ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.10.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAY-2021
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Canionul colorat – o minune a naturii

TIPĂREȘTE URM de aici

Canionul colorat a fost prima şi cea mai dorită excursie încă de la prima vacanţă petrecută în Sharm el Sheikh în mai 2019. Nu a fost să fie atunci, agenţia touroperatoare neavând această excursie în ofertă şi nici eu, cu o gleznă entorsată, nefiind tocmai aptă pentru căţărat pe pietre, ci abia doi ani mai târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată ????. Chiar şi atunci, excursia era disponibilă la toate agenţiile de turism locale, cele din Old Town oferind-o la preţuri avantajoase, negociabile, dar doar cu ghidaj în limba rusă.

Am aflat despre această atracţie turistică deosebită, de neratat, zic eu, pentru cei care îşi petrec vacanţa în Sharm el Sheikh, citind un articol mai vechi al lui @Ghisor (vezi impresii), un user pe care l-am apreciat mereu şi a cărui absenţă de pe sait o regret, fără a-mi pierde totuşi speranţa într-o revenire pe AFA cu noi poveşti cel puţin la fel de interesante.

În luna mai 2021 am revenit în Sharm la un hotel mult mai bun decât precedentul, un hotel exact pe gustul meu (vezi impresii), totodată hotărâtă să fac toate excursiile pe care le ratasem la vizita anterioară. Am venit în Egipt printr-un alt touroperator, dar istoria s-a repetat la indigo, în sensul că excursia dorită de mine nu figura în ofertă. Am cerut-o în mod special la întâlnirea cu ghidul din chiar prima zi de sejur, acesta spunându-mi că nu se face excursia pentru că ar fi închis Canionul. Hmmm... ciudat. Din nou, excursia era disponibilă la TOATE agenţiile locale în care am intrat, doar la touroperator NU, astfel că nu am stat pe gânduri şi am apelat la o agenţie locală.

Nu aveam eu mare încredere în egipteni, soţul meu nici atât :D, dar nu aveam alternativă, astfel că am riscat. Am studiat ofertele câtorva agenţii aflate în imediata vecinătate a hotelului, m-am lămurit repede că toţi vindeau acelaşi lucru şi cam la aceleaşi preţuri, negociabile. Am cumpărat de la cel care mi s-a părut ceva mai serios, după ce m-am lăsat convinsă să aleg o excursie mai scumpă şi mai complexă care includea şi Canionul dorit de mine. La a doua excursie cumpărată de la aceeaşi agenţie am beneficiat şi de o mică reducere, astfel că, per total, am ieşit mai bine decât am sperat. Am solicitat ghidaj în limba engleză, mi s-a promis că asta voi primi, însă, absolut previzibil, ghidul a vorbit aproape exclusiv în rusă :D. Mă aşteptam, aşa că nu m-am enervat şi nici nu am fost dezamăgită. Altele au fost aspectele care m-au nemulţumit cu adevărat, ghidajul fiind nesemnificativ, dar despre asta voi povesti într-un alt articol.

Am fost preluaţi la ora 8 dimineaţa din faţa porţii hotelului, chiar cu vreo cinci minute mai devreme de ora stabilită, de un tip care avea un tabel pe care figuram şi noi cu nume, hotel şi numărul camerei şi îndrumaţi spre un microbuz. Atunci am văzut prima diferenţă între marii touroperatori şi agenţiile locale: mijloacele de transport ale celor din urmă nu aveau acces în resorturi :D. A urmat culegerea altor turişti de la hotelurile din zonă. Am constatat că angajaţii de la dughenele locale erau simpli „racolatori” de clienţi pentru excursii, iar cei care efectuau excursia propriu-zisă preluau turişti veniţi prin diferite agenţii. O situaţie similară întâlnisem şi în Spania pe Costa del Sol în urmă cu zece ani, astfel că nu am fost prea surprinsă.

Am fost singurii români din microbuzul plin cu bieloruşi. Aşa s-a nimerit. În cealaltă excursie am picat într-un grup de ucrainieni, plus o familie de egipteni cu doi copii luată pe blat :D. Ghidul ne-a spus într-o engleză foarte aproximativă că la prima oprire vom primi şi noi explicaţii în engleză de la un alt ghid, ceea ce s-a şi întâmplat. Am aflat foarte pe scurt programul excursiei, două trei vorbe despre fiecare obiectiv şi cam atât, acesta însoţind un grup de italieni aflaţi într-un alt microbuz. Restul explicaţiilor l-am aflat în rusă :D, dar nu-i bai, a fost OK şi aşa.

După ocuparea tuturor locurilor din microbuz, nici vorbă de grad de ocupare de maxim 50% :D, cum se lăudau toţi în pandemie, am pornit din Nabq Bay spre nord spre Dahab, apoi din nou spre nord spre Abu Galoum, apoi ne-am întors iar în Dahab. Soţul meu, care urmărea pe GPS tot traseul, deja bombănea că ne-au păcălit ăştia şi că ne întoarcem la hotel, iar eu simţeam cum începe să-mi crească tensiunea. Dacă se adevereau bănuielile soţului, cred că muream de gât cu ghidul care mă plimbase câteva sute de kilometri aiurea, nevenindu-mi să cred şi neputând să accept că am pierdut o zi întreagă umblând pe coclauri.

M-am liniştit abia când am pornit din nou spre nord spre Nuweiba, după vizita obligatorie în scop de shopping din Dahab la un magazin cu de toate, dar toate la preţuri nejustificat de mari, conform obiceiului. Înainte de a ajunge la Nuweiba, am virat stânga pe drumul care duce la Mănăstirea Sfânta Katerina și ne-am continuat drumul spre vest, spre Canion.

Am schimbat microbuzul cu un jeep, în care ne-au înghesuit pe toţi, claie peste grămadă ☹, dar ce mai conta. Nici acum nu-mi explic cum am încăput împreună cu soţul meu în faţă pe locul de lângă şofer. Pentru ghid chiar nu mai era loc, aşa că el a călătorit pe un prag, agăţat de geamul jeepului şi de oglinda laterală dreapta, pe partea mea, de nu am putut nici să fac poze ca lumea. Halal organizare! Noroc că nu am avut prea mult de mers până la intrarea în Canion. Estimez că nu au fost mai mult de cinci maxim zece kilometri pe teren accidentat. Din fericire pentru mine, șoferul nu s-a apucat să facă vreo cascadorie pe acolo :D.

