GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Salina hotelului Alunis - O atractie turistica ”mondiala” autohtona
Acesat review nici n-ar fi aparut daca ieri nu aveam o discutie cu colegul @Dragos asupra copyright-ului de pe internet si daca nu aflam ca colegul @valimi are o banala rinita alergica, usor vindecabila azi chiar si la domiciliu.
Nu! Nu e cu nimic exagerat! …In anul 2004, impreuna cu un bun amic din Sovata, am tradus in practica o idee pe care “o coceam” de vreo 4-5 ani. Prima salina terapeutica de suprafata din lume! Ea a aparut, in sfarsit, si unde credeti? - tot intr-un garaj bine-nţeles, acolo unde au apărut de fapt şi cele mai mari idei ale lumii (Microsoft).
La inceput, nu ne-am scos brevete de inventatori, am incercat s-o fabricam si s-o vindem. Eram 4 persoane in afacere. Am intocmit si actele juridice si contractul. Dupa ce prima cabina terapeutica salina a fost gata, in garajul dezafectat al fostei statii de “Salvare” din Sovata, pe-acolo a inceput un adevarat pelerinaj. “A aparut prima salina terapeutica de suprafata din lume”-subtitra presa locala! . “Cineva a adus salina Praid, de la 120 m adancime, la suprafata pamantului!”. Nu mai e nevoie sa caboram in acel spatiu rece, intunecos, claustrofob, lipsit de oxigen si sa stam 4-5 ore, de-acum incolo vom sta la domiciliu si vom respira aer sarat in conditiide confort. Copiii cu astm si bronsita astmatiforma vor fi cei mai fericiti”.
Garajul din Sovata, in 2004, devenise un PUNCT DE ATRACTIE TURISTICA, iar noi, cei 4, niste mici vedete locale. In anul urmator, 2005 am scris si o carte “Salinoterapia la domiciliu”, reeditata apoi de doua ori sub numele de “Aurul alb al Transilvaniei”. Unii au zis c-am facut o greseala mare scriind-o, fara sa ne luam mai intai brevet, dar…eu ma gandeam in acel; moment, mai degraba la suferintele copiilor. In acea carte mai era lansata si ideea unui jacuzzi salin (ce-i place reumaticului cel mai mult? -1. - caldura, 2. - apa sarata si 3. - masajul, ei bine, el le va avea pe toate la un loc intr-un “ciubar” de lemn pe care l-am construit ulterior, si care a devenit o a doua atractie a judetului. De data aceasta, din 2005, incepusem colaborarea cu dl. Nelu Roman, un om de afaceri prosper din Tg. Mures, fost tehnician veterinar. In curand cabina salina avea sa devina o salina mare, in care incapeau 60 de pacienti pe zi. Nelu Roman a depus la OSIM Bucuresti, actele pentru Brevet de inventator. Prea tarziu insa…noi facusem in decembrie 2005, inaugurarea salinei in stil american, cu balonase albe si albastre, cu televiziunea locala si centrala, cu sampanie, tot personalul de la restaurantul “Leo” era angajat pentru o zi sa ne serveasca invitatii. Prostia si trufia se plateste. Cei 500 de invitati au intrat in “cea mai mare atractie turistica a orasului”, multi ne-au strans mainile, ne-au laudat, ne-au batut pe umeri, au luat cartea cu informatiile tehnice si s-au dus apoi fiecare pe la caselelor si si-au construit si ei cate o salina. Brevetul nu ne venise, e nevoie de 1-1,5 ani de verificari ca sa-l primesti. Obtinerea lui costa 3500 de euro.
Am fost de acord insa, in paralel cu activitatea terapeutica a salinei din TgMures, care nu era altceva decat un alt garaj blindat cu 25 de tone de bolovani de sare de Praid, plus o aeroterma si o fantana arteziana pentru asigurarea celor 3 parametri ideali terapeutici, ca ea sa devina si obiectiv turistic al urbei. Alta greseala. Turisti straini, mai ales din Ungaria dar si din Austria, Germania, etc, ne-au vizitat salina, care era, in mintea lor, o afacere fantastica! Deschideai si inchideai usa si pentru asta luai o taxa.
