ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.10.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 26.06.12
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Sovata in Septembrie

TIPĂREȘTE

A fost un weekend prelungit (de incarcat bateriile) 4 nopti / 20-25 Sept. 2019.

Am ales Sovata fiindca n-am mai fost in zona, desi am cam batut toata Transilvania. Ne-a atras nu doar posibilitatea de a face baie in Septembrie, ci si excursiile in zona, la Salina Praid, Corund, Mocanita...

Am plecat din Brasov pe ruta Odorheiul Secuiesc, dar va recomand sa nu mergeti pe acolo! Fara GPS te poti incurca fiindca nu sunt indicatoare in oras! Noi am mers fara GPS fiindca de: "suntem in tara", dar a trebuit sa-l pornim ca ne-am incurcat la un moment dat ☹... Oricum si drumul e destul de prost pe-acolo si satele insirate pe drum arata cam jalnic … voba neveste-mii: "parca am nimerit naibii in alta tara"!

Pensiunea unde am stat, e o una cocheta, nu mare (14 camere), cam la 10 min. de mers pe jos la lacul Ursu, se numeste Comfort - numele i se potriveste, pe bune!

Aspectul exterior al cladirii si interiorul – holuri, camere – este extrem de ingrijit, foarte curat si bine intretinut. Se vedea ca inca de la constructie, s-a acordat o mare atentie detaliilor (eu sunt cam obsedat de detalii, daca gresia nu-i bine pusa, imi strica sejurul … ????). Mocheta si covoarele fara pata, parchetul fara o zgarietura, tevile de la calorifere erau ascunse si nu se vedeau nici firele de la televizorul din perete. Ce sa o mai lungesc, pensiunea arata super bine, totul parea nou! Ca o nota deosebita, sistemul de aspirare este centralizat, teava de la aspirator se cupleaza la o fanta in perete, cum este la Peles.

Camera era mare, cu balcon si priveliste spre oras, patul avea o saltea foarte buna, aveam prosoape de toate felurile. In camera si in baie era o curatenie luna. Mi-a palcut cabina de dus, foarte spatioasa, cu pereti si usa de sticla, prinsa direct in gresie, fain de tot! Aveam acces la o bucatarie mare in care se putea gati orice si aveam cafea si ceai din partea casei (!). Desi nu era frig, seara a pornit caldura dar a trebuit sa oprim caloriferele. In completare: WI-FI free excelent, TV LCD cu peste 100 de programe, inclusiv Eurosport, filme, muzica etc. (multe in ungureste).

Am fost primiti cu mare amabilitate, am fost insotiti in camera, ni s-au dat toate informatiile de care aveam nevoie, am primit recomandari unde sa mergem, ce sa vedem, cum “merge treaba” prin zona…

Pensiunea avea si parcare proprie, foarte necesara la Sovata! Locurile de parcare sunt destul de putine din cauza reliefului, iar toate parcarile publice din zona sunt cu plata si costa cel putin 3 RON/ora sau 15 – 17 RON/zi (!). Ni s-a spus ca in sezon toate sunt pline.

Ca si petrecere a timpului, prea multe nu poti sa faci in Sovata. Nu o spun pentru ca am fost cumva in afara sezonului (lacul Ursu era inchis, multe restaurante la fel), dar in afara de baie, SPA, plaja, posibilitatile se cam termina in 3-4 zile. Dar incerc sa rezum cumva:

La plimbare:

Fiind din Brasov, nu ducem lipsa de padure, plimbare sau urcat pe munte, totusi ne-au facut plecere plimbarile in jurul lacului Ursu, unde sunt imprastiate prin padure, mai multe alte mici lacuri sau locuri de vizitat si poti sa petreci o zi intreaga sa le vezi pe toate. De laudat este amenajarea zonei, cu o puzderie de indicatoare, poteci pavate, locuri de odihna. Se vede ca primaria s-a implicat, stie sa ingrijeasca “gasca cu ouale de aur”… Poti sa te mai preumbli si pe stradutele pline de pensiuni, unele foarte frumoase, altele mai putin, ca pe peste tot. Pensiunile care ne-au placut (din exterior): Speranta, Szeifert, Silvia, Fabesca, Prestige, Klarissa. Le gasiti si pe Booking (preturi de pe la 160 RON/noapte).

La baie:

Aam fost la Centrul SPA de la hotelul Alunis. E destul de modest si aglomerat, nu se poate lua decat o zi intreaga (50 RON/pers), dar poti sa iesi si sa intri. Alte centre SPA publice nu sunt in zona, dar unele pensiuni au mici bazine sau sauna (cu sau fara plata suplimentara).

