ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.03.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 05.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 6 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

O bunã şi frumoasã variantã a traseului Bucureşti – Orşova – Clisura Dunãrii

TIPĂREȘTE

Pentru inceput trebuie sa va spun ca am reusit o performanta. Spre marea mea bucurie, am putut fi destul de convingator in a-mi face sotia sa renunte la a ne face concediul in Grecia, cedand astfel insistentelor mele de a ne mai vizita si tara si renuntand astfel la 2 posibile destinatii ce-i faceau cu ochiul si pentru care aveam oferte bune, una in insula Rhodos in micul orasel Lalysos si cealalta in Cipru in Protaras.

Asadar mergem in Romania :)). Si unde... Pe Clisura Dunarii :)

Aveam 2 variante de a ajunge din Bucuresti de unde plecam, pe Clisura unde urma sa cautam cazare in Eselnita sau Dubova. Nu am avut rezervari facute in prealabil si asta pentru ca in general vrem sa vedem cu ochii nostri locatia de cazare si in acelasi timp asa cum v-am spus deja, renuntand in ultimul moment la vacanta in Grecia si optand pentru acest mini circuit in Romania, n-am avut timpul necesar cautarii unei cazari care sa ne convina.

Primul si cel mai scurt traseu spre destinatia noastra era : Bucuresti, Pitesti, Slatina, Craiova, Filiasi, Strehaia, Drobeta Turnu Severin, Orsova, Eselnita, si apoi Dubova, traseu de ~ 395 Km si care putea fi parcurs in ~ 5,30 h de mers, un traseu mai usor dar mult mai monoton, mare parte a sa fiind la ses.

Cea de a doua alternativa posibila cu plecare tot din Bucuresti si tot pe A1 pana la Pitesti, dar de aici spre Ramnicu Valcea, Govora, Horezu, Targu Jiu, Motru, Drobeta Turnu Severin, Orsova, Eselnita si in fine Dubova, este un traseu cu doar ~ 50 Km mai lung decat primul, asta insemnand ~ 440 Km, dar ca si timp cu 1,30 h in plus, aproape 7 ore de mers cu masina (Oau !!) si asta pentru ca cea mai mare parte a sa este prin munti si cu peisaje superbe.

Pentru ca nu ne fugarea nimeni de la spate ca doar eram in concediu, asa cum probabil v-ati dat seama, indragostiti fiind de munte alegem traseul mai lung (si mai greu), cel prin Rm. Valcea, drum cu mult mai frumos si mai ofertant d. p. d. v. al peisajelor decat cel prin Craiova :)

Planul de bataie cu care plecasem de acasa era facut pentru 10 zile (1 august - 10 august) de stat prin tara pe coclauri, dar datorita unor probleme de ultim moment ivite la serviciul unuia dintre noi, a trebuit sa-l injumatatim revenind acasa pe 6 august si sa ne scurtam atat traseul, cat si numarul noptilor de cazare. Daca am fi avut mai mult timp la dispozitie am fi putut sa ne cazam macar cate 2 nopti intr-o locatie, asa cum aveam de gand initial si ar fi fost mult mai bine. Dar asa am facut traseul tot intr-o fuga si pe repede inainte.

Grupul nostru era format din 4 adulti si 2 copii de 3 si 5 ani, iar faptul ca am facut atatia kilometri (undeva la peste 1400) intr-un timp atat de scurt a fost cu siguranta destul de obositor pentru ei.

In fine, asta a fost si haideti sa-i dam drumul si sa vedem pe unde am ajuns, ce-am facut si ce-am vazut in vacanta noastra destul de scurta pana la urma, dar asta din cauze independente de vointa noastra.

Plecarea din Bucuresti stabilita pe data de sambata 1 august in jur de ora 7 - 7,30 s-a decalat din cauze de bagaje uitate in ultimul moment de copii - masinute care musai trebuiau luate si ele la plimbare sau catelusi de plus, parteneri de somn ai celor mici care normal ca vroiau si ei sa mearga in marea hoinareala (de catelusi zic) :)). Asa ca ne mai pricopsim cu inca o ditai sacose plina cu jucarii si in fine pe la ora 9,30 spunem “Pa !” Bucurestiului si reusim sa ne urnim din loc pornind plini de voie buna la drum :)

