ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.05.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: cluj napoca
    ÎNSCRIS: 01.03.11
    STATUS: SENIOR
    DATE SEJUR
    MAY-2011
    DURATA: 2 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    Targu Jiu si imprejurimi

    Ilustrație video-muzicală
    Francis Goya - Romance DE Amour-
    TIPĂREȘTE

    Dupa ce ne-am cazat la hotel Anna Targu Jiu (vezi review aici) am iesit in oras ca sa il descoperim.

    Stiam ca nu avem la dispozitie decat 2 zile asa ca am incercat sa vedem cat mai multe.

    Am pornit la plimbare mai intai prin centru.

    Orasul ne-a surprins in mod f placut. Este foarte curat, cu multa verdeata.

    Din cate am inteles orasul are in jur de 98000 de locuitori. Mi-a placut faptul ca nu am vazut atat de multe blocuri pe sistem comunist, ci multe casute frumoase si cochete.

    Am ajuns in Parcul Central al orasului si am ramas putin sa studiez celebra Poarta a Sarutului, intrebandu-ma retoric cum de nu a cedat masa de deasupra coloanelor si oare chiar simbolizeaza sarutul sau poate altceva? Simbolurile de pe coloane seamana cu 2 jumatati de cerc sau cu un ovar impartit in 2 de o linie verticala. Oricum f interesant...

    Parcul a fost minunat, cu alei frumoase, f curat. Nu am observat pe jos nici un muc de tigara.

    Permanent erau prin zona politisti comunitari care vegheau de zor parcul. La un moment dat unul din ei i-a atras atentia unui pusti pt ca mergea pe bicicleta si nu avea voie.

    Masa tacerii mi-a placut cel mai mult. Imi venea sa intru in meditatie puternica cand m-am asezat pe unul din cele 12 scaune simetrice. Cred ca masa tacerii simbolizeaza trecerea implacabila a timpului sau ceva de genul. Nu am putut sa nu remarc o usoara stare de degradare in care se afla masa dar asta face timpul din lucruri.

    Am ajuns si pe faleza si ne-am plimbat admirand barajul jiului si frumoasa insulita unde s-au casatorit Andra cu Maruta.

    A doua zi de dimineata dupa ce am luat micul dejun la hotel am pornit sa vedem celebra Coloana a infinitului, care m-a impresionat cel mai mult. Chiar iti da senzatia de infinit cand te uiti la ea de jos in sus. Am inteles ca denumirea ei corecta nu este Coloana Infinitului, ci Coloana fara Sfarsit. Un politist mi-a zis ca au incercat rusii sa o demoleze prin anii 50 dar nu au reusit decat sa o incline putin.

    Mai departe... din oras am luat un taxi care ne-a dus la Muzeul Satului de la Curtisoara, aflat la vreo 10 km departare de oras. A fost o experienta fantastica. Parca ma aflam in alta lume, intr-un colt de rai, paradis pierdut. Am vizitat toate casutele de acolo, plus 2 biserici.

    Cele mai multe casute erau din lemn. Fiecare avea farmecul ei special. Erau si casute de familii mai instarite si casute de familii mai putin instarite. Mi-a placut sa vad cum era interiorul lor in acele vremuri, cum isi faceau taranii de mancare, cum s-au prezervat de-a lungul timpului.

    Am vazut si o casa decorata cu obiecte ce-i apartineau lui Gheorghe Zamfir si cea mai instarita dintre toate apartinand familiei Tatarescu...

    De aici de la muzeul satului din nou ne-a luat un taxi si ne-a dus intr-o plimbare putin mai lunga de data asta.

    Am trecut pe la Valea Sohodolului si Cheile Sohodolului, aflate pe drumul spre Manastirea Tismana, cam la 25 km de oras. Peisaje fantastice. Natura virgina. Stanci golase apropiate despartite doar de un parau cristalin de munte. Ce mai... a meritat efortul.

    O ultima excursie am facut-o la Manastirea Tismana... situata intr-un cadru feeric, de vis.

    Manastirea in sine nu m-a impresionat la fel de mult ca alta manastire vazuta de mine-Manastirea Ramet, dar totusi pozitionarea Manastirii Tismana e fantastica.

    Din cate am inteles, manastirea este construita in stil bizantin.

    Mi-a fost reamintit faptul ca de aici a pornit revolutia de la 1821 condusa de Tudor Vladimirescu, dupa lansarea Proclamatiei de la Pades, din 22 ianuarie, cerand izgonirea fanariotilor si incetarea jafurilor si a nedreptatilor.

    La Tismana am observat si un lucru mai comic sa-l numesc asa si anume un preot/parinte/calugar ce sfintea/boteza o MASINA... :)...

    Incheind excursia la manastirea Tismana ne-am intors obositi la hotel.

    A doua zi am luat trenul si am plecat din nou spre Cluj, multumit de intregul sejur, de conditiile de cazare si de tot ceea ce vazusem.

    Peace!!


