ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.12.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Borsa-Maramures
    ÎNSCRIS: 24.09.10
    STATUS: SENIOR
    DATE SEJUR
    FEB-2005
    DURATA: 11 zile
    prieteni
    5 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    Samba do Brasil Ep 2. - Fotbal şi Diving

    Ilustrație video-muzicală
    Brasil Mix-----Samba de Janeiro

    TIPĂREȘTE

    Aşa cum am promis in ,,Samba do Brasil Ep. 1’’, (click aici) am să continui aventura braziliana cu noi episoade.

    Când spui Brazilia, spui Carnaval, când spui Brazilia spui fotbal. Dacă primul eveniment este posibil să-l ratezi in vizita ta in Brazilia, din cauza perioadei in care faci această vizită, pe al doilea nu ai voie.

    In oricare oraş brazilian veţi merge, fotbalul este nelipsit si la fel de îndrăgit ca muzica si dansul samba. Toate oraşele au echipe de fotbal şi stadioane arhipline, la fiecare meci. Chiar daca nu sunteţi un fan al acestui sport, şi trebuie să recunosc că nici eu nu sunt, este păcat să nu vedeţi atmosfera de pe stadion şi emoţia cu care trăiesc spectatorii fiecare faza, fiecare şut, fiecare gol.

    Am avut norocul de a vedea un meci cu 5 goluri si răsturnări de situaţie nesperate. Dacă la pauză oaspeţi conduceau cu 0-2, meciul s-a încheiat cu victoria gazdelor 3-2. Ce s-a întâmplat la vestiare numai ei ştiu, poate etnobotanicele, poate şpaga (blatul).

    Pentru a prinde locuri la tribuna 1, am mers la meci cu 2 ore mai devreme văzând astfel si meciul de deschidere, al juniorilor.

    Pentru a nu avea neplăceri cu suporterii si pentru a ne încadra in eveniment, ne-am cumpărat tricouri cu culorile oficiale ale echipei locale.

    La intrare pe stadion se face un control riguros la bagaje. Nu ştiu ce anume căutau pentru ce in incinta stadionului se vinde bere la greu iar petardele nu au lipsit pe tot parcursul meciului.

    Am stat lângă o familie de bătrânei simpatici si evident foarte mari microbişti. M-au întrebat de unde sunt. Când le-am spus Romania, răspunsul lor a fost… ,,Guadalajara, Brazilia - Romania, 3-2’’ Eu nu ştiam, dar eram sigur că ce spuneau ei era foarte exact. Tot timpul meciului au ţinut la ureche nişte mici aparate de radio pentru a asculta ce se întâmplă pe alte stadioane din ţară, la meciurile care se desfăşurau la aceeaşi oră.

    La fel ca la noi, după meci susţinătorii echipei oaspete au fost însoţiţi la gara şi la autocare, de trupele calare de menţinere a ordinii.

    Intr-o alta zi am testat experienţa unei scufundări in ocean, la mare adâncime. Ştiu ca mulţi o fac şi in Egipt, Tunisia, Turcia, dar la adâncime de maxim 10 m. Diferenţa este de presiune a apei asupra plămânilor si a urechilor, dar si de flora si faună marină.

    Înainte de a fi duşi in larg, am făcut doua ore de antrenament cu tuburile în spate, intr-o piscină. Am fost învăţaţi cum să egalizam presiunea interioara cu cea exterioara a urechilor. Acest lucru îl folosesc de atunci pentru a scăpa de disconfortul presiunii din avion. Am mai învăţat limbajul semnelor şi că cel mai important lucru sub apă este sa nu te panichezi. După asta am semnat nişte convenţii, ca ne asumăm eventualele riscuri, cum ar fi de exemplu ,,întâlniri de gradul zero’’ cu rechinii.

    În larg, locul pentru diving era oarecum amenajat, având balize fixate cu frânghii, de fundul apei. Fiecare din noi am avut câte un însoţitor cu care am coborât cei 30 m, foarte încet pentru a te adapta la presiunea crescută. Am avut tot timpul un satelit in jurul nostru, care ne făcea poze cu aparat special pentru astfel de condiţii. Chiar daca peisajul subacvatic nu este la fel de spectaculos ca cel de la Marea Roşie, este o experienţă de neuitat datorită emoţiei pe care o trăieşti la gândul că nu departe de tine se poate afla un redutabil ucigaş al apelor (rechinul).

