ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.05.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 11: 5

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Oameni si animale. Atunci si acum

TIPĂREȘTE

Acest articol este despre Gradina Zoologica Baneasa (din Bucuresti). Despre oamenii care o viziteaza. Despre animalele care o populeaza si aduc un coltisor din viata diferitelor continente in Padurea Baneasa. Despre atunci si acum.

Spre Baneasa

Sfarsitul secolulul XX toamna. Eram copil, eram adolescent. Bucurestean fiind prin certificatul de nastere, am trait ca multi copii concitadini ai acelor vremuri bucuria vziztelor la Zoo Baneasa. Nu mai stiu daca am ajuns chiar in fiecare an la Zoo, dar nu e exclus sa fi fost asa. Pe atunci majoritatea bunicilor / parintilor cu nepoti / copii in dotare se indreptau catre Zoo Baneasa cu autobuzul 48, mai tarziu 148, care circula pe ruta Piata Scanteii – IPRS Baneasa, cu coborire la penultima statie. La sfarsitul saptamanii autobuzul 48 era arhi-arhiplin. De la statia de autobuz pana la intrarea in zoo, era o plimbare de voie de 300 metri. Biletul de intrare costa…... Nu mai stiu!

Anul 2016. Conform grupei de varsta corect mentionata pe AFA: 40-50 si traiesc marea implinire lumeasca de a avea la randul meu doi copii. Minunati ca sunmt ai mei, Denisa (5) si Emi (11). Tot bucurestean am ramas dovedibil prin cartea de identitate. Mai vizitez si astazi Zoo pentru bucuria si educatia copiilor mei si pentru ca imi place lumea animalelor. Astazi nu se mai circula cu 48, cu 301, dar majoritatea celor ce ajung la zoo, circula cu … masina. Nu mai este Piata Scanteii este Piata Presei Libere, iar IPRS nu mai exista deloc. Referitor la plimbarea de 300 metri este astazi inlocuita de multi cu mersul cu masina pana in buza intrarii, in ciuda faptului ca cei 300 metri parcursi cu maisna pot dura mai mult decat parcursi pe jos. Pretul biletelor: 13 lei intreg, 6,5 lei redus.

Referitor la infrastructura zonei, chiar daca aceasta a evoluat in timp, este astazi depasita de gradul de motorizare dovedit de vizitatorii gradinii. Se parcheaza in padure, haotic, indisciplinat, se circula pe interzis... Lipseste o parcare si o cale de acces potrivita.

Cateva date

„Gradina Zoologica Bucuresti a luat fiinta in anul 1955 sub forma unui serviciu al Sectunii Gospodariei Comunale din cadrul Sfatului Popular al Capitalei”, scrie pe site-ul gradinii. Pe atunci mai multe colturi cu animale fiintau in parcurile bucurestene, acestea fiind concentrate apoi la Baneasa. Prima vizita a noului Colt Zoologic Baneasa, s-a petrecut 1 Mai 1959. Din 1962 devine Gradina Zoologica Bucuresti.

Suprafata: 5,85 ha

Scopuri: conservarea faunei cu prioritate pentru cea pe cale de disparitie, educarea copiilor si recreere.

Program de vizitare: zilnic: 9 - 17

Adresa: Aleea Vadul Moldovei, nr. 4, sector 1

Coordonatele GPS: 44,51772, 26,1027.

Oamenii si animalele

In fata intrarii in zoo sunt amplasati comercianti ambulanti de jucarii, care eludeaza legile tarii si ale bunului simt pentru ca li se permite.

Intram in parcul gradinii zoo. O harta ne aduce o prima vedere de ansamblu asupra amplasarii animalelor in arealul gradinii si poate fi in special pentru cei care vin prima data un punct de orientare important in care sa isi conceapa traseul.

Noi am urmat mereu traseul „in sens invers acelor de ceasornic”, daca se poate numi asa. Cateva repere ale caii urmate de noi: leopardul – maimutele – reptilele – ursii – vulturii – strutii – camilele – pasarile exotice – ponei – ratoni – rate, gaste – pauni – rasi – tigri – pelicani – flamingo.

Am cativa favoriti pe aici pe care ii revad mereu cu drag. Jaguarul i-a placut si Denisei asa de mult ca nu se mai dezlipea de langa cusca lui, desi tura de vizitare abia incepuse si mai erau multe vietuitoare de admirat. Dintre animalele salbatice puternice leul si ursul brun sunt de asemenea pe lista mea draga. Nu lipsesc nici altii mai mici sau mai lenti sau mai rapizi, cum ar fi strutul african, strutul nandu, camilele cu 1 sau 2 cocoase sau dintre cele marine broasca testoasa si pisica de mare.

Am intalnit si multe nume noi: mara de patagonia, maimuta suricata, reptila tegu, papagalul turaco si altii carora nu le-am retinut numele. Este pozitiv sa vedem animale noi si este superb sa citesti bucuria copiilor la intalnirea cu animalele, pasarile, pestii.

Sper ca pe unele sa le vad cat de curand live in Africa.

Printr-un afis se puncta „Ziua mondiala a testoaselor 23 mai 2016” sub moto-ul: „Nu suntem rapide dar vom disparea rapid daca nu vom fi protejate!”

Consemnez si niste absenti pe care ii indrageam tare mult cand eram copil: elefantul si ursul polar. Pe locul elefantului este acum o terasa.

Un loc cald si aglomerat este exotariu, unde putem admira atatia si atatia pagali zgomotosi.

Plimbarea se incheie mereu cu un scurt popas la pelicani si la flamingo, care au fost intotdeauna reprezentati foarte bine numeric.

Mi-am mai amintit cateva diferente intre atunci si acum: nu am mai vazut plimbari cu poneii, desi poneii erau la locul lor, si nici plimbari cu trasura trasa de cai, dar care in aglomeratia pe care am intalnit-o in gradina zoo si-ar fi croit drum mai greu.

Pentru noi o vizita la zoo reprezinta mereu o placere si cum de cele mai multe ori ni se face si foame, ea se termina cu ceva papica, asa ca va mai urma ceva.

Vizitati Gradina Zoologica Baneasa!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 29.05.16 12:01:07
Validat / Publicat: 29.05.16 15:49:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1807 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 flamingo roz pe cafe spre sa ii revad la anul in africa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂGrădina Zoo [Băneasa]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.28867197036743 sec
    ecranul dvs: 1 x 1