ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.02.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
NOV-2021
DURATA: 4 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 48 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 13 MIN

Un hotel cu potențial de excelență, dar cu câteva minusuri în prezent

TIPĂREȘTE

Îmi place când sărbătorile legale se leagă de-un weekend, ideal să mai fie și-o zi-două între ele, pe post de „punte” . Exact așa s-a întâmplat de 1 Decembrie anul trecut, 5 zile de vacanță! Păi pentru 5 zile de vacanță, merită să batem un pic de drum!

Inițial am ales Bulgaria, și anume un sejur de spa (autoorganizat, desigur) la Velingrad. Doar că Bulgaria se tot încăpățâna să solicite teste pcr (măcar antigen de-ar fi fost, deși tot un băț în nas...) inclusiv celor vaccinați cu toate dozele posibile, ceea ce am refuzat să accept, așa că ne-am reorientat pentru destinațiile autohtone. Aveam câteva locații în vizor și ca să n-o mai lungim, voi sări direct la decizia finală: Grand Hotel Sofianu, Râmnicu Vâlcea, „unicul hotel-muzeu de artă din România” , după cum se autointitulează. Am rezervat pe booking o cameră dublă cu vedere la parc, pentru 4 nopți, la prețul total de 1040 lei, beneficiind de anulare gratuită până în chiar ziua începutului de sejur (ora 14). Mi-am asumat faptul că intrarea la spa trebuia plătită suplimentar, 30 lei/persoană/zi, iar pentru alți 45 lei/persoană/zi puteam achiziționa mic dejun la fața locului. Am primit imediat după rezervare un mail în acest sens, dar eu deja știam, ambele lucruri sunt clar specificate pe site-ul hotelului și pe alte portaluri.

Traseul cel mai scurt (5:40 ore) ne-ar fi direcționat pe centura nordică a capitalei; noi însă aveam ca punct intermediar Ploieștiul, unde doream să-i facem o scurtă vizită Mamei, așa că l-am lungit un pic peste 6 ore (plus încă vreo oră pauza din Ploiești): Galați – Brăila – Buzău – Ploiești – Găiești – autostrada A1 până la Pitești – Râmnicu Vâlcea. Deși am încercat să evităm să ne prindă noaptea pe drum, după Găiești tot s-a întâmplat, iar porțiunea Pitești – Râmnicu Vâlcea mi s-a părut horror, cu toate curbele alea și cu zecile de tiruri!... Într-un final, am ajuns cu bine și asta e tot ce contează.

Hotelul se află în colțul nord-estic al Parcului Zăvoi, este ușor de localizat pe hartă și orice aplicație gen gps te conduce acolo fără să clipească. Are o fațadă neoclasică care îți îndreaptă gândul spre templele grecești, iar în fața ei se află o mică parcare. Ne-am pleoștit instant când am văzut cât de mică-i și de plină: da’ noi cum Dumnezeu încăpem aici?! Doar că imediat am observat că în dreapta, între hotel și parc, se face o alee mai lătuță, cât să încapă o mașină și să mai rămână un pic de loc. Pe acolo trebuie s-o iei, rulezi ușor și, după ce se termină lungimea hotelului, cotești stânga și ai ajuns în adevărata parcare, unde ai loc să întorci și tirul, dacă vrei.

Tot pe aleea asta se cuvine să apuci și dacă vii per pedes, pentru că intrarea în hotel se află la jumătatea laturii mari. Am pătruns în holul spațios, frumos luminat, strălucind de curățenie și – ce e foarte important la final de noiembrie – călduros. Ne-au întâmpinat câteva sculpturi amplasate în diverse puncte, una chiar în mijlocul drumului, un fel de Venus fără brațe șezând într-un cadru ogival. Recepția e în stânga, iar în dreapta se face intrarea spre restaurant; practic, între holul acesta și restaurant nu există nici ușă, nici măcar perete despărțitor, mi-a plăcut mult acest lucru care contribuie mult la impresia de spațiu.