    Am ieşit după 20 de minute şi nu mică ne-a fost mirarea să găsim marea foarte agitata si cu valuri de peste un metru. Când am intrat apa era foarte liniştită. O nemţoaica ce urma sa intre in seria a doua, se simţea foarte rău şi a umplut puntea de belşug. S-a renunţat la seria a doua de scufundări. De fapt s-a contramandat pentru a doua zi.

    Voi pune poze de la ambele experienţe trăite in frumoasa Brazilie.


    [fb]
    ---
    Trimis de popescu.borsa* in 01.12.10 13:36:13
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2086 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (popescu.borsa*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Brazilia - Fortaleza - La Stadion. Arma letală.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6500 PMA (din 10 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    18 ecouri scrise, până acum

    dorgo
    [01.12.10 13:51:55]
    »

    Numai la noi mai vezi fete atat de frumoase si nu e numai parerea mea ci si cea oficiala, a strainilor, care zic ca-n Bucuresti, vara, asisti la un adevarat spectacol de "miss", doar stand la o terasa si sorbindu-ti cafeaua...

    popescu.borsa*AUTOR REVIEW
    [01.12.10 13:58:39]
    »

    Despre ce fete vorbeşti?

    Cred că de cele de la Ep 1.

    La rew-ul ăsta încă nu au apărut pozele.

    catalinalupu
    [01.12.10 16:15:18]
    »

    @ popescu. borsa, acum citind despre fotbal, am facut o conexiune, am vazut intr-un review mai vechi, un personaj din lumea fotbalului nostru (Dinu Vama), ma insel? !

    Faceti parte din ea?

    popescu.borsa*AUTOR REVIEW
    [01.12.10 16:30:01]
    »

    @catalinalupu

    Nu stiu cine este Dinu Vama.

    GUADALAJARA, 1970

    Mondialul din 1970 a fost turneul primei Generatii de Aur a fotbalului romanesc. După o pauză de 32 de ani, naţionala României a ajuns din nou la un campionat mondial. Într-o grupă a morţii cu Brazilia, Cehoslovacia şi Anglia, România a terminat pe 3 dar a fost singura naţională care a dat două goluri în acel turneu celei mai frumoase echipe din toate timpurile - Brazilia 1970. Campionatul Mondial din 1970 a fost turneul renaşterii fotbalului românesc. Naţionala antrenată de Angelo Niculescu a ajuns după mai mult de 3 decenii din nou la un mondial dar de data aceasta era o naţională plină de talente. Dobrin, Dumitrache, Sandu Neagu, Lucescu, Dinu sau Lupescu au zburat spre Mexic acolo unde îi aştepta Grupa Morţii - Brazilia, Anglia şi Cehoslovacia. Primul meci a fost contra campioanei mondiale - Anglia lui Bobby Charlton. Eroul englezilor din urmă cu 4 ani, Geoff Hurst a dat singurul gol al meciului, însă partida a fost a lui Florea Dumitrache - Mopsul a reuşit una dintre cele mai frumoase faze de la acel turneu final.

    A urmat Cehoslovacia, echipa care se pregătea să devină campioană europeană 6 ani mai târziu. Sandu Neagu şi Dumitrache nu au avut mila de colegii din blocul comunist. Pe Guadalajara s-a terminat 2-1 pentru România - prima victorie la un mondial după o pauză de 40 de ani. Ultimul meci a fost cel cu marea Brazilie, viitoarea campioană mondială. A fost un meci halucinant - deşi brazilienii au câştigat cu 3-2 cu cele două legende, Pele de două ori şi Jairzinho marcând pentru victorie, golurile lui Dumitrache şi Dembrovschi i-au făcut pe sud-americani să tremure. România a terminat pe 3 iar Brazilia a contiuat turneul. România a fost atunci singura naţională care i-a dat două goluri echipei despre care s-a spus că era perfectă - Brazilia din 1970 nu avea nevoie de nimic în plus şi nimeni nu o putea învinge. Şi nici nu a învins-o. Peru şi Uruguay au cazut în sferturi şi semifinale. Finala a fost fotbal sublim. Pe Azteca, în faţa a peste 100,000 de suporteri, Italia lui Riva, Mazzola, Facchetti, Rivera, Zoff sau Bertini n-a ştiut ce a lovit-o. S-a terminat 4-1 pentru Brazilia - sud americanii au câştigat pentru a 3-a oară Campionatul Mondial şi au plecat acasă definitiv cu trofeul Jules Rimet.

    sandu.53
    [01.12.10 16:45:34]
    »

    ma bucur ca brazilienii isi mai amintesc meciul cu echipa noastra incomparabil mai valoroasa decat cea de azi! meciul s-a transmis in direct la TV! o experienta aparte sa vezi un meci de fotbal in Brazilia... dar de ce nu-ti apar pozele?

    popescu.borsa*AUTOR REVIEW
    [01.12.10 16:49:33]
    »

    Si eu le astept, cam de dimineata. Se vede treaba ca nu sunt foarte iubit de wm.

