GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Trei ore pe canalele fascinante ale Deltei Dunarii, alunecand lin cu barca pe sub salcii, printre nuferi, pasari, trestii si ciulini
Am pornit devreme din Mamaia Sat, pe la ora 6 dimineata, ca sa apucam sa vizitam Delta pe racoare, pana la orele amiezii, pentru ca afara era foarte cald, peste 32grade.
Drumul spre Murighiol din Mamaia Sat
Traseul nostru a trecut prin localitatile:Mamaia Sat– Ovidiu- Lumina-Babadag –Sarichioi-Murighiol (aproximaiv 145 km), a durat doua ore si jumatate cu o oprire la benzinarie.
De-a lungul drumului am putut admira campuri de floarea soarelui coapta care nu mai erau atat de spectaculoase pentru ca a disparut frumoasa culoare galbena, culturi de tutun si mai multe lacuri care ne-au insotit pe traseul spre Murighiol. Printre acestea, lacul Razim sau Razelm, care are cea mai mare intindere de apa dulce de pe teritoriul Romaniei. Soseaua este in stare buna.
Am facut rezervarea de acasa, o barca cu motor, exclusiv pentru familia noastra, contra sumei de 200lei. Va pot spune ca am facut cea mai buna alegere sa fim doar noi, sa avem la dispozitie un barcagiu, foarte amabil si cu zambetul pe buze, care sa ne raspunda tuturor curiozitatilor noastre. Au fost intebari fara numar de genul: asta ce pasare este? pe ce canal suntem? pe ce lac intram? ce este aia/ala? etc. Opririle pentru contemplare si fotografiere precum si durata lor se faceau si la cererea noastra.
Vizitarea Deltei
De la debarcader in Murighiol ne-am imbarcat intr-o barca cu motor simpla, am primit fiecare cate o vesta de salvare (care am inteles ca e obligatorie) si am pornit pe Dunare spre statia de alimentare cu combustibil. De acolo am cumparat bauturi reci, dar se mai pot achizitiona si tot felul de rontaieli. Dar cum planurile de acasa nu sunt la fel cu cele din targ, plimbarea noastra a inceput efectiv la ora 10, dupa ce s-a alimentat cu combustibil ambarcatiunea si a durat trei ore.
Am pornit spre Delta intrand mai intai pe bratul Sfantul Gheorghe, care este lat, si am mers cu viteza. E o senzatie placuta de racoare mai ales ca afara era cald si nu aveam umbra (sunt barci de inchiriat care au copertine). De pe bratul Sf. Gheorghe am intrat pe canale inguste incarcate cu stuf, locuri pe unde barca mergea incet. Aceste canale sunt foarte spectaculoase si fac legatura intre lacuri – noi am vizitat lacurile Uzlina, Turnul Leapca, Isacel, Isac.
Au fost si intamplari neprevazute, dintre care: de pe un brat, barcagiul a luat un crap maricel in mana care plutea la suprafata (foto nr.25) si pe care mai apoi l-a eliberat. A mai curatat o midie uriasa care plutea si mi-a dat mie cochilia (vezi foto nr.23).
Am vazut atat de multe specii de pasari, a caror denumire am notat-o in telefon ca nu puteam sa le retin, mai ales ca nici nu le cunosc pe toate. Enumar cateva dintre pasarile zarite de noi printre ciulini, stuf, nuferi si salcii: starc, cocostarc, barza, egreta alba, egreta cenusie, egreta aurie, corcodel zis si scufundaci, ceapura, tiganus, cormorani, pescarus, pescarel, lisite, bizan, lebede si un singur pelican. Am trecut cu barca prin canale stramte, pe sub salcii unde mi s-a parut foarte romantic, de unde ieseam apoi pe lacuri pe care pluteau insule de nuferi albi si galbeni. Sunt imagini splendide, pentru descrierea carora cuvintele la superlativ nu sunt de ajuns.