La Tg. Mures, noi nu mai faceam fata paceintilor. Posturile centrale de TV au prezentat-o ca prima din lume (eu nu sunt sigur de asta), apoi, in 2006, ea a primit 3 medalii de aur la Targul de Inventica din Budapesta. Daca pana in 2005, la apritia cartii sus-citate, nu e exista in tara decat cea din garajul din Sovata, dupa 2005 si pana in prezent, ele au aparut ca ciupercile dupa ploaie, astazi numarul lor depaseste 150, majoritatea sunt in tara dar sunt numerose si in strainatate. Oricum, le-am pierdut numarul. E foarte comod sa-ti duci copilul astmatic in orasul tau, sa-l tii doar 1-2 ore in caldura (22-24 gr C), chiar de 4-5 ori pe an si nu doar odata cat iti permitea buzunarul la Praid, Slanic Prahova sau Turda.
Afacerea ne-a adus multi banii dar si multa invidie din partea colegilor. Cand am presimtit furtuna, eu mi-am luat partea mea si am plecat, colaboratorii mei insa se mai judeca inca si astazi pentru “copyright” prin tribunale. In 2008 am aparut impreuna cu Nelu Roman si la B1Tv la emisiunea “Nasul”, care si-a construit si el o salina, pentru VIP-urile din Cotroceni. Dupa numeroase procese pline de stres, Nelu Roman s-a imbolnavit…si cine credeti ca i-a salvat viata? “Nasul”! …l-a trimis cu un “charter” in Istambul la un spital american. In prezent sunt vreo 10 saline mari in tara si peste 100 de cabine saline individuale sau familiale si 3 jacuzzi saline (Tg. Mures, Sovata-Alunis, Septimia SPA Odorhei). Fiecare oras mai maricel din tara are macar una. În scurt timp în România s-au mai deschis saline artificiale, la Sovata, Socodor, Satu-Mare, Arad, Oradea, Deva, Alba-Iulia, Hunedoara, Cluj, apoi la Iasi, Piatra-Neamt, Focsani, Galati, Sfantu-Gheorghe, Dumitrana (langa Bucuresti), Ploiesti, Sighisoara, Livezeni, Reghin, Tg. Secuiesc, Vulcan, Motru, Iasi, Timisoara, Buzau, Odorheiul Secuiesc, Pitesti, Brasov (cea mai mare din tara), Bucureşti, Tulcea, Constanţa sau in Ungaria
De cand ne-am dat insa dat seama ca “ochiul fura”, am diminuat activitatea turistica in salina
Cum a aparut primul “jacuzzi salin”, cred ca v-am mai povestit.
In primavara anului 2007, impreună cu Nelu Roman, am pornit spre “salbatica” tara a motilor, unde speram sa intalnim un „specialist in ciubere de lemn”, element indispensabil experimentarii primului sistem de jacuzzi salin din tara. Doream sa introducem o noua terapie simpla, ecologică, economica si lipsita de nocivitate, o alternativa naturista la mult prea bogatul arsenal terapeutic actual, suprasaturat de substante chimice alergogene. La Campeni, langa piata municipala intesata de comercianti rusi, (se pare că Asia forteaza din nou portile Europei!) la un bufet elegant si destul de populat, unde fiecare se cunostea cu fiecare, i-am destainuit barmanitei „of”-ul nostru. In clipa urmatoare ne-a si fost prezentat un mocan simpatic ce se pricepea la butoaie si ciubere de lemn ca nimeni altul si pe care il chema, dupa cum era de asteptat, Nicu Mocanu. Ne-a rugat sa-i facem schita ”mega-ciubarului” nostru cu creionul pe un colt de hartie, deoarece aici in tara motilor, Laptop-ul, computerul, Fax-ul sau Internetul inca nu sunt de prea mare folos. Prietenii ne avertizasera, inca dinainte de a porni la drum, ca mocanilor trebuie sa le spui de trei ori un lucru pentru ca ei sa-l inteleaga macar pe jumatate si ca apoi te prinde sfarsitul anului pana vei capata raspuns la intrebarea ta, dar nu a fost deloc asa. In trei saptamani, “ciubarul nostru salin” era gata!
