GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cheile Dâmbovicioarei - frumos ca de obicei
Cheile Dâmbovicioarei
Data vizitei: 15 august 2022
Adresa: DJ730, Podu Dâmboviței 117355
Link Google Maps: click aici
”Nu trebuie să fii bogat ca să călătorești bine. - Eugene Fodor
In ultima noastra zi de mini-concediu, am decis sa ne intoarcem catre casa, NU pe DN1, ci pe varianta Moieciu - Rucar - Campulung - Targoviste - Bucuresti.
Desi stiam ca "undeva" pe dreapta este un drum judetean care duce spre Chei (adica DJ730 spre Șirnea, mergand direct spre ele (adica varianta asta, nu ocolind pe DN73, am ratat intrarea, aceasta nefiind semnalizata si promovata ca fiind un drum catre Chei, asa ca am ajuns tot la varianta clasica, in capatul celalalt al lui DN730, adica aici unde este si indicator cu Dambovicioara, Peste Dambovicioare, parcul national, si toate cele.
Dezavantajul este ca pe varianta asta te duci si trebuie sa te intorci pe acelasi drum (daca pleci spre Bucuresti) DAR daca abia te duci spre Moieciu - Bran - Brasov. Poti sa intri pe Chei, faci stanga spre Pestera Dambovicioara pe DC22, care oricum se infunda. Din cate stiu este asfaltat pana la cabana Piatra Craiului unde se si termina imaginile de la google street view.
Sau cum am venit noi, mergeam spre DJ730, faceam dreapta pe DC22, vizitam pestera, ne intorceam pe Dn730 apoi continuam spre DN73, adica asa.
Cum NU am mers din Fundata spre DJ730, am mers asa cum am spus pe varianta clasica. Si aici se intra in Parcul National Piatra Craiului, a carui granita incepe la doar 300 de metri cum iesim de pe DN. Desi zona este un magnet pentru turisti, delasarea autoritatilor se vede la fiecare metru de drum parcurs. Drumul judetean 730 se ramifica prin alte si alte stradute si drumuri secundare. Unul dintre ele (DC21) duce chiar spre Peștera Colțul Surpat. In capat ajungi in satul Săticu de Jos unde sunt mai multe unitati de cazare. Pensiunea Casa Elena, Casa Haiducilor Satic sau Satucul lui Andrei. Cel din urma este pozitionat chiar langa rău si din pozele pe care le-am vazut pe internet, arata foarte bine, avand si foarte multe recenzii pozitive. O locatie interesant care merita luata in calcul pentru o iesire in natura.
Mai departe sunt alte si alte locatii de cazare si la un moment dat ajungi la Hidrocentrala Clăbucet, o zona recunoscuta pentru peisajele de vis.
Drumul spre Pestera Dambovicioare, cumva aceasta zona zero a Cheilor, era evident ticsita de masini/turisti si alte dalea. Drumul pana aici este foarte serpuit si INGUST. Sunt zone unde nu incap 2 masini una pe langa cealalta asadar trebuie parcursa cu o viteza moderata si cu maxima atentie. Eu am avut ceva emotii in momentul in care altii treceau pe langa mine, altii care nu pareau sa stapaneasca foarte bine covrigul, dar am ajuns cu bine in zona Pesterii.
Cum era luni 15 august, zi libera, intrarea in pestera era aglomerata si oricum nu aveam in plan sa o vizitam. Am oprit si am mers pe jos prin zona, admirand cheile.
Trecand peste neajunsurile infrastructurii, zona este foarte frumoasa si merita explorata din plin.
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 24.08.22 12:53:49
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în DÂMBOVICIOARA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@⭐ValentinB_88⭐: Relieful carstic din zonă a creat imagini superbe și locuri frumoase de vizitat. Pe lângă minunățiile naturale, putem vedea exemplare de case tradiționale și chiar vestigii din Primul Război Mondiale (urme de tranșee etc.).
Drumul spre Ciocanu-Șirnea, acel DJ 730, te scutește de o serie de serpentine de pe DN, dar să ținem cont că e mult mai îngust și are o porțiune de urcare accentuată spre satul Ciocanu. În schimb peisajele sunt fantastice! Și încă un mare plus: a fost asfaltată și porțiunea din hotarul celor două județe (Argeș și Brașov) până în satul Șirnea - circa 1,5 km. În 2018 nu era încă asfaltat (vezi impresii) și nici în 2020.
Într-adevăr înainte de a intra în Cheile Brusturețului se cam termină asfaltul, după „izvoarele din plai” . Se poate lăsa autoturismul într-o alveolă înierbată și se pornește la pas pentru a admira opera Naturii (vezi impresii). Cel puțin așa am făcut noi în vara asta, deși drumul pietruit e accesibil și cu autoturismul până la Cabana Brustureț.
DC 21 (Podu Dâmboviței - Sătic) nu se desprinde din DJ 730, ci direct din șoseaua națională DN 73. În 2020 am fost până la hidrocentrală, drumul se asfaltase complet (vezi impresii), am revăzut locurile și în 2022 până la lacul Sătic. Peștera Colțul Surpat a apărut în serialul Cireșarii. Priveliști frumoase se deschid de la cabana Bejan și cabana Garofița Pietrei Craiului, cele două trasee încep de lângă hidrocentrală.
Călătorii frumoase!
@tata123 ????: Mulțumesc frumos pentru ecou, vot și mai ales pentru completările valoroase! ????
@⭐ValentinB_88⭐:
”Drumul spre Pestera Dambovicioare, cumva aceasta zona zero a Cheilor, era evident ticsita de masini/turisti si alte dalea. Drumul pana aici este foarte serpuit si INGUST.
normal sa ai emotii la parcurgerea lui, insa peisajele de vis merita orice efort. Eu nu am mai mers de niste ani buuuuuni in zona, si cred ca mi-ai facut pofta sa mai ajung pe acolo.
Foarte interesant si util ecoul scris de @tata123, asa incat zona se dovedeste cu adevarat interesanta.
Felicitari, votat cu mare drag.
Avem tara frumoasa, stiam deja asta iar prin reviewurile acestea confirma acest lucru. In zona respectiva mai mult ca sigur ca nu ajung (datorita distantei fata de Resita ... dar nu se stie niciodata) si tocmai de aceea aceste poze ma ajuta sa o explorez si sa ma bucur de ce vad.
ps. votul 20 de la mine si automat si superbonusul pentru acest review.
@resita2009: Mulțumesc frumos! Mă bucur că aceste recenzii sunt apreciate și pot ajuta și alți potențiali călători.
Da avem o țară foarte frumoasă cu mult potențial!
Mulțumesc pentru vizită, vot și ecou.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2022 Cetatea Oratia – bastionul din trecătoare — scris în 25.07.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Cheile Brusturețului – natură la superlativ — scris în 07.07.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Un peisaj geografic de nota 10 – Cheile Dâmbovicioarei — scris în 03.07.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 La pas domol prin Cheile Dambovicioarei — scris în 13.03.19 de Daisy Petal din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2018 Turism pe DJ 730: Podu Dâmboviței – Ciocanu/Șirnea — scris în 21.02.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Prin Cheile Dâmbovicioarei până la Poiana Brusturet — scris în 19.07.16 de elviramvio din JUD. ILFOV - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Weekend în Cheile Dâmbovicioarei — scris în 17.08.15 de costy69* din TARGU-JIU - RECOMANDĂ