GRAD SATISFACȚIE
Iată că s-au scurt aproape două luni de la întâlnirea anuală AFA de la Slănic Moldova și eu încă nu am reușit să scriu câteva rânduri despre hotelul Dobru, locul în care am ales să ne cazăm atunci. Știu, poate nu este o așa mare problemă, întrucât hotelul a beneficiat de câteva prezentări excelente imediat după întâlnirea AFA, însă locația de cazare ne-a mulțumit pe deplin, așa că voi sacrifica și eu vreo două ceasuri din timpul liber pentru a vorbi puțin despre acest hotel.
Să încep cu amplasarea: Așa cum mulți dintre voi deja știți, hotelul are o poziționare bună, fiind situat pe un deal, aproape de parcul stațiunii și la câteva minute distanță de Aleea Izvoarelor, unul dintre locurile importante de promenadă de la Slănic Moldova. Adresa exactă a unității de cazare este: strada Armoniei, numărul 2.
Hotelul Dobru este de fapt o fostă vilă a PCR, locație pe care Ceaușescu o folosea atunci când vizita zona respectivă. În anul 2007, unitatea de cazare a fost renovată, ajungând la forma actuală. Hotelul este realizat în trepte și are 43 de camere, dar și un restaurant de 120 de locuri (apreciat pentru calitatea mâncărurilor).
Hotelul dispune de două zone pentru parcarea mașinilor turiștilor, iar urcușul este destul de pieptiș către fiecare dintre ele. Oricum, apreciez că sunt locuri de parcare suficiente pentru capacitatea hotelului. Noi am ajuns la hotel printre ultimii (pe la ora 17.00), însă am găsit un locșor pentru mașină pe marginea drumului, în curba aceea strânsă din care se desprinde o cărare spre Aleea Izvoarelor. Totodată, atunci a fost o situație specială, pentru că a doua zonă de parcare a fost destinată vineri pentru focul de tabără (Super moment, nu mă mai satur de pozele făcute atunci!)
Ajunși la recepție –aflată la al treilea nivel- am completat repejor formularul pentru cazare, am luat cheia de la camera 401 și am fost primiți cu căldură de către membrele ”comitetului de primire”, de la care am primit ecusonul ”Crazy_Mouse”. Pe lângă recepție, la acest nivel se află un mic salon pentru nefumători (în condițiile actuale probabil că și-a mai pierdut utilitatea) și o terasă spațioasă unde se poate ajunge din lobby. Sâmbătă dimineață, după micul dejun, am ieșit pentru vreo două minute pe această terasă, de unde am făcut câteva fotografii, beneficiind de o priveliște foarte frumoasă asupra unei părți importante a stațiunii. Tot la acest nivel se află camerele 301 – 308.
Pentru că hotelul beneficiază de o arhitectură mai puțin întâlnită, dispunerea camerelor este oarecum ”razna”, dacă mă pot exprima astfel: la nivelurile inferioare se află camerele 401 – 408,501 – 504 și 601-602, iar deasupra sunt camerele aflate în intervalele 102 – 108,201 – 208 și 701 – 706.
Oarecum emoționați după primele noastre momente în care am luat contact în mod direct cu familia AFA, nu am fost atenți la săgețile existente pe holuri care indică suficient de clar poziționarea camerelor, astfel încât am urcat un etaj, în loc să coborâm unul de la recepție. Ne-am dat seama rapid că am pornit în direcția greșită, astfel că am coborât și am ajuns la camera 401, aflată în imediata vecinătate a restaurantului.
În continuare o să vorbesc despre camera 401, încăperea care avea să ne găzduiască pentru următoarele două zile. Se spune că prima impresie este foarte importantă, iar prima impresie a fost că încăperea arată excelent: mare, cu un hol suficient de larg la intrare și cu ieșire directă pe terasa exterioară, spațiul unde se ieșea și prin restaurant. Cu ceva timp înainte, am fost întrebat de către Cornel dacă dorim neapărat o încăpere cu balcon și i-am spus că nu avem nevoie de asta (știind că cei care fumează au mai multă nevoie de balcon decât noi) și așa am primit această cameră.
În holul camerei este un cuier unde am lăsat câteva haine după ce am intrat, iar apoi am făcut rapid fotografii ale încăperii pentru acest articol :). Patul matrimonial și pernele au fost excelente, așa că ne-am putut odihni bine. În cameră se mai află un dulap în două uși, o măsuță de pal, minifrigider, birou, oglindă, telefon, dar și două noptiere micuțe lângă pat (una a fost excelentă ca suport pentru laptopul meu). Televizorul cu ecran plat aflat pe peretele opus patului este suficient de mare pentru dimensiunea camerei (diagonala 81, probabil). În dulap erau așezate două pături, umerașe, prosoape albe, o perie și o cutie în care se afla un foehn.
Pe jos în cameră este mochetă, iar perdelele de la geamuri sunt dublate de draperii, pe care le-am folosit încercând să mai obținem câteva minute de somn în plus dimineața. În ceea ce privește căldura din cameră, dar și din spațiile comune ale hotelului, noi considerăm că a fost foarte bine.