Afara innorat si mici reprize de ploaie slaba ce ne vor insoti aproape tot drumul. Prima oprire pe care am facut-o a fost cum altfel, la Dedulesti pe Dealul Negru inainte de Ramnicu Valcea, loc in care asa cum v-am mai spus si in alte review-uri oprim de fiecare data cand o luam pe traseul acesta si asta pentru incredibilii mici pe care-i poti savura aici :). Dupa ce ne-am ghiftuit bine, am luat-o pe o ploaie deloc placuta, o moina d'aia care cand porneste uita sa se mai si opreasca, o luam ziceam spre Rm. Valcea si de acolo spre Horezu. De aici tinem soseaua spre Targu Jiu, un drum care facut in conditii normale, fara ploaie adicatelea, este superb. Acum n-am vazut mai nimic si asta datorita plafonului foarte jos de nori care ascundea mandretea de peisaje. Eiii... Uite ca asta nu era in plan. Ca noi doar pentru asta alesesem sa mergem pe aici. S-au dus naibii frumusetea muntilor si peisajele superbe, noua ramanandu-ne doar partea de traseu mai greu (ca primul vreu sa zic) si acea ora si jumate in plus de condus. Asta e. Cu natura nu te poti pune :))

Trecem si de intersectia de la intrarea in Bengesti, acolo unde pe dreapta se lasa drumul ce duce spre Novaci si apoi spre Transalpina facand, oare pentru a cata oara o paralela intre Transalpina (2.145 m) si Transfagarasan (2.042 m), acestea doua fiind cele mai inalte sosele din Romania si aproximativ egale ca lungime (148 Km prima si 151 Km a doua), iar castigatoare detasata fiind decretata clar si fara dubii de toti participantii la votul spontan din masina, Transfagarasanul :)). Care cel putin pe partea dinspre Cartisoara - Balea Lac nu sufera comparatie cu Transalpina. De fapt nici portiunea dupa tunelul de la Balea Lac spre Vidraru nu-i de lepadat :)). Este cu mult mai frumoasa si spectaculoasa ca Transalpina si asta o spunem noi, care avem state vechi de batut traseul asta. Transfagarasanul l-am facut de vreo 6 ori pe vremea lui Ceausescu si inca de 4-5 ori dupa “evenimentele” din decembrie ‘89, iar Transalpina de 3 ori din 2010 incoace. Asadar putem avizati fiind, sa facem o comparatie intre cele doua obiective si sa ne dam cu parerea in cunostinta de cauza.

Dar haideti ca am luat-o in balarii :)). Ajungem in Targu Jiu si facem cea de a doua oprire mai lunguta, pentru ca nu puteam trece prin oras fara un mic popas si sa nu admiram celebrele lucrari ale lui Brancusi aflate aici si constituind Ansamblului Monumental din Targu Jiu, compus din Coloana Infinitului aflata in Parcul Coloana Fara Sfarsit, si la oaresce distanta (~ 2 Km) pe malul Jiului, Poarta Sarutului si Masa Tacerii, ambele aflate in Parcul Municipal Constantin Brancusi.

Dar pentru ca nu aveam pre mult timp la dispozitie, hotaram pana la urma sa vedem doar Coloana Infinitului. De ajuns aici este foarte usor. Monumentul se afla asa cum v-am spus in Parcul Coloana Fara Sfarsit, parc pe langa care trece Calea Bucuresti, chiar drumul pe care veti intra in Targu Jiu venind dinspre Horezu. Pe partea dreapta dupa ce intrati in Targu Jiu, veti vedea deja coloana cum se inalta semeata la cei aproape 30 m ai sai si n-aveti cum s-o ratati.

Hai si cateva cuvinte despre Coloana, ca tot suntem langa ea :). Constructia Coloanei a durat mai bine de un an de zile, intre anii 1937-1938, lucrarea fiind constituita din 15 module din fonta turnate in forma rombica si avand la baza si in varf cate o alta jumatate de modul, asadar luand in calcul si aceste 2 jumatati ar fi 16 module in total :). Pentru a fi inlaturat riscul ruginirii, Coloana va fi supusa unei operatiiuni de metalizare, constand in stropirea suprafetei exterioare cu un pistol special ce pulverizeaza alama topita.

