ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.04.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 13.11.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

O zi in Kefalonia

Ilustrație video-muzicală
Nikos Verths - S' Erwtefthka


TIPĂREȘTE

In timpul sederii noastre pe insula Zakynthos (vezi impresii aici, aici si aici), am hotarat sa vizitam insula vecina Kefalonia pentru o zi. Am optat pentru o excursie organizata de una din agentiile de pe insula pentru ca ni s-a parut mai comod si mai ieftin ca si pret. Excursia a costat 30 de euro de persoana, pret ce a inclus biletele de ferry si ghid in limba engleza. Aceasta excursie se organizeaza doar in zilele de miercuri si sambata.

Autocarul ne-a luat dis de dimineata chiar din fata agentiei de unde am luat biletele din Alikanas. Era un autocar foarte mare, pe doua nivele, plin ochi cu turisti de toate natiile. Drumul cu autocarul a fost obositor si deloc confortabil, aerul conditionat promis in pliante lipsind cu desavarsire.

Am mers cu autocarul pana in portul Agios Nikolaos de unde ne-am imbarcat pe ferryboat catre Pessada. Ferryboatul care merge din Zakynthos catre Kefalonia este un ferryboat mai mic, iar drumul dus intors a fost ca o croaziera foarte placuta, pe parcusul careia am putut sa admiram inca o data frumoasele plaje ale Zakynthosului si Pesterile Albastre.

Kefalonia este cea mai mare insula din arhipelag, muntoasa si verde, si este cunoscuta pentru podgoriile, izvoarele subterane, pesterile si coasta sa neregulata. Muntele Enos, cel mai inalt de pe insula, are peste 1600 m inaltime, fiind acoperit cu conifere si maslini batrani.

Odata ajunsi in portul Pessada, ne-am continuat calatoria catre Manastirea Sfantul Gherasim. Inainte de a intra in manastire, femeile trebuie sa isi acopere umerii cu un sal, iar daca sunt in pantaloni scurti, cu o fusta petrecuta. O biserica foarte frumoasa, in interiorul careia se gasesc si moastele Sfantului Gherasim care a fost cunoscut ca si vindecator al bolilor psihice.

Drumul nostru a continuat prin munti catre portul Sami. Portul si minunata plaja Andisamis din apropiere au fost locatiile pentru filmarile capitanului Corelli pentru filmul Mandolina. Cand am ajuns in tara am cautat si noi filmul, auzisem peste tot vorbindu-se de el si eram curiosi sa il vedem. Ne-a placut. Sami este plin de turisti, datorita caselor traditionale si a tevernelor din port.

Aproape de Sami se gasesc cele mai vizitate obiective turistice ale insulei si anume pesterile Melissani si Drongarati.

Am vizitat mai intai Pestera Drongarati care este deschisa doar vara zilnic intre orele 9-20 si care este decorata cu sute de stalactite si stalagmite. Pestera se afla la 120 de metri deasupra nivelului marii si are o adancime de 95 de metri. Temperatura medie din pestera este de 18 grade, o vizita foarte racoritoare, ce prinde bine intr-o zi torida de vara. Pestera este considerata ca fiind una din cele mai frumoase din Grecia, si pe buna dreptate, avand o sala atat de ampla de 65mx45m si o inaltime de aproximativ 20 de metri. In pestera au loc si concerte. Pestera este un fenomen geologic rar intalnit, fiind plina de stactite si stalagmite ce s-au format aici de-a lungul catorva mii de ani. Accesul in pestera este sigur, nu am vazut nici un liliac, dar trebuie sa aveti grija la incaltari, pe jos este foarte alunecos. Apropo de lilieci, imi amintesc cum ii simteam zburand seara pe langa cap, atat de aproape, incat ma speriam foarte tare, mai ales ca sufar de fobia aia cum ca liliecii iti intra in par, dar credeti-ma am stat 14 zile in Zakynthos unde misunau liliecii seara, si nu s-a atins nici unul de parul meu.

Vizita noastra a continuat cu Pestera Melissani cunoscuta ca si Grota Nimfelor. Pestera este formata dintr-un lac subteran cu o parte a acoperisului deschis spre cer, iar atunci cand soarele straluceste in jos, apa devine de un albastru translucid, stralucitor. In pestera se ajunge cu ajutorul unor barci in care intra nu mai mult de 10 persoane. Carmaciul nostru, un nene trecut de prima tinerete, a fluierat tot timpul cat ne-a plimbat cu barca si parca ii aud si acum ecoul fluieraturilor lui ce strabatea prin peretii pesterii in sus.

Apa lacului este ajunge la adancimea de 39 de metri, dar este ata de limpede incat se poate zari fundul apei. Pestera are o lungime de 160 de metri si o deschidere de 40 de metri. Stalactitele din pestera au intre 16000 si 20000 de ani. In centrul lacului, acolo unde incepe portiunea acoperita, se afla o mica insulita de 30 de metri lungime ce are doua dealuri inverzite de 8 si 9 metri inaltime. Un mic culoar de apa intre aceasta mica insulita si peretii lacului duce catre restul pesterii. La Melissani au avut loc numeroase sapaturi, ce au scos la lumina o gramada de descoperiri arheologice, cele mai multe din secolele 3 si 4 I de C, si care atesteaza cultul zeului Pan. Au fost gasite si numeroase statuete feminine ale celebrelor Nimfe, de aici si numele lacului. Turul lacului a durat circa 20 de minute, care s-au scurs foarte repede din pacate.