Cand am fost la Praid am vazut panouri cu centrul SPA din oras. Asa ca ne-am dus si acolo. Surprinzator cumva, conditiile erau mult mai bune, pretul mai mic si alte facilitati: jacuzzi, saune, bazin cu apa dulce si un bazin mare cu apa termala pentru tratament. Din piscina aputeai sa iesi sa faci plaja afara, unde era si un mic butic-restaurant (gratar).

La Salina Praid:

Nu cautati panouri cu “Salina Praid” cum e de asteptat. Gasiti cateva care va indruma la “Mina”. Trebuie sa va luati bilet de autobuz, fiindca in salina se intra cu autobuzul pana la un aumit nivel, dupa care cobori pana in salina pe scari. Salina este mare, mult mai mare ca la Turda, daca ati fost. Spatiul e imens daca te gandesti ca esti sub pamant, bolta e foarte inalta! E amenajata pentru tratament si petrecut timpul in liniste: banci, masute, WI-FI, semnal la telefon. Sunt restaurante, muzeu, un chiosc, biserica (!), locuri de joaca si spatii mari pentru plimbat, se joaca badmington, tenis de masa, fotbal. Oamenii vin si socializeaza, citesc, stau pe net, pe telefoane, laptopuri. Noi am stat cam o ora jumate, am vazut cam tot. Autobuzele intra si ies la 30 min.

La Corund:

Am trecut prin Corund pe drum, am vazut zona din mers, dar am zis ca trebuie sa vedem si de aproape. Am avut o experienta de aceste fel la Horezu, unde ne-a placut la maxim. Asa ca am revenit la Corund intr-o dupa-amaiaza, sa vedem ceramica de Corund, in special. Erau buticuri de-a lungul soselei care vindeau de toate, unele obiecte facute in zona, cele mai multe din lemn, dar multe produse cumparate. Nu am simtit ca ceramica este “tematica de baza” ca sa zic asa (cum este la Horezu). E drept, se gasea si ceramica: ghivece, decoratiuni de gradina, blide, cani, dar erau doar amestecate printre celelalte marfuri, nu era o categorie definitorie. Nota: am gasit si ceramica de Horezu ????…

Mocanita:

Mocanita am ratat-o, din cauza de extra sezon. Am fost la gara, am vazut locomotiva si cele 3 vagoane (cam ponosite), ne-am si urcat in ele dar n-am gasit pe nimeni ca sa ne spuna ce si cum (intr-unul din vagoane erau vreo 4 betivi care dormeau, dar nu se pune). Au chiar si o pagina de web, de unde am luat un nr. de telefon. Am aflat ca nu mai merge decat Sambata si Duminica. Deci, data viitoare …

De mancare:

Nu ne-am dus mancare de-acasa, asa ca am cautat restaurante unde sa luam masa. Am gasit unele destul de bune, desi putin mai scumpe, dar e de notat ca ai de unde alege. In afara de oferta destul de variata, calitatea produselor este foarte buna. Va recomand: Ciuperca Mica (chiar langa lacul Ursu), Kal Restaurant, Bello Pizza & Grill, Restaurant Vila Szoke. Ar mai fi si altele care aratau bine, dar noi n-am stat decat 4 zile … In zona sunt multe buticuri si terase mai mici, care vand langosi cu branza sau alte umpluturi, sandwich-uri, inghetata, bere, racoritoare si (normal) cozonac secuiesc “kurtoskalacs” (nu-s sigur ca-i scris bine ????).

Na, am cam epuizat subiectul, sper sa fi atins tot ce mi-am propus, dar in ansamblu, Sovata este un loc unde trebuie sa mergeti, daca nu cumva ati fost deja. Noi ne-am propus sa mai mergem vreo 2-3 zile in Iunie – August, adica in sezon, cum ar veni. Ca o parere personala, un grup de 4-6 persoane ar fi cel mai bun mod de abordare a unui sejur la Sovata. Trece timpul altfel!

Toate bune!


[fb]
---
Trimis de Kostinmoise in 04.10.19 13:06:24
Validat / Publicat: 04.10.19 13:53:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SOVATA [MS]. A mai fost în/la: Pe peste tot

VIZUALIZĂRI: 3546 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kostinmoise); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Salina 3
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12150 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[04.10.19 13:13:28]
»

@Kostinmoise, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

===

Pensiunea unde am stat, e o una cocheta, nu mare (14 camere), cam la 10 min. de mers pe jos la lacul Ursu, se numeste Comfort - numele i se potriveste, pe bune!

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sovata:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075670957565308 sec
    ecranul dvs: 1 x 1