ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.06.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tulcea
ÎNSCRIS: 06.01.14
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 10 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 20

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 4 MIN

Vacanta la munte in zona Valcea

TIPĂREȘTE

Pentru ca am avut ocazia sa stam mai mult timp in zona Calimanesti-Caciulata si imprejurimi, am hotarat sa facem cateva trasee atat cu autoturismul cat si pe jos.

In prima zi, am pornit spre manastirea Stanisoara pe traseul de la pod de langa restaurantul Camelot (mai e un traseu de la manstirea Turnu). Am ales sa mergem cu masina, drumul e destul de ok, e drum forestier, se poate merge pe jos dar e prea lung si ne-ar fi luat vreo 7 ore dus-intors. Chiar si asa a durat vreo 3 ore.

Traseul e frumos cu locuri de popas cu bancute si mese de lemn, prin padure. Manastirea se afla intr-un loc retras la poalele muntilor Cozia. E un loc deosebit de reculegere.

In ziua urmatoare am incercat sa facem si un traseu pe jos la cascada Lotrisor. Am ajuns in zona motel Lotrisor am intrat pe un drum de pamant unde ne astepta un domn sa ne ia taxa de vizitare de 5 lei/ persoana. Am parcat si am purces pe jos cam 40 min pe un drum forestier foarte frumos si usor de parcurs unde am strabatut cheile Lotrisorului. Se putea merge si cu masina dar era destul de mic traseul si accesibi chiar si de copii.

Fiind mai mult timp in zona Caciulata, am vizitat carstul Roman, manastirea Ostrov, manastirea Cozia si manastirea Turnu ultima fiond asezata undeva intr-o zona mai ferita de unde porneau traseeele catre varful Cozia, manastirea Stanisoara.

In una din zile am fost la Olanesti, o statiune care se dezvolta din ce on ce mai mult. Eu am catalogat-o drept cea mai verde statiune deoarece are multe parcuri, zone verzi frumos intretinute iar aleea catre izvoare e ea insasi izvor de sanatate. E atata liniste acolo si atat de frumos ca nici nu imi venea sa mai plec (fac abstractie desigur de tarabele multe de pe alee).

Dupa terminarea sejurului in Caciulata am incercat sa ajungem in zona Ciunget pentru ca ne-am propus sa vizitam barajele de pe Latorita si cheile Latoritei si nu ne-a parut rau. Dupa o primire frumoasa la pensiunea Lazar cu bucate gatite dupa retete proprii, a doua zi am plecat sa exploram zona. Parcurgerea cheilor Latoritei ne-a cam dat senzatii tari (nu mai tari ca la Transalpina) dar ne a impresionat faptul ca in zona sunt multe cascade care de care mai interesante

Am oprit intai la lacul Perimanu unde se afla cabana Tudor, administrator de treaba. Are o pastravarie de unde am pescuit pastravi pe care i-am gatit la pensiune la noi. Dupa lacul Perimanu drumul devine mai accidentat dar accesibil cu masina pana la lacul Galbenu, o intindere de apa de un albastru perfect. Acesta a fost punctul terminus in ziua respectiva urmand sa ne pregatim sa vedem a doua zi Voineasa, Vidra si Transalpina si sa ajungem in final la Calimanesti.

Am pornit dis de dimineata. Statiunea Voineasa ni s-a aratat ca o statiune parasita, pacat de peisajul de acolo. Nu acelasi lucru se poate spune despre sat care e destul de cochet cu pensiuni dragute asa cum e el asezat intre munti.

Ajungand la Obarsia Lotrului am costatat cu neplacere ca nu exista in zona nici o benzinarie in conditiile in care la Voineasa marti si miercuri e inchis la benzinarie (ghinion, noi pornind la drum intr-o zi de marti). Prima benzinarie la Novaci asa ca faceti-va plinul daca mergeti pe acest traseu din timp. Noua ne-a ajuns cam la limita.

Pe Transalpina s-au pus si balustrade in unele zone., e si o stana unde se opresc destui sa manance, noi oprind doar pt poze ca la ora 11 nu prea ne era foame. La zona unde e inaltimea cea mai mare e un popas cu diverse chioscuri. Peisajul e spectaculos cu soseaua urcand si coborand ca o sinusoida dar destul de emotionant pentru mine. E mai lung ca Transfagarasanul, cel putin mie asa mi s-a parut.

In drum spre Calimanesti am facut totusi o oprire sa vedem pestera Muierii care mi - a placut ca era luminata si cu diverse formatiuni denumite dupa forma lor (mos Craciun, Cadana, altarul... etc). In jurul orei 16 am ajuns si la Calimanesti unde dupa ora 17 am avut sedinta de echitatie undeva pe dealurile ce imprejmuiesc statiunea de unde aveam o panorama superba a statiunii.

In concluzie, acest judet ofera multe posibilitati de petrecere a timpului liber, multe din ele neavand timp sa le explorez (ex. Horezu, pestera si manstirea Polovragi, manastirile din lemn din zona, salina Ocnele Mari, piscinele de la complex Cozia, bazinele cu apa termala (aici noi nu prea am avut voie), etc... dar... mai e timp... poate data viitoare.


[fb]
---
Trimis de aurora56 in 26.06.17 21:36:52
Validat / Publicat: 26.06.17 23:15:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA. A mai fost în/la: Transilvania, Bucovina, Maramures, Muntenia, Litoral, Dobrogea

VIZUALIZĂRI: 4320 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (aurora56); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 manastirea Cozia, vedere de pe malul Oltului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13950 PMA (din 18 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[26.06.17 23:15:34]
»

Mutat în rubrica "Excursii cu plecare din Călimănești-Căciulata, CĂLIMANEŞTI-CĂCIULATA" (nou-creată pe sait)

Zoazore
[27.06.17 08:50:37]
»

@aurora56: Aștept cu drag ”data viitoare”. Curajoasă mică, îți stă bine călare. Mi-e dor și mie de-o partidă de călărie...

Păcat că Voineasa nu prea mai este!

tata123 🔱
[27.06.17 11:04:02]
»

@aurora56: Ați petrecut zile frumoase în care ați străbătut zonele montane vâlcene. Obiectivele istorico-religioase, dar mai ales peisajele naturale ne încântă ochiul și sufletul. Stațiunea Olănești mi-a plăcut și mie, plimbările lungi prin natură fiind atât de benefice. Am apreciat și peisajele de pe Valea Lotrului. Felicitări!

P.S. Polovragiul cu a sa mănăstire, peșteră și Cheile Oltețului se află în județul Gorj.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
aurora56AUTOR REVIEW
[27.06.17 12:42:20]
»

cred ca si pestera Muierii se afla tot in judetul Gorj dar initial nu am stiut unde sa incadrez articolul l-am pus in Buffer. Am depasit un pic hudetul Valcea si am vrut sa fie un articol despre ce poti vizita in imprejurimile Calimanesti -Caciulata daca ar fi sa te cazezi acolo. Ar mai fi si Govora care are un parc imens dar pe care nu am mai vazut-o de vreo 27 poate 28 de ani dar nu am mai reusit sa o vedem.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aurora56, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂExcursii cu plecare din Călimănești-Căciulata:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073026895523071 sec
    ecranul dvs: 1 x 1