Evident, deși partea dreaptă ne atrăgea ca un magnet, noi ne-am îndreptat întâi spre Recepție, unde ne-a înâmpinat o domnișoară care, cu amabilitate și promptitudine, ne-a rezolvat formalitățile de cazare. Am primit cameră la etajul al 2-lea (parcă), accesibil atât pe scări, cât și cu ajutorul celor 2 lifturi. De-a lungul sejurului, aveam să le folosim pe amândouă. Scările au balustrade de lemn închis la culoare, frumos sculptate și cu același material sunt lambrisați pereții holurilor până la jumătate, părțile de sus fiind bogat împodobite cu zeci de tablouri. Treptele și coridoarele sunt acoperite cu mochetă roșie, foarte bine întreținută. Imaginați-vă contrastul: roșu – maro închis – alb.

Am deschis ușa camerei cu cartela magnetică, pe care ulterior am plasat-o în locul special pentru a activa electricitatea și camera s-a luminat pe dată. Frumooos! Spațios, intim, cochet, tonuri blânde... Structură clasică: hol, baia în dreapta, camera în față.

Camera noastră a avut 2 paturi, unul dublu și unul de o persoană, dar am văzut în poze că există și camere de doar 2 persoane; nu țin minte să fi rezervat eu tipul ăsta de cameră, cred că așa s-a nimerit (deși în ultimele 2 zile hotelul a fost plin de familii cu copii). Noptierele erau plasate în extremități, ceea ce înseamnă că, dormind amândoi în patul mare, unul din noi n-a avut parte de noptieră (ghiciți cine! ????); în fine, n-a fost mare bai... Saltelele au fost grozave, lenjeria albă și plăcut mirositoare, am avut câte 2 perne și o pilotă mare cu care ne-am învelit amândoi fără probleme.

În cameră mai erau: o măsuță gen birou ce îngloba și răcitorul, încă o măsuță într-un colț cu 2 scaune, o oglindă de perete și – lucru pe care nu l-am mai întâlnit până acum – un suport pentru cămăși/sacouri (ceea ce înseamnă că hotelul se dorește a aborda și nișa aceasta, de „business” ). Am avut, desigur, câte o veioză pe noptiere și încă una cu picior într-un colț de cameră. Pe masa-birou, pahare și ceșcuțe de cafea, cană electrică, desfăcător multifuncțional și pliculețe cu nes și zahăr. Dacă aș fi cârcotașă, aș zice că lipseau pliculețele de ceai și cele de îndulcitor; dar nu sunt, deci considerați că n-am zis, oricum pe noi nu ne-a afectat în niciun fel acest aspect. Mini-barul era budușit cu de toate, iar prețurile rezonabile. A, TV cu ecran plat, normal.

Pe hol se aflau: suportul de bagaje, un cuier fixat în perete și un dulap în 3 sau 4 uși, dintre care 2 din ele dublate pe exterior de oglinzi. Înăuntru ne așteptau 2 halate de baie aranjate frumos pe umerașe, seiful și o pungă pentru haine murdare. Desigur, spații de depozitare cu rafturi și bară cu umerașe, așa cum se cuvine.

Baia era decorată în alb și negru și dotată cu toate cele necesare (inclusiv bideu), totul sclipind de curățenie. Am avut cabină de duș cu pară dublă, fixă și mobilă (nu știu dacă există și băi cu cadă, niciodată nu m-a interesat; duș sau cadă, totuna pentru mine!). Prosoape albe, de mai multe dimensiuni (ce aveau să se schimbe zilnic). Drept consumabile: hârtie igienică, flaconașe cu tot felul de smacuri, săpunele rotunde, cutii cu căști pentru păr, vanity set și trusă de cusut. Prea bine! Evident, și baia era prevăzută cu o oglindă uriașă, ba și cu una din aia gen lupă; să nu uit uscătorul de păr, de la sine înțeles într-un hotel cu spa.