In carte am mai lansat si ideea (costisitoare) a primului “Hotel salin din tara”. Orice persoanã (bolnava sau nu), supusa stress-ului cotidian si influentei unui aer din ce in ce mai poluat, poate sa-si petreaca o buna parte din zi intr-o “camera ecologica’’. Omul zilelor noastre poate sa-si aleaga orice doreste – nevasta, alimentatia, bautura, vestimentatia, autoturismul, medicul, avocatul, cu exceptia unui singur lucru - aerul pe care il respira! Ce e de facut? Simplu! Daca aerul nu-l putem schimba si nici nu putem trai intreaga viata cu o masca de purificare a aerului pe figura, ne ramane posibilitatea ca macar in timpul noptii sa facem toaleta bronsiilor, sa evacuam impuritatile depuse in timpul zilei pe peretii arborelui respirator. Avem deci nevoie de un dormitor salin. In timpul nopţii, virtuţile aerului sarat pot compensa agresiunea şi nocivitatea aerului poluat din timpul zilei. Iata echivalentul hotelului de gheata de la Balea.
“Home sweet home”, va deveni in carand “home, salt home! ”
Daca exista in tara noastră un hotel de gheata de ce n-ar exista si unul de sare? Orice hotel in lipsa de clienti poate sa ofere turistilor sai ceva inedit si terapeutic in acelasi timp doar captusindu-ai suprafata interioara cu sare!
Lasati-va purtati pentru o clipa pe aripile imaginatiei si intrati intr-un astfel de hotel care imbina relaxarea cu terapia. Intrati intr-un mare salon cu pereti de sare unde se afla receptia si poate un bar din sare unde veti servi o cafea asezati comod pe scaune sculptate in sare. Cafeaua e totusi cu zahar. Ajungeţi in camera dumneavoastra de hotel ai carei pereti, tavan si podea sunt tot din sare. Cateva nopti de somn petrecute in atmosfera sarata a unui astfel de hotel va va alunga bronsita cea veche si va va combate insomnia. Teama? Nicidecum, se poate dormi excelent intr-o atmosfera sarata, e chiar foarte sanatos, cunoasteti povestea cu ocnasii care erau nevoiţi de a trai tot restul vietii pe fundul unei mine de sare si care…nu mai vroiau sa moara! În camera de baie veţi gasi cu siguranta un jacuzzi salin ce se va ingriji de spondiloza dumneavoastră.
In tara in care sarea e mai ieftina decat transportul ei, aparitia unui “hotel sarat”, dotat cu un bar, salon, dormitoare, sala de fitness, etc, hotel in care terapia incepe odata ce ati intrat pe usa lui, nu mai e decat o problema de timp... La Praid, un kilogram de sare costa 25 de bani... sau daca intri in padure poti sa te autoservesti din stancile care ies la suprafata pamantului. Sau cumperi de la tiganii care o fura si ti-o vand la marginea drumului la 10 bani kilogramul.
Cartea ce-am scris-o, am trimis-o prin internet in eter. Gratis. Cuvant cu cuvant, imagine cu imagine. De ce sa nu profite orice suferind din acesta lume, de cei 3 km de aer de deasupra lui, dar uneori insuficient? Am format un site special pe hotmail, pana s-a inrosit calculatorul, a primit-o oricine o solicita, dar…acest site s-a blocat dupa un an, datorita avalansei mari de date, intrebari si raspunsuri.
Salina de tip Roman din Tg. Mures si cea de tip Costa si jacuzzi-ul salin din Sovata (mai ales) si Odorhei, pot fi insa vizitate oricand ca obiective turistice!
