ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.12.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2011
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Balneoturism “low cost”

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

nota webm: am corectat greseala din titlu; desi este pe larg referita in ecouri ("low coast"), imi zgaraie pur si simplu ochiul...

Romania te iubim!

Fara doar si poate ca fiecare roman isi iubeste tara in care a vazut lumina zilei, a invatat abecedarul si unde a intalnit prima iubire. E tara in care fiecare roman se intoarce mereu cu inima plina de bucurie de pe orice alt meleag.

Cu totii dorim sa ne petrecem concediile de odihna intr-un mod cat mai placut, caci unii dintre noi, poate in tot restul anului, aduna, bănuţ cu bănuţ. Dar sa vedem ce ne ofera tara noastra din punct de vedere turistic…

Oare este tara noastra o destinatie turistica si pentru romanii cu buzunarele nu intotdeauna prea pline?

Hai sa pornim de la un buget nici prea mic (100-200 de euro per familie), nici prea mare 1200-1300 de euro per familie, ci de la unul mediu de 500 de euro. Sa vedem ce putem face noi cu acesti bani in zilele noastre? Suntem doua persoane si dorim sa ne pretrecem 10 zile de concediu in conditii de confort mediu, in functie de valoarea acestui buget, De acesti bani, am dori transport, cazare, masa si o piscina cu apa calda prin preajma.

Atat.

500 de euro, nu e mult, e echivalentul a 2150 lei. Atat si nimic mai mult, e criza.

Sa va dau acum cateva preturi practicate de unele statiuni balneare autohtone.

SOVATA, (vezi rew), la hotel Danubius o camera dubla costa 300 de lei pe zi, (cu mic dejun si acces la SPA) iar daca doresti doar sa dai o fuga de la Tg. Mures pana la Sovata pentru o baie la SPA (bazin cu apa dulce su sarata), aceasta costa 30 lei in cursul saptamanii si 40 lei in week-end. O baie in lacul Ursul costa vara, 20 de lei. Am renuntat la a descrie si alte statiuni balneare ceva mai “scumpe”, precum e Felix-ul, care ne depasesc bugetul alocat initial, 500 euro.

Sovata? …nu-i de noi, (vom zice ca strugurii sunt acrii), iese din socoteala, doar cazarea pentru 10 zile, depaseste bugetul nostru. Repet. Avem doar 500 euro pentru 10 zile. Nici la celelalte hoteluri, Bradet, Faget sau Alunis, din Sovata, nu ne descurcam. La vile, gasim insa camere duble cu 80-120 de lei pe zi, deci cazarea face in total 1000 lei, iar 10 bai pentru 2 persoane, face intre 400 si 600 lei, vai! , am trecut deja de jumatatea bugetului, …ce facem? … scoatem slanina si zacusca din rucsac? …sau stergem statiunea de pe lista? …

Daca ne cazam in Sovata la o vila, ne descuracam mai bine, iesim “la mustata”, facem putina foame ce-i drept…... partea proasta e ca miscarea in apa sarata produce o foame de lup…

PRAID, e-o statiune numai pentru sezonul cald (vezi. rew.) aveti aici o piscina mare cu apa sarata, posibilitati de plaje, o salina. In Praid, gasiti la hotel camere cam scumpe, dar, in general, la pensiuni va incadrati in cei 500 de euro. Mai e o solutie…la 5 km de Praid, la Corund, cazarea e mai ieftina, gasiti camere duble la jumatate de pret, la 19-20 de euro dubla, (va recomand pensiunea Arcso, Ilyes, Forras), va cazati deci la Corund si faceti naveta la Praid sau la Sovata. Intrarea la piscina din Praid e doar 8 lei. Prin aceasta stratagema, s-ar putea sa va intoarceti chiar si cu bani acasa.

TOPLITA (bai estivale mezotermale, apa are 22 de grade-vezi rew.), la complexul Banffy, aveti doua camping-uri. O casuta costa 30 de lei dar exista si cazare la vile particulare, confortabile, unde pretul e dublu. Accesul la strand, e 7 lei iar abonamentul saptamanal e 20 de lei. Cu masa te descurci in orasul Toplita sau pe la terasele din complex. Iata inca o posibilitate “low-coast” de a face 10 bai mezotermale (22 gr. C) pentru nepretentiosi, dar, atentie! , alegeti doar o perioada estivala cu mult soare (consultati Mereo Toplita), caci Toplita e unul din polurile romanesti ale frigului.