În afara băii, restul podelei era acoperit cu parchet laminat într-o nuanță deschisă la culoare, iar ferestrele cu perdele albe și draperii aurii, din același material cu „eșarfele” de pe paturi. Precum am solicitat, fereastra dădea spre parc, fiind dublată de un simulacru de balconaș (din câte mi-am dat seama, sunt doar 2 sau 3 camere cu balcon). Deasupra patului trona un tablou supradimensionat, chiar și pe unul din pereții băii se afla un tablou mai mititel. Cât despre valoarea artistică... Nu mă pronunț, declar că m-am simțit ușor depășită...

Că veni vorba de tablouri: pe măsuța din colțul de relaxare am găsit un catalog, cred că fiecare cameră are unul. El conține informații despre întreaga colecție artistică din hotel, picturi, gravuri, sculpturi, chiar și obiecte decorative și o scurtă descriere referitor la „cum și de ce” . Sincer, n-am avut răbdare să studiez prea mult (mai ales că am întâlnit acolo cuvinte grele pentru mine, precum „ADN energetic românesc” ); ideea de reținut e că această colecție a fost expusă inițial la Centrul de Evenimente și Expoziții Sofianu din Rm. Vâlcea între 5 și 11 aug 2011, fiind rodul creației a peste 500 de artiști contemporani din toată țara. Cum s-a mutat mai apoi colecția la hotel... nici asta n-am studiat și zău dacă am chef s-o fac! În tot cazul, am putut-o admira peste tot, prin toate spațiile comune, unele lucrări stârnindu-ne oarece sentimente și senzații, destul de divergente, ce-i drept... Să zicem doar că sunt câteva pe care eu nu le-aș arăta copiilor... Cel mai mult mi-au plăcut tablourile de la restaurant.

... Că veni vorba de restaurant!... Păi s-o luăm metodic. În primul rând, ca structură, vine întâi o încăpere mai mică (barul) ce comunică larg cu restaurantul (Four Seasons se intitulează), care și ăsta mai are în capăt o zonă supraînălțată, în spatele unui paravan incomplet (un fel de separeu cu 3 sau 4 mese). Micul dejun se servește în regim de bufet suedez și, precum am amintit, acesta este un serviciu extra, în sensul că nu-i inclus în prețul cazării. Noi am optat pentru el în 3 din cele 4 dimineți; în prima ne-am trezit târziu, nu ne era deloc foame căci mâncaserăm târziu și destul de mult în seara anterioară și, în plus, aveam programare la piscină????‍♀️, așa că ne-am mulțumit doar cu câte o cafea de la bar.

În rest însă, am balotat cu încredere. N-am pozat, nu mai știu cu punct și virgulă în ce consta oferta, dar țin minte că era destul de variată și proaspătă și nu ne-a lipsit absolut nimic. Ceaiul sau cafeaua se puteau autoprepara la mașinăriile binecunoscute și mai era un tonomat cu sucuri (destul de proaste, dar eu îs foarte pretențioasă la capitolul ăsta; decât să beau chimicale cu gust de medicament, prefer apa). Una peste alta, mulțumitor.

Începând cu ora 11 sau 12, nu mai știu exact, Four Seasons devenea restaurant a la carte. Am mâncat acolo toate cele 4 cine, nu neapărat că ne-ar fi dat pe spate, ci mai mult din comoditate; ba chiar, în ultima seară am vrut să mergem la altă mâncătorie din apropiere, dar am găsit-o închisă și, ger fiind, n-am avut chef să hălăduim mai mult și tot la noi acasă ne-am întors (deși nu prea mai știam ce-o să comandăm, cam epuizaserăm chestiile ce ne făcuseră cu ochiul).