La iesire veti un magazin de suveniruri si toaleta.

Drumul nostru a continuat prin satucurile pitoresti de munte catre Agia Efimia. Aici urma sa facem si pauza pentru masa de pranz. De-a lungul micului port, chiar pe faleza se gasesc numeroase taverne boeme. Tot aici am vazut si o mica plaja minunata, inconjurata de agave si crini de mare, fara nisip, dar extrem de salbatica si nepopulata. Mi-a placut culoarea apei de aici ce pornea de la turcoaz si ajungea pana la verde smarald.

Dupa masa drumul nostru a continuat catre plaja Myrthos pecare am admirat-o pentru cateva minute de sus. A fost destul de greu sa faci poze, mai ales ca dupa noi s-a oprit un alt autocar plin cu turisti. Dar plaja, pare de sus ireal de frumoasa, o apa atat de turcoaz doar la Navagio am mai vazut. Turcoazul apei contrasta foarte puternic cu albul stancilor si al pietricelelor de pe plaja creand niste nuante de iti luau ochii. Se spune ca Myrthos este cel mai fotografiat golf de pe insula si unul din cele mai frumoase din intreaga lume. Golful se afla intre muntii Kalon Oreon si Agia Dynati, cunoscut in mitologia greaca drept stanca aruncata de Cronus, conducatorul titanilor.

Ultima noastra oprire a fost Argostoli unde am avut parte de o scurta oprire. Capitala insulei a fost distrusa aproape in totalitate in cutremurul din 1953. A fost reconstruita partial in stilul venetian de origine. Ne-am cumparat de aici ceva suveniruri si o sticla din faimosul vin marca Kefalonia, am cautat ceva demi dulce dar se pare ca tot vinul lor este sec, sau cel putin asa am gasit eu.

Concluzie: Kefalonia are multe de oferit, o zi pe insula este poate mult prea putin pentru a vedea tot ce are ea de oferit, dar este totodata suficient pentru a prinde pulsul insulei si pentru a gusta putin din parfumul ei salbatic. O insula cu mult mai putin vizitata decat vecina ei celebra Zakynthos, cu multe plaje salbatice neaglomerate, cu locuri de o frumusete unica, cum este lacul Melissani. Am vazut peste tot oferte de cazare la fel ca in Zakynthos, preturile cam la fel la taverne si cafenele, o insula ce nu este promovata indejuns, o insula unde imi doresc sa revin pentru a o savura din plin.

Vacante insorite!


[fb]
---
Trimis de Muffin2009 in 15.04.13 23:59:21
Validat / Publicat: 16.04.13 06:05:16
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5844 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Muffin2009); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Drumul cu ferry din Zakynthos catre Kefalonia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33950 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster28
[16.04.13 05:32:50]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmaster13
[16.04.13 08:56:13]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

TraianS
[16.04.13 09:12:55]
»

Muffin2009: Cred ca nu mai e cazul sa spun ca-mi plac reviewurile scrise de tine. Asta se stie.

As vrea sa remarc insa, ca pozele tale din ultimul timp si mai ales din calatoria asta din Grecia, sunt la alt nivel.

Jos palaria!

danamandache
[16.04.13 10:19:51]
»

Felicitari ai scris un ecou foarte frumos insotite de niste fotografii pe masura ce intregesc o decriere care fac un om care nu a vazut niciodata Grecia sa isi doreasca sa mearga acolo cat mai repede. Mi-a placut foarte mult aceasta insula vazuta prin ochii tai!!!

Muffin2009AUTOR REVIEW
[16.04.13 12:37:44]
»

@webmaster13: Este Ok multumesc!

@TraianS: Am folosit aceeasi camera pe care am avut-o in excursiile la Barcelona si Roma. Singura diferenta este ca pentru vacanta in Grecia am cumparat special un obiectiv fish-eye. Iti multumesc pentru aprecieri!

@danamandache: Stii cum e, in realitate este de 100 de ori mai frumos decat ceea ce poti vedea in poze. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX
[27.09.14 07:17:29]
»

Mutat în rubrica "Excursii opţionale în/din Zakynthos, ZAKYNTHOS" (nou-creată pe sait)

Roxelly
[02.09.16 20:45:18]
»

Salut,

Am o intrebare: Daca merg in Kefalonia pe cont propriu, pot gasi in port oameni care sa ma duc la pestera Melissani si la plaja Myrthos? Plec cu un copil pana in 2 ani si excursia organizata este mult prea obositoare pt el, dar imi doresc mult sa vad cele 2 obiective.

Multumesc.

Roxana

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
danamandache, Muffin2009, Roxelly
Alte impresii din această RUBRICĂExcursii opţionale prin/din Zakynthos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06463098526001 sec
    ecranul dvs: 1 x 1