masă şi biliard, toate contra cost – 10 lei ora.
Centru Spa.
Baza de tratament şi centru Spa sunt foarte bine dezvoltate, sunt situate la etajul 1 al hotelului, iar bazinul wellness, sala de fitnes şi piscina interioara se află la parter. După cum scrie în pliantele hotelului este singurul din ţară certificat cu calitatea EuropeSPA-med, acordat de către European SPAs Association în anul 2007.
Centru Spa a fost creat special pentru a menţine şi îmbunătăţii tonusul şi condiţia fizică şi psihică. Aici găsiţi o gamă largă şi variată de terapii medicale pentru ameliorarea afecţiunilor aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic, pentru recuperarea sechelelor posttraumatice. Înainte de a începe orice tratament beneficiaţi de consultaţia unui medic specialist.
Printre procedurile medicale care se aplică aici amintesc:
Tens- tratament medical care foloseşte curentul de joasă frecvenţă, aplicându-se 2 electrozi pe zona de tratat.
Curenti interferentiali- curenţi de medie frecvenţă folosiţi în combaterea durerilor.
Ultrasunete- se utilizează sunete de înaltă frecvenţă care sunt transformate în vibraţii mecanice ce realizează un micromasaj al ţesuturilor ţintă.
Magnetoterapie – se foloseşte câmpul electromagnetic indus de o bobină plasată sub un cilindru magnetic care culisează în jurul patului.
Laser – procedura se foloseşte pe o zonă restrânsă provocând efect de stimulare a metabolismului şi circulaţiei locale.
Microunde - au efect de reglare şi stimulare a metabolismului.
Bai Galvanice – îmbină acţiunea apei calde cu cea a curentului galvanic, folosind cuve în care pacientul îşi introduce membrele inferioare şi/sau superioare, polaritatea putând fi schimbată în funcţie de suferinţa pacientului şi de efectul dorit.
Drenaj limfatic – are drept scop circulaţia unei mari varietăţi de substanţe între ţesuturi şi sistemul sangvin.
Parafina – este o ceară cu calităţi speciale, principala calitate fiind de a elibera căldura în mod gradual.
Saună, salină artificială, sala de firtnes, diferite stiluri de masaj, bai cu alge şi săruri marine, bai cu infuzie de plante sunt alte terapi care le găsiţi în centrul wellness şi Spa al Hotelului Internaţional din Baile Felix.
Totodată, în centrul Spa vă puteţi bucura de două piscine interioare beneficiind de propietăţile curative ale apei termale.
Vă recomand acest hotel.
Trimis de zlatna in 09.10.18 20:24:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE FELIX / '1 MAI'.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.98765000 N, 21.98044000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@zlatna: Start vot! Suna atat de bine totul ca acum as pleca la relaxare, cat de bine trebuie sa fie, simti ca ai ajuns in Rai cu relaxarea.
Multumim ca ne-ai aratat si camera si o parte din tine , sa va fie de bine, felicitari, votat cu mare drag.
@zlatna: Ce nou și elegant pare totul!
Ai meritat relaxarea asta în așa loc frumos!
Felicitari, ai muncit mult pentru acest statut. Foarte frumos, noi am fost in ianuarie dar nu am stat acolo, am fist doar pentru balaceala! ????
@zlatna: Ce amintiri!!! Am fost la Hotel Internațional de la Băile Felix acum foarte mulți ani. Nici nu mai știu câți. Eram tineri și pe vremea aceea visam numai mare și iar mare. Pentru a prinde un bilet - oricât de prost - pe litoralul românesc, mergeam din iarnă cu temeneli și mici atenții pe la agenții. Într-un an n-am prins nici măcar în aceste condiții. Ni s-a oferit un bilet de 18 zile (atunci perioadele erau mai lungi) la Băile Felix. Departe, departe tare! Nu aveam mașină. Ne-am dus cu avionul și ne-am întors cu trenul - 11 ore, la vagonul de dormit.
La Felix, surpriză! La hotelul înscris pe bilet (nu mai știu cum se numea) nu era nici o cameră liberă. Cum or fi eliberat biletul dacă nu aveau camere? Am fost îndrumați la Hotel Internațional și acolo am rămas, bineînțeles, cu plata unei diferențe pentru confortul sporit. Nu prea a fost genul nostru de vacanță (pe atunci se numea concediu), noi nefiind interesați atunci de terapii, dar am făcut plajă și băi în bazinul termal, plimbări pe jos... Mulțumesc pentru aducerile aminte!
@iulianic: Ce amintiri frumoase! Acum visăm băi și iar băi! ????????
@zlatna:
Dacă ai scăpat bine de la microunde, înseamnă că vom mai citi articolele tale şi iarna asta ! O să încerc şi eu acasă, totul e să încap în cuptor
Îmi place faptul că ai amintit despre voucherul primit pentru augustus, felicitări!
@Zoazore: Multumim. Hotelul l-am ochit din 2008 cand am fost prima data la Felix, atunci era proaspat renovat si arata si mai bine decat acum, dar si acum arata foarte bine.
@iulian68- multumim. De data asta am combinat balaceala cu tratamentul ( mai mult preventiv).
Ce am uitat sa scriu in articol a fost proctitudinea personalului la cererile nostre, nu functiona foarte bine telecomanda de la tv, am sunat la receptie si in 5 minute a venit un baiat si a rezolvat problema.
Toate cele bune.
@iulianic: Da, in alte vremuri concediul era de 18 zile si lumea le primea si se trata sau relaxa, acum cu greu obtii un concediu de 10 zile.
”La hotelul înscris pe bilet (nu mai știu cum se numea) nu era nici o cameră liberă. Cum or fi eliberat biletul dacă nu aveau camere?
- probabil se lucru dupa modelul - primul sosit, primul servit.
Toate cele bune.
@elviramvio: La microunde chiar nu m-am bagat (nu incapeam in cuptor ), dar am vazut ca erau clienti la usa. . Eu zic sa nu incerci acasa
”Îmi place faptul că ai amintit despre voucherul primit pentru augustus, felicitări!
- Multumesc, am vazut ca, cam toata lumea care a primit voucherul au scris despre acest lucru.
Toate cele bune !
@virtualsara: Buna ziua.
Contra cost se pot face si masaje de relaxare. Din cate am auzit de la cineva care a fost la masaj de relaxare, acesta costa 40 lei (nu stiu daca masajul e integral sau partial)
Exista mai multe terapii de relaxare, cum ar fi bai Cleopatra, bai cu aroma terapie, bai Vichy.
Noi nu am apelat la masaj sau bai.
Sper ca v-am fost de folos.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2022 Nu recomand, o minivacanta esuata pe bani multi — scris în 30.05.22 de Ioana84 din DEVA - nu recomandă
- Sep.2021 Hotel Internațional Baile Felix — scris în 15.04.22 de Trank din SATU MARE - RECOMANDĂ
- Apr.2021 Umilitor, nu recomand si nici nu voi mai calca acolo — scris în 05.05.21 de doru motoru din BUCURESTI - nu recomandă
- Nov.2019 Hotel International Baile Felix — scris în 05.11.19 de Ionel21 din MUREşENI [MS] - nu recomandă
- Jun.2019 Hotel International, Felix, 4 stele? Dezamagitor... — scris în 16.06.19 de Armina2010 din IAşI - nu recomandă
- Mar.2019 Raportul calitate-pret total dezamagitor — scris în 03.03.19 de Oana73sorina din LUGOJ - nu recomandă
- Feb.2019 La Felix iarna — scris în 20.02.19 de Kostinmoise din BRASOV - RECOMANDĂ