Ce să zic?! Atmosfera e faină, muzica bună și la un volum rezonabil, personalul drăguț... Dar... Ne-am gândit mult (vorba vine; de fapt ne-am prins repede) ce scârțâie la mâncătoria asta care se vrea de fițe (cel puțin, prețurile așa vor să zică): bucătarul/bucătarii. Oferta implică mai multe categorii: gustări, salate, feluri principale cu carne și pește, paste și risotto, deserturi; au și câteva recomandări pentru cei mici și, chiar pe prima pagină, „recomandarea bucătarului” . Nu că ar fi puține variante la fiecare capitol (deși sunt cam puține), dar nici alea n-ai garanția că te vor satisface! În plus, prezentarea lasă de dorit (ca să mă exprim elegant).

Adică am mâncat chestii gustoase (dar nimic memorabil), am mâncat și chestii pe care... abia le-am putut mânca, ori că erau prea sărate, ori că le lipseau condimente sau chiar ingrediente. De exemplu, coastele de porc comandate de Tati în prima seară păreau fierte și băgate apoi un pic la cuptor și nu aveau fir de glazură din aia lipicioasă și delicioasă. Iar în ultima seară, tot Tati a avut ghinion, și-a luat una din recomandările bucătarului, ceva ce suna destul de pretențios (pulpe de pui cu sparanghel și fricasse de ciuperci) și care în realitate a însemnat 2 pulpe dezosate fripte la grătar plus 10 fire de sparanghel. Încă suntem nelămuriți și nu putem dormi din când în când cu întrebarea asta în cap????: ce Dumnezeu o fi însemnând fricasse-ul ăla?!... Totuși, dacă tu, bucătar de hotel de 4*, nici propriile tale recomandări nu le bunghești!... Eu am nimerit mai bine, să zic; îmi amintesc de niște raviolli umpluți cu spanac și un sos fin de brânză și de fileul de doradă acompaniat de fasole verde – bine condimentat, iar fasolea fiartă exact cât trebuie.

Tot ce am consumat am trecut pe cameră și am achitat la final, doar cu ospătarii ne-am reglat la fața locului. Că veni vorba – foarte amabili și prompți oamenii! Erau puțini, făceau ture lungi, aceleași figuri le vedeam de dimineață până seara, îmi imaginez că nu-i ușor, chiar dacă treaba e sezonieră și nu există aceeași încărcare de-a lungul anului. O singură scăpare am remarcat la unul din ei, tot în ultima seară, care s-a nimerit să fie și cea mai aglomerată din toate (deci să zic că asta ar putea fi o circumstanță scuzabilă). Nu luasem desert până atunci, dar în seara aia mi-a fost poftă de clătite și am cerut o porție. „A, nu mai am clătite, îmi pare rău!” Îmi venea să zic: mă mămică, dă ‘cole’șa oleacă de făină, un ou și niște lapte și lasă că le face mama mintenaș! Să nu mai ai clătite!... La ditamai hotelu’! Mă rog...

Zona spa

Se face programare, chipurile. Doar că una scrie pe hârtie (maxim 10 persoane în același timp, maxim o oră) și alta e realitatea. Realitatea e că dacă vrei să te duci, te duci și nu te dă nimeni afară. Noi ne-am programat ca fraierii: în seara când am venit, pentru a doua zi dimineață și în fiecare dimineață, pentru seara respectivă.

Zona spa cuprinde o mică sală de gimnastică (locul cel mai puțin solicitat din tot hotelul), 3 tipuri de duș cu hidromasaj, saună și piscină. Pe noi ne-a interesat doar aceasta din urmă, îmi plăcuse de ea, așa cum se prezenta în poze. Și avea să confirme; e suficient de mare cât să poți înota, nu-i prea adâncă, apa era caldă și curată. Într-un capăt are 4 șezlonguri imersate, acoperite cu faianță și duze de jacuzzi în dreptul fiecăruia, dar din 4, doar 2 funcționau. Are și duș cervical, îl puteai activa; eu nu mă dau în vânt, că mă cam dărâmă. Muzică de relaxare foarte faină și o temperatură ambientală numai bună.