    Am exagerat... de 4 ore.

    webmaster10
    [01.12.10 17:01:54]
    »

    @popescu. borsa

    In general in zilele de weekend sau Sarbatori volumul de munca este mai mare pentru ca multi sunt liberi si scriu. Insa moderatorii sunt si ei oameni care au dreptul sa se bucure si ei de aceste zile libere.

    Curand vor fi validate si fotografiile, ai putin rabdare!

    Reparata si greseala semnalata in text.

    popescu.borsa*AUTOR REVIEW
    [01.12.10 17:19:25]
    »

    Multumesc, webmaster10.

    Va mai deranjez cu o melodie, daca este posibil.

    http://www.trilulilu.ro/findme/dc6e785b5b9e91

    webmaster10
    [01.12.10 17:24:08]
    »

    Pentru melodie n-ai avut de asteptat decat 5 minute.

    Auditie placuta!

    Flaviu
    [01.12.10 17:39:23]
    »

    @popescu. borsa

    Parcă spuneai că nu eşti fan al acestui sport. Încerci cumva să ne driblezi?

    popescu.borsa*AUTOR REVIEW
    [01.12.10 17:44:09]
    »

    @Flaviu

    Nu... ,,mai'' sunt fun. Dupa Hagi... deşertul. La fel ca dupa... Eminescu.

    La umbra marilor stejari nu creşte iarba.

    Flaviu
    [01.12.10 17:49:38]
    »

    @popescu. borsa

    După Eminescu au mai apărut un Labiş, un Nichita şi alţii. După Hagi au apărut... un... cine naiba a mai apărut după Hagi... aaah, daaa, a apărut Sibutramina!!!

    webmaster10
    [01.12.10 17:53:46]
    »

    V-as fi recunoscator daca linia discutie s-ar purta in limitele impuse de aspectele reviewului.

    popescu.borsa*AUTOR REVIEW
    [01.12.10 18:00:18]
    »

    @Flaviu

    Multumesc pentru inscris,... că de marcat nu poate fi vorba.

    Sau poate, da?

    @Webmaster10

    Scuze!... ,,Roger that" !

    dorgo
    [01.12.10 19:38:36]
    »

    Da, erau comentarii la foto din episodul anterior... dar si acest review merita a fi punctat iar golurile lui Florea Dumitrache in meciul cu Brazila au fost la fel de frumoase ca si fetele de la Rio...

    georgiana
    [02.12.10 06:15:13]
    »

    Am citit review-ul de ieri, ca sa vad pe unde mai umbli, dar am asteptat sa apara si pozele si... normal si aici... alt tricou!

    Ma bucur ca ai ocazia si curajul sa faci scufundari in ocean, sa poti admira flora si fauna si mai ales sa ne arati si noua, cum e sub apa, in pozelel tale!

    Abia astept urmatoarea povestire!

    amota
    [08.12.10 10:09:43]
    »

    Imi pare bine ca ai pus pozele de la diving. Eu nu am reusit aceasta experienta cu toate ca mi-am dorit mult sa incerc si o scufundare.

    Bravo tie ca ai ajuns in Brazilia si ca ne impartasesti despre experienta ta de acolo!

    bose
    [02.01.11 23:07:27]
    »

    băiatul cu aparatul de fotografiat sub apă folosea un blitz, că prea luceau peştii ăia? Şi ce aglomeraţie de peşti! Parcă înoţi în ciorbă de peşte... În Egee mai e aşa...

    Oricum vizibilitatea mi se pare cam mică. Erai deja la 30 m adâncime? Interesantă experienţă.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    amota, bose, catalinalupu, dorgo, Flaviu, georgiana, popescu.borsa*, sandu.53
    Alte impresii din această RUBRICĂExcursie Fortaleza:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086605072021484 sec
    ecranul dvs: 1 x 1