Am aflat că vântul a fost cel care a contribuit la crearea Canionului, prin modelarea rocilor de tip gresie, deci destul de moi, pe parcursul a foarte mulţi ani. Eu ştiam că apele sunt cele care creează canioane, însă aici nu ar fi putut fi vorba decât de apa de ploaie, ori ploile sunt tare rare în Egipt. Marea era prea departe, de râuri nici gând în acel peisaj arid. Cu ocazia primei vacanţe petrecute în Egipt, ghidul egiptean vorbitor de română cu care am fost la Cairo, în încercarea de a ne convinge despre necesitatea bacşişului în Egipt şi a oferirii acestuia cu orice ocazie, pentru bucuria beneficiarilor desigur :D, ne-a spus că egiptenii doar de ploaie se bucură mai tare decât atunci când primesc bacşiş. Am mai citit pe net cum că un cutremur ar fi stat la baza apariţiei Canionului, ulterior, vântul şi ploile sporadice doar definitivând „opera” , însă tot nu ştiu care a fost, de fapt, originea acestuia, dar toate acestea au contat mai puţin pentru mine. Eu fusesem cucerită de fotografiile foarte colorate ???? din Canion, cele mai multe în nuanţe de roz, amintindu-mi de experienţa fabuloasă avută când am vizitat Petra în 2016.

Am coborât din maşina de teren şi am intrat în canion urmând indicaţiile ghidului. Parcursul a fost uşor în cea mai mare parte a lui. Păşeam pe un nisip fin la început apoi pe pietre. Desigur, cei mai sprinţari din grup s-au căţărat pe pietrele din stânga şi din dreapta pentru a face şi a-şi face fotografii cât mai artistice de la înălţime. Aici am prins şi prima şi până în prezent singura mea ploaie din Egipt. De fapt, a fost mai mult o ploicică foarte scurtă de vară care nu a durat mai mult de câteva minute, insuficient pentru a ne răcori măcar.

Nu am parcurs întregul Canion, chiar dacă eu aş fi vrut să vedem mai mult. În momentul în care ar fi trebuit să urcăm puţin şi să trecem printr-o porţiune mai îngustă care părea mai dificilă, ghidul ne-a arătat ceasul şi a propus să ne întoarcem, propunere agreată de majoritate şi, cum majoritatea decide, asta a fost. Traseul de întoarcere a fost identic cu cel de la dus, astfel că a trebuit să trecem de două ori printr-o singură zonă mai dificilă, dar nimic de speriat, o coborâre abruptă şi destul de îngustă, unde ghidul a ajutat doamnele din grup. Roca era destul de alunecoasă, astfel că eu am preferat să îmi protejez gleznele şi am ales metoda „toboganului” . În urcare şi cu ajutor a fost mai simplu.

Am fost uimită și totodată încântată de tot ce am văzut acolo. Mineralele diferite colorau rocile în nuanțe din cele mai variate, de la galben și auriu la roșu și chiar violet. Nuanţele de roz şi roşu erau predominante, ceea ce m-a dus cu gândul la bogăţia de fier din acele stânci care îşi schimbau culoarea şi în funcţie de incidenţa luminii. Cu ajutorul ghidului și puțină imaginație ????, am putut „identifica” și diferite animale în stâncile modelate de vânt, cu care ne-am și fotografiat. Pereţii Canionului, cu înălţimi variind între 10 şi 30 metri puteau fi escaladaţi cu uşurinţă de către cei cu o condiţie fizică medie. Eu nu am încercat.

Dacă la Petra am fost asaltaţi permanent de către vânzătorii de suveniruri şi de cei care ofereau trăsuri sau măgăruşi celor mai comozi, aici a fost incomparabil mai bine, întâlnindu-ne doar cu o femeie îmbrăcată tradiţional ai cărei copii au venit să ne vândă mărgeluţe şi coliere, fără a fi prea insistenţi. Am cumpărat, deşi nu aveam nevoie de asemenea prostioare, doar pentru că ştiam că orice bănuţ este important pentru ei. Noi nu am găsit nicio terasă acolo în canion. Undeva aproape de ieșire era un tip care făcea și vindea ceai, cam scump, dar binevenit. Atât. Și mai era o toaletă asemănătoare celor ecologice de la noi. Nu știu cum era pentru că nu am avut curaj să intru.

Ne-am urcat apoi în jeepul care ne aştepta şi am pornit înapoi aproximativ pe acelaşi traseu şi exact în aceeaşi formulă, adică având ghidul agăţat de oglindă în exteriorul maşinii. Am făcut joncţiunea cu microbuzul şi am pornit spre Sharm şi spre Nabq Bay, fără vreo altă oprire, noi fiind ultimii debarcaţi la hotel.

Pentru plimbarea prin Canion recomand încălţăminte sport, o rezervă de apă rece şi purtarea unei şepci sau pălării de soare. Eu am folosit pantofii speciali pentru apă, deoarece nu-mi pusesem în bagaje tenişi sau adidaşi şi a fost OK, dar la limită, având avantajul că erau foarte uşori şi se spălau/uscau imediat. Soţului i-a fost mai bine încălţat cu adidaşi.

Aceasta a fost experiența noastră în Canionul Colorat – o minune a naturii. Mi-ar fi părut tare rău dacă nu ajungeam acolo. Am fost doar puțin dezamăgită, deoarece Canionul a fost ultimul obiectiv din programul acelei zile și am ajuns să-l vizităm după ora 16.00 când toți eram deja obosiți după o zi plină de diverse alte activități. Poate ar fi fost mai bine dacă excursia s-ar fi desfășurat în ordine inversă, cu vizita în Canion dimineața şi apoi celelalte, cumpărate de mine „la pachet” , pentru că aşa era oferta :D, dar asta ține de organizare și de organizatori, puţin cam haotici în cazul acesta.

Noi am fost singuri în această vacanţă şi în această excursie, însă celor care merg în grup le recomand varianta turului privat, puţin mai scumpă, însă având avantajul de a putea impune timpii doriţi de cei din grup pentru vizitarea obiectivelor, inclusiv ordinea acestora, durata pauzelor etc.

Recomand Canionul colorat pentru că şi eu amfostacolo şi mi-a plăcut tare MULT

## end review sc

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 17.10.22 00:08:49
Validat / Publicat: 17.10.22 01:21:25
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.