Initial denumita „Coloana recunostintei fara sfarsit”, monumentul a fost dedicat soldatilor romani ce si-au pierdut viata aici pe malul Jiului, in luptele din 1916 din timpul Primului Razboi Mondial. Despre Coloana, Brancusi spunea : “ Acesta este mesajul Stalpului meu, strajuit de Masa si de Poarta… Sa arzi ca o flacara… Sa te prefaci in fulger legand cerul cu pamantul. “

Coloana Infinitului este considerata cea mai insemnata si mai valoroasa lucrare a lui Brancusi, lucrarea sa de capatai, asa ca daca ajungeti prin zona, opriti si vizitati-o. Merita. S-au chiar daca nu va va impresiona cine stie ce, macar va veti dezmorti oasele de la atata stat in masina si va veti alege cu o scurta plimbare printr-un parc frumos si ingrijit :)). Noi am oprit, am vizitat-o, asa ca mergem mai departe spre alte zari. Zari care acum insemnau Drobeta Turnu Severin si Orsova, cale de putin peste 100 de Km.

Si o paranteza. Alta de fapt :)). Prin zona asta nu mai fusesem de prin 1985, atunci cand in tineretile-mi zbuciumate veneam la Oravita un grup de 4 prieteni si tovarasi de calatorii, ca sa cumparam ceasuri electronice (foarte rare in Romania acelor vremuri) si Vegeta, de la sarbii care aveau libera trecere in vama noastra si se ocupau cu micul trafic de frontiera vanzand in micutul talcioc din Oravita marfurile lor si cumparand de la noi ce se vindea bine pe la ei, in general produse alimentare (salam de Sibiu, salam de vara, carne de mici, etc). Noi cumparam Vegeta la pungi de 500 gr cu 75-80 lei (banii de atunci) vanzandu-le cu 150-200 in Bucuresti si ceasuri electronice de mana la mare cautare in acele vremuri, luate cu 100-150 de lei in functie de model si pe care le dadeam in Bucuresti cu 200-250. Super, extra, mega profit. Ne scotem benzina si ramaneam si cu un castig frumos :))

Totusi un asemenea drum era lung si greu. Plecam din Bucuresti pe la 12 noaptea si ajungeam in Oravita pe la 6 dimineata. Bineinteles ca in portbagaj caram cu noi si 2 canistre de benzina, obligatorii si nelipsitele in acele timpuri cand benzina se gasea prin tara extrem de rar si o luai pe cartela (2 bonuri de 20 l pe luna). La Oravita cumparam ce aveam de cumparat si maxim pe la 12 la pranz, valea catre casa. Cum ziceam un traseu lung, obositor si destul de greu de ~1100 de Km facuti in 2 zile si fara cazare intermediara. Da. Dar si castigul era substantial... Dintr-o asemenea “iesire” strangeam banii pentru un concediu de 10 zile la Mamaia =))

In fine, hai ca-m luat-o prin balarii si e cazul sa revenim la povestea noastra. Oprim in Turnu Severin si ne luam o rezerva de Doamne fereste pentru cazul in care n-am fi gasit cazare in Eselnita, Dubova sau Orsova, situatie posibila in full sezon. Asadar mergem direct la Hotelul Tudor pe care il ochisem pe booking, hotel de 3 stele, dragutel, curatel si aflat la vreo 200 m de Dunare. Aveau 6 camere libere si o rugam pe fata de la receptie, o domnisoara extrem de amabila sa ne rezerve si noua daca poate 2 camere pana mai pe seara, urmand sa sunam si s-o anuntam daca rezolvam ceva cu cazarea pe Clisura (acolo unde de fapt aveam noi in plan sa stam) si sa anuleze razervarea noastra sa nu tina camerele blocate.

Avand deja la rezerva o cazare buna, hai mai departe. Facem cei 30 Km pana la Orsova si apoi cei ~ 7 Km pe Clisura spre Eselnita. Aici a inceput beleaua. Pe toata distanta dintre Eselnita si pana in Dubova (~ 15 Km), am luat-o aproape din pensiune in pensiune si din hotel in hotel fara a gasi nici macar o camera libera, darmite 2... Am rugat si fetele de pe la receptiile pensiunilor sa sune pe unde credeau ele ca am avea vreo sansa inclusiv la particulari, dar nici pomeneala de locuri libere. Totul full si ocupat cu rezervari facute cel putin cu 2 luni inainte si ce ar mai fi putut fi liber, se ocupase pentru ca... Nimerisem aici sambata, in plin weekend »:(

Ce va pot spune, este ca de pe la patru jumate pana pe la opt seara am cautat cazare, ne-am fatait aiurea si fara nici un rezultat. Aaa... Afara de o singura cazare la un particular pe care l-am gasit prin Dubova si care a spus ca mai avea 2 camere in vila sa. Bun, hai in masina sa mergem sa le vedem.

