ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.03.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 20.11.15
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 4 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 4 MIN

Targu Ocna turistica

TIPĂREȘTE

Targu Ocna este un orasel micut de munte, dar frumos din judetul Bacau. Pentru ca am fost aici de cel putin 10 ori de-a lungul anilor am hotarat sa fac un review si despre acest loc minunat si ce poti vizita prin imprejurimi.

Pentru a ajunge la Targu Ocna am folosit traseul Ploiesti-Buzau-Ramnicu Sarat-Focsani-Adjud-Onesti-Targu Ocna distanta fiind de aproximativ 245 km.

Intre Buzau si Adjud soseaua era impecabila, se merge pe o banda si jumatate, dar foarte bine, in rest drumul este mai putin bun. Cel putin asa era in 2017.

Intotdeauna pe drum ne-am oprit la Mausoleul de la Marasesti.

Mausoleul de la Marasesti este un monument istoric dedicat eroilor din primul razboi mondial. Acesta a fost ridicat in locul unde trupele romane au castigat luptele de la Marasesti.

La poarta mausoleului gasesti de o parte si de alta a drumului national 2 parcari destul de mari unde poti lasa linistit masina.

Curtea mausoleului este foarte mare, se merge un pic de la poarta pana la intrare.

Taxa de vizitare imi aduc aminte ca avea o valoare infima, in prezent nu mai stiu valoarea deoarece ultima data am fost in aprilie 2017.

Acesta era singurul obiectiv pe care îl vizitam in drumul nostru ori de cate ori mergeam spre Targu Ocna. De fiecare data ma bucuram la fel de mult. De mic copil am tot mers in aceasta directie avand rude la Targu Ocna.

Ca obiective de vizitat in Targu Ocna o sa enumar pe cele care le-am vazut eu. Poate mai sunt si altele dar nu le-am vizitat.

Salina Targu Ocna

Intrarea in mina se facea cand am fost eu cu autobuze mai mici. Se coboara pana la 240 m adancime unde se ajunge in baza de agrement.

Un alt obiectiv deosebit din mina este Bisericuta Sfanta Varvara facuta integral din sare si se afla la adancimea de 200 m.

Mina este foarte mare, comparativ cu cea de la Slanic Prahova pe care am mai vizitat-o.

Are multe atractii atat pentru copii cat si pentru adulti.

Temperatura din mina este constanta pe toata perioada anului, aproximativ 12-13 grade.

In baza de tratament ai mai multe facilitati, unele gratuite altele contra cost: teren de fotbal, tenis, handbal, mese de ping pong, sah, table, biliard, karturi, loc de joaca pentru copii etc.

Pe una din galeriile salinei gasesti un lac sarat si o cascada care vin in completarea peisajului minei.

Recomand cu drag vizitarea Salinei.

Un alt obiectiv ar fi Manastirea Magura Ocnei, manastire ortodoxa, de maici. Aici am fost doar de 2 ori.

Se ajunge tot din Targu Ocna, aproximativ 5 km, pe un drum serpuit, asfaltat, urcand pe muntele Magura, este asemanator cu drumul de urcare din Busteni catre Manastirea Caraiman. Acest drum se lasa spre dreapta din soseaua care merge de la Targu Ocna catre minunata statiune Slanic Moldova.

Este un drum foarte frumos, prin padure, nu mai vorbesc de aerul curat de care te bucuri cand ajungi sus. Linistea si frumusetile locului te cuceresc instantaneu.

Pe langa manastire, era si un mic muzeu in care puteai sa si urci contra cost si sa ai parte de o superba priveliste asupra intregului oras.

Statiunea Slanic Moldova

Se afla la aproximativ 17 km de orasul Targu Ocna. Este situata la altitudinea de 530 m, pe valea paraului Slanic. Este o statiune cu sezon permanent, cu un aer pur lipsit de praf si de particule cu potential alergen.

Este o statiune balneara renumita pentru izvoarele termale pe care le are. Aceste minunate ape trateaza numeroase boli digestive, metabolice, renale etc.

Pentru ca este destul de cunoscuta ca statiune nu vreau sa intru in foarte multe detalii ce se gasesc pe internet la o simpla cautare. Nu vreau sa plictisesc cititorii.

Noi de cate ori am fost aici, lasam masina parcata la primul izvor, si o luam la pas pe traseu de la primul izvor pana la ultimul, ne bucuram efectiv de aerul minunat de acolo, de peisaj, de sunetul paraului, deoarece se merge pe langa el.

Cu multi ani in urma exista si o pastravarie cu mai multe bazine, nu stiu daca mai este si acum. Cand ajungeam la capatul traseului erau terase, multe tarabe de suveniruri, pe partea dreapta cum urci pe sosea este o cascada frumoasa, tot in zona tarabelor.

Parcul din centrul statiunii cu bisericuta sunt o alta atractie turistica. In urma cu multi ani in parc era o portiune de flori unde se scria data din flori si se schimba zilnic.

Inchei acest review prin a recomanda aceasta zona, incepand cu oraselul Targu Ocna cat si imprejurimile, deja mi s-a facut dor de ceea ce inseamna Slanic Moldova si ma gandesc serios sa ajungem iar vara aceasta. ????


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Targu Ocna, judetul Bacau


[fb]
---
Trimis de deeutza in 19.03.22 13:27:19
Validat / Publicat: 19.03.22 18:25:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU OCNA [BC]. A mai fost în/la: Aceeasi zona de vreo 10 ori de-a lungul anilor

VIZUALIZĂRI: 1160 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (deeutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24050 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[19.03.22 18:24:56]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Tîrgu Ocna și împrejurimi, TÎRGU OCNA [BC]" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Tîrgu Ocna și împrejurimile sale:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047585010528564 sec
    ecranul dvs: 1 x 1