VIZUALIZĂRI: 1758 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

31 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Canionul colorat – o minune a naturii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 85200 PMA (din 64 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

31 ecouri scrise, până acum

webmaster
[17.10.22 08:40:53]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

nicole33PHONEAUTOR REVIEW
[17.10.22 08:45:12]
»

@webmaster:

valentinag
[17.10.22 11:50:04]
»

Mama Natura nu inceteaza sa ne uimeasca! Minunat canionul! Tocmai ce am vazut niste poze cu Antelope Canyon si sunt sub efectul acestora, cat de minunata e natura!

Votat cu drag!

Zoazore
[17.10.22 13:30:44]
»

@nicole33:

Am fost uimită și totodată încântată de tot ce am văzut acolo. Mineralele diferite colorau rocile în nuanțe din cele mai variate, de la galben și auriu la roșu și chiar violet. Nuanţele de roz şi roşu erau predominante, ceea ce m-a dus cu gândul la bogăţia de fier din acele stânci care îşi schimbau culoarea şi în funcţie de incidenţa luminii.

Ai dreptate! predominanata fierului in varianta oxid de fier, da acele culori de rosu si nuante. Gresia fiind de sedimentare, se pot observa si straturile frumos colorate, finisate de vant P16 si P19

Din cate vad eu in poze, ce ai citit tu pe net pare varianta cea mai plauzibila. Cea cu cutremurul care a creat o falie. Apoi, ca si in cazul Sfinxului nostru din Bucegi, vantul a sablat rocile si a finisat capodopera. De exemplu, in P17 eu vad un crocodil. Apoi par a fi si niste grote, ca in Capadocia

Ne-am urcat apoi în jeepul care ne aştepta şi am pornit înapoi aproximativ pe acelaşi traseu şi exact în aceeaşi formulă, adică având ghidul agăţat de oglindă în exteriorul maşinii.

Traditia cu ghid agatat de oglinda n-o stiam! De obicei se agata, flori, panglici, prosoape, dar nu ghizi! ????

Intr-adevar minunat!

nicole33AUTOR REVIEW
[18.10.22 06:41:17]
»

@valentinag:

Mama Natura nu inceteaza sa ne uimeasca! Minunat canionul! Tocmai ce am vazut niste poze cu Antelope Canyon si sunt sub efectul acestora, cat de minunata e natura!

Într-adevăr, toate acestea sunt absolut uimitoare, adevărate opere de artă.

Şi eu am fost fascinantă de pozele văzute pe net cu acest canion şi mi-am dorit mult să ajung acolo. Şi Antelope Canyon arată fantastic, dar pentru mine este mult mai greu accesibil, spre deosebire de Canionul Colorat

Îţi doresc să reuşeşti să vezi cu ochii tăi tot ce te-a încântat în fotografii.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[18.10.22 06:48:09]
»

@Zoazore:

Ai dreptate! predominanata fierului in varianta oxid de fier, da acele culori de rosu si nuante. Gresia fiind de sedimentare, se pot observa si straturile frumos colorate, finisate de vant P16 si P19

Atâta lucru ştiam şi eu chiar fără o pregătire specială

Din cate vad eu in poze, ce ai citit tu pe net pare varianta cea mai plauzibila. Cea cu cutremurul care a creat o falie.

La asta m-am gândit şi eu. Că poveşti cu un râu care exista cândva şi a secat între timp sau cu marea care acoperea cândva acele locuri, deşi distanţa până la actuala mare este destul de mare, plus diferenţa de altitudine, am mai citit şi eu, dar nu le-am prea crezut

De exemplu, in P17 eu vad un crocodil.

Asta ţine de imaginaţia fiecăruia.

Traditia cu ghid agatat de oglinda n-o stiam! De obicei se agata, flori, panglici, prosoape, dar nu ghizi!

După restaurantul tradiţional despre care am povestit deja, trebuia să apară o nouă tradiţie

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

elenaadinaPHONE
[18.10.22 15:37:06]
»

Felicitări pentru excursia frumoasă, pentru articolul pe care l-am citit cu multă plăcere și pentru experienta intr-un loc cel puțin interesant!

Am solicitat ghidaj în limba engleză, mi s-a promis că asta voi primi, însă, absolut previzibil, ghidul a vorbit aproape exclusiv în rusă...

Ghidul ne-a spus într-o engleză foarte aproximativă că la prima oprire vom primi şi noi explicaţii în engleză de la un alt ghid, ceea ce s-a şi întâmplat.

De ceva similar am avut și noi parte în Israel, dar poate că a fost mai bine așa, pentru că nefiind atentă la informații, am simțit mai mult cu inima.

Culorile sunt foarte frumoase!

Aștept cu interes continuarea! ????????

Zoazore
[18.10.22 19:24:02]
»

@nicole33: Acum vazui (ca ma stii atenta la detalii!) ca trebuia sa te felicit! Ai un bicentenar de articole! Si cel mai colorat este Canionul! 200 de culori pentru 200 de articole! Felicitari si la mai multe!

Safta Radu
[18.10.22 20:05:38]
»

Felicitări pentru cele 200 de articole scrise pe AFA! Ești un membru important al acestei frumoase comunități, scrii articole de elită, nu-mi rămâne decât să-ți doresc să ajungi la numărul 1000!

doinafil
[18.10.22 21:29:14]
»

ghidul... spunându-mi că nu se face excursia pentru că ar fi închis Canionul. Hmmm... ciudat. Din nou, excursia era disponibilă la TOATE agenţiile locale în care am intrat, doar la touroperator NU, astfel că nu am stat pe gânduri şi am apelat la o agenţie locală.

Sunt două variante - după părerea mea - pentru care touroperatorii nu includ „canionul” în ofertele lor: 1) Este mai scumpă excursia la prima vdere și nu prea vrei „să te bagi” s-o cumperi!... și... 2) Sunt înțeleși cu agențiile locale care, poate, le impun să nu-l includă în oferte, ca să „mănâncă și gura lor ceva” că... deh! e sărăcie mare pe-acolo!

Am cumpărat de la cel care mi s-a părut ceva mai serios, după ce m-am lăsat convinsă să aleg o excursie mai scumpă şi mai complexă care includea şi Canionul dorit de mine.

Celelalte agenții din apropierea hotelului nu includeau și canionul?! Mai mult ca sigur că - dacă numai câteva includ și „canionul” în ofertă - și pe plan local este o concurență dură!

