ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.08.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 1 zile
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 10 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
75.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

O noapte la cort pe Transfăgărășan

TIPĂREȘTE

În această vară am ajuns din nou pe Transfăgărășan. Și de această dată ne-am propus -la fel ca în ultimii ani- să rămânem măcar două zile pe munte. Am intrat pe DN 7C târziu, după ora 17.00, dinspre Cârțișoara. Planul inițial era să întrebăm pe la câteva locații de cazare dacă există vreo cameră liberă, în caz contrar aveam să căutăm un loc de camping pentru o noapte.

Am sunat pe la câteva pensiuni, majoritatea erau ocupate integral, unii rivalizau cu Mamaia la prețuri, așa că am optat pentru planul B - camparea. Încurajați de faptul că era o perioadă foarte caldă și că vremea se anunța frumoasă în continuare, am urcat către Bâlea Lac. De pe la tarabele din zonă am cumpărat diferite bunătăți (șuncă, șorici, cașcaval, cârnați afumați, pâine), apoi am continuat drumul, am traversat tunelul și am ieșit pe partea argeșeană a traseului. Știam de anul trecut că ar fi o zonă de campare peste drum de Cabana Conacul Ursului, așa că într-acolo ne-am îndreptat.

Am trecut pe lângă cascada Capra și am ajuns într-un loc unde drumul face o curbă strânsă pentru a coborî apoi spre Cabana Capra. Ce să vezi?! Chiar lângă drum ne-a atras atenția un anunț pe care scria destul de mare ” Zonă picnic/campare” .

Am oprit, am coborât din mașină și am cercetat puțin zona. Erau acolo câteva rulote (în care rămân peste noapte câțiva dintre comercianții de pe Transfăgărășan), iar la una dintre ele se afla un bărbat care ne-a oferit câteva amănunte. Ne-a spus că locul este autorizat pentru campare, așa că jandarmii nu ne vor deranja, iar urșii nu prea își fac apariția în golul alpin. Totodată, ne-a indicat o toaletă în apropiere (nu era ok), iar de la pârâiașul aflat la vreo 20 de metri ne puteam alimenta cu apă potabilă. Două mese de lemn completau amenajările rudimentare ale campingului, iar ceva mai jos, lângă șosea, era un tomberon.

Tarife pentru zona de picnic/campare: 10 lei/cort; 10 lei/mașină; 20 de lei/rulotă și 2,5 lei/persoană la picnic.

Locul de campare este asemenea unor mici terase, iar vreo trei corturi erau instalate când am sosit noi. Am achitat 20 de lei pentru o noapte, după aceea am găsit relativ ușor un loc bun pentru cortul nostru.

A fost o noapte foarte frumoasă, am ieșit de vreo două ori pentru a admira cerul plin de stele, iar deșteptarea ne-au dat-o oile de la o stână aflată mai sus de noi, în golul alpin. În rest, liniște și pace, fără urși ori alte probleme. Nu a fost frig, chiar dacă ne aflam la vreo 1700 de metri altitudine.

Pentru noi a fost un loc bun în acea noapte, întrucât ne-am odihnit destul de bine, așa că a doua zi dimineață am strâns repede cortul și am plecat pe un traseu către unele dintre cele mai semețe piscuri ale Munților Făgăraș.

Chiar dacă dotările nu sunt grozave, noi recomandăm această zonă de campare pentru o noapte-două acelora care doresc să abordeze traseele din zonă sau celor care caută ceva ieftin și relativ sigur pentru a-și prelungi sejurul pe Transfăgărășan. În rest, cazarea la cort ține mult de condițiile pe care încerci să ți le creezi singur.

Toate cele bune!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 21.08.20 17:42:21
Validat / Publicat: 21.08.20 18:14:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.

VIZUALIZĂRI: 2990 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Câte puțin din frumusețea Transfăgărășanului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43850 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.08.20 18:14:20]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursie Transfăgărășan, TRANSFĂGĂRAȘAN" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

krisstinnaPHONE
[21.08.20 20:12:24]
»

@Crazy_Mouse:  Cum adică nu a fost frig? Eu mă învelesc cu pilota de vară toată vara, am pijama și stau la bloc

Dimi beau cafeaua pe balcon și îmi e răcoare

Cum dormiți îmbrăcați? In trening?