Așa cum spuneam, o ușă asigură ieșirea din camera 401 pe terasa exterioară de la acest nivel, astfel că încăperea ar putea fi o alegere bună și pentru fumători, chiar dacă nu are un balcon propriu-zis.
Baia încăperii este destul de spațioasă și ea, fiind dotată cu duș și cu cele necesare unei asemenea încăperi. Este foarte important că atât în cameră, cât și în baie, totul era foarte curat atunci când am ajuns.
Merită să scriu câteva rânduri și despre restaurantul hotelului Dobru: spațiul are aer vânătoresc datorită numeroaselor trofee expuse pe pereți. Nouă ne place cum arată! Mai important decât asta este faptul că la Dobru se mănâncă bine. Am putut observa acest lucru atât la micul dejun bufet din cele două zile (chiar dacă erai mai mofturos, tot găseai câte ceva, astfel încât să nu pleci flămând – părerea noastră), cât și din discuțiile cu alți participanți. Sâmbătă la prânz soția a comandat o porție de papanași de care a fost foarte mulțumită.
Ca feluri de mâncare, meniul este diversificat, putând fi comandate atât platouri aperitiv, cât și salate, ciorbe, paste, pizza, preparate din porc, pui, vită, pește sau vânat, dar și bucate românești sau deserturi. Unele denumiri sunt nostime și mă gândesc acum la ”Chinul moldoveanului” (o combinație de ceafă, cârnați, mici, costiță, cartofi și murături) sau la ”Platoul șprițarului... de cursă lungă” :).
Orice preparat poate fi însoțit, după gust, de vinuri, tării, bere, ceai ori cafea. La capitolul prețuri, aș aminti în primul rând papanașii cu smântână și dulceață de casă (pentru că tot i-a degustat soția) – 10 lei, dar și alte produse precum: salată grecească – 18 lei; mămăliguță cu brânză și smântână – 10 lei; ciorbă de burtă sau rădăuțeană – 12 lei; paste carbonara – 19 lei; pizza Dobru – 24 de lei; tigaie picantă – 24 de lei; ciulama de pui cu mămăliguță – 17 lei; păstrăv prăjit în crustă de mălai – 9 lei/100 de grame sau clătite cu dulceață de casă – 7 lei. Am ales aceste produse la întâmplare din meniul restaurantului, iar pentru mai multe detalii voi atașa prezentului articol și câteva fotografii pe care le-am făcut atunci când răsfoiam meniul.
Să nu uit - pentru atitudinea personalului, atât cât am interacționat cu ei, notă maximă!
Alte informații: atunci când noi am fost acolo, la recepție erau afișate următoarele tarife: cameră în regim de single – 150 de lei; camera dublă twin/matrimonială – 190 de lei. Totodată, cei care se cazează la hotelul Dobru au acces gratuit la baza de agrement de la vila Teleconstrucția (piscină interioară, tenis de masă, tenis de câmp). Această ultimă informație este postată și pe site-ul unității de cazare.
La capitolul distracție și relaxare, o să încerc să vorbesc mai ales despre lucrurile care se pot face acolo, atunci când nu se organizează întâlniri AFA :).
Păi, în primul rând, voi reaminti baza de agrement de la vila Teleconstrucția, unde accesul este gratuit pentru cei cazați la hotelul Dobru. În al doilea rând, se pot face numeroase plimbări: în parcul stațiunii, pe Aleea Izvoarelor, pe traseul ”300 de scări” sau către Platoul de sub Vârful Cerbului. Pe acest din urmă traseu am urcat și eu împreună cu Dan (Dan&Ema) și în mai puțin de o jumătate de oră am ajuns într-un frumos punct de belvedere de unde am admirat stațiunea (traseul a fost deja prezentat de către Dan).
Nu în ultimul rând, se poate ajunge destul de repede la Târgu Ocna, fie pentru plimbări prin salină, fie pentru a vizita alte obiective din zonă.
Acestea fiind spuse, consider că Dobru este un hotel de nota 10 și că merită recomandat și altora!
Călătorii plăcute tuturor!
Trimis de Floryn81 in 09.05.17 20:05:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC MOLDOVA.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.20383800 N, 26.43669300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am retras notele acordate unităţii - conform regulamentului (1. B. 7), nu e acceptabilă evaluarea multiplă a unei unităţi de cazare de către membrii aceluiaşi grup sau ai aceleiaşi familii, pentru un sejur comun — link (NOTĂ: se completează cu trimitere la impresiile resp + evident se şterge această "notă")
@Crazy_Mouse: Oooff, ce nostalgii mi-ai trezit...
Măi șoricel, tare bine a făcut articolul și pozele tale sufletului meu!
Da, Hotelul Dobru este un hotel foarte bine condus, cu servicii foarte bune, la care m-aș întoarce oricând cu drag!