    [fb]
    ---
    Trimis de chucky31* in 20.05.11 15:43:27
    Validat / Publicat: 20.05.11 17:46:25
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 11716 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (chucky31*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13700 PMA (din 15 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    8 ecouri scrise, până acum

    magdalena
    [20.05.11 18:11:58]
    »

    Si eu am vizitat anul trecut Targu Jiu, despre care am si scris pe site, insa era spre inserat si nu am apucat sa vad Coloana Infinitului luminata de soare...

    Vizavi de sfintirea unei masini, sa stii ca se practica si nu e deloc un lucru comic... Asa cum sfintesti o casa pentru a fi aparata de dezastre, calamitati, etc. , tot asa unele persoane roaga preotii sa le sfinteasca masinile pentru a fi aparate de accidente.

    webmaster13
    [21.05.11 08:42:06]
    »

    am atasat melodia de mai sus, se poate schimba!

    Cristian_h*
    [21.05.11 09:08:04]
    »

    si cea mai instarita dintre toate apartinand familiei Tatarescu...

    este vorba de Arethia si Gheorghe Tatarescu (prim ministru al Romaniei in anii 1934-1937 si 1939-1940, care au cumparat cula (casa boiereasca fortificata) din Poiana Livezi, stramutata ulterior aici.

    Pana acum cativa ani, suprafata muzeului era mult mai mare, includea si cula Cornoiu (splendida) insa aceasta a fost revendicata si castigata intre timp de catre mostenitorii familiei Cornoiu.

    Aproape de Tismana este si satul Hobita cu casa memoriala Constantin Brancusi

    chucky31*AUTOR REVIEW
    [22.05.11 20:34:22]
    »

    magdalena si cristian... mersi de informatii

    AnnaAnna
    [11.06.11 19:51:43]
    »

    "Mi-a placut faptul ca nu am vazut atat de multe blocuri pe sistem comunist, ci multe casute frumoase si cochete. "

    . Chiar m-a amuzat partea asta, fara suparare. Si eu care ma vaitam ca orasul asta e prea plin de blocuri de tipul asta spre deosebire de altele care au pastrat arhitectura medievala, cum e Sibiu si chiar Clujul, de un de esti tu (spun din ce am vazut in poze, pentru ca nu l-am vizitat niciodata, dar sper ca pe viitor sa am ocazia). Nici despre curatenie nu stiu ce sa zic...

    Cat despre Curtea de Arges, intr-adevar, superb locul. Imi amintesc si acum, dupa ani, de el, doar a fost prima mea excursie cu clasa. 8->

    Oricum, ma bucur sa mai vad si pareri bune despre orasul Targu-Jiu, acum, cand sunt de-a dreptul satula de el Adevarul e ca atunci cand ajungi sa traiesti mult intr-un oras te obisnuiesti cu el, nu mai vezi nimic deosebit si de abia astepti sa pleci in alt loc.

    In fine, pot sa zic ca, oarecum, mi-ai infrumusetat ziua, mi-ai adus un zambet pe buze si, intr-un fel, mi-am adus aminte ca totusi e un oras frumos, spre deosebire de multe altele, si ca trebuie sa apreciez asta.

    O zi buna!

    Iti urez si tie multe zambete!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    elenahelen
    [23.04.12 14:52:19]
    »

    Centrul din Tg-jiu arata haotic de cand s-au construit niste fantani horror de culoare albastra care nu au nicio treaba cu faptul ca Brancusi s-a nascut in locurile astea. Dar a trebuit sa bage edilul ceva bani in buzunar (se intampla peste tot in tara, nu este o noutate) Tg-jiu avea un centru istoric extraordinar, daca nu disparea sub buldozer in anii 80... A mai ramas o parte destul de mica din vechiul centru umbrita insa de " fantanile primarului "Ptr capodoperele universale ale lui Brancusi merita o vizita la Tg-jiu...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    kisuletz*
    [28.07.12 10:24:51]
    »

    Citeam impresii despre Targu-jiu, orasul meu natal... De fiecare data cand merg acasa (desi se intampla rar, 5 ori pe an), ma uimeste si pe mine curatenia orasului... Targu-Jiu este un oras foarte curat. Ceea ce imi place este faptul ca nu exista niciun fast-food din retelele internationale, "obligandu-te" sa apelezi la restaurantele si cafenelele locale. Recomand Restaurantul Ambasator, e pe strada Victoriei, dupa complexul Parang (magazin), tot inainte pe strada Victoriei. Este o atmosfera foarte frumoasa in restaurant, avand puse pe pereti poze cu Targu-Jiul de alta data.

    Daca atunci cand eram mica mi se pare o vesnicie sa parcurg orasul la picior, acum imi face o mare placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmasterX
    [05.06.16 20:26:12]
    »

    @equinoxe012 - Cred că ai nimerit ''aiurea''! Ecoul tău nu-și are loc pe AFA!!

    Plus că nu ai nimerit ''adrisant-ul''!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    AnnaAnna, chucky31*, elenahelen, equinoxe012, kisuletz*, magdalena
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Tîrgu Jiu și împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055699110031128 sec
    ecranul dvs: 1 x 1