ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.07.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

În vizită la Dino Parc

TIPĂREȘTE

De câțiva ani am pus Dino Parc din Râșnov pe lista obiectivelor pe care doream să le vizităm cât mai curând posibil. Într-o după-amiază de sâmbătă din luna iunie am reușit să ajungem acolo, mai ales că băiatul voia să descopere și el această lume a dinozaurilor.

Noi am sosit la Râșnov pe la ora 14.00, iar cu puțină vreme înainte în zonă căzuse o ploaie torențială care umpluse străzile cu șuvoaie de apă; cu toate acestea, în apropierea Dino Parcului și a Cetății Râșnov era aglomerație. Am găsit totuși un loc liber de parcare pe marginea drumului care urcă în Poiana Brașov, apoi ne-am îndreptat către obiectivul nostru. La Dino Parc, dar și la Cetatea Râșnov se poate ajunge atât pe jos (se urcă vreo 10 minute), cât și contra-cost, cu unul dintre tractorașele-trenuleț. Noi am optat pentru o scurtă plimbare pe jos și am sosit repejor la intrarea Dino Parcului.

Acolo se află casele de bilete; am achitat 78 de lei în total, câte 28 de lei/adult și 22 de lei pentru cel mic. La intrare erau câteva zeci de persoane, însă lucrurile au mers repede și în 3-4 minute am intrat.

Clădirea de la intrarea Dino Parcului

În clădirea de la intrare se află magazinul de suveniruri; poți cumpăra jucării cu dinozauri, cărți, tricouri, șepci, căni personalizate și multe alte obiecte care subțiază repejor portofelele părinților.

În partea dreaptă, la parter, este amenajat un panou cu orificii pentru capul unui adult sau al unui copil. Cu ajutorul unui ecran tactil amplasat la câțiva pași, poți alege o scenă și ai 10 secunde să te poziționezi în spatele panoului. Când timpul expiră, un aparat foto amplasat în apropiere declanșează și... gata! Ai făcut rost de o fotografie cu tine în lumea dinozaurilor! Revii apoi la ecranul tactil și completezi adresa ta de mail, iar poza îți este expediată în mod gratuit. Noi am făcut 4 poze schimbând de fiecare dată decorul (cu ajutorul ecranului tactil). În stânga se află două ouă de dinozaur de mari dimensiuni, dintr-unul tocmai iese un dinozaur, iar din celălalt poți ieși chiar tu! Evident că nu am ratat nici această posibilitate de a mai face niște poze.

Etajul acestei clădiri găzduiește, printre altele, cinematograful 9D, locul unde erau mai multe persoane la coadă când am ajuns noi. În sala respectivă se pot viziona filmulețe de câteva minute, iar prețul este 10 lei/persoană. Platforma de pe care se urmăresc filmulețele are 12 locuri, iar noi nu am intrat la cinema, ci ne-am mulțumit de data aceasta cu o vizită de câteva minute într-o încăpere alăturată, respectiv Sala Tezaur. Sunt reproduse în acea sală cuiburi cu ouă de dinozauri, diferite oase de dinozaur, cochilii de melci preistorici, dar sunt și panouri informative amplasate pe pereții încăperii. Într-unul dintre panouri sunt prezentate ”Mamifere rare din trecutul Pământului Românesc”, fiind amintite descoperirile din Țara Hațegului, dar și câteva specii de animale străvechi care au trăit pe aceste meleaguri: Crivadiatherium (mamifer de talie mare, asemănător unui rinocer), Brachiodus onoideus (hipopotamul din Banat), foci și balene care au trăit în preajma unor insule din Marea Sarmatică ori Cetotherii (balene mici, care au populat mările din partea sud-estică a Europei în urmă cu circa 10 milioane de ani). Separat, este prezentat și Hatzegopteryx thambema, un gigant pterozaur, cel mai mare animal zburător din toate timpurile.

Gata! Era momentul să ieșim din clădire pentru că dinozaurii ne așteptau acolo, în pădure!