PERSANI, bai sarate estivale- (vezi rew) renovate, situate la 47 km de Brasov, intrarea la bai e 20 de lei pentru adulti, 15 lei pentru copii, iar o casuta de camping costa 40 de lei, asadar, pana acum, intrarea si cazarea pentru 2 persoane si pentru 10 zile, ne costa 800 de lei…pana la 2150 lei, mai e mult, putem servi si cate un vin de Murfatlar la fiecare masa.

IDECIU DE JOS (bai sarate estivale-vezi rew), se afla langa Reghin, pare a fi cea mai buna afacere pentru cei care doresc sa aiba o cura de 10-15 zile de bai sarate, impachetari cu namol, cazare si masa…intrarea la bai costa 3 lei, la pensiunea de vis-à-vis, Marianne, o camera dubla costa 60 de lei, un meniu fix la aceeasi pensiune costa 13 lei. La baile Ideciu, cu 2150 RON veti putea ramane si 15-20 de zile

SANGEORGIU DE MURES (Welness Club, apa sarata si dulce, bai permanente), pretul de intrare de luni si pana vineri, intre orele 8 si 13, e 25 de lei, in week-end e 35 si 45 de lei, pretul unei camere duble la Hotel Apollo, e de 230 de lei (la cel de 2 stele) iar la hotelul de 4 stele…nici nu vi-l mai zic, caci numai accesul la Welness Club si pretul hotelului de 2 stele au depsit deja bugetul alocat.

DEVA (Acvaland Deva), accesul pentru 3 ore per persoana in interior este de 20 de lei, iar pentru o zi intreaga este de 40 de lei, deci din start, daca doriti sa ramaneti intreaga zi, trebuie sa scoate din buzunar pt 10 zile, 800 lei pentru doua persoane... Daca doriti sa ramanesti doar trei ore, e mai rentabil si, zic eu, e suficient. Cazarea la hotelurile Sarmis, trei stele, 200 RON dubla, sau Deva, 3 stele, 150 RON dubla, e destul de costisitoare, ar trebui sa gasiti o pensiune, (poate in afara orasului) si sa veniti si cu mancare de-acasa…doar asa va puteti incadra in bugetul propus pentru o cura de 10 zile.

Dar va dau o solutie mai buna…Ocna Sibiului…mergeti acolo vara, pana statiunea e inca in renovare, caci intrarea la cele 7 lacuri (5 cu apa sarata si 2 cu namol), e gratis, asa ca veti plati doar cazarea si masa, pe care le veti dibui prin jurul lacurilor ce sunt inconjurate de pensiuni.

OCNA SUGATAG (vezi rew) …asa, stati ca am gasit ceva si mai bun, in Maramures! …cazare la 120 de lei dubla si cu intrarea la piscinele sarate inclusa in pret (15 lei) (sunt 2 bazine, unul pentru barbati si altul pentru femei), la “Hotel Salinas”. Din bugetul alocat, va raman o groaza de bani si pentru restul cheltuielilor! (masa+transport)... si poate un mic cadou!

BOGHIS, TASNAD, (permanent, si vara si iarna) SANMIHAIU GERMAN, SANNICOLAU MARE, MARGHITA, TEREMIA MARE, ACÂŞ, SECUIENI, LOVRIN, (doar pe timp de vara), ei, aici va veti descurca bine timp de 10 zile cu un buget de 500 euro, fiind cazati in camping sau la ”cetatean”, masa o puteiti servi la terasele si restaurantele care au aparut in jurul bailor. Tasnad-ul are si un hotel propriu ”Alystra” (80 lei camera dubla si 10 lei intrarea la piscinele termale) Toate sunt cotate ca statiuni termale de interes local si practica in consecinta preturi mai mici. La Baile Boghis (pretul unei bai termale la bazin e de 9 lei). Langa bai, la Boghis exista si un hotel, ”Trifoias”, cu 12 camere (70 lei camera dubla)

CALACEA, (ape termale, vezi rew.), o baie la piscina de la baza de tratament costa 7 lei si baza de tratament functioneaza, atat vara cat si iarna (atentie! iarna incalzirea casutelor nu functioneaza intotdeuna), (telefonati inainte la 0256-379612), aici, va puteti usooor, incadra in buget.