Niciodată nu e prea târziu. Parcă aşa se spune, nu? Chiar dacă au trecut două luni de la întâlnirea AFA, amintirile sunt încă vii în mintea şi inimile noastre, iar review-ul tău, altminteri unul foarte bun, completează de minune acest ,,album'' de amintiri. Mă bucur că te-am cunoscut, şi sper să ne revedem cât mai curând. Toate cele bune!
@Zoazore: Mă bucur că îți place articolul meu! Așa este, Dobru reprezintă un exemplu de servicii turistice de calitate în România, asta demonstrează că se poate și pe la noi; ar trebui ca mulți să urmeze astfel de exemple! Toate cele bune!
@Safta Radu: Ai mare dreptate, amintirile rămân în mințile noastre și sunt parcă mai clare acum, după ce emoțiile au rămas undeva în urmă! Și noi ne bucurăm că v-am cunoscut și poate ne revedem, de ce nu?! Numai bine!
@Crazy_Mouse:
Ai lasat ceva timp sa treaca apoi ne-ai amintit ce bine ne-am simtit acolo la hotel Dobru. Cred ca si tu duci dorul acelor zile. Si in maiul asta friguros, cred ca duci mai ales dorul minunatului foc de tabara.
Frumos articol. Sa rozi niste vacante frumoase vara asta si sa ne vedem cu bine la viitoarea intalnire AFA!
@Crazy_Mouse: Nu cred ca poate cineva sa spuna ca acest articol al tau a aparut prea tarziu, ba dimpotriva toti cred ca-l vor aprecia la valoarea lui, mai ales cea sentimentala.
Pe masura ce citeam imi aduceam aminte de fiecare clipa petrecuta acolo, eram acolo cand ai venit, cand iti cautai camera, ne-am bucurat de minunatul foc de tabara si bunataturile din jurul lui (lichide si solide , atmosfera frumoasa, toti acei frumosi nebuni si entuziasti membri AFA, tot, asa incat nu pot decat sa spun: Votat cu foarte mare drag
@Crazy_Mouse: Ma bucur de fiecare data cand apare o noua postare despre acest hotel care ne-a fost pe plac in decembrie 2016 și faptul că impresiile noastre au contat la alegerea locatiei intalnirii AFA 2017. Deja ma gandesc la o repetitie - pe 1 decembrie 2017 ,,acolo”
@CATAAS: Hotelul Dobru chiar este o locație unde merită să revii! Mulțumesc pentru ecou!
@mishu: A fost frumos într-adevăr! Am trăit acolo momente de neuitat, fără să exagerez cu nimic! Îmi aduc mereu aminte de primirea din lobby, de focul de tabără, de dansul grecesc+farfuriile sparte, de plimbările prin stațiune, de festivitate de premiere și de întâlnirile cu toți cei pe care vă cunoșteam doar virtual! A fost fain și ne-am molipsit! Mai vrem!
@elviramvio: Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Da, mai vrem, asta e ideea!
În altă ordine de idei, îmi place foarte mult cum ai scris în ecoul de mai sus ”să rozi niște vacanțe frumoase”! M-a amuzat mult exprimarea și promit că așa vom face în această vară! Avem în plan câteva destinații: Delta Dunării, Cazanele Dunării, Transalpina și Transfăgărășan, Borsec, Valea Prahovei și idei ar mai fi! Să vedem ce vom reuși să vizităm!
Toate cele bune!
Buna! Din pacate eu nu am apucat sa te cunoasc si face to face, dar daca ti-a placut sa petreci alaturi de noi, poate la urmatoarea reusim. Dupa patru intalniri la care am participat pot sa iti spun, ca distractia este garantata, alaturi de AFA.
O impresie deosebita, mi-a facut personalul care deserveste acest hotel prin amabilitatea si corectitudinea cu care ne-au tratat. O nota de 10 deci as acorda pentru corectitudine, deoarece in graba plecarii mi-am uitat o bratara din argint la care tineam foarte mult. Seara am sunat la receptie si domnisoara de acolo a purces sa o caute. M-a anuntat ca a gasit-o, cu toate ca indiciile mele nu au fost bune, dar ea a avut feeling si m-a facut fericita. Mi-a fost si transmisa prin intermediul unei firme de curierat. Multumesc pe aceasta cale, pentru acest frumos gest.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2022 O minivacanță încântătoare. Mulțumiri gazdelor deosebite — scris în 18.05.22 de Marcel-mai2022 din - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Gazdele din inima naturii! — scris în 09.03.22 de STATE.ALEX din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2020 Feerie in plina iarna... — scris în 02.12.20 de Mendixy din TULCEA - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Minivacanţă reuşită — scris în 03.11.20 de cris1971 din SLOBOZIA (IL) - RECOMANDĂ
- Dec.2018 O locatie superba! — scris în 01.01.19 de mariuspopa69 din GIURGIU - RECOMANDĂ
- Dec.2017 La hotel Dobru Slanic Moldova de 1 decembrie 2017 — scris în 09.12.17 de CATAAS din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Dec.2017 România nu se dezminte — scris în 05.12.17 de Gabi Iliescu din CONSTANTA - RECOMANDĂ