ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.01.2011
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 17.04.08
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Lumea in care m-am scufundat

Ilustrație video-muzicală
~The Garden Under The Sea~

TIPĂREȘTE

Ca pentru foarte mulţi dintre voi şi pentru mine Grecia reprezintă una din marile iubiri, ţara de care îmi este dor în permanenţă, locul unde revin mereu cu plăcere. Iubesc Grecia pentru plajele sale scăldate de ape de un albastru ireal, iubesc Grecia pentru satele sale presărate pe vreun versant de munte, iubesc Grecia pentru locurile în care s-a scris istorie, iubesc Grecia pentru mănăstirile ridicate în vârf de munte, iubesc Grecia pentru tavernele tihnite în care-ţi petreci seara în ritmuri de buzuki sau syrtaki, iubesc Grecia pentru oamenii ei simpli şi prietenoşi, iubesc Grecia pentru tot ceea ce este. Iar mai nou iubesc Grecia pentru lumea acvatică pe care o descopăr în apele sale.

Apele limpezi şi puţin adânci sunt locul ideal pentru practicarea snorkeling-ului, o activitate care mi-a permis să trăiesc clipe minunate în fascinanta lume de sub apă. Pentru aceasta nu ai nevoie decât de o pereche de ochelari, un tub de respirat şi poate de o pereche de labe pentru înot, în rest totul vine de la sine. Apa fiind destul de sărată te scuteşte de efortul de a te menţine la suprafaţă, astfel încât tu nu trebuie decât să călătoreşti şi să admiri peisajele pe care ţi le oferă marea.

În ultima călătorie în Grecia am explorat apele insulei Zakynthos, ape ce au un farmec aparte. Am înotat în albastrul golfului Navagio, am trecut pe sub arcadele de la Blue Caves, am pătruns în peşterile de la sud de Porto Vromi, am înotat în jurul insulei Marathonisi în căutarea ţestoaselor Careta Careta. Peste tot marea îţi dezvăluie o lume de vis.

Peşti multicolori, arici de mare, crabi ascunşi în cochilii de melci, anemone şi alge multicolore, stânci întunecate, toate transpuse pe un fundal albastru, zugrăvesc tabloul acestei lumi. Pentru câteva ore pe zi eram prietenul acestor peşti. Înotam împreună în căutarea aricilor de mare, pe care cu ajutorul minciogului din dotare îi desprindeam de pe stânci şi îi spărgeam, oferindu-le amicilor mei de ocazie o masă delicioasă. Absorbiţi să „înfulece” cât mai mult unii chiar se lăsau atinşi. Timizi la început, în scurt timp eram adoptat în bancul lor. Mă urmau peste tot. Iar când ieşeam din apă, ne despărţeam cu promisiunea tacită de a ne revedea a doua zi.

Păcat că nu am putut vorbi sub apă, că le-aş fi cerut să se aşeze pentru o fotografie şi cu siguranţă nu m-ar fi refuzat. Aşa a trebuit să mă mulţumesc cu instantanee. Şi cum se spune că o poză valorează o mie de cuvinte, sper ca prin fotografiile ataşate să prezint o părticică din această lume celor care nu au avut încă ocazia să o descopere.


[fb]
---
Trimis de marius.covaci in 05.01.11 22:59:07
Validat / Publicat: 06.01.11 09:08:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Lefkas, Peloponez, Halkidiki, Epir, Delphi, Athena, Kalambaka, Salonic

VIZUALIZĂRI: 4876 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marius.covaci); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Minunata lume subacvatica
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

bessondm
[06.01.11 09:58:32]
»

O "calatorie" inedita, am observat ca de regula nu te incadrezi in tiparele obisnuite, mai ales la greci (de genul plaje, crasme etc.). Felicitari pentru generozitatea cu care ai ilustrat acest review, mi-ar placea si mie sa vad pe viu aceasta lume, nu stiu insa daca as avea suficient curaj. Erau si caracatite?

O nelamurire am: foto 69 cum e facuta, catre suprafata apei? Petele albe sunt reflexii ale norilor? E una dintre cele mai grozave, oricum.

anadragusin
[06.01.11 10:01:52]
»

Poze minunate, demne de o expozitie. Superbe...

raduu1972
[06.01.11 10:10:46]
»

Foarte frumoase pozele tale, ca unul care am trecut pe acolo nu pot decit sa imi aduc aminte cu placere de acele locuri foarte frumoase. Ce aparat foto ai avut?

celeste
[06.01.11 10:31:37]
»

Intr-adevar foarte frumoasa aceasta lume subacvatica...

deliutza27
[06.01.11 10:39:19]
»

Prima data cand am vizitat Grecia am fost impresionata de culoarea marii, vazuta de departe, cand inca eram pe drum. Putin dupa aceea, am avut placerea sa intru pentru prima data in apa aceea minunata. Ca o prima surpriza... eram in apa pana la gat si-mi vedeam degetele de la picioare. Apoi au aparut pestisorii. Nu tineam minte sa mai fi vazut vreodata pesti in apa marii (de la noi, evident). Parca eram un copil; ma dadeam dupa ei, inercam sa-i prind, fara nici un succes, bineinteles.

In anul urmator am descoperit crabii de mare pe sub pietrele de pe mal, iar apoi ii cautam in apa, pe sub nisip. Si i-am gasit... de la cei mai mici la cei mai mari. Apoi au fost meduzele... am cascat ochii mari si le-am urmarit multa vreme dansul prin apa limpede.