Dorgo
Trimis de dorgo in 21.03.11 08:14:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SOVATA [MS]. A mai fost în/la: cam peste tot
26 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
26 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@web... fotografiile explicative, peste cateva ore... daca sunt contestatii privitor la acest review... te rog scoate-l "hors concours"... te rog pune un ceardas "a la Sovata" ca fond muzical... mersi!
Mutat la rubrica "Descopera zona Sovata" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor
Nu era rinita, ci alt tip de alergie, tot fara mancarimi, dar nu lipsita de neplaceri si provocatoare de indispozitie contagioasa. M-am vindecat insa de ceva vreme prin autosugestie, si la domiciliu, si la birou. Colegilor le doresc asisderea, sper sa fi depasit toata lumea problemele de sanatate dupa sfarsitul de an de criza 2010, mai ales ca vine sezonul si se porneste polenul si alte alergene mai putin cunoscute si nocive, dupa puterea fiecaruia de a le suporta.
Uite, deja ma bucur ca a venit vara si mi-ai trezit amintiri frumoase cu fotografiile tale cu Sovata iarna. Imi pare rau doar ca nu am scanat niste fotografii alb-negru dantelate din tabara, cand aveam vreo 12 ani, sa le adaug si apoi sa-ti cer voie, de mare ajutor ar fi fost, zau.
Apropo de "discuţia" în privinţa drepturilor de autor - dacă io iau de pe net cartea despre care povesteşti (şi de care am aflat încă de când ai sosit cu poveştile tale frumoase dar şi utile pe AFA), şi mă duc la o editură s-o public sub semnătura mea proprie, cum s-ar chema? Una e să pui gratuit la dispoziţie informaţii, şi alt să le foloseşti în scop propriu... Nu?
On-topic: încă odată felicitări pentru idei şi perseverenţă!
Stimate domnule doctor Călin Dorgo, puteţi să-mi trimiteţi şi mie cartea cu pricina? Eventual la schimb cu ale mele.
Am căutat pe internet, şi nu am găsit-o să o descarc şi mă cam sâcâie de ceva vreme o sinuzită ...
Da' parcă ziceai că nu mai scrii până în vară ...
Văd eu că ai mâncărici pe degete (şi la limbă) şi nu te poţi abţine!
@dorgo, nu incetezi sa ne uimesti.
Dupa parerea mea, mancariciul tau de pe degete care sigur nu este vreo alergie, nu poate sa fie decat benefic pentru noi cei care citim produsul rezultat.
Si, ca sa fiu on topic te rog sa ne spui daca baracuta de lemn care este denumita si la Baile Telega, salina de suprafata, se incadreaza in parametrii descrisi de tine. Stiu ca ai fost si acolo si ai scris despre asta.
Iar despre drepturile de autor, firme, asociati, bani... stiu ca e greu sa vezi cum altii castiga de pe urma ideilor tale. Dar mai stiu ceva... urmele trecerii noastre pe lumea aceasta raman. Se numesc fapte, realizari, si se spune ca pe undeva... ar conta mult si binele facut semenilor tai.
Nu ne pierdem speranta atata vreme cat sunt si oameni ca tine care FAC ceva ce ramane. Ca de vorbe si comentarii la adresa celor care FAC avem sacul plin.
@Costi... iti trimit textul cartii pe privat in curand... imaginile nu merg... dar o sa mai adaog 2-3 imagini aici pe review, trebuie sa le caut... majoritatea le-am trecut pe pps si de-acolo sunt greu de scos... unele pe care le-am trimis acum (2), imi sunt refuzate de computer... sunt prea vechi? , e alt sistem? ... e mult din 2005... pot sa-ti trimit o carte in plic (ca imprimate) daca imi trimiti o adresa postala... mai am vreo 3-4... pentru "salina Costa", usor de realizat intr-o debara, pivnita, pod, cauta pe google... "halocamera Costa" (halos=sare in greceste)... cartea a fost redata integral pe google de un "forum" de discutii la "salina artificiala" sau la "salinoterapia", dar apoi cred c-au sters-o, ocupa prea mult spatiu...
