EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Green Codru (guesthouse) [Codru, com Șoimi](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Dacă vreți sa pupați o Lama nu trebuie să ajungeți în Peru, o găsiți Zoo Parc Green Codru
Obosiți după câteva zile de colindat și admirat frumusețile orașului Oradea, am decis ca una dintre seri să o petrecem undeva la răcoare și cercetând zona, am aflat de Pensiunea Green Codru.
După un drum de aproximativ 50 km, cu porțiuni aflate în lucru, cu localități unde am sucit capul ca girofarul din cauza unor casoaie tip castel, ultimul răcnet în domeniul construcțiilor, am ajuns la destinație. Un indicator luminat ne-a dat de știre ca am ajuns la destinație. După ce ne-am cazat și ne-am schimbat sandalele de oraș cu niște adidași, am urcat în masina și am străbătut un drum forestier prin pădure, cam vreo 2 km.
Am ajuns la țarcurile cu animale, dar ce să vezi, nu se întra pe poarta oarecare ci pe din alea rotative, după ce, desigur, plătim biletul de întrare la prețul modic de 12 lei. (la copii tariful e de 8 lei)
Mă apropii de un gard și cu telefonul, încerc să prind în poza, printre scânduri, o superbitate de cerb. Întreb un domn dacă pot să bag telefonul prin gard ca să iasă poza mai bine. Imediat domnul deschide larg poarta și ne împinge înăuntru. Vai, avem voie?! / Sigur ca da! Puteți sta cu animalele cât doriți.
Nu mi-a venit să cred că pot mângâia căprioare, cerbul Iohanis era cam țanțoș și nu m-a lăsat să mă apropii de el. Cerbul mai mic, lopatar, cu niște coarne imense aflu că se cheamă Câțu. La fete, una blândă, Violeta, vine fuga să o mângaiem, să o pupam!
Nu la fel de prietenoase sunt cele doua Lame și verișoara lor, Alpaca. Sunt mai serioase.
Iezi mici de tot felul, bălțati, pătați... behăie în gura mare când aud clopotul ce îi cheamă la cina.
Țarcul unde mănâncă aceste animale aveam sa aflu că nu e si cel în care ele viețuiesc. Având la dispoziție câteva hectare de pădure, ele trăiesc aproape în sălbăticie. Când au primit mâncare, ne-am retras și ne-am dus să vedem păsările. Câteva lebede negre își făceau penajul. Una alba se răsfața pe luciul unei ape alături de niște specii de gâște, rațe sălbatice dar și 2 rațe cu totul nemaivăzute și nemaiauzite. Aproape ca guițau.
De la păuni am cules niște pene lepadate prin iarba, pene pe care proprietarul mi-a dat voie sa le iau cu mine.
Un loc de joaca generos, amenajat cu de toate, poate fi o atracție pentru copii. Mai ales că pe acest teren se afla cele 5 cuști cu 5 specii diferite de iepurași. Tot pentru copii găsiți și un bazin cu pești.
În incinta parcului se afla o terasa unde se pot consuma niște mici, fripturi, cârnați și cartofi prăjiți la preturi acceptabile, un bar cu băuturi alcoolice și răcoritoare.
Dacă vreun animaluț vă intra la suflet, îl puteți adopta și dona o suma modica pentru hrana.
După ce ne-am saturat de animale, am coborât la pensiune și la răcoarea și linistea pădurii, am pus de un grătar. Atracția serii a fost slana cu ceapa fripta. Micii, cârnații și carnea au rămas neconsumate.
La dispoziția turiștilor se află și un ciubar de care noi nu ne-am bucurat pentru că, ce să vedeți, nu fuseserăm informați de existenta lui și nu aveam țoale de băgat la apă.
Pensiunea are 2 dormitoare dotate fiecare cu pat mare superconfortabil, TV, aer condiționat. Un living cu o canapea extendibila și o bucătărie open space, dotata și utilata cu tot ce trebuie. Plus ulei, malai, faina, paste, sare, și alte alea prin dulapuri.
Baia e dotata cu duș, prosoape curate și... săpun de liliac!
Recomand o ieșire în aceasta zona și cazarea la aceasta pensiune moderna și cocheta!
despre SERVICII
Gazdele mereu la dispoziția turiștilor.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Am dormit beton pe canapeaua din living după ce mi-am abandonat soțul sforăitor în patul din dormitor. Totul era curat și fără de reproș.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Prețul mâncării este acceptabil, se poate manca atât la terasa cât și în bucătărie, in cazul în care plouă.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Racoare, liniște totala!
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Pensiunea este dotata cu ciubar, locul foarte curat și igienizat.