Am schimbat microbuzul cu un jeep, în care ne-au înghesuit pe toţi, claie peste grămadă ☹, dar ce mai conta. Nici acum nu-mi explic cum am încăput împreună cu soţul meu în faţă pe locul de lângă şofer. Pentru ghid chiar nu mai era loc, aşa că el a călătorit pe un prag, agăţat de geamul jeepului şi de oglinda laterală dreapta, pe partea mea, de nu am putut nici să fac poze ca lumea. Halal organizare!

Mare risc și-a asumat ghidul! Și la această „organizare” fac aceeași remarcă, legată tot de BANI, bineînțeles! De ce să pui la bătaie două jeep-uri?! (șofer+benzină=costuri) Mai avantajos este să-i înghesui pe turiști într-unul! Eu - să fi fi fost în locul ghidului - n-aș fi acceptat să „mă spânzur de oglindă și de geam” ! Dar poate n-a avut de les, bietul om!

În rest, ce să-ți spun?! Mi-a plăcut tot ce-am citit și văzut în poze! Mi-a adus, oarecum, aminte de Petra, care este la fel de spectaculoasă ca și acest canion! Sunt două „minuni roze”create de Mama Natură!

Felicitări!!!..... și, ca de obicei...

nicole33AUTOR REVIEW
[18.10.22 23:54:15]
»

@elenaadina:

De ceva similar am avut și noi parte în Israel, dar poate că a fost mai bine așa, pentru că nefiind atentă la informații, am simțit mai mult cu inima.

Din păcate, această stratagemă este mult prea des întâlnită în zonele în care turiştii ruşi sau vorbitori de rusă sunt majoritari, indiferent de ţară.

Experienţe similare am avut şi în Sahl Hasheesh în cazul unor excursii mai scurte luate chiar de la touroperator, unde însă ghidajul nu avea mare importanţă.

Prima păţanie de gen a fost în Turcia, în Kemer în 2014, cred că singura excursie cumpărată în zona Antalyei în atâtea sejururi, când ghidul, altfel foarte bine pregătit, a refuzat să vorbească în altă limbă în afară de rusă . Atunci m-a enervat maxim nesimţirea lui, peste ani m-am obişnuit.

În Israel nu am fost, dar, din cât m-am documentat în urmă cu nişte ani, cred că aş alege o variantă gen pelerinaj pentru mai multă eficienţă şi mai puţină bătaie de cap.

Culorile sunt foarte frumoase!

Aștept cu interes continuarea!

Mi-a plăcut mult acest Canion atât de colorat. Regret că fotografiile mele făcute cu telefonul nu au reuşit să surprindă întreaga frumuseţe a locului.

Continuarea va veni şi ea cândva şi va fi despre cum am plătit o excursie la renumita Blue Hole şi cum nu am mai ajuns acolo după ce m-am certat cu ghidul, pentru că am refuzat categoric pretenţiile lui de a mă echipa aiurea şi pe alţi bani. De fapt, jumătate din grup a ratat excursia din motive asemănătoare, nu doar noi doi. Nu-mi plac recenziile negative, însă adevărul trebuie spus întotdeauna.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[19.10.22 00:03:49]
»

@Zoazore:

Acum vazui (ca ma stii atenta la detalii!) ca trebuia sa te felicit! Ai un bicentenar de articole!

Mereu ţi-am apreciat atenţia la detalii şi spiritul de observaţie

Mi-a plăcut teribil asta cu "bicentenarul" , poate trebuia să fac cinste, nu?

Mulţumesc mult pentru felicitări şi urări!

Sănătate şi timp să fie şi... se rezolvă toate.

Până atunci te aştept cu noutăţi de la Heavens

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[19.10.22 00:09:24]
»

@nicole33:

Mi-a plăcut teribil asta cu "bicentenarul", poate trebuia să fac cinste, nu?

Nu ca "poate"! SIGUR! Sa nu crezi ca scapi! Rezolvam noi cumva!

Până atunci te aştept cu noutăţi de la Heavens

Si asta se va rezolva! Sa prind o "gura" de timp. Vineri, sambata... vad eu cum fac!

nicole33AUTOR REVIEW
[19.10.22 00:12:48]
»

@Safta Radu:

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

Cât priveşte urarea "milenară", asta ca să o citez pe Tiza , poate peste vreo douăzeci de ani

Nu am avut niciodată nici timpul, nici "efervescenţa" altor colegi, chiar dacă subiectele nu mi-au lipsit până acum. Pentru următorii doi ani voi avea alte priorităţi decât călătoritul, deci şansele de a scrie vor scădea şi mai mult

nicole33AUTOR REVIEW
[19.10.22 00:58:11]
»

@doinafil:

Sunt două variante - după părerea mea - pentru care touroperatorii nu includ „canionul” în ofertele lior: 1) Este mai scumpă excursia la prima vdere și nu prea vrei „să te bagi” s-o cumperi!... și... 2) Sunt înțeleși cu agențiile locale care, poate, le impun să nu-l includă în oferte, ca să „mănâncă și gura lor ceva” că... deh! e sărăcie mare pe-acolo!

Personal nu cred în niciuna din cele două posibile explicaţii.

Preţurile excursiilor la touroperatori sunt mereu mai mari decât la agenţiile locale, iar concurenţa este prea mare pentru a exista asemenea gesturi de solidaritate

Nu mai găsesc broşurile din 2019 să văd ce preţuri erau atunci, când vindeau Canionul singur, plus prânz şi shopping, dar este ceva ciudat aici. Canionul ştiu că era puţin mai scump decât excursia la Mănăstire, chiar dacă distanţa până la Canion era mai mică.

Posibil ca după "foamea" făcută în pandemie, să fie disperaţi să mai recupereze ceva şi să încerce cu excursiile care combină mai multe obiective/activităţi, excursii care sunt avantajoase şi pentru turiştii care astfel "economisesc" zile de sejur.

În cazul de faţă, noi am plătit 70 USD pentru amândoi pentru Canion, snorkeling la Blue Hole, plimbare cu cămila vreo 35 minute pe malul Mării Roşii, masa de prânz şi o repriză de cumpărături în Dahab. Pentru 10 USD în plus am fi putut face şi o tură cu ATV-urile, dar eu nu am fost interesată să mă umplu de praf şi să-mi zdruncin rinichii , aşa că i-am aşteptat pe ceilalţi lenevind la un ceai la restaurant

Mare risc și-a asumat ghidul! Și la această „organizare” fac aceeași remarcă, legată tot de BANI, bineînțeles! De ce să pui la bătaie două jeep-uri?! (șofer+benzină=costuri) Mai avantajos este să-i înghesui pe turiști într-unul!