În prima dimineață, când am fost 6 persoane, a fost perfect. Ne-am bălăcit, am înotat, ne-am relaxat „la bulbuceală” – nici n-am simțit când a trecut ora. Seara s-a aglomerat un pic, dar tot a fost ok. Seara următoare însă ne-a pus capac! Când am ajuns, erau deja 15-16 persoane, mulți copii mici cu colace și – cel mai rău – câțiva copii mai măricei care-și exersau de zor săriturile în piscină sub privirile admirative și încurajatoare ale părinților! Evident, peste tot scria că nu-i voie să sari în piscină și, dacă mă-ntrebați pe mine, nici nu-i nevoie să scrie, pur și simplu nu se face din cauză că e o chestie foarte periculoasă! Nu mai zic că îi deranjezi pe cei din jur...

În fine, ne-am strecurat și noi cum am putut, ne-am mai foit de colo-colo prin apa calduță, ne-am bulbucit un pic, dar clar nu ne pria atmosfera... Tati a încercat să vorbească cu părintele unui băiat; vreo 5 minute s-a potolit copchilu’, pe urmă, când tat’su s-a dus la saună, a luat-o de la capăt. Numai relaxare nu se chema asta în ceea ce ne privește, așa că ne-am cărăbănit în cameră.

În dimineața următoare am povestit aspectul la recepție; domnișoara (alta decât cea care ne cazase) a cam dat-o din colț în colț. În principiu, ne-am programat pentru seara următoare, urmând să vedem la momentul respectiv care-i atmosfera. Atmosfera era identică, așa că am renunțat din start la ultima bălăceală și am anunțat la recepție, primind înapoi alte strângeri din umeri. Partea bună a fost că nu ne-au taxat nici pentru această seară (când ne-am programat, dar nu ne-am mai dus), nici pentru cea precedentă, când ne umpluserăm de nervi cu copchiii țopăitori.

Concluzii

Am rămas cu un oarece gust amar după șederea la Grand Hotel Sofianu și inițial eram chitită să nu-l recomand; dealtfel, pe booking cred că lor le-am dat cea mai mică notă din cariera mea turistică și am și argumentat-o, desigur. Dar, încercând să fiu obiectivă, trebuie să recunosc că nu-i deloc un hotel rău. Camera a fost excelentă, micul dejun la fel, poziționarea nu mai zic (în buza unuia dintre cele mai frumoase parcuri istorice din țară și la doar 10-15 minute de mers pe jos de centrul orașului; și în ceea ce privește atracțiile din zonă e perfect așezat, între Valea Oltului, Olănești, Govora etc – că doar de-aia l-am preferat altora). În plus, am uitat să amintesc drăguța terasă de afară, cu vedere la parc; vara trebuie să fie o minunăție să lâncezești printre mușcate înflorite, în fața unei cafele aromate, ascultând trilurile păsărelelor și adulmecând mirosul de pământ reavăn și de frunze...

Îl recomand, dar cu următoarele rezerve: de evitat weekendurile și sărbătorile legale și orice perioade cu potențial de aglomerare; de mâncat a la carte la restaurantul hotelului de maxim 1-2 ori. În rest, merge.


despre SERVICII

Personalul nu e în stare să managerieze activitatea din zona spa. Teoretic respectă regulile sanitare, practic lasă pe toată lumea să facă ce vrea și să stea cât vrea. Când angajații de la recepție sunt atenționați, admit că aceasta ar putea fi o problemă, dar nu fac nimic (nici nu cred că vor să facă) pentru a o rezolva. „Nu le putem spune noi oamenilor cum să se comporte la piscină!” Poftim?! Nu-i casa voastră?! Nu voi trebuie să impuneți regulile?!


despre CAMERE & COND. CAZARE

Camera spațioasă, curată, frumos decorată, dotată cu tot ce trebuie.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Micul dejun - da.