Locul de joacă pentru cei mici era foarte aglomerat, așa că juniorul nostru nu a zăbovit mult pe-acolo. S-a dat într-un leagăn, a urcat pentru câteva minute în Arca Dinozaurilor și cam asta a fost.

Traseul tematic - plimbare printre dinozauri mari și mici

Lângă locul de joacă se află lacul preistoric, iar aleea de vizitare șerpuiește în urcare spre stânga, printre copaci. Aleea este pietruită, iar mici garduri de lemn delimitează poteca, ghidându-i pe vizitatori. Din loc în loc apar mici plăcuțe de lemn cu întrebări interesante, existând mereu două variante de răspuns, una amuzantă și cealaltă reală. Exemplu de întrebare: ”De ce dinozaurii ierbivori sunt mai mari decât dinozaurii carnivori? ”; variante de răspuns: ”A. Pentru că mâncau tot din farfurie, mestecau încet și la final cereau de două ori desert. (Află răspunsul B învârtind tabla) ” / ”B. Prădătorii, așa cum sunt dinozaurii carnivori, trebuie să fie rapizi pentru a-și surprinde prada formată din ierbivori. Talia și greutatea mare a ierbivorilor sunt mijloace de a compensa agilitatea carnivorilor și deci de a avea o șansă în această luptă”.

În dreptul fiecărui dinozaur pe lângă care am trecut, există câte o plăcuță în care sunt prezentate informații despre animalul respectiv în limbile română, engleză și germană. Parcurgând traseul în ritm lejer (ne-a luat peste o oră să ajungem din nou la locul de joacă), am făcut numeroase fotografii și am admirat reprezentări ale unor viețuitoare de demult, precum: edaphosaurus, ornithosuchus, pareiasaurus, magyarosaurus, deinotherium, ursus spelaeus, telmatosaurus, hatzegopteryx, theriosuchus, plateosaurus, dilophosaurus, allosaurus, ceratosaurus, stegosaurus, iguanodon, seismosaurus, velociraptor, panaplosaurus, allbertosaurus, triceratops, tyrannosaurus și altele.

Toți acești dinozauri sunt interesanți și probabil că fiecare persoană care vizitează Dino Parc își alege câteva exemplare favorite. Dinozaurii noștri preferați au fost: hatzegopteryx (Aripa-Din-Hațeg), cel mai de temut carnivor din bazinul Hațegului; seismosaurus (un uriaș erbivor, care putea atinge chiar și 50 de metri lungime și o greutate de 80 de tone); allosaurus (cel mai puternic prădător din America de Nord în urmă cu circa 145 - 155 milioane de ani); tyrannosaurus (prădătorul total, o adevărată mașină de ucis, probabil cel mai de temut animal din toate timpurile datorită dimensiunilor lui și a forței cu care își vâna prada).

Ce mai poți vedea parcurgând traseul tematic?

În primul rând, un vulcan! Da, un vulcan, locul unde va avea loc o erupție iminentă în momentul în care o persoană se urcă pe platforma din vecinătate. Durează 3 minute între erupții; platforma trepidează și apoi se declanșează erupția. Nu trebuie uitat craterul unde a căzut un meteorit, dar nici dinozaurii animatronici (datorită unor senzori de mișcare, aceștia clipesc și mișcă din diferite părți ale corpului când te afli în preajma lor). Străbătând tot traseul, vei trece prin apropierea câtorva arbori personificați; un exemplu în acest sens ar fi ”Pinul cel curajos”, despre care am aflat că are rădăcini puternice pentru a se fixa bine în sol, trăind circa 400 de ani.

Înainte de a pleca, am vizitat atelierele aflate în apropierea locului de joacă. Acestea sunt găzduite de niște căbănuțe realizate ”la înălțime”, pe o platformă susținută de piloni. Există o expoziție Dino baby, un Dino laborator, pictură în salină sau labirintul cu lasere. Băiatul nostru a fost încântat de expoziția Dino baby, unde a admirat dinozauri mici în forme embrionare sau pui de dinozaur abia ieșiți din ouă, dar și un cuib de T-Rex cu ouă și pui.