M-am prins şi eu că dorinţa de a face economie a stat la baza acestei organizări defectuoase. Ghidului i-a convenit cu siguranţă, dacă au împărţit între ei "profitul" obţinut.

Mi-a plăcut tot ce-am citit și văzut în poze!

Mi-a adus, oarecum, aminte de Petra, care este la fel de spectaculoasă ca și acest canion! Sunt două „minuni roze” create de Mama Natură!

La minunea roz de la Petra mi-a zburat şi mie gândul încă de la vederea primei fotografii cu Canionul , dar, după ce le-am vizitat pe ambele, trebuie să fiu realistă şi să păstrez proporţiile. Chiar dacă Petra este mult mai mare, mai frumoasă şi mai ofertantă din punct de vedere turistic, nici Canionul Colorat nu este de lepădat, pentru că are farmecul lui, mie mi-a plăcut mult şi am povestit cu drag despre el.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

doinafil
[19.10.22 12:35:55]
»

@nicole33:

La minunea roz de la Petra mi-a zburat şi mie gândul încă de la vederea primei fotografii cu Canionul , dar, după ce le-am vizitat pe ambele, trebuie să fiu realistă şi să păstrez proporţiile. Chiar dacă Petra este mult mai mare, mai frumoasă şi mai ofertantă din punct de vedere turistic, nici Canionul Colorat nu este de lepădat, pentru că are farmecul lui, mie mi-a plăcut mult şi am povestit cu drag despre el.

Ai dreptate! Ambele sunt unice, fiecare are frumusețea ei de necontestat și recunoscută în întreaga lume! Mie Petra mi-a rămas la suflet! Cred că același lucru se va întâmpla dacă, cu Voia Domnului și cu sănătate, voi ajunge și la Canion!

P.S. Nu știu și nu pot să șterg ecoul de mai sus, trimis primul cu ceva greșeli de încadrare a citatului......în final am reușit să șterg doar conținutul, nu și „intenția” de-a scrie ecoul!

nicole33AUTOR REVIEW
[21.10.22 00:25:55]
»

@doinafil:

Mie Petra mi-a rămas la suflet!

Şi mie .

Pentru mine Petra a fost un vis împlinit după muuulţi ani. Aflasem despre Petra de la un iordanian venit la studii în România şi rămas pe meleagurile capitalei noastre, unde şi-a deschis un butic şi o cârciumă la începutul anilor 90, cum era obiceiul. M-a impresionat atunci emoţia şi entuziasmul cu care povestea despre Petra lui dragă.

După nişte ani îmi imaginam cum aş putea ajunge la Petra prin intermediul unei excursii opţionale din Israel, cum făceau cei mai mulţi din vizitatorii sitului, dar trecerea vămii de două ori într-o zi îmi părea destul de complicată şi consumatoare de timp.

Norocul a venit abia în 2016 cu ocazia vacanţei de două săptămâni petrecută în apropiere de Aqaba, care mi-a permis să ajung la Petra boiereşte cu taxiul şi să-mi împlinesc dorinţa.

Eu - să fi fost în locul ghidului - n-aș fi acceptat să „mă spânzur de oglindă și de geam” ! Dar poate n-a avut de ales, bietul om!

Pentru că tot vorbeam de Petra, şi din Sharm se organizează excursii la Petra, care includ şi traversarea Golfului Aqaba cu ferry. Pe mine nu m-a interesat, dar este şi asta o variantă. Mă gândesc că dacă nu mai era loc pe vapor, ghidul putea foarte bine să înoate pe lângă vapor sau agăţat de vreun colac de salvare până în Iordania şi retur

Cred că același lucru se va întâmpla dacă, cu Voia Domnului și cu sănătate, voi ajunge și la Canion!

Sunt câteva excursii interesante cu plecare din Sharm, Nabq Bay sau Naama Bay, în funcţie de preferinţele şi puterile fiecăruia. Mie Canionul Colorat mi s-a părut cea mai frumoasă. Şi din Taba se ajunge la Canion chiar mai uşor decât din Sharm, datorită distanţei mai reduse de parcurs.

Îţi doresc să reuşeşti să ajungi în cât mai multe locuri frumoase, deosebite!

nicole33AUTOR REVIEW
[21.10.22 00:35:49]
»

@Zoazore:

Sa nu crezi ca scapi!

Nu am încercat niciodată să mă "fofilez" în încercarea de a "scăpa".

Şi nici datoare nu-mi place să rămân niciodată

Vineri, sambata... vad eu cum fac!

Vezi cum faci că weekend-ul deja bate la uşă , iar eu sunt curioasă cum a fost acolo unde am fost şi eu cu altă ocazie.

mishu
[24.10.22 14:32:58]
»

@nicole33:

Am solicitat ghidaj în limba engleză, mi s-a promis că asta voi primi, însă, absolut previzibil, ghidul a vorbit aproape exclusiv în rusă

am fost si noi de curand intr-o astfel de excursie si am intrebat cand am facut rezervarea (am solicitat info prin email, apoi conversatia a fost pe whatsup) despre gidaj si ni s-a spus ca e in engleza, a fost ok. Urcand in masina, ghidul a fost dragut la un moment dat si ne-a spus ca agentia i-a spus ca va fi un tur cu ghidaj in limba engleza dar el constata ca sunt mai multi vorbitori de gremana, asa ca a dublat totul in germana... bine ca nu s-a rezumat doar la germana pentru ca il luam de gat

Atunci am văzut prima diferenţă între marii touroperatori şi agenţiile locale: mijloacele de transport ale celor din urmă nu aveau acces în resorturi

am vazut si noi asta, insa nu m-a deranjat sa nu fiu luata de la scara, si in rest totul a fost ca in oferta, ba chiar pot spune putin mai mult , dar voi povesti despre asta.

Am verificat pentru acelasi tip de excursie, cu tour-operatorul era 65 euro, iar cu firma cu care am mers noi ar fi fost 50 de euro, 15 euro conteaza, ca noi eram 3 persoane.

celor care merg în grup le recomand varianta turului privat, puţin mai scumpă, însă având avantajul de a putea impune timpii doriţi de cei din grup pentru vizitarea obiectivelor, inclusiv ordinea acestora, durata pauzelor etc.

ai mare dreptate, si chiar am vazut si aici aceasta varianta, care nu era semnificativ mai scumpa, chiar merita tocmai pentru ca iti faceai tu programul, dar asa ar fi fost frumos, sa ai totusi un grup.