A la carte - mda... o dată, de 2 ori cel mult. Ofertă destul de „subțire” , prezentare „de cantină” , câteodată și gustul „scârțâie” . Prețuri mari pentru ceea ce oferă.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Orașul Rm. Vâlcea - drăguțel și curățel, ai cu ce-ți umple o zi. Destul de aproape - Valea Oltului, stațiunile Olănești și Govora, o sumedenie de mânăstiri. Zonă deluroasă faină, relaxantă.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

De evitat zona spa când e aglomerată!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 04.02.22 20:15:06
Validat / Publicat: 04.02.22 21:00:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂMNICU VÂLCEA.

VIZUALIZĂRI: 2089 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Piscina în prima dimineață
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68300 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 48.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    15 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [04.02.22 22:09:20]
    »

    Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente (din anul curent sau anul trecut!) în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    elenaadinaPHONE
    [05.02.22 19:20:25]
    »

    ????????????

    Și noi am vrut să ne oprim la acest hotel cu gândul că vom merge pe Transfăgărășan, dar pe ultima sută de metri am schimbat traseul cu Transalpina...

    Mulțumesc pentru informații, din ce am citit nu mi se mai pare asa grozav ca înainte, deci voi lua în calcul altceva pe viitor!

    Felicitări pentru articolul frumos scris!

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [05.02.22 19:39:27]
    »

    @elenaadina: E un hotel bun, depinde ce așteptări ai de la el. Noi ne dusesem pentru relaxare și spa, ceea ce ne-a ieșit, dar numai parțial. Ne-am așteptat să fie aglomerat într-o astfel de perioadă, dar am sperat să întâlnim oameni civilizați sau măcar reguli clare, care să fie respectate (cum ni s-a întâmplat, spre exemplu, la Wolkendorf, Vulcan sau TTS, Covasna).

    Partea cu mâncarea n-a fost așa de tragică, noi nu suntem mofturoși, dar parcă ne-am simțit un pic păcăliți... Adică la ce prețuri practicau, parcă ne-am așteptat la altceva. Mult mai bine (și mult, mult mai ieftin) am mâncat într-una din zile la prânz, în oraș (o să detaliez).

    Una peste alta, dacă nimerești într-o perioadă mai puțin aglomerată și nu stai prea mult, Sofianu poate fi o alegere excelentă!

    Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [05.02.22 20:40:25]
    »

    Grand Hotel Sofianu are cea mai bună amplasare posibilă, pe marginea Zăvoiului vâlcean, foarte aproape de centrul comercial şi administrativ al oraşului, de Muzeul de Artă Simian şi chiar de Episcopie până la care se poate face o plimbare plăcută de o jumătate de oră. De primăvara până toamna târziu, parcul este plin de flori, o încântare pentru cei care iubesc natura... De altfel, tot oraşul arată foarte bine pe vreme bună, este îngrijit şi colorat de mii de flori plantate pe toate bulevardele, în toate piaţetele.

    Vechea clădire dărăpănată a băilor publice din Zăvoi a fost renovată în totalitate şi transformată într-un hotel frumos cu care s-ar mândri orice oraş mare, orice staţiune balneară. Cu aproape 60 de ani în urmă, mama mea era elevă la unul dintre liceele din centrul oraşului, stătea la cămin într-o cameră uriaşă şi prost încălzită alături de 6o de fetiţe împreună cu care venea săptămânal la baia publică. Greu de imaginat pentru copiii de astăzi, chiar şi pentru noi!

    Revenind la hotelul de astăzi... Am stat de mai multe ori la Grand Hotel Sofianu, cu ocazia deselor evenimente din neamul meu, când aveam diverse treburi de rezolvat prin oraş sau când doream să ne întâlnim cu naşii, prietenii, rudele noastre din oraş. Ne-a plăcut hotelul, ne-am simţit mereu bine acolo, am "profitat" de mica piscină pentru o bălăceală relaxantă. Recunosc, mereu a lipsit ceva...