Ei, dacă după ceva timp petrecut la Dino Parc vi se face foame, există posibilitatea de a mânca în incinta parcului, la Restaurantul Papazaur. Noi nu ne-am oprit acolo, dar erau numeroși clienți pe terasa localului.

Am mai făcut în schimb un mic popas la magazinul de suveniruri înainte de la pleca. Juniorul a ales un magnet pentru frigider (5 lei), un ou care trebuie pus în apă și în câteva zile din el va ieși un pui de dinozaur (9 lei), dar și un mic dinozaur de plastic (10 lei).

Chiar înainte de a ieși, am aruncat o privire peste fotografiile cu celebritățile care au vizitat Dino Parcul, remarcându-i (printre alții) pe Gheorghe Hagi, pe Ion Țiriac sau pe Adrian Enache.

Programul de vizitare afișat la intrare: de luni până joi, în intervalul 10.00 - 18.00; vineri și sâmbătă, în intervalul 10.00 - 19.00; duminică, în intervalul 10.00 - 18.30. Programul poate suferi modificări sezoniere, așa că este indicat să consultați site-ul Dino Parc dacă doriți să mergeți acolo.

În ceea ce privește tarifele (pe care le-am menționat la începutul articolului), ar mai fi de adăugat faptul că pentru un grup de minim 10 copii se acordă un bilet de adult gratuit, iar studenții și pensionarii beneficiază de un tarif redus, respectiv 22 de lei. Un lucru e clar, Dino Parc nu este un obiectiv ieftin de vizitat.

Acestea fiind spuse, nouă ne-a plăcut la Dino Parc, probabil că vom reveni acolo și recomandăm vizitarea obiectivului!

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 16.07.19 21:25:47
Validat / Publicat: 16.07.19 22:42:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂȘNOV.

VIZUALIZĂRI: 3230 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Valdosaurus, un dinozaur ierbivor biped.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40250 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[17.07.19 10:56:53]
»

@Crazy_Mouse: Pai m-am putut eu abtine? Un SBonusozaurul pentru copilul din tine!

Seismosaurus? Asta face cutremure?

Floryn81AUTOR REVIEW
[17.07.19 11:22:36]
»

@Zoazore: După cât era de mare dinozaurul acela, probabil că se cutremura pământul când el se deplasa. Dar cu T-Rex cred că nu i-ar fi plăcut nici lui să se întâlnească.

Mulțumim pentru ecou, oricine se poate simți din nou copil atunci când vizitează Dino Parc, mai ales când pe traseul de vizitare zburdă copilașii! O zi frumoasă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[17.07.19 11:57:39]
»

@Crazy_Mouse: Lumea dinozaurilor e fascinantă, mai ales văzută prin ochi de copil. Consider că investiția de lângă Râșnov numită DinoParc și-a atins scopul devenind un pol de interes turistic și atrăgând continuu vizitatori spre oraș, peștera din apropiere și cetate.

Anul acesta parcul tematic a depășit numărul de 1,5 milioane de vizitatori de la deschidere (2015). Facilități și servicii noi au apărut aproape în fiecare an; de asemenea, există un site web bine pus la punct. Un avantaj este faptul că DinoParc este vizitabil în orice anotimp al anului.

Eu l-am vizitat chiar în anul deschiderii (vezi impresii) și mi-a plăcut; lecturând articolul și câteva știri de pe Internet observ că au apărut „personaje” noi (de exemplu acest Seismosaurus), s-au deschis noi atracții (camera cu sunete, cinematograful 9D), a apărut o secțiune dedicată Țării Hațegului și animalelor preistorice de pe meleagurile românești etc.

Mulțumim pentru prezentare și fotografii!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDino Parc:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076454877853394 sec
    ecranul dvs: 1 x 1