SACELU, TELEGA, SLANIC PRAHOVA (vara) (vezi rew), va puteti incadra in buget, sunt statiuni sezoniere, toate ofera cazare in sistem “privat” sau “agroturistic”, la Baile Sacelu gasiti cazare la pensiunea “Lucica” la 60 de lei camera, la Telega gasiti pensiunea “Casa de vis” cu dubla intre 50 si100 lei, in functie de dotari., iar la Slanic Prahova, pe langa hoteluri cu preturi cam mari gasiti si pensiunea “Zori de zi”, cu 60 de lei camera.

GEOAGIU, (bai termale-vezi rew.), la hotel Germisara camera dubla costa cam mult iar o ciorba la restaurantul hotelului costa dublu cat aceeasi ciorba servita vis-à-vis, la hotel Diana sau la hotel Ceres, la celelalte hoteluri insa, va puteti incadra “la limita”, iar vara la camping-ul de la ”Baia romana”, va incadrati cu usurinta in buget.

CALAN, (bai termale sezoniere), vara va puteti incadra usor in buget, puteti sa va cazati la campingul bailor, sau la “privat”.

MONEASA e o statiune cu ape mezotermale (caldute), care in sezonul estival, datorita unui camping modern, va permite sa va incadrati in buget dar nici in sezonul rece pretul camerei de la Hotel Moneasa nu e mare, 80 lei (fara mic dejun, 100 lei cu mic dejun). Baile calde de la baza de tratament variaza ca pret in functie de perioada cat ramaneti cazat in hotel. In acest hotel din Moneasa, va puteti incadra in bugetul propus.

COJOCNA, FIGA, DEJ, (bai sarate permanente, modernizate, vezi rew.), va puteti incadra in buget, negociati cazarea la ”cetatean” masa o puteti servi la terasele si restaurantele din imprejurimi. La Cojocna exista si un hotel si un loc pentru “camping-car””

CALIMANESTI-OLANESTI-CACIULATA (bai termale, vezi rew.), va puteti incadra “la limita” in buget, daca va cazati la hotel si lejer daca va cazati la ”particulari” sau la pensiuni, La Hotelul Calimanesti-Calciulata un pachet de 9 zile, (camera dubla+6 tratamente cu doua proceduri si pensiune completa) costa 750 de lei de persoana…deci 1500 lei pentru doi…hai, hai, ca aproape ne incadram in buget si la hotel…

La hotelul “Olanesti” din Baile Olanesti o camera e mai scumpa, 134 lei. Intrarea la noua piscina termala acoperita nu costa mult, 4 lei pentru copii si 5 lei pentru adulti, fapt ce ne perminte sa facem si aici10 bai calde cu bugetul propus. La Caciulata, intr-o frumoasa padure de foioase, exista un al doilea strand termal dotat cu un camping ce va va permite sa va incadrati in bugetul stabilit, dar acest camping functioneaza numai in zilele calduroase de vara.

GOVORA (vezi rew.) Strandul estival cu apa sarata “Salus” de la intrare in Govora are un camping cu preturi rezonabile, posibilitati de a servi masa, bugetul de 500 euro, va permite o cura de 10-15 zile. La hotelurile de cura din statiunea balneara Govora insa preturile cresc, o camera dubla costa la “Hotel Oltenia”, intre 90-150 lei si cura balneara 30 lei pe zi, deci aici e bine sa veniti cu bilet de tratament, bugetul dumneavoastra, va fi usor depasit.

BUZIAS. (vezi rew.) La hotelul Parc, camera costa 200 de lei, la hotelul “Timis” si pensiunea “Lux”, sunt preturi cam mari, doar la pensiunea “Paradis”, camera dubla costa 100 de lei. Deci, aici, pentru cei ce doresc o cura cu ape minerale pe care le gasiti curgand mai peste tot, le recomand aceasta pensiune, altfel, veti depasi bugetul.

PUCIOASA, (vezi rew) la hotelul de cura Ceres din Pucioasa, conditiile sunt bunicele, hotelul e mare, a fost refacut, dar acesta tot mai pastreaza un aer sindicalist, cu o “maree” de oameni ce apar la ora cand se anunta “intrarea in piscina cu apa sulfuroasa din baza de tratament sau la cantina-restaurant”. Tariful pentru o camera dubla este cuprins intre 100 si 130 de lei pe zi, micul dejun costa12 lei. Cu bugetul nostru insa…putem sa ne bucuram de o ”supercura balneara” la Pucioasa”.