    Nu mi se pare normal să se plătească separat micul dejun şi accesul la spa la un hotel cu pretenţii. Au fost vremuri mai bune când erau incluse în tariful de cazare. Din povestea ta şi din poze, am observat că a fost renovată zona piscinei. Camerele erau mult mai sobre în primii ani de după inaugurarea hotelului, în timp au fost adăugate tablourile, oglinda, covoraşele, măsuţa şi scaunul, cafetiera... camerele au devenit mai calde, mai primitoare.

    Adevăratul motiv pentru care m-am despărţit de Grand Hotel Sofianu nu ţine de hotel. Terasele din parc cu program de manele în serile de vară ne-au alungat de acolo! Era cazul să găsim alt hotel pe gustul nostru în oraş... am ajuns la Simfonia care a devenit hotelul nostru preferat din zonă, chiar dacă este un pic mai departe de centrul oraşului şi nu are piscină, doar sală de fitness şi zonă de relaxare cu saune.

    Clar, recomandarea mea pentru Râmnicu Vâlcea este hotelul Simfonia, o bijuterie de hotel! Şi restaurantul hotelului, clasat pe primul loc în topul restaurantelor vâlcene...Cam fiţos pentru gustul meu dar merită încercat o dată.

    Multă sănătate, plimbări multe şi frumoase!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
    Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [05.02.22 20:51:51]
    »

    @elenaadina: Recomand hotelul Simfonia din Râmnicu Vâlcea, un excelent hotel boutique de patru stele, amplasat într-un cartier liniştit de case, la doar 10-15 minute de mers pe jos de centrul oraşului. Grand Hotel Sofianu este mult mai bine aşezat, are o mică piscină dar Simfonia stă mai bine în ceea ce priveşte calitatea serviciilor oferite turiştilor.

    Vacanţe frumoase vă doresc!

    krisstinnaPHONE
    [05.02.22 21:00:04]
    »

    @crismis: Scuze dar eu am râs in timp ce citeam! De fapt citeam și vă vedeam acolo, la piscina, stropiti de apa.

    Măi, bine că nu au fost manele, ați avut noroc

    In legatura cu pliculetele de ceai și îndulcitor, trebuia să spui la receptie, au uitat cameristele să le pună in camera. Eu așa am făcut odată, am vorbit la receptie, nu am reclamat, in scurt timp mi-au fost aduse in camera produsele pentru care plătisem, nu erau moka.

    Eu credeam că știi ca in zile "cu punți" este aglomerație peste tot, mai ales la piscine, indiferent de anotimp

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [06.02.22 09:24:54]
    »

    @Floria: Voiam neapărat un hotel cu piscină, în compensarea vacanței la Velingrad, ratate deliberat. Am ales Grand Hotel Sofianu în detrimentul lui Palace/Govora sau Imperial/Olănești sau alte 2-3 hoteluri din Călimănești, strict datorită poziției în cadrul zonei, pentru că, în rest, toate aveau referințe bune și foarte bune, iar cheltuielile totale erau comparabile.

    Ba, să-ți spun drept, chestia asta cu plătit accesul la spa separat mi se pare ok; poate te cazezi la hotel în interes de afaceri și n-ai timp/chef de spa; atunci de ce să plătești un serviciu de care oricum nu vei beneficia?! În ceea ce privește micul dejun, acesta ar trebui să fie inclus în prețul camerei, clar! Toată lumea trebuie să mănânce dimineața - zise nutriționistul!

    Am citit despre Simfonia, mai ales în scrierile tale, și-l am în minte pe primul loc în caz că vom mai poposi în Râmnicu Vâlcea. Deși probabil că nu se va întâmpla prea curând...

    Mulțumesc pentru vizită și comentariu! Să ne "auzim" sănătoase!

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [06.02.22 09:35:20]
    »

    @krisstinna: Mi-am asumat că, fiind zile "cu punți", ar putea să fie aglomerat. Totuși, nu cred că toată lumea a beneficiat de "punte", pentru că duminică și luni a fost ok, abia în următoarele 2 zile s-a nasolit treaba. Și n-am o problemă cu copiii la piscină, am cu părinții care nu le pun nicio limită. Și cu personalul, care are datoria de a supraveghea la respectarea regulilor (în cazul de față - "care reguli?! ".