Canionul este intradevar spectaculos si a fost frumos sa il vezi chiar si la final de program, felicitari, votat cu mare drag.

nicole33AUTOR REVIEW
[25.10.22 14:20:03]
»

@mishu:

agentia i-a spus ca va fi un tur cu ghidaj in limba engleza dar el constata ca sunt mai multi vorbitori de gremana, asa ca a dublat totul in germana... bine ca nu s-a rezumat doar la germana pentru ca il luam de gat

Ai fost norocoasă că omul a fost parolist, în timp ce eu am dat mai mereu peste neserioşi. Totuşi după anii petrecuţi în Austria nu cred că germana ţi-ar fi creat probleme.

Sunt ţări şi ţări, chiar dacă foarte turistice, însă mentalităţile şi respectul faţă de turişti diferă uneori mult.

În Spania am luat cel mai adesea excursii de la agenţiile de pe stradă şi nu am avut niciodată asemenea surprize. Ghizii au tradus şi în patru limbi când turiştii din autocar erau amestecaţi, evident nu şi în română doar pentru noi doi speriaţi, iar eu chiar urmăream dacă spune acelaşi lucru în fiecare limbă, de cârcotaşă ce sunt, însă nu am avut motiv de reproş.

În Sharm am luat oferte şi de la agenţii orientate către turiştii germani, unde preţurile erau cam cu 5 euro mai mari, dar nu de zgârcită nu am cumpărat de acolo, ci pentru că nu am vrut să risc să-mi vorbească ăla numai în germană şi să nu înţeleg chiar nimic, pentru că în rusă încă mă descurc binişor, deşi nu-mi place şi nici nu am mai vorbit-o de mult timp.

am vazut si noi asta, insa nu m-a deranjat sa nu fiu luata de la scara, si in rest totul a fost ca in oferta, ba chiar pot spune putin mai mult, dar voi povesti despre asta.

Ce-ţi mai place să prelungeşti suspansul! Ai fost în Egipt şi nu ai spus nimic?

Nici eu nu am ambiţia să fiu luată de la scară, iar distanţa de la recepţie până la poartă nu era mare. O singură dată am insistat să mă lase în uşa recepţiei, am arătat brăţara şi am ţipat la ăla să deschidă poarta, dar atunci chiar eram zob de oboseală după 24 ore petrecute pe drum când am fost la Cairo cu patru ani în urmă şi abia mă mai târam.

Am verificat pentru acelasi tip de excursie, cu tour-operatorul era 65 euro, iar cu firma cu care am mers noi ar fi fost 50 de euro, 15 euro conteaza, ca noi eram 3 persoane.

Sunt situaţii şi situaţii şi eu apreciez de la caz la caz. Aici cu Canionul ăsta nu aveam variante. Touroperatorii nu-l aveau deloc în ofertă, nici ieftin, nici scump, şi atunci a trebuit să apelez la agenţiile locale. Varianta cu "să renunţ" nu intra în discuţie

În Sharm cei doi touroperatori cu care am fost în cele trei vacanţe petrecute aici m-au dezamăgit total. Aveau excursii puţine, scumpe şi cu ghidaj în engleză. Inclusiv tipul care trebuia să ne spună când şi cu ce plecăm spre casă nu vorbea deloc româna. Pentru mine nu a fost nicio problemă, eu sunt capabilă şi să mă cert în engleză , nu doar să port o conversaţie, însă am catalogat-o drept lipsă de atenţie şi de respect pentru toţi turiştii care plătiseră pentru acea aşa zisă "asistenţă turistică" cvasiinexistentă, iar cunoaşterea limbii engleze nu este o condiţie obligatorie la achiziţionarea unei vacanţe în Egipt.

ai mare dreptate, si chiar am vazut si aici aceasta varianta, care nu era semnificativ mai scumpa, chiar merita tocmai pentru ca iti faceai tu programul, dar asa ar fi fost frumos, sa ai totusi un grup.

La 2-3 persoane nu este avantajos, însă la 6-8 persoane clar merită.

Canionul este intradevar spectaculos si a fost frumos sa il vezi chiar si la final de program, felicitari, votat cu mare drag.

Mi-a plăcut mult Canionul şi nu exclud posibilitatea de a-l revedea. Mă gândeam că din Taba se ajunge chiar mai uşor acolo.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

mishu
[25.10.22 16:23:07]
»

@nicole33:

Totuşi după anii petrecuţi în Austria nu cred că germana ţi-ar fi creat probleme.

sa fim seriosi, la inceput dupa ce veneam de la munca stateam si invatam, in weekend stateam si invatam cate 8-10 ore dupa care mi-am spus ca eu nu voi ramane acolo, asa ca mai bine calatoresc , dar intelegeam destul din ce povestea si cu mici diferente spunea cam acelasi lucru.

Ce-ţi mai place să prelungeşti suspansul! Ai fost în Egipt şi nu ai spus nimic?

nu am fost in Egipt inca, nu pot spune ca e in plan apropiat, am fost in locuri mai familiare si familiei, asa ca am fost in Turcia .

Am multe locuri unde as vrea sa ajung, si voi vedea pe unde ma vor mai duce pasii in viitor, sanatosi sa fim.

nicole33AUTOR REVIEW
[25.10.22 20:02:20]
»

@mishu:

sa fim seriosi, la inceput dupa ce veneam de la munca stateam si invatam, in weekend stateam si invatam cate 8-10 ore

Ups! Nu am ştiut cum au stat lucrurile şi nici câtă nevoie aveai de germană dacă la job foloseai engleza.

Cel mai bine este să faci ce-ţi place şi îţi aduce bucurii.

nu am fost in Egipt inca, nu pot spune ca e in plan apropiat, am fost in locuri mai familiare si familiei,

Credeam că te-au convins băieţii tăi să dai o şansă şi Egiptului, unde cred că lor le-a plăcut, dar se pare că m-am înşelat şi nu i-a venit încă rândul

asa ca am fost in Turcia

Mai grav! Şi acum răsuceşti cuţitul în rană. Offf... Dar tot aştept impresiile tale recente de acolo şi oricum eu citesc tot ce se scrie pe această destinaţie tare dragă mie, aşa că: spor la scris!