Am incercat sa imortalizam cat mai multe imagini pentru a le putea rememora peste timp. Am facut sute de poze in Delta, dar raman inca multe mistere nedeslusite privirilor noastre. Abia asteptam sa ne reintoarcem in acest tinut mirific, enigmatic, fascinant pe care il recomand din tot sufletul si care a reusit sa ne incarce cu multa bucurie!
P. s. Nu ne-am intalnit cu nici un tantar dornic sa ne guste! Sa nu uitati de crema de protectie solara!
Trimis de Dana2008 in 19.08.16 07:13:14
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SF. GHEORGHE [TL].
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Felicitari de 1000 de ori, o excursie minunata prezentata atat de frumos in pozele atasate.
Nu cred ca exista cuvinte care sa descrie atat de real ceea ce pozele arata si asa cum spui tu cred ca si eu as fi notat toate numele de pasari, zone, plante poate.
Cred de asemenea ca alegerea voastra de a fi singuri in barca a fost inteleapta, inca care era capacitatea barcii, pretul era negociat pe barca sau numar ocupanti?
Felicitari inca o data, votat cu mare placere si bucuria primului vot.
@Dana2008 - Citind articolul tău și văzând pozele mi-am adus aminte de Delta noastă dragă!
Nu am mai fost acolo din studenție. Atunci am fost cazați pe ponton. Și atunci deși au trecut atâția ani Delta m-a impresionat iremediabil.
Noroc că mai citesc și mai văd poze pe AFA ca să îmi mai aduc aminte de ea.
Pozele sunt minunate! Parcă nu îmi vine să cred este scoica atât de mare cea din poza 23?
@Dana2008 - Ma alatur si eu colegelor noastre si te felicit pentru acest articol dar mai ales pentru poze, unele sunt extraordinare. Am vizitat Delata in 2014, doar bratul Sfantu Gheorghe, citind si vazand pozele mi s-a facut un dor de Delta ca as fi in stare acum sa plec acolo.
Avem o tara atat de frumoasa, cu acesta Delta pe care ar trebui sa o pretuim foarte mult.
Va doresc concedii placute.
@mishu Mulțumesc pentru aprecieri și primul vot! În barcă mai erau locuri dar nu mă pot pronunța care este capacitatea bărcii. Prețul nu l-am negociat, mi-a răspuns la întrebarea cât mă costă să mergem pe canalele Dunării doar familia noastră tura scurtă de trei ore. Când vom merge tura viitoare tot așa vom merge, doar noi, chiar dacă este mai scump. Vom face tura lungă care înțeles că este mai grea și mai spectaculoasă.
@Dana2008 - Felicitări pentru excursia reușită și pentru articol. Fotografiile ți-au ieșit foarte bine și vorbesc singure despre frumusețea Deltei Dunării.
De curând ne-am întors și noi din deltă și suntem încântați. Am efectuat și noi o excursie pe canalele și lacurile din proximitatea brațului Sfântu Gheorghe, dar nu am avut norocul să întâlnim șerpi și să prindem pește cu mâna.
Numai bine!
@Dana2008 - Superbe poze! Mulțumesc, mi-ai încântat ochii și mi-ai făcut poftă de o călătorie în Deltă.
Mi-am dorit mult anul acesta dar nu am avut putere de convingere, poate la anul. Cu toți șerpii ei, Delta e magică.
@zlatna:Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Delta merită văzută o dată și apoi rămâne vie dorința de a o revedea! Am avut emoții cu vizitarea Deltei, fiindcă noi am fost prima dată acum. Acum știu că avem o comoară, numita Delta Dunării. Îți doresc o revedere cu ea cât mai curând! Călătorii plăcute!
@mprofeanu: mulțumesc frumos pentru aprecieri! Da, scoica este mare și din câte am observat și broaștele sunt mari și peștii și florile și stuful... totul pare a fi altfel acolo. Poate te-am convins să revezi minunata noastră Deltă în curând. Până te hotărăști, îți urez multe alte călătorii plăcute!