    La Wolkendorf am fost de Valentine' s Day și, chiar dacă și pe acolo au mai scârțâit treburile, măcar știai clar: copiii până la ora de, pe urmă adulții. La Covasna, la TTS, se intra strict pe bază de programare și n-au fost niciodată mai mult de 10 persoane în baza spa. Deci se poate când se vrea...

    Cât despre pliculețe... Chiar am glumit! Nu cred că m-am folosit de consumabilele de tipul ăsta decât de vreo 2-3 ori la viața mea. N-aveam de ce să reclam absența lor, căci și cu ele și fără ele mi-era perfect egal.

    Mulțam de vizită și ecou!

    elenaadinaPHONE
    [06.02.22 13:30:54]
    »

    @Floria: Mulțumesc!

    Vacanţe frumoase cu multe trăiri și gânduri frumoase !

    ????

    Mika
    [06.02.22 19:02:38]
    »

    @crismis: Am văzut hotelul cand am trecut prin Rm. Valcea și mi-a plăcut cum arată pe exterior. Din pozele tale vad ca arata bine si pe inetrior. Si pretul este unul pe masură, dar este deranjant că nu este inclus accesul la spa si MD. Pentru clientii hotelului ar trebui ca macar acceul la spa sa fie inclus in pretul cazării. Oricum, va felicit ca aveti mereu activitate turistică!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [06.02.22 19:14:20]
    »

    Probabil că se bazează pe un important segment "de business", ăștia nu prea au nevoie de spa. Eu cu micul dejun am o problemă, omul trebuie să mănânce dimineața, indiferent ce are de făcut în ziua ce urmează!

    În mare, un hotel bun spre foarte bun. Precum am spus, cu ceva ajustări pe la management, ar putea să exceleze. A, și neapărat schimbat bucătarul! Dacă n-o fi vărul patronului, atunci chiar nu se explică! Pe cât de fain e hotelul, pe atât de mediocru restaurantul.

    zapacituPHONE
    [06.02.22 19:59:49]
    »

    @crismis: "Probabil că se bazează pe un important segment "de business", ăștia nu prea au nevoie de spa. "... la frenezia "afacerilor" din zonă, nici de duș.

    Bucătarul (văru' , bine țintit!) era în bazin, la bălăceală, iar de potol se ocupă cred, altcineva, vreun nepalez sau vreun afgan, care au invadat sectorul serviciilor din oraș.

    Dar arta (din întreg stabilimentul) cere sacrificii, iar cei sacrificați, din nefericire, par a fi locatarii temporari.

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [06.02.22 20:01:48]
    »

    @zapacitu: Hmm... Cam da...

    Yersinia PestisPHONE
    [07.02.22 09:51:04]
    »

    Uite, de aia mă rad eu pe cap: când apar undeva, la orice grădiniță, curs primar sau gimnazial, pe boraci îi ia cu sughiț! Dacă mai și zâmbesc, încep să plângă, instant!

    De sărbătorile de-au fost am mers să dau dulciuri la trei grădinițe, din partea instituției unde prestez :când am intrat era gălăgie, după ce m-au văzut, toți copiii au fugit în spatele educatoarelor, era o liniște de te dureau urechile, iar când să le dau cadoul nu voia să-l ia niciunul!

    Dar, nah, nici nu pot să merg la toate " pixcinile" să sparii plozii neascultători, nici dacă mă închiriezi, că-ți stric și ție zen-ul! ????????????

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [07.02.22 09:52:21]
    »

    @Yersinia pestis: ????????????

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, elenaadina, Floria, Mika, Yersinia Pestis, zapacitu
    Alte impresii din această RUBRICĂGrand Hotel Sofianu:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.097694158554077 sec
    ecranul dvs: 1 x 1