Nu stiu de ce dar toti am fost siguri ca vila se afla undeva pe malul Dunarii, dar... Fatal error... Era la vreo 2 km de Dunare spre interior. In fine, puteam sa traim cu asta, dar de cum am vazut asa zisa “vila” am avut o retinere. O cladire urata si netencuita pe afara care nu te imbia deloc sa-i calci pragul, cu un aspect neingrijit ca si curtea de altfel, plina cu resturi de scandura si moloz. Intram totusi sa vedem camerele, ca doar pentru asta venisem aici si... Dezastru... Nu stiam cum sa disparem mai repede de acolo. Un miros greu te intampina chiar de la intrarea in “vila“, miros ce persista in toate spatiile "vilei", inclusiv in camere.

Proprietarul s-a scuzat ca a avut ceva probleme cu instalatia de canalizare si evacuare a apei menajere, dar ca acum ar fi rezolvate. Dar... Trecand peste asta, in camera nu stiu daca mocheta de pe jos vazuse anul asta macar o matura nu mai zic de aspirator, iar lenjeriile de pat erau de un gri cel putin dubios. A ramane acolo ar fi insemnat un risc cu atat mai mult cu cat aveam cu noi si copii mici. Asa ca ii multumim lui nenea propietar de “vila” pentru amabilitate si o luam repede din loc.

Curios e faptul ca erau si 3 masini parcate aici, una de Arges, una de Dimbovita si una de Bucuresti, iar ocupantii acestora cu siguranta se cazasera in respectiva “vila“, ca doar nu venisera aici doar sa parcheze si sa plece in explorare prin imprejurimi :)). Da’ chestia ciudata e ca atata timp cat ne-am fatait noi pe acolo n-am vazut picior de turist in “vila“. Sa nu cumva sa fi fost dovediti deja de riscul de care va ziceam mai sus... =))

Ne-am tot intrebat si inca nu ne-a trecut, cum oare acceptasera acei oameni conditiile alea infecte de cazare, indiferent de faptul ca or fi venit si ei tarziu si disperati ca nu gasisera nimic altceva ? Dar sa aleagi sa stai in mizeria aia... Ma rog, alegerea lor.

In fine, aunsi la capatul rabdarii si felicitandu-ne pentru inspiratia de a rezerva camere in Turnu Severin, hotaram intr-un final sa ne intoarcem si sa ne cazam la Hotelul Tudor, acolo unde vorbisem initial.

Si ca o concluzie a acesui review – daca plecati fara o rezervare prealabila spre Clisura Dunarii si va mai nimeriti p'acolo si in weekwnd, riscati sa ramaneti “copii strazii” asa cum era sa patim noi :))

Inchei acest prim capitol din mini-turul pe care l-am facut prin Romania, cu speranta ca ati putut afla si ceva informatii utile si interesante din ce-am batut io campii p’aci. Pentru ca asa cum spuneam si in alte postari anterioare -

Cine detine informatia, detine puterea.

THX! Bye bye.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de vega06 in 30.03.16 17:33:21
Validat / Publicat: 30.03.16 20:45:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA.

VIZUALIZĂRI: 31439 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

47 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vega06); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Bucureşti – Orşova – Clisura Dunãrii. Drumul pana la Orsova este un vis frumos. Merita sa-l faceti macar o data in viata :)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 69250 PMA (din 59 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

47 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 47
webmaster
[30.03.16 20:43:11]
»

Webmaster, daca nu am postat review-ul in sectiunea potrivita, faceti-o va rog dvs. Multumesc mult.

Reviewul nu are practic subiect (geografic) distinct, astfel că a fost mutat la "diverse" = "Descoperă România"

vega06AUTOR REVIEW
[30.03.16 20:53:55]
»

@webmaster -

Ok, e perfect webmaster. Aveam ceva dubii si ma gandeam io ca nu-i buna sectiunea in care postasem, da' nu gasisem alta care sa mearga cat de cat cu rev-ul asta

Multumesc.

Zoazore
[30.03.16 20:58:28]
»

@vega06 - Am avut onoarea primului vot!

