GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In a doua zi de Paste am pornit spre Suior. Din Baia Mare la aproxim. 18 km in directia Sighetul Marmatiei in mijlocul unui peisaj mirific intalnim Complexul Turistic Suior. Este o oaza de liniste si frumusete atat iarna cat si vara.
Complexul Turistic este compus din:
- Suior Baza, format din 3 hoteluri: IZA, MARA SI IGNIS. Aici gasiti si o baza sprtiva formata din teren de tenis, baschet si o parcare unde ne-am lasat masina
- Suior Cota 1000.
Urcand din vale in munte cu telescaunul am descoperit doua lucruri care definesc Maramuresul: "lemnul si apa" imbinate bineinteles cu traditia si ospitalitatea maramureana.
Si aici la cota 1000 gasim 3 cabane: GUTAI, TIBLES, PIETROSU.
Urcarea cu telescaunul costa 10 lei/persoana in care este inclusa urcare + coborare + la cota 1000 esti servit cu o cafea sau suc sau bere.
Exista doua terase: una acoperita si un pe ponton care brazdeaza lacul din varful muntelui.
Nemaipomenita bucatarie maramureseana este aici la ea casa. Se poate servi: mamaliguta cu branza, sarmale cu ciolan afumat, precum si platouri care contin diverse bunatati. Noi am mancat un platou pentru 2 persoane denumit "Darnicia morosanului" compus din sarmale, mamaliguta, cas de oaie, ceafa la gratar, carnaciori picanti, cartofi prajiti, frigarui de pui. A costat 86 de lei. Dar ne-am saturat 3 persoane!
Decorul rustic al teraselor, al restaurantului ne aduce natura mai aproape si ne face sa iesim din cotidian.
Sunt trasee turistice bine stabilite "pe poteca" intr-un peisaj de vis. De-alungul lacului sunt bancute pentru odihna. Puteti sa va convingeti privind fotografiile incarcate.
Am uitat sa va spun ca telescaunul circula din ora in ora!
Din pacate cand am venit spre casa la iesire din Baia Mare un baietel de 21 de ani foarte distrat nu a pastrat distanta regulamentara si a intrat intr-o masina cu nr de AR care a intrat la randul ei in noi. Am tras o sperietura zdravana, dar avand bateriile incarcate la inaltimea de 1000 m am trecut mai usor peste tot!
Trimis de alina7laca in 06.05.13 22:39:15
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȘUIOR/MOGOȘA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alina7laca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă zona Șuior-Mogoșa» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2020 Șuiorul cu de toate, indiferent de anotimp relaxarea e garantată — scris în 21.10.20 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Circuit Maramureş (9): Cu telescaunul la Şuior — scris în 06.09.18 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Șuior și Mogoșa - colțișorul de rai din Maramureș — scris în 10.01.18 de Cris din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Cabana Mogosa — scris în 19.08.10 de deliutza27 din BAIA MARE - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Statiunea Mogosa si Suior — scris în 01.08.10 de alina7laca din CAREI - RECOMANDĂ