GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ca la fiecare inceput de campanie, functionarul trebuie temeinic instruit cu ce a facut campania trecuta, pentru ca pentru viitoarea nu au aprut inca instructiuni, asa ca se disloca o masa importanta din septelul national al institutiei si se comaseaza intr-o locatie cu patron generos, bineinteles, cu organizatorii.
Asa am fost si eu concentrat impreuna cu colegii omologi din tot sudul tarii intr-o locatie foarte la indemana, si anume la dracu’n praznic: Sovata. Datorita stilului vijelios de pilotaj si faptului ca mi-am ales copilot si pasageri lipsiti de vicii poluante, am parcurs cei 400 de km intr-un timp foarte bun, astfel am reusit sa ne cazam in camerele Hotelului Danubius Health Spa Resort. De ce risipa asta de slove din denumirea asta pompoasa, nu stiu si nu se justifica. Cei care au zabovit prin carciumi pe Valea Prahovei si au insistat sa vada Sighisoara inainte de a se vedea pe ei cu sacii in caruta au beneficiat de bunavointa receptionerilor pusi pe capatuiala si de ospitalitatea Vilei Mures **, aflata la numai 50 de metri mai incolo. As aprecia daca si atunci cand vand stofa la metru localnicii din Sovata ar folosi acelasi masura ca pentru distanta pana la Vila Mures.
Atfel, fericit ca am prins camera buna, cu sufletul impacat dupa ce am dat cu tifla de la balconul camerei mele de la etajul 4 colegilor care-si tarau trolerele catre toate cele doua stele ale camerelor lor de la mare distanta, am verificat si eu un pic conditiile de la 4* autohtone. Camera este destul de maricica, doua paturi twin confortabile, mocheta pufoasa, baie moderna, apa calda in robinete si in calorifere, televizor LCD cu telecomanda functionala, telefon in camera pentru a-ti chema colegii la o bere, mini-bar plin cu de toate, cu niste preturi de centrul Parisului, balcon cu masuta si scaune dotat cu balustrada ruginita, in mare…o camera buna, conditii bune. Asta daca plateste statul. Daca platesti tu, la receptie vei lasa minimul pe economie pentru o noapte in dubla cu mic dejun, iar atunci ti se vor parea conditiile insultatoare.
Cat despre micul dejun inclus, era singura masa de la care te ridicai satul, in sistem buffet suedez, de la restul aveai noroc daca te ridicai. Fiind o gasca de cca. 250 de persoane, cei cu instruire am avut meniu fix, adica am profiat de inventivitatea echipei de la bucatarie, inventivitate pusa in slujba ambitiei patronatului de a se incadra in jumatatea sumei platite de institutie pentru serviciile de masa, ca sa ramana si ei cu ceva, iar noi cu o amintire de neuitat de la Sovata. Cine ne-ar fi asteptat sa iesim de la masa ar fi crezut ca am pornit de acasa cu scopul de a ne dubla greutatea, insa nu ar fi banuit ca 80% din timpul petrecut in restaurant - sala de mese – cantina era cel de asteptare a farfuriilor cu mancare. Prima data se incepea furtunos servirea cu patru chelneri/chelnerite, apoi incepeau sa se coteasca, rand pe rand. Intr-o zi a ramas numai unul, si ala mic si slab, abia il vedeai pe sub farfurii. Cred ca n-a mai putut suporta rusinea celor 250 de injuraturi/minut si a demisionat, ori l-au ajuns oarece blesteme de la infometati, ca de a doua zi a disparut. Acolo jos, in restaurantul - sala de mese – cantina Hotelului Danubius Health Spa Resort, am realizat ca toata cultura mea gastronomica este abia cateva liniute peste zero, nefiind in stare sa recunosc denumiri, ingrediente, culori sau consistente ale felurilor de mancare servite. In prima seara am savurat un soi de conglomerat gen OSB de zburaturi presate de cartofi semireci si semigatiti, al dente chiar, constituind garnitura unui rulou de carne-lucru ce invaluia un carnat care de fapt era cremwursti. La desert – rulada cu gem, de fapt era, banuiesc, lipie libaneza cu gem, rulata, taiata in felii de 4-5 cm si pudrata cu zahar. Supele de la pranz erau predominant albe si limpezi, pentru a putea admira scrisul de pe fundul canilor de 200 de ml in care erau aduse. Noroc cu belsugul de sare, piper si otet din oliviere. Felul doi de a doua zi ne-a pus la grea incercare. Doua cesti rasturnate pe o farfurie plata, adica doua movilite ce insoseau o portie de carne aschiata de vita, una din tocanita de cartofi trecuta prin blender si una care a starnit multe dispute intre comeseni. Era o chestie rosie, despre care eu, in optimismul meu copilaresc, am sperat sa fie salata de varza rosie, dar am constatat ca nu era salata, nu era varza (parerea mea) si era calda. Inca nu sunt pe deplin edificat, unii au sustinut ca era sfecla rosie, dar de ce era fiarta? Altii au spus ca era varza calita, dar de ce era rosie? Ma rog, cu paine multa, privirea in alta parte si gandul ca de maine vor fi mai putine zile pana ajungi acasa, trecea si pranzul. Mirosul de la cina celei de-a doua seri m-a trimis direct la Restaurantul Ciuperca de peste drum, unde am petrecut seri frumoase, cine indestulate si pranzuri gustoase si consistente pe banii pe care statul mi i-a oferit cu generozitate constra serviciilor prestete de mine lunar, sub forma de chenzina...