Am citit odată, mai citesc odată, că-mi place! ”Vila” m-a incitat maximum! Poate turiștii aia erau rudele lui nenea.V-ați întrebat?

vega06AUTOR REVIEW
[30.03.16 21:05:12]
»

@Zoazore -

Mercic Zoa. Ma bucur ca-ti place, cu toate ca sunt constient ca in rev-ul asta gasesti mai multe iesiri pe coclauri decat subiecte turistice

Sar'mana de vizita si comment

L.E. -

Curios e faptul ca erau si 3 masini parcate aici, una de Arges, una de Dimbovita si una de Bucuresti

Ma da-l naibii. Da "nenea" ala avea rude cam imprastiate. Prin tara vreau sa spun

Zoazore
[30.03.16 21:08:26]
»

@vega06 - Frumoase și alea! Ceasurile și Vegeta... eeeiii

Aveam colegi în facultate din Strehaia și Tr. Severin, așa că nu duceam lipsă de.

vega06AUTOR REVIEW
[30.03.16 21:16:05]
»

@Zoazore -

Pai in cazul asta erai privilegiata. Dar sa stii ca in Bucuresti era mare cerere de.

Zoazore
[30.03.16 21:21:16]
»

@vega06 - Ohoo, da! Un brăilean era prieten cu o tipă din Strehaia, care stătea cu mine-n cameră DECI?

Clisura Dunării am văzuto-n 1979. Și Transfăgărășanul. Hotelul TUDOR cred că este fostul Dunărea, pe malul Dunării. Țin minte faianța indigo, rară pe vremea aia, de pe pervazul ferestrei.

mogly
[30.03.16 22:51:47]
»

Stau si ma intreb daca voi semanati cu noi sau noi semanam cu voi (nu grau sau porumb ci cu sensul de a se asemana). Spun asta pentru ca si sotul meu vrea sa ma faca sa renunt la Grecia in vara asta iar eu am propus sa facem un sejur in Muntii Sureanu la poarta raiului si a acceptat. In schimb nu cred ca reusim sa o facem pe Malina sa renunte la Grecia, ramane de vazut. Felicitari pentru vacanta, de la Tg Jiu daca greseati drumul ajungeati la Petrosani

Radu Tudoran
[31.03.16 00:19:08]
»

Sper sa bat si eu campii pe acolo in curand, caci mi-e dor de locurile acelea si de prietenii pe care Inca ii mai am acolo.

vega06AUTOR REVIEW
[31.03.16 01:40:07]
»

@mogly -

Stau si ma intreb daca voi semanati cu noi sau noi semanam cu voi (...) si sotul meu vrea sa ma faca sa renunt la Grecia in vara asta

Pai daca noi am fost primii in atare situatie, clar ca voi semanati cu noi. Adicatelea noi fiind primii, ne puteti lua ca model demn de urmat

Io cinstit iti spun acum ca prefer sa merg pe la noi prin tara decat sa ma duc la greci. Chestie de gusturi pana la urma. Iar ca destinatie de soare si plaja “afara”, daca ar fi sa aleg intre insulele Dodecaneze și Ciclade sa spunem, as alege cu siguranta si fara doar si poate Antalya

Merci Carmen pentru vizita si comment

vega06AUTOR REVIEW
[31.03.16 01:44:08]
»

@Radu Tudoran -

In asa locuri frumoase merita sa bati campii de cate ori ai posibilitatea de a o face. Si daca mai ai si prieteni pe acolo cu atat mai mult

Va multumesc si dvs. pentru vizita si comentariu.

vega06AUTOR REVIEW
[31.03.16 02:27:47]
»

@mogly -

Aaa... Si stai ca mi-a scapat ceva.

de la Tg Jiu daca greseati drumul ajungeati la Petrosani

Chiar daca ajungeam, p’atuncea nu ne stiam, asta ca sa fac si o rima . Asa ca... Razi tu razi, dar sa stii ca a fost una dintre variantele de traseu, aceea de a o lua spre Petrosani, apoi pe valea Cernei pana la Orsova. Traseu superb insa care ne lungea drumul cu vreo ora... Dar era destul de tarziu sa ne permitem “arogante” de felul asta si in plus de asta nici vremea nu tinea cu noi, asa ca am luat-o pe drumul cel mai scurt - Tg. Jiu, Motru, Tr. Severin si Orsova.

mogly
[31.03.16 08:35:19]
»

@vega06 - Poate cu altă ocazie ajungeţi şi prin Petroşani şi ne faceţi şi o vizită, noi vă aşteptăm cu drag .

Cât despre România asa este sunt foarte multe locuri frumoase de văzut şi de revăzut. Eu însă, până la vârsta asta am ieşit o singură dată din ţară, în Corfu şi mi-aş dori totuşi să văd mai multe . Aşa că aş vrea peste tot şi la noi şi la greci şi un pic de Roma şi Egipt şi aşa mai departe. Rămâne de văzut cum stăm cu timpul dar mai ales cu finanţele, că rând pe rând muşchetarii urmează să plece la facultate .