Pușcașu Marin CONS. ONORIFIC AFA / EGIPT
[26.08.23 13:18:32]
»

Pfff, mare pacat ca n-ati fost prin tot canionul, dar, deh, ce sa-i faci... majoritatea decide. Citind articolul imi dau seama cat de tare s-au smecherit si egiptenii astia. Din goana dupa profit, fac rabat la calitate. Mi-aduc aminte ca noi am fost 7 persoane in excursia asta, iar ordinea a fost intai Canionul si dupa aceea pranzul si nelipsita sesiune de shopping cu preturi nesimtit de mari.

Si tot atunci se faceau excursii de o zi la Petra sau la Ierusalim din Sharm, sau de doua zile si o noapte la Ierusalim si Petra. Am facut-o pe cea din urma si am facut aproape 1,500 de km in 40 de ore in care n-am dormit mai mult de 4 ore. Dar n-am regretat nicio clipa. Organizarea a fost excelenta. Ma indoiesc c-ar mai fi la fel si acum, la ce "foame" de bani au.

P. S. Bine te-am regasit, cu aceeasi pofta de calatorit si cu aceleasi articole de super-calitate

nicole33AUTOR REVIEW
[26.08.23 17:02:32]
»

@ghisor:

WoW! Long time no see!

Mă bucur mult să te revăd pe AFA după o pauză prea lungă

Pfff, mare pacat ca n-ati fost prin tot canionul, dar, deh, ce sa-i faci... majoritatea decide. Citind articolul imi dau seama cat de tare s-au smecherit si egiptenii astia. Din goana dupa profit, fac rabat la calitate.

Mi-am dorit mult excursia asta şi tu ai o parte importantă de vină , ştii, nu-i aşa?

Nu am mers până la capătul canionului, poate că a fost mai bine aşa după oboseala şi cădura acumulate peste zi. Eu am fost foarte mulţumită că am ajuns acolo. Mai nou, încep să mă mulţumesc şi cu mai puţin decât deloc. Conjunctura actuală mă obligă să fac unele compromisuri care altă dată îmi păreau de neconceput.

Într-adevăr, egiptenii s-au şmecherit mult, au crescut mult preţurile la orice concomitent cu o oarecare scădere a calităţii. Profită şi ei cât pot de mult de relansarea turismului. Clima şi Marea Roşie îi ajută mult.

Mi-aduc aminte ca noi am fost 7 persoane in excursia asta, iar ordinea a fost intai Canionul si dupa aceea pranzul si nelipsita sesiune de shopping cu preturi nesimtit de mari.

Altceva este dimineaţa mai pe răcoare.

În lipsă de variante mai bune, eu am ales o excursie mai "aglomerată", ceva gen 2 sau 3 în 1. Ratasem deja prima parte a excursiei, pentru că m-am certat cu ghidul, refuzând categoric să accept condiţiile impuse de acesta pentru profitul/ciubucul propriu şi NU din cauza banilor pe care trebuia să-i plătesc în plus. Individul încerca să mă oblige să închiriez şi să port un costum de scafandru din acela cauciucat şi greu, plus vestă de salvare şi labe pentru înot, caz în care eu nu aş mai fi putut nici să respir, darămite să mă mişc sau să înot. Nu am fost singura care a protestat şi s-a revoltat. Un rus era să-l ia la bătaie pe ghid din acelaşi motiv şi parcă îmi pare rău că nu a făcut-o . Dar aşa am ratat Blue Hole noi doi plus cinci ruşi

M-am relaxat în timpul plimbării cu cămila, acum având deja experienţă

Canionul a rămas la urmă, când toţi erau deja obosiţi şi moleşiţi. Mi-a fost chiar teamă că se va sări peste acest obiectiv, cel pentru care luasem excursia, dar am avut totuşi noroc .

Si tot atunci se faceau excursii de o zi la Petra sau la Ierusalim din Sharm, sau de doua zile si o noapte la Ierusalim si Petra. Am facut-o pe cea din urma si am facut aproape 1,500 de km in 40 de ore in care n-am dormit mai mult de 4 ore. Dar n-am regretat nicio clipa. Organizarea a fost excelenta. Ma indoiesc c-ar mai fi la fel si acum, la ce "foame" de bani au.

Şi acum se făceau excursiile respective, foarte lungi şi foarte scumpe. Noi nu am fost interesaţi. La Petra fusesem deja în timpul vacanţei petrecute în Iordania în 2016. Atunci am fost perfect relaxaţi plecând cu taxiul de la hotelul de lângă Aqaba la care stăteam, am ajuns foarte repede, am stat cât am vrut noi acolo, am vizitat tot ce am vrut şi am putut, taxiul aşteptându-ne. La Ierusalim încă mai sper să ajung într-o altă variantă, mai simplă decât din Egipt.

=

Bine ai revenit!

Te aştept cu impresii despre cele făcute în ultimii ani, fiind sigură că ai descoperit multe alte locuri surprinzătoare şi deosebite, aşa cum ne-ai obişnuit

Mulţumesc mult pentru vizită, aprecieri şi ecou!

Pușcașu Marin CONS. ONORIFIC AFA / EGIPT
[27.08.23 00:32:29]
»

@nicole33: Momentan m-am pus pe citit. Am multe restante. La partea cu scrisul, ma mai gandesc. Nu mai am rabdare, nu prea stau bine cu timpul si sincer nici motivatie nu prea mai am.

Dar voi raspunde oricui, punctual, cu mare placere despre Thailanda, despre Cambodgia, despre Malaesia, pe care le-am vizitat in perioada asta. La Turcia nu ma bag, desi am fost de doua ori in timpul pandemiei, pentru ca n-am sanse

nicole33AUTOR REVIEW
[21.09.23 18:06:21]
»

@ghisor:

Pfff, mare pacat ca n-ati fost prin tot canionul, dar, deh, ce sa-i faci... majoritatea decide. Citind articolul imi dau seama cat de tare s-au smecherit si egiptenii astia. Din goana dupa profit, fac rabat la calitate. Mi-aduc aminte ca noi am fost 7 persoane in excursia asta, iar ordinea a fost intai Canionul si dupa aceea pranzul si nelipsita sesiune de shopping cu preturi nesimtit de mari.

Din păcate, istoria se repetă... la indigo.