Surpriza cea mai mare am avut-o in anul al treilea. Eram in Corfu. Intr-una din zile am vizitat Agios Gordis si ne-am oprit la plaja acolo. Am intrat in apa si am inotat pana departe... Apoi m-am oprit si am privit in jos. Cred ca erau sute de culori; alge de toate felurile dansau pe fundul marii. Parca ma salutau. Am stat multa vreme acolo si mi-a parut rau cand a trebuit sa plec. Nu mai vazusem nicaieri asa ceva.

Citind review-ul de mai sus, o gramada de imagini mi s-au derulat prin minte. Iar cand am vazut pozele, am cazut prada amintirilor. Superb!

Cum ai reusit sa fotografiezi? Ai avut aparat special? Sau cum?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adryana
[06.01.11 10:55:40]
»

mai rar asa poze, recunosc ca nu prea am avut ocazia sa vad ce e dincolo de suprafata apei, decat cat se putea, marea fiind limpede, dar acum am vazut, prin pozele tale, ca Egeea mea draga e minunata din toate punctele de vedere, felicitari!

lalita21
[06.01.11 11:41:35]
»

daca as putea 1000000 de puncte ti-as da... pozele sint fantastice de-a dreptul si ma fac sa iubesc Egeea si mai mult decit as putea crede... 1 milion de felicitari, in schimb.

webmaster13
[06.01.11 13:06:32]
»

Inedite imagini, merita zic eu si un fond muzical!

Se poate schimba!

sandu.53 CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[06.01.11 19:25:27]
»

felicitari pentru acest review foarte frumos si pentru fotografiile minunate!

marius.covaciAUTOR REVIEW
[06.01.11 21:29:45]
»

@bessondm

În general, îmi place să aduc ceva nou pe acest site, să descriu prin review-urile mele locuri mai puţin vizitate sau mai puţin prezentate. Deşi mi-aş fi dorit, nu am avut încă norocul să văd caracatiţe. Sincer să fiu nu îmi dau seama cu exactitate ce repreintă petele albe din foto 69, oricum sunt reflexii ale peisajului înconjurător.

@raduu1972, @deliutza27

Aparatul cu care am fotografiat aceste peisaje este un Canon Ixus 40, un aparat foto destul de modest (fiind achiziţionat cu ceva timp în urmă), dar care are ca setare şi funcţia underwater. Pentru a-l putea introduce în apă, am achiziţionat de la D-mail o husă protectoare pentru apă, am fixat aparatul în husă cu ajutorul unor pliante îndoite (husa fiind mai mare decât aparatul) şi am trecut la realizat fotografii underwater. Partea dificilă a fost că nu prea vedeam ceea ce fotografiam datorită luminii puternice ce venea de sus şi care îmi umbrea ecranul iar în plus nu puteam să folosesc zoom-ul.

@baciu lavinia, @sandu. 53, @celeste, @raduu1972, @deliutza27, @bessondm, @adryana, @anadragusin

Aprecierile voastre valorează mai mult decât toate punctele primite. Vă mai aştept si la următoarele review-uri.

biancuta
[07.01.11 11:13:50]
»

In 2008 cand am fost in Grecia, Sithonia, am prins si noi un pui de caracatita in ochelarii pentru scufundari. Cand se simtea in pericol, isi arunca "cerneala" pentru a tulbura apa fiind modul prin care caracatitele se fac nevazute, fugind cand se simt in pericol. Din pacate, din ochelari nu a putut scapa, dar i-am dat noi drumul inapoi in apa dupa ce am admirat puiul. Era mic, negru, corpul nu cred ca avea mai mult de 1-1.5 cm.

amota
[07.01.11 11:24:42]
»

Superb! Acum as dori sa incerc si eu snorkeling.

Daca ai nevoie doar de un tub, inseamna ca inoti intr-o apa foarte putin adanca. Pot si copiii sa practice acest sport? Daca nu am antrenament, pot totusi sa reusesc atat de bine?

Felicitari pentru poze! Sunt fantastice!

marius.covaciAUTOR REVIEW
[09.01.11 19:22:30]
»

@amota

Este foarte usor sa faci snorkeling, nu ai nevoie de nici un antrenament si oricine poate sa practice aceasta activitate (nu l-aşi numi sport). Îţi pui ochelarii şi tubul, te pui cu faţa în apă şi pluteşti. Nu trebuie sa depui nici un efort ca să te menţi la suprafaţă. În schimb trebuie să înoţi ca să te deplasezi spre locurile care te interesează. Poţi înota atât în ape adânci cât şi în ape mici (chiar si de jumatate de metru). În apele adânci te impresionează hăul de sub tine, în apele mici vezi totul mult mai clar şi în general sunt mai multe vieţuitoare. Oricum zonele cu stânci sunt cele mai frumoase însă trebuie ca marea să fie calmă pentru a te apropia de ele. Altfel rişti să te loveşti de ele. În zonele cu stânci vezi cele mai multe vieţuitoare.

Când vei avea ocazia să încerci să faci snorkeling, sigur o să-ţi placă.

andynho*
[13.01.11 16:32:16]
»

As dori sa merg impreuna cu familia mea, insa pe cont propriu, nu circuite organizate de agentii... de aceea as dori sa rezerv cazari direct la hoteluri/pensiuni/vile pentru a fi mai sigur si eventual mai ieftin.

As fi interesat unde pot gasi astfel de cazari particulare, daca stie cineva vreun site strain, sau grec etc... pentru a putea gasi oferte convenabile si date de contact direct la sursa pentru locatiile: Platamonas, Kalambaka, Delfi, Atena si Paralia Katerini. '

Cine ma poate ajuta sau indruma, va multumesc foarte mult.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, amota, anadragusin, andynho*, bessondm, biancuta, celeste, deliutza27, lalita21, marius.covaci, raduu1972, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂExcursii opţionale prin/din Zakynthos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059462070465088 sec
    ecranul dvs: 1 x 1