Și unde vă spălați? Și pp, kk? Dacă era murdar ce ați făcut?

Iar in weekend, la curte, seara și dimineața mă îmbrac cu treningul și cu geaca mai subtirica

Te întreb din curiozitate, eu nu am mai fost cu cortul din tinerețe, adică de zeci de ani, și am campat doar vara, la mare

Să va fie de bine!

Floryn81AUTOR REVIEW
[21.08.20 20:45:13]
»

@krisstinna:  Chiar nu a fost frig! De exemplu, eu am dormit in niște pantaloni lungi de pijama și cu un tricou. Iar cand am ieșit noaptea afara din cort, am mai îmbrăcat un hanorac. Pentru că am fost plecați de acasă vreo 9 zile și am abordat un concediu tip circuit, am avut la noi saltea gonflabilă dublă, lenjerie, perne și o pilotă pe care o folosim iarna (ne-am învelit cu ea).

Nevoile fiziologice, eh, o problemă! Noroc că la vreo 100 de metri erau niște jnepeni arătoși! Asta este, pentru vreo 12 ore petrecute în acel loc nu am murit! Iar apă pentru spălat pe ochi și pe mâini găseam la pârâiaș din belșug. Cortul a fost soluția de avarie, întrucât am urcat pe munte a doua zi; dacă rămâneam la kilometri buni depărtare, pierdeam timp a doua zi dimineața.

​​Am rămas cu cortul în 3 seri diferite, dar nu în nopți consecutive. Se impunea de fiecare dată să facem duș!  

Mulțumesc pentru lectură și pentru ecou! Numai bine! ​

krisstinnaPHONE
[21.08.20 21:42:16]
»

@Crazy_Mouse:  Te cred pe cuvânt, că doar te cunosc ​​

​​Bravo! Felicitări! Drumeții frumoase vă doresc și multă sănătate!

Michi
[22.08.20 07:27:46]
»

@Crazy_Mouse: Am mers cu Dacia 1100, copiii şi cortul vreo 15 ani. Era un cort frumos polonez cu anticameră, prelată gen terasă şi încăperea de dormit cu 3 saltele, copiii fiind mici. Nu erau locuri de parcare special amenajate înafară de câteva cu duşuri şi WC-uri, aşa că opream şi campam unde ni se părea mai frumos şi aveam sursă de apă pt băut, spălat şi curăţat vase. Să vezi în august cerul brăzdat de stele căzătoare!Găteam şi aprindeam lumina la o butelie poloneză. Cel mai mult îmi plăcea dimineaţa pe la şase când îmi făceam un nechezol, mă aşezam la măsuţa pliantă şi ascultam păsărelele şi susurul apei. Ieşeau aburi din cort când se răcea afară şi noi, bine îmbrăcaţi eram înăuntru. Când urcam prin nord puneam cortul şi lăsam maşina la Bâlea Cascadă şi apoi pe jos la Bâlea lac, Capra, vănătoarea lui Buteanu şi seara retur. Când urcam prin sud campam lângă Cumpăna  ( care a fost inundat când s-a făcut lacul Vidraru) şi tot aşa ne întorceam seara, cortul fiind prea greu ca să-l cărăm.Nici un hotel de cinci stele nu se compară cu senzaţia pe care o ai când înnoptezi la cort.

Mika
[26.08.20 13:46:36]
»

@Crazy_Mouse:  Eu am cam prins anul acesta gustul de stat la cort sus pe munte. Este foarte frumos, liniște, aer curat, stelele deasupra ta. Și când in loc de ceas deșteptător ești trezit de niște oițe harnice, este și mai plăcut. Foarte frumos, felicitări!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, Mika
Alte impresii din această RUBRICĂExcursie Transfăgărășan:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071280956268311 sec
    ecranul dvs: 1 x 1