Am revenit în Sharm pentru a patra oară şi a treia oară în acceeaşi locaţie. Alt touroperator, aceleaşi texte când a venit vorba de excursia la Canionul Colorat, care bineînţeles că lipsea din ofertă. Mi se spune că nu se face deoarece Canionul ar fi închis, chipurile pentru siguranţa turiştilor care ar fi putut fi atacaţi de către triburile de beduini din zonă. Deja îmi imaginam un beduin bine antrenat care să încerce să mă răpească

Mă duc la agenţiile locale să iau pulsul. Toate, dar toate cele în care am intrat, vindeau bine mersi Canionul, la fel ca în anii trecuţi. Întreb de traseu, de eventuale pericole, mi se arată şi poze şi sunt asigurată că nu este niciun risc. Am însă inspiraţia să mai pun o întrebare la final: dacă se vizitează Canionul pe toată lungimea sa. Îl surprind pe vânzător care se bâlbâie puţin, dar în final îmi răspunde că se vizitează "aproape tot" Mi-a fost clar că nu a fost o simplă întâmplare în 2021, ci aşa fac mereu. Asta e

nicole33AUTOR REVIEW
[21.09.23 18:26:16]
»

@ghisor:

Momentan m-am pus pe citit. Am multe restante. La partea cu scrisul, ma mai gandesc. Nu mai am rabdare, nu prea stau bine cu timpul si sincer nici motivatie nu prea mai am.

Îţi mai răspunsesem o dată, acum vreo lună, dar răspunsul s-a pierdut în spaţiu şi nici măcar nu am observat. Îţi scrisesem atunci, printre altele, că noaptea este un sfetnic bun şi se pare că mesajul a ajuns totuşi la tine Cu sau fără prea multă motivaţie, m-am bucurat să-ţi citesc impresiile foarte exotice şi aştept continuarea aventurii voastre.

Întrebări punctuale se pot pune pe un text, nu aşa la modul general, mai ales când este vorba de destinaţii mai deosebite.

Poţi continua şi cu Turcia. De ce nu?

Pușcașu Marin CONS. ONORIFIC AFA / EGIPT
[21.09.23 18:57:44]
»

@nicole33: Mda, nu înțeleg care-i treaba. Chiar mi-aduc aminte bine traseul și nu mi se pare nici foarte periculos, nici foarte lung. Din ce-am citit în articoul tău ai ratat practic zona cea mai frumoasă, unde poteca are 30-40 de centimetri, iar în jur sunt pereții canionului. Iar vizita canionului era gândită astfel încât traseul era de fapt o buclă, locul de plecare fiind și locul de sosire.

Cine știe ce s-o fi întâmplat? Sunt totuși 12 ani de când am bântuit pe-acolo. Probabil au înțeles și ei democrația așa cum am înțeles-o și noi .

Poate a cincea oară va fi cu noroc .

L.E. pentru al doilea ecou ... mi-a promis ” stăpânirea” că-mi ia o sticlă cu motivație . Dar cică să mai las umpik din pretenții , pentru că eu am fost educat numai cu ”motivație” de la 15 ani în sus și mai nou m-am spurcat la aia de 21 de ani. Dacă se-ndură , o sticlă de-aia m-ar motiva pentru un an . Niște trabuce de prin Dominicană mai am , așa că dacă vine si sticla , îmi las barbă și deja mă văd un mic Hemingway de Strejnicu

nicole33PHONEAUTOR REVIEW
[21.09.23 21:17:38]
»

@ghisor:

Din ce-am citit în articoul tău ai ratat practic zona cea mai frumoasă, unde poteca are 30-40 de centimetri, iar în jur sunt pereții canionului. Iar vizita canionului era gândită astfel încât traseul era de fapt o buclă, locul de plecare fiind și locul de sosire.

Tot ce se poate.

In cazul nostru, singura porțiune mai dificila a fost o coborâre practic pe fund ca pe tobogan, îngusta și abrupta. Nu cred sa fi parcurs traseul in bucla.

Poate a cincea oară va fi cu noroc

Cum o vrea Allah. ????

Eu îmi doresc sa ajung in Sharm și anul viitor, chiar și fără vizitarea întregului Canion

mi-a promis” stăpânirea” că-mi ia o sticlă cu motivație

Suficient de tentanta oferta, din punctul meu de vedere ????

Si atunci ce mai aștepți? Go for it!

Despre Dominicana nu ai suflat o vorba, iar eu am și uitat cum a fost când am fost eu acolo.

Pușcașu Marin CONS. ONORIFIC AFA / EGIPT
[21.09.23 22:00:36]
»

@nicole33: Păi n-am scris de Dominicană. L-am lăsat pe moștenitor să scrie. Dar am fost și noi pe-acolo, culmea în același timp . L-am rugat să nu pomenească de mine nimic, nu de alta, dar tare-i place să se mândrească cu tac-su.

Și-ai și citit, și-ai și comentat . Am citit și eu și mi-a plăcut ce-a ieșit. Din păcate seamănă leit cu mine. E puturos la scris. Și-n plus, nu merge nici să-l” mituiești” cu niscai licori magice. Nu pune gura pe alcool, neam. Se lăuda el cu cocktailurile din Dominicană dar a gustat odată și s-a strâmbat de s-a speriat toată lumea din jur.

nicole33PHONEAUTOR REVIEW
[21.09.23 22:19:52]
»

@ghisor:

Păi n-am scris de Dominicană. L-am lăsat pe moștenitor să scrie. Dar am fost și noi pe-acolo, culmea în același timp. L-am rugat să nu pomenească de mine nimic, nu de alta, dar tare-i place să se mândrească cu tac-su.

Diviziunea socială a muncii... in familie. Te invidiez

Mostenitori nu am, pe soț nu l-am convins nici măcar sa se inscrie pe sait darămite sa mai și scrie articole, așa ca tot greul rămâne pe seama mea. Bine ca și la mine Restanțele se tot aduna, dar măcar nu am cinci ani de recuperat ca alții .

Și-ai și citit, și-ai și comentat

Eu comentez multe, parca mai țin minte. Pune și tu un link ceva, da-mi un indiciu. Please!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, elenaadina, mishu, nicole33, Pușcașu Marin, Safta Radu, valentinag
Alte impresii din această RUBRICĂExcursii optionale cu plecare din Nabq Bay:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10670709609985 sec
    ecranul dvs: 1 x 1