@Dragos... cu copyright-ul nu ma prea pricep cum vine, poate ai dreptate, e treaba juristilor... dar as fi foarte bucuros sa iei cartea, s-o tiparesti si s-o vinzi, daca poti, fa-o... e vremea ca si romanii sa traiasca un pic mai bine ca destul au dus-o rau... eu am avut o singura data un ISBN, la prima mea cartea (nu prea stiam ce e aia), apoi n-am mai cerut, n-am vandut niciodata vreo carte, le-am oferit gratis... placere ai si atunci cand dai nu numai cand primesti... din pacate, cartile din hartie si carton, de pe vremea noastra, dispar...
@Dorgo
"Nu daruiesti nimic oameilor daca nu te daruiesti pe tine. "
"Ceea ce pastrezi pentru tine vei pierde, iar ceea ce daruiesti al tau va ramane pe vecie. "
Axel Munthe in Cartea de la San Michele, traducere de Teodora Sadoveanu
@dorgo, eu am fost cu fata mea pentru o cura de 10 zile la salina artificiala din Tg. Mures, cred ca era prin 2006. Imi pare rau ca nu te-am intalnit atunci, dar doamna care era acolo a fost foarte amabila si mi-a dat si mie un exemplar din cartea ta, "Salinoterapia la domiciliu". O am si acum, chiar am recitit-o acum cateva luni.
Stiam ca ai inchis vechea salina si nu aveam cunostinta de noua salina. Care e adresa? Stiu ca mai este o camera salina la Hotel President.
@biancuta... salina terapeutica s-a mutat pe strada Libertatii nr 18, pe partea dreapta, poti vorbi la tel. mobil cu Nelu Roman-0735.713.459, (e acasa), la hotel President e o camera cu sare de Himalaya, in cadrul SPA-ului, ca la Aqualand Deva, are mai ales rol de relaxare prin bromo- si cromo-terapie...
Multumesc, @dorgo! Am cautat pe net, am vazut ca s-a scris despre deschidere si in ziarele locale.
@Costi
"Da' parcă ziceai că nu mai scrii până în vară... "
Da, asa va fi, cui ii arde de scris cand pomii infloresc, pasarelele ciripesc, etc, dar acum a fost o situatie de "stejar extrema urgenta"... scrisul ramane pentru momentul cand incep sa cada primele frunze melancolice ale toamnei si stropii grei si reci vor bata tracasant in geam... in general primavara si vara eu arunc toate foile de hartie, cartile, atlasele, albumele, inchid (partial) internetul, TV-ul, etc... deschid doar harta si evadez in natura...
@TEOANCA... la orice salina sau cabina salina, cu cat aduci peretii de sare, care trebuie sa aiba o anumita grosime (minimum 30 cm), mai aproape de pacient, concentratia de sare din aer creste. Bobitele de sare din aer, inhalate, se depun pe bronsii, sarea extrage apa din peretii bronsiilor (higroscopie), si odata cu ea, toate "beneficiile" secolului nostru depuse pe peretii bronsiilor - smog, praf, funingine, microbi, spori de ciuperci, polen, etc, apoi se declanseaza reflexul de tuse sau scurgeri nazale, eliminandu-se totul. E ca si cand ai introduce un aspirator in bronsiile plamanilor si le-ai curata. Se rezolva deci si astmul infectios si cel alergic. Salina de la Telega depaseste cele 6 mg de NaCl pe m3 de aer, deci e terapeutica. Vecinatatea lacurilo sarate Telega, Soimul si Baia Rosie, plus zona tarii noastre, temperata, asigura intre 55 si 65% umiditate, deci nu e o problema hidratarea aerului salinei... mai ramane incalzirea salinei la temperatura de confort 18-22 grade adulti si ceva mai mult pentru copiii mici. E nevoie de 12 ore pe zi, timp de "resalinizare", caci pacientii consuma aerul sarat din interior, implicit si sarea di aer.