Călătorii frumoase să aveţi oriunde veţi merge!

tata123 🔱
[31.03.16 10:56:45]
»

@vega06 - Îmi pare rău că nu ați reușit să vă cazați într-o pensiune situată direct pe malul Dunării, zona Clisurii este foarte căutată de turiști pe perioada verii astfel că rezervările sunt necesare. Când am citit titlul m-am gândit că ați mers pe varianta: Târgu Jiu - Baia de Aramă - Băile Herculane - Orșova. Este un drum cu peisaje superbe, dar cu un covor asfaltic deteriorat bine între Baia de Aramă și Herculane. Și traseul ales de voi prin Motru - Drobeta Turnu Severin e drăguț - e o zonă deluroasă, șoseaua e destul de sinuoasă. Am fost și eu recent la Motru și mi-a plăcut porțiunea de șosea cu serpentine ce străbate pădurea înainte de localitatea Roșiuța. Mirosul specific exploatărilor de cărbune din zona Motru e foarte pătrunzător. În zonă sunt multe obiective turistice interesante.

mishu
[31.03.16 10:59:55]
»

In acea zona imi doresc si eu sa petrec daca nu un concediu, macar cateva zile.

Noi in drum spre Timisoara mergem pe varianta "ses" adica prin Craiova (bem o cafea la prieteni), insa mai facem si deviatii, o luam prin Petrosani unde avem rude si stam eventual cateva ore (servim pranzul si uite asa ne-am scos).

Daca nu o luam prin Petrosani ne oprim sa luam pranzul la Taverna Sarbului unde daca mai ajungi in zona iti recomand sa mananci.

Am scris un articol despre el si in care am mentionat ca preturile sunt ceva peste medie insa portiile sunt foarte mari.

Acolo s-au indragostit baietii mei de miel cu spanac (o bunatate).

Felicitari pentru un articol care este ca un episod dintr-un film cu actiune (traseul), adrenalina (cazarea), istorie (traficul cu bunuri alimentare si nealimentare), loterie (avem sau nu noroc de cazare) si in final happy end (s-a gasit cazare).

Votat cu mare placere.

vega06AUTOR REVIEW
[31.03.16 14:44:14]
»

@mogly -

Cât despre România asa este sunt foarte multe locuri frumoase de văzut şi de revăzut. Eu însă (...) mi-aş dori totuşi să văd mai multe (...) un pic de Roma şi Egipt şi aşa mai departe.

Romania merita luata la colindat pentru ca are cu ce se lauda. Chiar daca infrastructura este praf, traditiile pastrate din batrani si frumusetile ei unice si salbatice abia atinse de mana omului o recomanda ca o foarte buna destinatie de vacanta. De fapt salbaticia peisajelor cred ca tocmai de asta s-a pastrat, pentru ca drumurile sunt asa cum sunt

Eu va doresc sa ajungeti si prin alte tari, dar sa nu uitati totusi de ce aveti aici langa voi si la indemana. Aaa... Plus ca aici nu veti sta cu sufletul la gura ca Doamne Fereste acu’ sare in aer aeroportul si daca nu s-a intamplat, sa ajungi sa te gandesti “frate da ce noroc am avut” . Riscurile "majore" la noi constau doar in faptul de a gasi cazari praf sau a nu gasi de loc pe acolo pe unde veti ajunge

Dar orice ati alege, va doresc si eu vacante reusite in viitor si ceva rezerve financiare sa le puteti face

vega06AUTOR REVIEW
[31.03.16 14:46:32]
»

@tata123 -

Îmi pare rău că nu ați reușit să vă cazați într-o pensiune situată direct pe malul Dunării

Da si noi am avut regretul de a nu gasi cazare pe malul Dunarii. Da’ stii cum se zice : wrong time wrong place... Eram in plin sezon si in plus nimerisem acolo si in weekend. Oricum ar fi, noi n-aveam de stat aici decat o noapte asa ca asta n-a fost un capat de tara. Daca trebuia sa stam sa zicem o saptamana, atunci da. Aveam o problema. Mare.

