ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.07.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Oneşti [BC]
ÎNSCRIS: 25.11.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Spre muntele Athos, cu Menia Maria III

TIPĂREȘTE URM de aici

Aceasta croaziera pe muntele Athos, muntele sfant, a fost extrem de frumoasa, poate si datorita faptului ca a fost prima noastra croaziera pe mare. Am plecat din Sarti, statiunea in care eram cazati, spre Ormos Panasias cu masina. Distanta intre cele doua statiuni este de aprox. 40 de km.

In jurul orei 8:15, am ajuns in micul port. Am platit 50 de euro, doua persoane si ne-am urcat pe vas. Prima impresie, clar, a fost una excelenta, asta si datorita aspectului sau. Am fost primii turisti sositi si astfel, am avut timp sa vizitam vasul pana la sosirea celorlalti turisti, majoritatea fiind din Rusia si Serbia. Vasul Menia Maria arata superb, avand aspectul unui vas de pirati, asemenea celui din Piratii din Caraibe. El este facut din lemn si are trei catarge si trei punti. Vaporasul are bancute si mese, atat afara, in aer liber, cat si in cabina si pe o terasa acoperita. La fiecare nivel al vasului este cate un bar, de unde se pot servi bauturi, sucuri, sandvisuri sau pizza. Tot aici se afla si un magazin cu suveniruri bisericesti si tot felul de panouri si aranjamente cu lucruri marinaresti, care ii confera vasului un aspect aparte.

La ora 9 am parasit portul si ne-am indreptat spre extremitatea sudica a muntelui Athos, de unde se poate vedea si o micuta insula cu o cruce in mijloc. Ghizii ne-au descris traseul, istoria muntelui sfant, dar si cate ceva despre cele mai importante manastiri pe langa care am trecut. De asemenea ei ne-au adus la cunostinta ce trebuie sa facem in caz de accident, si anume cum sa imbracam vesta de salvare (cam sinistru totusi).

Imediat dupa plecare, a aparut piratul Alexandros care facea poze cu turistii, amenintandu-i cu un pistol. Mai tarziu, pentru 5 euro, puteai intra in posesia fotografiilor.

Dupa ce am ajuns in sudul extrem al bratului, am virat stanga si am mers pe langa mal, la aprox 500 de metrii. Astfel am putut admira frumoasele manastiri de pe acesti mal. Cred ca au fost in jur de 8 manastiri, din cele 20. Despre fiecare in parte, am primit destul de multe informatii. Cea mai frumoasa si mai impunatoare este manastirea Sf. Pantelemonas, apartinand bisericii ortodoxe ruse.

Pe muntele sfant sunt 20 de manastiri, 17 fiind grecesti, una rusa, una sarbeasca si una apartinand Bulgariei. Din pacate, tara noastra nu are o manastire pe muntele Athos, ci doar doua schituri, Prodomul si Lacu.

Primele cladiri care se zaresc sunt schitul Sf Ana si manastirea Agiou Pavlou (Sf Pavel). Urmeaza apoi manastirile Moni Dionisiou, Moni Grigoriou, Moni Simonos Petras si singurul port de pe bratul Athos, portul Dafni. Imediat langa manastirea Xiropotamou, se afla imensa manastire ruseasca Agiou Pantelemonas, iar langa aceasta, se zareste Moni Xenofontas, Aceasta din urma este situata chiar pe malul apei. In apropriere de Ouranoupolis, se gasesc manastirile Dochiariou si Zografou. Pe langa aceste manastiri se vad si ferme de animale si terenuri cultivate cu diverse legume.

La ora 1:30, am ajuns in portul statiunii Ouranoupolis, chiar langa turnul de aparare, cea mai inalta constructie din piatra din oras. Ouranoupolis este un orasel foarte frumos, cu multe taverne, vile, hoteluri si magazine cu lucruri bisericesti. Am cumparat si noi de aici diverse suveniruri, doua icoane si un interesant ghid-album despre manastirile de pe muntele Athos.

Plecarea a fost in jurul orei 15. In drumul nostru, am trecut pe langa insula Amouliani, iar in jurul orei 17, eram ajunsi in portul Ormos Panagias. La intoarcere, am asistat la un frumos program artistic cu cantece si dansuri din diferite regiuni ale Greciei.

A fost foarte frumoasa aceasta croaziera la muntele sfant, in urma careia am ramas cu multe impresii si amintiri placute. De aceea, putem spune ca ne-a ramas la suflet pentru totdeauna.

Il rog pe webmaster sa puna o melodie greceasca. Va multumesc!


[fb]
---
Trimis de c-kosty in 20.07.12 15:04:52
Validat / Publicat: 21.07.12 12:52:48
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8591 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (c-kosty); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vasul Menia Maria III
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster
[20.07.12 15:40:53]
»

Propunerea muzicala se poate sterge/schimba. Auditie placuta.

c-kostyAUTOR REVIEW
[22.07.12 17:25:42]
»

@webmaster: e ok melodia. multumesc frumos.

webmaster26
[28.03.17 18:21:43]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii opționale din Sarti, SARTI [Sithonia]" (deja existentă pe sait)

eurosib
[12.03.23 17:04:37]
»

Aici este si un video cu vasul, pentru cine doreste sa il vada inainte de excursie. youtube

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
c-kosty, eurosib
Alte impresii din această RUBRICĂExcursii opționale din Sarti:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042681932449341 sec
    ecranul dvs: 1 x 1