Pentru conferinte si instruiri, hotelul este ideal, are cateva sali pentru aceste activitati dotate cu toate smecheriile de care este nevoie. Toate se afla la parterul hotelului si toate au denumiri de pietre pretioase: Sala Smarald, Sala Diamant, Topaz, etc.
Hotelul mai dispune de gradinita de copii, sala de fitness, lobby-bar cu cofetarie si gelaterie, insa cireasa de pe tort in toata incursiunea noastra in tinuturile romanesti ce doresc a se vedea autonome de catre altii a constituit-o SPA – ul hotelului, aflat la doua din etajele inferioare ale acestuia. A, si faptul ca am avut acces inclus si halate pufoase in camere. Sunt acolo doua bazine maricele cu apa dulce, doua cu apa sarata calda, unul special pentru copii, saune de toate felurile, bar, tot ce trebuie pentru un SPA care se respecta. Plin de fratiori de peste Prut, care aruncau apa cu nemiluita pe pietroaiele alea fierbinti de la sauna finlandeza de nu cobora temperatura sub 90 de grade, apoi se scufundau cu totul cate 30 de secunde intr-un bazin cu apa rece. Am reusit si eu sa ma scufund chiar pana la glezne timp de 3 secunde, efectele benefice ale acestor proceduri nu-l pot scrie pe sait. Mare atentie pe unde va agatati halatul, un coleg a patit o chestie urata. Desi am insistat sa mearga cu noi sa luam un intaritor inainte de a ne bucura de ospitalitatea balacitologica a hotelului, a insistat sa mearga singur la SPA, sa fie el primul. Drept pentru care a fost pedepsit de vre-un cascat care si-a pierdut halatul si, pentru a nu fi nevoit sa faca figura cu elefantul cand i se vor cere banii la reptie drept despagubire pentru obiectul de inventar a carei disparitie nu poate fi justificata, l-a deposedat pe amic de pufosul accesoriu. Daca nu ar fi avut si cheia de la vestiar in buzunarul halatului sau ar fi retinut numarul dulapiorului, ar fi fost mai usor de el, dar asa a trebuit sa stea pana s-au completat toate usitele cu chei si sa inchida centrul SPA cu administratorul, care i-a deschis cu cheia de rezerva. Mainile crete si unghiile albite de la atata stat in apa, laolalta cu pretul platit pentru halat la receptie (era cazat la Vila Mures si primea halat de la receptie) l-au facut sa nu ne mai insoteasca in acea seara sa cinam la Ciuperca.
In concluzie, daca sunteti cumva nevoiti sa ajungeti la Sovata iarna, e o solutie si Danubius, dar veniti de acasa cu mancare sau luati cardul ala plin, daca mai e posibil asta dupa ce ati achitat cazarea, nu va uitati slipul acasa si paziti-va halatul.
Trimis de valimi in 29.04.13 10:42:41
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (valimi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.60201800 N, 25.08824000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte interesantă deplasare...
Despre ce proceduri terapeutice aveți cunoștință că s-ar aplica în perioada de vară la acest resort? Pentru articulații ruginite există ceva pe bază de nămol?
Că tot fusărăți la instruire pe fonduri UE...
Ceva noutăți cu privire la sprijinul pe suprafață? Reprezint un grup de peisani cu ceva teren în proprietate, nu suntem de la oraș și am vrea să depunem cererile de la distanță. E posibil, mai ales că avem și internet la biblioteca din comună?