@krisstinna: Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Mai am câteva sute de fotografii din Deltă. Nu știu câte se cade să postez.
Călătorii plăcute!
@costy69: mulțumesc frumos pentru aprecieri! Noi am prins si o specie de șobolani uriași de apă, în excursia noastră de pe canale. Pestele era avariat! S-a ciocnit cu o ambarcațiune. Călătorii plăcute!
@Dana2008 - Am citit ambele articole! Superbe!
Cât despre poze... Nu pot să spun care mi-a plăcut cel mai mult! Dar sigur, preferata mea e cea cu cochilia uriașă!
@Zoazore: mulțumesc frumos pentru aprecieri! Si eu am fost uimită de scoica uriașă care plutea pe Dunăre. Călătorii plăcute!
@Dana2008 - Nu la scoică mă refeream! La zâmbetul de lângă ea!
@Zoazore: ce scumpa ești! Abia aștept să te cunosc și pe tine și pe mulți alti membrii cu care facem schimburi de experiență și păreri.
@Dana2008 - Superbe fotografii! Abia acum am reușit să le vizionez pe îndelete. Românii ar trebui să viziteze propriile bogății naturale, sunt atât de mulți care nu au văzut canalele, vegetația, stufărișurile și păsările Deltei.
Scriitorul Jean Bart a scris mult despre Dunăre; în 1933 apare o culegere de texte care se deschide cu următoarea remarcă: Trecătorule!...oprește-ți pașii când ai ajuns în fața Dunărei. Oricât de grăbit vei fi, rămâi pe loc câteva clipe; meditează și contemplă în tăcere maestatea străvechei ape - Fluviul Rege... Noi, urmașii Dacilor, trebue să reînviem Cultul Dunărei.
@Dana2008 - Daca te uiti in regulament o sa vezi ca poti posta multeee... sa zicem 100, iar pentru locuri de cazare 40. Din experienta mea (si din spusele altora) un numar mare de poze poate deveni plictisitor (mai ales daca pozezi de exemplu acelasi obiect din toate pozitiile si eventual si in sectiune.
Insa atunci cand consideri ca pozele tale spun multe (si eu am articole cu multe poze pentru ca nu stiam la ce poza sa renunt) este alegerea cititorului daca vrea sa le vada pe toate sau nu.
In cazul acestui articol cred ca multi dintre noi am fi vrut sa vedem mai multe poze asa ca poti sa mai incarci daca mai vrei.
O zi frumoasa.
Superba excursie, superbe fotografii, felicitari pentru articol si vacanta!
Superba excursie. Poze minunate din locuri minunate din tara noastra. Nu am vizitat Delta Dunarii pana acum desi am auzit si vazut aratea reportaje si articole despre acest colt de rai de la varsarea Dunarii in Marea Neagra. E clar, sunt locuri unice in tara, o rezervatie pe care ne-a dat-o maria sa Natura si pe care trebuie sa o conservam si respectam.
@Dan&Ema: mulțumesc frumos pentru aprecieri! merită pt. testarea ținutului 3 ore pt. început, așa cum am făcut și noi. Dacă va place va mai întoarceți. Călătorii plăcute!
@tata123: mulțumesc frumos pentru aprecieri! Călătorii plăcute!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 Pe calea apelor, la Sfântu Gheorghe — scris în 14.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 La marea cea mare pe braţul Sf. Gheorghe — scris în 22.09.21 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Sfântu Gheorghe - satul dintre Dunăre și Marea Neagră — scris în 17.10.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Am fost la intâlnirea Dunării cu Marea Neagră! — scris în 29.09.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Scurt dar bun — scris în 18.08.20 de Mirobo din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Plimbare pe Canalul Gorgova brațul Sfântul Gheorghe — scris în 03.09.19 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Sfantu Gheorghe - dragoste la prima vedere (continuare) — scris în 10.06.20 de silvia tudoran din BUCURESTI - RECOMANDĂ