Iar in privinta drumului prin Baia de Arama nu l-am luat in calcul pentru ca noi vroiam sa ajungem prima oara in Turnu Severin, loc mai putin cautat (turistic vorbind) si unde eram siguri ca am fi gasit ceva cazari. Asa facusem planul de bataie. Si asta pentru ca ne asteptam la niscaiva surprize, s-o luam din Turnu Severin spre Orsova apoi pas cu pas pe Clisura spre Eselnita si apoi spre Dubova tot cautand vreo cazare care sa ne “aranjeze”

Iti multumesc si tie pentru vizita si comentariu

vega06AUTOR REVIEW
[31.03.16 14:49:57]
»

@mishu -

Clisura este o zona impresionanta si aparte a tarii care trebuie vazuta macar o data in viata. Una dintre cele mai frumoase locatii din Romania dupa parerea mea.

La Taverna Sarbului n-am mai oprit din 2 motive. 1 – Mancasem foarte bine in Dealul Negru (mai aveam mici luati si la pachet) si 2 – Eram goniti din spate de noaptea ce se apropia iar noi eram pe post de “copii strazii” fara un acoperis deasupra capului

Dar cum spui, ramane pe data viitoare. Cu siguranta vom mai veni prin zona pentru ca ne place mult acolo.

Ma bucur ca ti-a placut “filmul meu de actiune” (nu mi-ar fi dat prin cap ca cineva il va vede astfel, da’ cred ca-i de bine, nu ? ) si iti multumesc si tie pentru vizita si comentariu

mogly
[31.03.16 15:16:46]
»

@mishu & Vega06: Uite pentru că îmi sunteţi dragi şi ca să promovez turismul şi spre Valea Jiului, cea săracă şi mai oropsită aşa de felul ei, că de când o ştiu eu tot aşa a rămas, când mai treceţi pe aici, voi sau alţi membri AFA, ofer eu un prânz, nu gătesc prea grozav deci există şi varianta să îl servim la restaurant. Ce ziceţi? Veniţi?

vega06AUTOR REVIEW
[01.04.16 02:35:40]
»

@mogly -

când mai treceţi pe aici, voi sau alţi membri AFA, ofer eu un prânz

Vezi ca invitatia asta se poate dovedi o actiune total falimentara din partea ta. Poate nu stii cati membri are AFA in prezent. Peste 22.300 de useri... Faci faţã ?

Dar s-a marcat si ramane in stand by.

Stii ca era si o vorba din batrani : "Cand te pune cineva la masa, stai, ca nu te doare gura. Cand te pune cineva la munca, fugi, ca nu te dor picoarele. "

Daca la tine se aplica doar prima parte, e de bine si asteapta-te la vizite

Cat despre promovarea Vaii Jiului cea "saraca si oropsita", nu prin free lunch-uri vei reusi s-o faci.

Pune mana si scrie review-uri despre zona pentru ca esti de acolo si stii cel mai bine ce si pe unde trebuie sa ajungi ca sa vezi lucruri deosebite.

Eu unul stiu ca este o zona superba, dar am fost pe acolo doar in trecere cu masina, niciodata ca turist in drumetii montane.

Da-ne ceva trasee, cascade, locuri aparte si alte frumuseti ce tie ti-au placut si crezi ca merita vizitate si apoi si ce posibilitati de cazare exista in zona. Abia atunci vei putea spune ca ai facut ceva pentru a promova turistic vorbind, Valea Jiului.

Parerea mea

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
mishu
[01.04.16 06:39:51]
»

@vega06: buna vorba din batrani

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.04.16 08:10:05]
»

@vega06 -

Poate nu stii cati membri are AFA in prezent. Peste 22.300 de useri...

Asta era acu' vreo trei -patru ani; acum suntem (la ora asta) fix 71768.

Da' cam la același lucru mă gândeam și io când am citit.

mogly
[01.04.16 08:22:41]
»

@vega06 & Mishu & Dragos: Rămâne de vazut dacă fac sau nu faţă, vreau să văd însă, cine vine primul?

Cât despre a scrie despre munţii de aici e o idee bună şi o s-o pun în aplicare, dar la vară în concediu. Vreau să fac şi fotografii şi să am şi timp să scriu despre munţi şi ce mai e pe aici prin zonă, fără PMA desigur.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[01.04.16 11:17:25]
»

@mogly - De ce fara PMA? Ai de umblat, scris, alea-alea...

mogly
[01.04.16 13:26:42]
»