Despre porceduri nu stiu mare lucru, stiu doar de la un mare cunoscator ca e imposibil sa scapi de inamic punandu-i un ac la cravata cu o piatra pretioasa de 83 de kg cand vrea sa inoate fortat in Lacul Ursu, cica-l aici nu poti sa te dai la fund.
Cat despre sprijin, cautati in alta tara, ca la noi e distanta prea mare si de la guvern pana la Afumati cand e vorba de dat, asta daca nu-i vorba de vre-un bir, ca atunci se schimba pagina de net cu cea de la ANAF si aia va vor trage banii si prin fibra oftica de la bebleoteca sateasca.
@valimi: Savuros! Mă bucur că eu vin cu SB
Miroase a POSDRU, confirmi?
In spiritul domnului Zapacitu', as putea si eu sa reprezint interesele si dobanzile unui alt grup de peisani, sa n-avem vorbe la proces, grup DIN oras care stie sa interactioneze si sa implementeze si sa foreze orice, dar numai sub egida POSDRU!
Cine stie, cunoaste!
Eugenia, institutia e mai la pamant decat iti inchipui, insa nu sta rau deloc cu resursele, nici macar cu alea umane.
"Am reusit si eu sa ma scufund chiar pana la glezne timp de 3 secunde, efectele benefice ale acestor proceduri nu-l pot scrie pe sait. " =
Foarte tare sejurul tau. La Sovata mergeam doar cand eram copilita si ma trambaleau parintii cu forta, ca eu tot la Belis Fantanele vroiam de cand ma pupase un localnic, in prima tabara )
Vali,
la cat de frumos povestesti, tare era bine sa fi pus niste fotografii!!!
Sau n-ai prins vreun PHARE sa-ti fi luat si tu o camera foto?
zuz ca de obicei maestre (nu pot sa nu remarc totusi o oarecare moderatie in stil). Am ris de m-am prapadit.
Deci, sa inteleg ca aici s-au dus cei app 16% absorbtie ale lui victoras...
Doamne-ajuta, la mai multe!
Valimi, m-am amuzat si eu si sotia cand am citit cometariile tale. Noi am fost in Sovata la Danubius de cateva ori (doar pentru ca spa-ul e totusi destul de fain inclusiv impachatrile cu namol, masaje, etc) dar nu am patit faza cu halatul.
In schimb radeam de ne durea burta cand seara la cina, venea un nene sa cante la orga si vocal. Avea un repertoriu bogat si reusea sa cante pe mai multe octave - cred ca Farinelli se face verde de invidie daca il auzea.
Iar tacamurile de la masa cred ca erau mostenire de pe vremea lui Nicu, in curand le pot vinde la licitatie ca si piese de colectie.
In ceea ce priveste mancarea sunt cu totul de acord cu tine
@acciduzzu: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Poţi folosi linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"
@valimi: am patit si eu aceeasi chestie cu halatul. Am vrut sa il las la garderoba, insa doamna de acolo a spus ca nu e nevoie, ca pot sa il las pe cuier la piscina... bineinteles ca nu l-am mai gasit. La receptie am comunicat ce mi s-a intamplat, insa nu am gasit nici un fel de intelegere, mi s-a spus sa ma duc la sfarsitul programului sa vad daca mai ramane un halat fara stapan. Nici garderobiera nu avea solutie... asa ca am luat frumusel alt halat cu speranta ca este adevarat ca in natura nimic nu se pierde, totul se conserva...
Mancarea era de nivel cantina studenteasca, anii '80...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2022 Vacanta ratata — scris în 26.10.22 de Mar1968 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Aug.2020 ANAT trebuie să revizuiască unele clasificări / Când 4 * sunt vreo 3* — scris în 15.08.20 de Igas din BISTRIţA - nu recomandă
- Oct.2019 ÎNȘELĂTOR, gust amar — scris în 10.11.19 de ANITA96 din BâRLAD [VS] - nu recomandă
- Apr.2018 Sejur Danubius Sovata — scris în 21.04.18 de Raduh din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2018 Dezamagire — scris în 29.01.18 de nhj din SIBIU - nu recomandă
- Sep.2017 Un hotel de doua stele — scris în 07.09.17 de roxyyy din PITESTI - nu recomandă
- Jul.2017 O experienta neobişnuita. — scris în 02.08.17 de valentina irina din PLOIESTI - RECOMANDĂ