ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.12.2009
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 08.06.09
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    MAY-2009
    DURATA: 3 zile
    familie cu copii
    4 AD. + 2-7si 9ani COPII

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    PLAJA şi MAREA:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    1 mai pe Valea Doftanei

    TIPĂREȘTE

    Ce face bucuresteanul cand are cateva zile libere? Se urca in masina si fuge la munte, pe Valea Prahovei... Si, de aici, un sejur (week-end) care se vrea prilej de relaxare, odihna si inspirat de aer curat se transforma in prilej de facut nervi: aglomeratie pe DN, cautare de cazare - daca nu s-a facut in prealabil cu cel putin 2 saptamani inainte-, cozi interminabile la telecabina, rasunet de manele daca cauti un loc de gratar... Cat priveste aerul curat, a fugit undeva pe la Babele, Omul... spre alte cote unde nu prea ajung "pantofarii"...

    Si atunci ce-i de facut? Pai, faceti dreapta de la Campina, spre valea... Doftanei! Treceti de frumosul baraj Paltinul, treceti de pod si in fata voastra se desfasoara valea Doftanei, in intraga ei splendoare! Nu are ea telecabina, deci nici agolmeratie! Cazare - pe site-uri, gasiti cateva pensiuni si cabane -recomand pensiunea "Craita" (dar aici trebuie sunat cu cel putin o saptamana inainte) sau cabana "Izvoarele Doftanei", super cazare la super pret - vedeti comentariul meu. Daca vreti un gratar mai aproape de apa, sugerez sa treceti putin de baraj - pentru ca pe pajistea aflata in imediata apropiere a barajului, o sa va aduceti aminte de Valea Cerbului, manele, etc... Pe drumul de intoarcere spre Campina, pe partea stanga a raului Doftana, este un loc superb de gratar, chiar mici poienite, acolo, unde raul se ascunde privirilor de pe sosea... Dar, daca ramaneti cateva nopti la pensiuni, gratarul este nelipsit, evident, din curtea fiecaruia. Sfat: ocoliti cabana "Veverita", daca vreti sa faceti un gratar cu ce v-ati adus de acasa!!! Politica pensiunii este: "Nimic de acasa, totul cumparat de la noi!". Pentru cei comozi, preturile nu sunt foarte mari: 2 lei portia de clatite, 6 lei o ciorba, 2 lei cafea, 15 lei litru de vin alb, productie proprie din crama, fripturi, nu mai retin, pentru ca pentru noi a facut o exceptie cu carnea adusa de acasa, cu conditia "Ca alta data sa nu se mai intample!". Camera pe noapte este 100 lei (vorbesc de inceputul toamnei, septembrie, parca), cam micuta dar curata, peisajul frumos, daca nu ar deranja apropierea de sosea!

    Ocoliti iar Complex turistic "Caprioara", aflat chiar pe sosea - am intrat si am facut poza in restaurant, iar de afara pensiunea pare ca are nevoie de niste imbunatatiri, sa nu fie rau si innauntru! Si, in timp ce la "Craita" nu am gasit loc sa mancam o ciorba, aici batea vantul de turisti!

    Pentru amatorii de suveniruri, aici nu or sa gaseasca nimic - decat "cascaveaua de Doftana", adica un soi de branza afumata, cam intre 25-30 lei kg, foarte gustoasa - intrebati localnicii, veti gasi cu siguranta!

    Liniste, aer curat, izvor (am uitat sa spun, in general pe la pensiuni, apa curenta este apa de izvor, noi am venit cu apa plata inapoi, ba am luat si provizii), se gasesc din belsug aici. Distanta de Bucuresti? Cam 120km. Nu mai pomenesc ca drumul de intoarcere spre Bucuresti nu este deloc o corvoada!

    Cine va fi cucerit de frumusetea locurilor, poate sa investeasca pentru un teren - cam intre 8-15 euro se invarte per metru patrat -, este un loc in care incepe sa se construiasca si investeasca in pensiuni, case de vacanta, inca de pe drumul care urca spre baraj!

    In speranta ca v-am trezit interesul, va doresc sejur placut, si nu uitati: avem locuri minunate in tara, sa incercam sa le descoperim (si sa le pastram!)


    [fb]
    ---
    Trimis de trandafir 1970* in 27.12.09 01:50:00
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VALEA DOFTANEI.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 5357 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (trandafir 1970*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Drumul spre barajul Paltinul...
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1600 PMA (din 4 voturi)

    ECOURI la acest articol

    3 ecouri scrise, până acum

    Admin
    [27.12.09 17:16:59]
    »

    Foarte frumos. Si foarte util, multora, sunt convins.

    Felicitari & multumiri, trandafir_1970!

    magdalena
    [12.02.10 19:50:32]
    »

    Frumos, intr-adevar.

    Pe pajistea de langa baraj nu numai ca este aglomerat, dar atata muzici din toate partile... si atatea gratare, inebunesti! Pacat de privelistea de aici.

    Insa daca stii sa o colinzi, gasesti zone libere, frumoase si ele.

    iriss27
    [20.03.10 18:33:31]
    »

    As vrea sa mai adaug cateva locuri de vizitat prin zona:

    Campina:

    - Muzeul Iulia Hasdeu

    - Muzeul Nicolae Grigorescu

    - Barajul Paltinu

    Manastirea Zamfira - pictata de N Grigorescu, in comuna Lipanesti.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    iriss27, magdalena, trandafir 1970*
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Valea Doftanei:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064723968505859 sec
    ecranul dvs: 1 x 1