ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.03.2017
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Vizita unui ardelean la ZOO Băneasa

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Intr-o padure cu animale statea vulturul intr-un copac.
Apare cocosul si il intreaba pe vultur: pot sa stau si eu langa tine pe craca?
Bineinteles zise vulturul.
Se urca cocosul si sta, vine vulpea si il mananca pe cocos.

Morala: Ca sa stai si sa nu faci nimic trebuie sa stai... foarte, foarte sus...

Unde-s animalele? Vreau banii inapoi!!

Prima impresie a mea la vizita Zoo Baneasa a fost ca toate animalele s-au ascuns de mine, ca am venit degeaba. Nici o problema, stiam toate astea, era mijlocul lui februarie, o zi extrem de geroasa si ziua, doar ca eu aflandu-ma acolo cu ceva treaba am dorit sa-mi fac o idee despre zoo, diversitate, marime, etc. Asta a fost scopul vizitei iar durata nu a depasit o ora. Deci repet, personal am o parere buna despre Zoo Baneasa, si ii admir pe ingrijitorii lui care fac tot posibilul sa le mearga animalelor bine, ingrijitori care la momentul vizitei au depasit cu mult numeric vizitatorii doar ca momentul vizitei mele era nepotrivit si incerc sa atrag atentia celorlalti turisti sa nu viziteze gradina zoologica intr-o perioada asemanatoare.

Istorie si acces zoo Baneasa

Gradina zoologica din Baneasa a fost infiintata de 1955, de atunci se afla intr-o dezvoltare permanenta, ceea ce am vazut in prezent cu privire la diversitate si spatiul destinat fiecarui animal zic ca este bine. Din punct de vedere acces este usor de gasit, din Soseaua Bucuresti Ploiesti se vireaza la stanga pe Aleea Privighetorilor (aici se afla Ambasada SUA) iar la giratoriul din apropierea gradinii se foloseste a treia iesire intrand pe strada Vadul Moldovei adresa zoo. Suprafata ocupata masoara 5,85 hectare.

Afara vopsit gardul, inauntru leopardul

Dupa ce am platit taxa de 13 ron am intrat pe locul cu mai multi angajati pe mp. decat vizitatori (si animale bineinteles) Taxa foto costa la fel 13 ron. A trebuit sa caut animalele care s-au adapostit (sau a fost adapostiti) de frig. Diversitatea speciilor este mare la Zoo Baneasa, o sa repet vizita vara dupa ce venim de la mare si am promis deja baiatului ca ii arat animale pe care le-a vazut doar la tv. In vizita din prezent o sa descriu cateva locuri si animale pe care am putut sa le observ destul de bine, in special in spatiile interioare. Asa ca m-a amuzat destul de mult vazand macacul, pe urma m-au distrat teribil 2 exemplare de suricata una dansa in fata vitrinei si cealalta statea in 2 picioare si se uita spre lumina-fereastra cealalta si parca nu se misca deloc. Pe urma am putut sa observ 2 specii de marmoseta (pt mine maimute) cu urechi de bumbac si geoffroy-au reusit sa-mi alunge plictiseala. Am mai vazut acolo un varan cu coada albastra si o testoasa uriasa dra si o sarpe galbena. In alta cladire (nu inainte sa vizitez o toaleta publica parca dintr-un film SF de fapt complet automatizata) au urmat reptilele iubitoare de caldura asa ca perechea de crocodil de Nil ocupa toata lungimea incaperii in care se aflau (evident motivul era ca atat au crescut, noroc cu inca o incapere vecina), acvariile cu pestii de pe toata planeta si toate culorile posibile, broaste otravitoare si neotravitoare + Crazy Frog -broasca nebuna din clipul de la inceputul articolului, soparle de toate neamurile-aici trebuie sa mentionez preferata mea: soparla gulerata dar si soparla cu coada spinoasa mi-a placut plus o alta soparla la care se zice dragonul barbos si mi-a adus aminte de un prieten... barbos...