@Zoazore - Ideea în sine este foarte bună (îi mulţumesc lui Vega pentru ea) şi fară PMA pentru că vreau sa fac asta exclusiv pentru promovarea zonei de aici, chiar dacă munţii ăstia sunt întinşi tot la mine acasă mă simt printre ei iar review-urile alea nu se punctează şi na... naşică pentru că vreau să fiu şi eu altruistă, nu mă laşi? Dar, să nu uitaţi că încep la vară, din lipsă de timp nu altceva (atunci o să am vreo 6 saptămâni de concediu şi mă pot ocupa de asta).

vega06AUTOR REVIEW
[01.04.16 15:14:39]
»

@mishu -

@vega06: buna vorba din batrani

Da. Si posibil (si de dorit) aplicabila in multe situatii

vega06AUTOR REVIEW
[01.04.16 15:17:28]
»

@Dragos -

Vega : “Poate nu stii cati membri are AFA in prezent. Peste 22.300 de useri... ”

Dragos :

Asta era acu' vreo trei -patru ani; acum suntem (la ora asta) fix 71768.

Pai Dragos, zi si tu... Eu am luat datele alea de aici - amfostacolo.ro/user-stat_explic.php

In dreptul fiecarui statut (ucenic, junior, silver etc.) apare numarul de useri avand statutul respectiv. Daca pana la urma cifra pe care am dat-o s-a dovedit a fi de fapt o dezinformare, nu-i vina mea

Inseamna ca datele nu sunt actualizate, asa ca sustinutu-mi efort matematic de a le aduna pentru corecta informare a lui @mogly si evitarea unui previzibil faliment al ei, s-a dovedit zadarnic . Oricum, asa stand lucrurile (71.768 de useri) situatia ei e de-a dreptul dramatica/disperata/catastrofala

Iti multumesc si tie pentru vizita si comment

vega06AUTOR REVIEW
[01.04.16 15:20:45]
»

@mogly -

@vega06 & Mishu & Dragos: Rămâne de vazut dacă fac sau nu faţă, vreau să văd însă, cine vine primul?

Te cheama cumva Țiriac sau Pavăl ? Daca nu, nu te gandi ca poti face fata la aproape 72.000 de oameni (date actualizate, merci Dragos), pentru ca tu ai lansat invitatia catre “voi sau alţi membri AFA” si nu catre 2 sau 3 membri... Fatal error

Iar ideea de a scrie si a-ti promova zona nu trebuie sa fie fara PMA. Nu vorbim de altruism acum. Va fi doar o recunoastere din partea noastra, cei ce vom citi review-urile si care poate vom castiga o noua destinatie de vacanta.

Efortul de a-ti face cunoscuta zona la nivel turistic merita remarcat, daca cei ce au datoria si obligatia de a o face n-o fac. Va fi ca o palma data autoritatilor

Admin
[01.04.16 16:13:05]
»

@vega06

Pai Dragos, zi si tu... Eu am luat datele alea de aici - amfostacolo.ro/user-stat_explic.php

In dreptul fiecarui statut (ucenic, junior, silver etc.) apare numarul de useri avand statutul respectiv. Daca pana la urma cifra pe care am dat-o s-a dovedit a fi de fapt o dezinformare, nu-i vina mea

Inseamna ca datele nu sunt actualizate

Fals. Datele se actualizeză permanent (automat)

Greşeala ta (de calcul) vine de la faptul că nu ai adunat niciunde (pentru că nu e afişat acolo) numărul de CHIBIŢI.

În mod evident, acolo e diferenţa = dintre totalul tău şi cel indicat de Dragoş (cel corect)

mogly
[01.04.16 17:14:16]
»

@vega06 - Nu sunt Tiriac, eu cand am lansat invitatia a fost in special pentru voi si prin alti membri AFA ma gandeam la cei cunoscuti de mine cat de cat si care la randul lor ma cunosc un pic sau mai mult, nu ma gandeam la tot poporul AFA si nici nu aveam habar ca e asa de numeros incat poti crea un municipiu cu el. Acum sa nu credeti ca o dau la intors, eu tot va astept cu drag, daca-i cazul inmultesc vinul cu cateva pahare de apa si hai ca doar n-or fi citit 70 000 de oameni mesajul meu si vin in Valea Jiului acum toti. Cat despre scris, stati sa ma apuc prima data si apoi mai vedem

Admin: daca auzi ca 70 000 de afisti au luat calea Vaii Jiului ori anunta-ma din timp sa fug de acasa ori raman aici si hotaram sa facem a 7- a intalnire AFA la Petrosani!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, liviu49, Michi, mishu, mogly, Radu Tudoran, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068323850631714 sec
    ecranul dvs: 1 x 1