ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.05.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 30.08.16
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 10

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Minivacanţă pe plaiuri argeşene la Nucşoara - câteva obiective turistice

TIPĂREȘTE URM de aici

M-am gândit să scriu ceva şi despre călătoria noastră pentru cei care vor să viziteze această zonă.

Am plecat din Bucureşti joi după serviciu, după ora 15.00 şi ne-am cazat la pensiunea Floare de Colţ din Nucşoara, Argeş. Deoarece am ajuns pe la ora 19.30, destul de târziu pentru a mai iniţia o călătorie în zonă, nu ne-a mai rămas decât să luăm cina şi să ne odihnim. Ne făceam griji să ajungem la timp pentru cină, dar personalul pensiunii ne-a asigurat că masa poate fi servită la orice oră dorim neavând reguli stricte în acest sens.

Vineri, după un mic dejun delicios şi bogat, am plecat să cunoaştem împrejurimile. Doream să ajungem spre locul unde începe traseul spre vârful Moldoveanu. Aveam de mers după spusele gazdelor 25-30km pe drum forestier. Am mers în sus pe lângă cursul Râului Doamnei (râu care trece şi prin faţa pensiunii). Pe traseu am întâlnit un mini baraj ce determina o spectaculoasă cădere de apă, în jurul căreia am putut vedea şi curcubeul. Deoarece drumul era din ce în ce mai anevoios, am parcurs doar 10km cu maşina din dotare: Opel Astra. Ne-am întors la pensiune pentru a lua prânzul - ciorba de burtă a fost foarte gustoasă.

Apoi am pornit spre lacul Nucşoara cunoscut în zonă şi sub numele de Lacul Învârtita - este cel mai mare lac carstic format pe gips (sulfat de calciu şi rocă solubilă) de la noi.

Ultima vizită din ziua aceea am făcut-o la Mănăstirea Corbii de piatră - una din cele 3 biserici săpate în stâncă din zonă. Mai sunt Mănăstirea Nămăieşti şi Schitul Negru - Vodă. Pe hartă, cele trei Mănăstiri formează un triunghi echilateral (unind punctele unde sunt localizate). La cină am servit un păstrăv de poveste!

Sâmbătă am pornit spre Cheile Vâlsanului şi am ajuns până în Poiana Vâlsanului. Aici am admirat un splendid peisaj natural - o vastă poiană acoperită de un covor galben de păpădii, înconjurată de munţii împăduriţi. Am găsit şi o pensiune unde am băut o cafea şi am aflat că putem ajunge pe un drum mai scurt la lacul Vidraru.

Zis şi făcut! Hai la Lacul Vidraru! Drumul o fi fost mai scurt, dar tăia muntele prin pădure şi vă închipuiţi că era departe de a fi drumul ideal pentru maşinuţa noastră. Am mers încet şi cu grijă şi am ajuns cu bine. Era un drum ce dădea chiar în Transfăgărăşan, aproape de baraj. Pe drum, un peisaj de vis, la Lacul Vidraru un peisaj minunat! La in

De aici am vizitat Cetatea Poenari (tocmai fusese deschisă de 2 zile după incendiul petrecut acolo). La sfârşitul celor 1480 de trepte am putut admira o alta priveliste încântătoare. Prânzul l-am luat în zonă la restaurantul La Cetate.

În drum spre pensiunea Floare de Colţ am vizitat şi Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul, în a cărei pictură predomină o nuanţă deosebită de verde.

Duminică, în ultima zi, am vizitat mai multe mănăstiri.

Prima a fost Mănăstirea Robaia aşezată într-un cadru natural deosebit. Pentru a ajunge la ea am parcurs 5 km de drum pietruit, dar practicabil. Acolo se află un izvor numit Fântâna de leac despre care se spune că este sfinţit. Localnici povestesc despre cazuri în care, această apă ar fi ajutat la vindecarea unor boli. Tot aici se poate face un mic traseu cu piciorul pana la "Peştera pustnicilor".

Următoarele au fost: Mănăstirea Aninoasa - cu o foarte frumoasă curte interioară plină de flori, Mănăstirea Negru-Vodă situată în oraşul Câmpulung. Drumul spre Câmpulung - DN7- este de o calitate ce lasă mult de dorit având foarte multe gropi.

În cele din urmă am ajuns la Mănăstirea Nămăieşti - cea de a 2-a biserică făcută în piatră. Aici Maica stareţă Lucia ne-a prezentat muzeul de costume populare. Prezentarea o face în versuri scrise chiar de dânsa. Merită să vizitaţi acest muzeu, este ceva deosebit. Fetiţa mea de 10 ani a fost ochi şi urechi la vorbele măicuţei şi a plecat de acolo foarte încântată şi plăcut impresionată (ca şi noi de altfel).

Aici se mai poate vizita Casa Memorială George Topârceanu. Cea de a treia biserică în piatră este cea de la Schitul Negru Vodă (- diferit de Mănăstirea Negru-Vodă). Noi nu am reuşit să le vizităm deoarece se făcuse târziu şi a început o ploaie torenţială când am plecat de la Nămăieşti.

A fost o mini-vacanţă reuşită în care ne-am încărcat bateriile (să mai fi stat o săptămână... ne-ar fi plăcut).


[fb]
---
Trimis de mirelutz in 21.05.18 19:22:54
Validat / Publicat: 21.05.18 20:22:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în NUCȘOARA [AG].

VIZUALIZĂRI: 9968 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mirelutz); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Poiana Vâlsanului 2
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29200 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.05.18 20:21:34]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă zona Nucșoara, NUCȘOARA [AG]" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: Pensiunea Floare de Colţ [Slatina]]

--

Am retras notele completate la capitolele CAZARE; BUC & MASĂ.

webmaster
[21.05.18 23:39:32]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

tata123 🔱
[22.05.18 14:54:06]
»

@mirelutz: Mulțumim pentru prezentarea minivacanței; ați ales o zonă superbă din punct de vedere peisagistic, înțesată de obiective pline de farmec și dătătoare de pace sufletească.

Așa se întâmplă de cele mai multe ori: alegem un loc liniștit, în mijlocul naturii unde dorim să ne odihnim și să petrecem clipe frumoase. Pe de altă parte, dorința de a vedea locuri noi, peisaje naturale spectaculoase ori monumente istorice nu ne lasă să stăm o clipă. Astfel pornim la drum și descoperim frumusețile României.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mirelutzAUTOR REVIEW
[22.05.18 18:29:15]
»

@tata123: Mulţumesc pentru frumosul comentariu! Adevărul e că eu consider că suntem norocoşi că avem o ţară atât de frumoasă!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mirelutz, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Nucșoara:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.1610460281372 sec
    ecranul dvs: 1 x 1