A... si sa nu uit, dupa ce am iesit din tara (pardon casa) reptilelor am gasit un loc de servit masa cu meniul afisat la strada (pardon alee) si un miros care ne indeamna la servit.

Atunci cand am ajuns in zona in care se afla regele animalelor leul si alte feline salbatice, am reusit sa admir fotografiile lor de pe cusca, de vazut nu i-am vazut dar macar i-am auzit si chiar am afirmat ca este chiar regele care sta pe aici. Iar atunci cand am vazut ca ARO ul vopsit in culori de zebra care este aproape inzapezit imi venea sa-i pun niste lanturi antiderapante... Dar mi-a placut povestea (despre personajele descrise care au venit pana acolo cu ARO care s-a defectat, si dintr-o data au fost inconjurati de... lei)

Dar felicitari elevilor de la scoala Olga Gudynn cei care au amenajat Coltul Lecturii un spatiu de parc dedicata si amenajat cu mult gust. (daca as avea tot timpul din lume chiar as citi volume intregi aici-pe banca...) Dar mi-a placut si faptul ca exista o sala de educatie probabil pentru scolari (teorie predata in combinatie cu realul-foarte foarte util pentru copii)

Daca tot era zapada cat cuprinde si un frig de crapa pietrele (in Sibiu era mai cald in ziua respectiva) am dat si de leopardul zapezilor facea plaja pe o scandura expusa la soare. Pe rasi i-am gasit in activitate se plimbau nervosi pe langa gard specific unei activitati in captivitate. Ajuns la incaperea unde se afla mangustele dungate nestiind nimic despre aceste animale am aflat ca le place caldura stateau trei bucati atarnati de tevile de calorifer (tip baie din alea pe care se usca prosoapele doar ca mai mare)

Am ajuns si intr-o zona unde frigul chiar le place animalelor, lupii de tundra ma priveau foarte curios si eu ma uitam la ei... la fel de curios, visavis de aceasta incinta nici poneii nu parau ca sufera de frig. Au urmat alte animale care se lasau vazute si nu sufereau de frig: cerb, caprioara, bufnite, bufnite polare, vulturi. Nu am vazut nici un picior de strut (nici macar strutul probabil au fost adapostiti de frig) dar mi-au placut muflonii, lama si camilele imense cat o casa, cel putin asta mi-a fost impresia (ii zice camila ceva in legatura cu o bacterie... pardon bactrian...).

Iar dupa ce am intrat in hala pasarilor exotice de toate neamurile tocmai m-a sunat seful in legatura cu o problema de servici bineinteles ca am raspuns dar in galagia infernala exotica normal ca nu am reusit sa ne intelegem (nu stiu la ce s-a ganditi seful auzind... galagia), cel mai mult mi-a placut preferata inca din copilarie papagalul Ara. Trebuie sa mai mentionez Micul Alexander si Aracari. Dupa ce am iesit din hala pasarilor am rezolvat problema cu seful (am ingrosat literele intentionat) si am vazut din nou avioane de agrement deasupra zoo.

Deasupra Zoo zgomotul avioanelor de agrement este ceva normal fiind aeroportul Baneasa aproape, am descoperit un model cu care am zburat deasupra Sibiului si muntilor de langa Sibiu. Iar un zbor de agrement de scurta durata deasupra Bucurestiului nu costa mai mult decat in tara. (poata alta data dar nu renunt la idee)

Dupa ce am vazut tigrul siberian imens (cat 2 panouri de gard) pe cale de disparitie, cel putin asa scria pe panou, am incercat sa vizitez pasarile galagioase de toate neamurile de la rate, gaste, lebede, flamingo si alte chestii cu aripi-dar nu am reusit, un panou cu o descriere in legatura cu gripa aviara mi-a blocat accesul. Asa ca pentru tot ce nu am vazut ramane in continuare de documentat din televizor, calculator, carti, reviste... sau aplicatiile cum ar fi o harta interactiva despre zoo sau codurile QR aflate in fata custilor (cu sau fara animale)