Pentru cei interesati, cartea "Salinoterapia la domiciliu" se poaate trimite "on-line", gratuit, la cerere...
@dorgo, dupa ce m-am sarat cu niste alune si am pus un ciorap cu sare calda pe unde trebuie, am dat peste impresiile tale si mi-a mai crescut optimismul...
As dori si eu cartea ta, de fapt as dori mai multe de la tine, asa ca o sa te apelez.
Interesanta idee, pacat ca te-ai nascut in Romania, sincer!
N-am inteles ceva, am vazut niste hoteluri in fotografii, ai spus ca nu exista inca hoteluri-salina, ce sunt cu ele?
P. S.
Stai pe aproape si mai scrie, ca nu o faci degeaba!!
Stimate @dorgo,
Nu pot sa-ti spun decat ,,Jos palaria! '' pentru aceste detalii atat de pretioase si extrem de utile.
Felicitari pentru ideile expuse in acest review, dar in special pentru cartea ,,Salinoterapia la domiciliu'', care cu siguranta n-ar trebui sa-i lipseasca nici unei familii din biblioteca.
Articolul de mai sus am sa-l recomand unei bune prietene, careia cred ca-i va prinde foarte bine, deoarece are un baietel ce sufera de astm bronsic. Ea an de an merge cu copilul la cate ,,o cura de salina'' ba la Praid, ba la Slanic Moldova, in speranta ca va veni o data si o data ziua miraculoasa cand baietelul se va vindeca definitiv.
Te rog sa-mi dai mai multe detalii cum pot s-o ajut sa intre si ea in posesia cartii tale deosebit de valoroase.
Avand in vedere experienta ta de medic terapeut vroiam sa te intreb ce parere ai de salina artificiala din Ploiesti. http://www.newspad.ro/Salina-artificiala-de-cartier, 201634. html
Cat este de benefica si ce rezultate poate avea (procentaj) de ameliorare a unui diagnostic de astm?
Ii pot recomanda prietenei mele sa-l duca pe baietel si la salina artificiala din Ploiesti ? Va da cu adevarat ceva rezultate ?
Si-n alta ordine de idei, cred ca la constructia acelei saline artificiale de la Ploiesti ti-ai adus si tu putin contributia, nu ? Desi din articol reiese ca ideile ce au stat la baza ,,acestei afaceri'' provin in urma unor ,,documentari'' din locatii similare de prin Polonia si Germania, eu cred totusi ca putina inspiratie din cartea domniei tale s-au strecurat, nu?
Domnule dorgo te rog sa-mi trimiti si mie cartea cu salinoterapia la domiciliu. Tot nu-mi vine sa cred ce am citit, adica pot sa-mi construiesc acasa o astfel de camera? Pentru ca atat eu cat si fiica mea cea mare suferim de ast bronsic + o alergie la vant (mai ales primavara).
In plus, acest review mi-a confirmat inca o data ca pe acest site scriu oameni valorosi. Multumiri ca ti-ai incalcat cuvantul si ai postat aceste informatii pretioase.
@dananecula... cunosc salina din Ploiesti din 2006 sau 2007, e bine facuta, e reusita, bolovanii de sare sunt adusi de la Slanic Prahova, (e cea mai buna sare pentru construit saline) la intrare era o doamna care avea cunostiinte multe despre terapie...
Primele saline au fost folosite de romani... dupa dezafectarea unei "camere-clopot" de exploatarea sarii, aceasta era folosita ca sanatoriu pentru cei cu probleme respiratorii... in judetele Covasna, Harghita, Bistrita, exista "camari subterane de sare"... in aceste pivnite sapate direct in sare, satenii isi tin butoaiele cu muraturi... astmaticii au observat ca dupa ce au ramas acolo in pivnita ceva mai mult timp, numarandu-si castravetii murati sau capatanele de varza, au scapat de tuse sau chiar s-au vindecat de bronsita sau astm... asadar, observatiile asupra salinoterapiei sunt diverse si foarte vechi... din carte vei afla mai multe... @dananecula @ninaa @magdalena, trimit cartea la toata lumea...
