GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ferma Dacilor, popas pe drumul vinului
Nu e nevoie sa zbori pana in Toscana pentru a te bucura de un weekend la crama, degustand vinuri si bucurandu-te de soare. Weekendul asta am fugit din Bucuresti pana la Ferma Dacilor (1h30min pe A3 si apoi pe drumul vinului spre Mizil si apoi Tohani) si am petrecut 2 zile relaxante si "gustoase".
Pentru a ajunge la ferma, ai de parcurs un drum bun cu asfalt urmat de 500m de drum de piatra (chiar la intrarea in ferma). Odata ajunsi am fost fascinati de peisaj si surprinsi de lipsa de indicatoare din ferma. Complexul este format din 4 casute in copac (de fapt casute din lemn suspendate, pe piloni de beton), 4 casute din caramida (nefunctionale) si o cladire mare (cu camere duble si un restaurant cu terasa). Am intrat in cladire, prin restaurant si nu am gasit nici o receptie sau informatii cu privire la procedura de cazare... ulterior am descoperit ca predarea camerelor se face la bar (cei de acolo foarte dezorganizati, nu stiau daca am platit avans - desi era obligatoriu pentru rezervarile facute online).
Casuta in care am stat este foarte autentica, destul de mare, cu punctul de atractie podeaua de sticla prin care se vedea iarba de sub casuta. Patul dublu foarte confortabil si canapeaua poate fi extinsa (deci incape si o familie cu copil). Baia este cu dus deschis, nu este foarte curata... multe ganganii mici. Principalul dezavantaj a fost problema cu apa calda (foarte greu se incalzea apa). Pe de alta parte, ca si avantaj in casuta exista AC (care functiona bine) dar si calorifere (pentru incalzire iarna).
Din ce am inteles camerele duble sunt mai modeste, iar cele de la mansarda nu au geam deloc. In plus vederea lor este spre restaurant, deci poate interveni zgomotul/galagia de la meseni.
Restaurantul este foarte autentic, cu o terasa mare... mancarea delicioasa, desi modest meniul (6 ciorbe din care se preparau 3 zilnic; 6 feluri principale de mancare + 1 special schimbat zilnic; 2 platouri si 2 deserturi). Preturile maricele: 20 RON ciorba, 50 RON felul principal. Gustul priceless, se vede ca sunt folosite ingrediente locale, naturale.
In curte exista o zona de calarie, o mini ferma de animale si cam atat... exista potential pentru a mai amenaja diverse lucruri prin zona (lipseste spatiul de joaca pentru copii, desi erau foarte multi copii in zona).
Pe site sugereaza diverse activitati - trasee cu masini off road, paintball, drumetii insa ce se fac cu operatori externi.
Ceea ce va recomand eu, este vizita la una dintre cramele din zona (aprox 15-20km distanta). Noi am mers la crama Lacerta si am fost impresionati de locatie si de turul de vizitare, degustare 6 tipuri de vin (insotita de platou de branzeturi) la aproximativ 60RON de persoana (cu rezervare in prealabil).
Consider ca zona Dealul Mare este o zona cu potential turistic care nu a fost promovata asa cum ar trebui, si este o alternativa de weekend foarte buna pentru Bucuresteni.
Trimis de ailynuka in 01.09.19 18:23:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MIZIL [PH].
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ailynuka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.07560000 N, 26.42803660 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ailynuka: Felicitări pentru articol si fotografii!
Foarte frumos! Interesant si inedit. Căsuța din copac este super!
Călătorii plăcute!
@ailynuka: Un loc oarecum inedit! L-am vizitat și eu acum vreo 2-3 ani, am fost impresionat de modul de construcție al clădirii principale-restaurantului - bârne imense de lemn. De asemenea, mi-a plăcut mult bucătăria de vară și cuptorul exterior.
Căsuțele rotunde se vroiau a imita un model presupus dacic, dar observ că nu le-au terminat nici acum. Cele mai multe din produsele servite provin din ferma proprie.
Cazarea, fie în clădirea mare, fie în căsuțe, e un pic mai spartană, nu există multe piese de mobilier.
Experiențe, experiențe...
@Dana2008: Ferma Dacilor atrage prin arhitectură și poziționare. „Căsuțele din copac” sunt de fapt cocoțate pe piloni de beton și au podeaua din sticlă. Proprietarul dorea să aducă lupi pe care să îi închidă într-un țarc sub căsuțe - se pare că nu a obținut aprobările necesare.
Locul e frumos, prețurile cam mari, găsiți amănunte pe pagina lor de Internet. Mai multe fotografii poți vedea atașate articolului meu din 2017 (vezi impresii).
@Dana2008: multumesc, chiar este o experienta pe care o recomand
@tata123: da, pare cumva ca nu au mai facut nimic de atunci si e pacat pentru ca locul are potential
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Ferma Dacilor - complex turistic [Tohani]» (nou-creată, între timp, pe sait)
-
Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE (CAMERE) a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea / camera - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).
Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Se pare că locația a devenit acum cunoscută dintr-un motiv nedorit - incendiul cu victime din 25/26 dec 2023
@rowger: O locație care nu trebuia să funcționeze pentru că nu îndeplinea minimum de condiții legale!! Dacă vreți, la alt nivel, o altă Crevedia. Și din păcate sunt multe astfel de locuri pe care nu le verifică nimeni.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)