Dar promisiunea este promisiune, imi duc baiatul vara la Zoo, si voi completa articolul prezent prin intermediul unui ecou+fotografii cu ce nu am vazut acum. Rog WM sa ataseze Crazy Frog-Axel F, multumesc.

youtube


[fb]
---
Trimis de AZE in 08.03.17 22:46:20
Validat / Publicat: 09.03.17 06:15:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 2353 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Marmoseta Geoffroy
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[09.03.17 06:14:03]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Dana2008
[09.03.17 06:58:48]
»

Felicitări pentru articol și fotografii!

Mulțumesc pentru plimbarea la Zoo de dimineață. Îmi plac foarte mult animalele.

Dragonul bărbos îmi place și mie????! Dar șopârlele gri sunt înfricoșătoare... Noaptea să să plimbe prin casă... Tigrul cred că se concentra să nu iasă cu ochii închiși în poză, de asta ai crezut că te fixează ????

Călătorii plăcute!

elviramvio
[09.03.17 07:11:03]
»

@AZE:

Cred ca sunt mai mult de 25 de ani de cand n-am mai fost la Zoo Baneasa, ultima data ne-a impresionat teribil elefantul tinut in lanturi scurte si cu o rana la un picior. Plus ca atunci animalele nu pareau prea bine hranite, acum poate situatia este alta. Dupa vizita aceea m-am jurat sa nu revizitez aceasta zona si nici n-am mai intrat in alta gradina zoologica de nici unde. Ieri insa m-am "jucat" cu un serpisor - mamba - care era foarte interesat de nasul meu doar ca-l incomoda afurisitul de geam de la terariu. Iar daca vrei ceva viu pe biroul de la serviciu, asa sa nu te mai supere vre-un sef, o broscuta fluorescenta verzuie care scuipa putin venin, draguta tare!

O zi frumoasa!

diacrys*
[09.03.17 09:49:57]
»

@AZE: Ultima dată am fost la zoo Băneasa acum 19 ani, vara, pe o căldură toridă. M-au impresionat felinele mari, ținute în cuști prea mici pentru ele, slabe și nefericite. Nu mi-am dorit să mai revin... mai ales că ulterior am văzut ce înseamnă o grădină zoologică la nivel de excelență (National Zoo din Washington DC): nici acolo nu vezi multe din animale (pentru că sunt într-un habitat cvasinatural) dar cel puțin știi, ca turist, că sunt bine îngrijite, iar traseul turistic este gândit inteligent. Evident, o astfel de Zoo se întreține cu fonduri consistente pe care țara noastră nu le-ar avea niciodată.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[09.03.17 13:47:39]
»

@AZE: Nici eu nu am mai ajuns pe aici de niste ani buni (de cand au crescut baietii) si probabil ca voi mai ajunge (sper) cu nepotii.

Chiar daca pot fi facute comparatii cu alte gradini zoologice, este totusi un loc in care este frumos sa ajungi, asa pentru a te plimba si admira animalutele de acolo.

Foarte frumoase poze, felicitari, votat cu placer.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
maria55 †
[10.03.17 16:03:20]
»

@AZE, ai descris perfect "atmosfera" din Zoo! Si acum ca o gluma, vizita unui dobrogean; a perceput la fel, doar ca nu era de ratat daca tot se afla in apropiere! Dupa o zi la Therme si cu o cazare de o noapte in zonă, am considerat oportună o vizită la Zoo, mai ales că in Eforie nu avem asa ceva! Insă singura incantată a fost doar nepotica, chiar dacă numarul animălutelor s-ar fi redus la unul singur????????!

Intâmplarea a făcut să fie tot iarna!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
diacrys*, elviramvio, maria55, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂGrădina Zoo [Băneasa]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.095060110092163 sec
    ecranul dvs: 1 x 1