Felicitari atat pentru aceasta idee minunata de a construi aceste saline terapeutice cat si pentru informatiile din acest review. Sunt sigura ca vor fi de folos multora.
Pe la inceputul anilor '90 copii mei erau mici si sufereau de bronsita asmatiforma. Am mers ani la rand la Praid cate o saptamana, 4h pe zi si slava Domnului nu au mai avut probleme. Odata, in salina la Praid, s-a intrerupt curentul. A fost groaznic ca nu stiam unde ne sunt copii.
Dar ceea ce spui tu mi se pare minunat sa ai salina terapeutica in oras, deplasarile fiind mai mici si condiitii mai bune decat in subteran.
Te rog trimite si mie cartea.
Merci.
@Lumi66... ti-am trimis cartea si inca la 4-5 useri pe privat... daca nu a ajuns cu bine sau au ajuns doar fragmente... e mai bine sa-mi trimiti o adresa e. mail...
Numai bine!
Stimate @dorgo,
Confirm primirea cartii pe e-mail si inca o data mii de multumiri. O sa am ce studia si impartasi impresii pe aceasta tema cu rudele si prietenii. Oricum o astfel de carte zic eu ca este utila oricarei familii.
Inca o data felcitari si te mai asteptam sa ne dezvalui din ,,misterele ascunse ale valoroaselor tale carti''.
Din cate am mai citi pe aici, pe undeva, ai mai spus ca mai ai si alte carti, asa-i?
Acelea ce minunatii mai dezvaluie? Parca ceva legat de beneficiile apelor minerale ?
buna ziua tuturor
din 2008 am inceput sa mergem in fiecare an in statiuni cu apa sarata, am fost doi ani la Ocna Sugatag, anul trcut la Dej iar anul acesta am vrea sa mergem in a doua jumatate a lunii august la Praid sau Turda. Imi poate spune cineva daca exista si bazine acoperite??? si unde este mai frumos... ???
Ma gandesc ca vremea asta capricioasa sa nu-mi strice concediul.
Cu mii de multumiri anticipate, va doresc concedii minunate.
@clipa, pentru intrebari de acest gen este mai indicat sa folosesti sectiunea nou-infiintata Recomandari pentru a putea primi raspunsuri de la (toti) cei care au fost in locurile indicate de tine. Acum am creat noi o rubrica pentru solicitarea ta si am mutat-o acolo: click aici
D-Le DORGO,
Am citit cu foarte mare interes ce a-ti scris m-ai sus, este intredevar foarte frumos si important ca in ziua de astazi sa m-ai auzi (citind) de persoane ca dv.
Felicitari ptr mentalitatea si valorile pe care le aveti.
Ce nu am anteles pana acum este ca ati plecat la drum in 4-5 persoane din care cu brevetul de inventie s-a ales persoana care dupa parerea mea merita cel m-ai putin,
avand in vedere gradul de inteligenta de care da dovada (vezi nasul). Aaltceva ce nu am inteles este: denumirea cabinelor halo tip Costa, ca sa aiba aceasta denumire an acest caz trebuie sa existe un brevet separat (tip Costa) ??? !!!
Astept raspunsul Dv, pentru pura curiozitate
cu stima si respect Roland
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2023 Du-mă mamă la Sovata să-l cunosc și eu pe tata... — scris în 21.04.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Vara la Sovata (II) — scris în 23.05.23 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Vara la Sovata (I) — scris în 18.05.23 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Din nou la Sovata — scris în 27.06.22 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Jan.2021 Iarna la Sovata (II) — scris în 09.09.21 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Jan.2021 Iarna la Sovata (I) — scris în 08.09.21 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Excursii optionale din Sovata — scris în 08.06.21 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