Trimis de adri-nico in 19.08.21 22:44:50
- A fost prima sa vizită/vacanță în BEIUȘ / CHIȘCĂU [BH]
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.64147485 N, 22.14066154 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Green Codru (guesthouse) [Codru, com Șoimi], BEIUȘ / CHIȘCĂU [BH]" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Ma, care mi-ati hackuit contul.
Cand am dat like cica nu e permis sa votez de doua ori. Dar nu mai votasem.
Sau sistemul verifica trenduri si da automat, ca sa nu ma mai obosesc?
De review nu mai comentez, ce sa mai comentezi la @adri-nico... mereu superlativ.
@sirbuvio: coane Vio, ce mai faci ' mneatale?
Mulțumesc de cuvintele frumoase folosite împotriva mea!
Ce sa fac... la munca. Asa, usurel, catinel... no, ardeleneste, precum serveru' lu' afa. Ca moșii.
Povestea ta imi aminteste de cand am fost la Printul Vlad, langa Sibiu. Langa pensiune avea unu' niste terenuri cu diverse, printre care si niste pruni. Nu era padure, asa ca aici unde zici tu, doar dealuri, vaioage... S-a plans respectivul catre proprietarul pensiunii, ma, Emi, ce facem ma n-auzi, turistii tai imi mananca prunele. Uite, sunt goi copacii. Emi i-a zis ca nu dar na, Romanica, cu cine sa te intelegi. Peste vreo doua zile, asa pe-nserat, liniste... stateam cu el la barfa afara cand... ce vorbesti, peste drum erau caprioare intre prunii omului... se serveau. O incantare, frumusele foc. Si destul de ciudat, departe de padure, langa sat... probabil aceeasi chestie ca si cu ursii de azi, au ramas fara padure si vin in sat, ce sa faca.
Da' ce parfum aveai? Vaz ca-i geloasa Violeta...
@sirbuvio: Anul asta cred ca sunt căprioare grase în zona aia ca toți prunii pe care i-am văzut în toate județele prin care am trecut, au crengile rupte de atâta rod.
Cat despre parfum, nu mai folosesc demult. Ma inneaca!
@adri-nico: poate ca v-a fost dor de scrierile mele, însă nu știu unde fuge timpul că eu nu mă mai ajung niciodată!
@webmasterX: domnule web, scuze ca nu am confirmat coordonatele. Sunt sigura că dumneavoastră le-ati găsit pe cele mai exacte!
@webmaster: mulțumesc pentru clasificarea articolului ca fiind unul de interes.
Am o sugestie: puteți sa micșorați durata dintre doua răspunsuri la același articol, de la 2 minute la unul singur? Doua minute mi se par o viata de om! Și bietul @ nrs nu a primit răspunsul meu pentru ca de 2 ori nu mi-a dat site-ul voie sa îl postez. În masina, pe serpentine, greu cu răbdarea!
Mulțumesc!
@adri-nico:
”Sunt sigura că dumneavoastră le-ati găsit pe cele mai exacte!
Cand ai timp, te rog sa te uiti totusi cu atentie sa nu trimitem oamenii sa se cazeze la zoo parc, coordonatele actuale tin cont de mentiunea ta
”am urcat în masina și am străbătut un drum forestier prin pădure, cam vreo 2 km.
Teoretic cred ca am nimerit cu ele, dar ca sa le confirmam certe avem nevoie si de ajutorul tau, pe acolo nu a trecut ' ' omuletul' ' de la google.
Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.
@webmaster26: mare treaba mi-ati dat. Sau grea. În afara de casele gen palate, nu am sesizat nimic. Și eu am avut șofer, nu a trebuit sa ma uit după coordonate. Harta asta de apare când dau click e fără poze... io-s tămâie...
Auzi... no, amu daca tot...
No, aia-i slana? Si aia-i palinca?
Ca daca da, musai sa-mi dai adresa, ca-i bai...
Btw, daca tot te-ai preumblat pe acolo, stii ce au descoperit cercetatorii ardeleni despre un paharel de palinca?
(P24)
Hihi... inca doua iesiri de-astea si uiti de balmos definitiv, cred. parca balmos ii zicea ce ai mancat o data de Craciun... ceva cu branza... nu?
Aaa, si inca o chestie. Gulas d-ala adevarat au pe acolo?
@sirbuvio: eu am răspuns ieri și chiar aștepta un Pm de la tine. Nu știu de ce nu apare ecoul meu. Îți spuneam ca da, aia e slana ce urma a fi fripta (episodul 2) și ca am căpătat o sticla de palinca 52 grade, și dacă îmi trimiți adresa in pm, pot sa ti-o trimit in dar.
Cat despre alimentele pomenite se tine, le-am rememorat vineri când am trecut prin Arieseni in drum spre Vidra de Sus unde ne-am mai răcorit 2 nopți.
În veci sa nu aud de Balmoș și chinsura. Dar cum de ai ținut tu minte atâția amar de ani?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)