AMARA (vezi rew), lacul Amara are un namol sapropelic excelent, de valoarea celui de la Techirghiol. Pretul camerei duble la Hotel Parc, 3 stele, din Amara, este de 130 de lei pe zi dar oferta hotelului Ialomita, 3 stele, pare a fi mai tentanta, (o camera dubla cu pensiune completa costa 210 lei, iar tratamentul costa 35 de lei pe zi de persoana), chiar daca bugetul nostru va fi un pic depasit.

LITORALUL romanesc, of, of, …nu vreau sa-l vorbesc de rau…asa ca, am ales doar tarifele hotelurilor dintr-o statiune de "elita" si dintr-una “studenteasca”.

Mamaia

1. - Hotel Iaki Mamaia, 4 stele, preturi intre 57 euro si 784 euro pe zi

2. - Hotel Lotus Mamaia, 2 stele, preturi intre 453 lei si 1048 lei pe zi

Vama Veche

1. - Pensiunea complex turistic Club d’Or, 4 stele, de la 320 lei la 452 lei pe zi

2. - Hotel Laguna Vama Veche, 2 stele, intre 89 lei (cu mic dejun) si 146 lei (tot cu mic dejun), pe zi

LITORALUL bulgaresc... aproape toate statiunile litorale din nordul Bulgariei (Varna, Balcik, Constantin si Elena, Albena, Nisipurile de Aur), e-adevarat, ca tarifele sunt valabile in extra-sezon, practica preturi mici, intre 17 si 23 de euro per camera dubla, cu “all inclusiv” inclus in pret. Hotelurile au 3-4 stele si au toate acces la piscine cu apa incalzita sau termala. Sa luam media de 20 de euro pe zi si realizam ca un sejur de 10 zile pentru 2 persoane, in aceste statiuni, ne costa 400 de euro…Bingo!... ne-am incadrat in buget! Mergem la bulgari!

GRECIA, mai ales in insulele Corfu, Zakyntos, Thassos sau la Paralia Katerini, 2 bilete de 14 zile fiecare, in sistem “early-booking”, in vile de 3 stele, bilete cumparate pana la 15 februarie, cu 40% reducere, pentru lunile mai-iunie, costa 400 de euro (cu ferry inclus), ne mai raman asadar 100 de euro pentru a ne descurca cu mancarea la bucataria de palier…”aproape” Bingo! si-aici...

Va las asadar, pe dumneavostra sa comparati, sa cumparati si apoi... sa meditati...

Dorgo

@Web, te rog muzica, mersi

click aici

---

continuare aici


[fb]
---
Trimis de dorgo in 03.12.11 19:27:41
Validat / Publicat: 03.12.11 20:36:27
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA. A mai fost în/la: cam peste tot
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 14638 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

34 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Baza de tratament sau "Wellness Club SPA" Sangeorgiu de Mures, nu ne permite sa ne incadram in bugetul alocat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27198 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

34 ecouri scrise, până acum

webmaster0
[03.12.11 19:54:14]
»

Mutat la rubrica "Descopera Romania! " (deja existenta pe site).

Am ataşat şi muzica.

zapacitu
[03.12.11 21:05:55]
»

Util maitre, de actualizat pecuniar la anu'...

Am o mica completare (scuzati cacofonia), la Calimanesti-Caciulata, pe langa campingul din padurice plasat mai sus de Perla Oltului, la fel de ieftin sau poate chiar mai convenabil, turistii se pot caza, in conditiil decente, in campingul monahal de la Arutela, care apartine Manastirii Turnu.

La Olanesti, ca sa te incadrezi in cei 500 de euro, cazarea la particulari e de dorit. Asta pentru a putea beneficia contra-cost de apele "Izvorului 24", ingradite, concesionate si azvarlite rechinilor in vederea aducerii de profit chiar si de la bietii turisti aflati in suferinta.

Edere debes ut vivas, non vivere ut edas - Trebuie sa mananci ca sa traiesti, nu sa traiesti ca sa mananci.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
valimi
[03.12.11 21:23:15]
»

@dorgo, era cat pe ce, din greseala, sa scrii un review bun, dar nu ne-ai inselat asteptarile si ai reusit sa ne dai la "coasta de jos" inca din titlu.

Apoi, pleci din start de la o premisa gresita, asa ca devine inutil "studiul" tau elaborat, dom' doctor:

Cu suma de 500 de euro nu e usor sa iti asiguri cazare, plimbare, masa pentru doua persoane/10 zile in conditii decente nici macar la domiciliu, asta daca vorbim de mediul urban, iar despre piscina aia cu apa calduta, sa-mi fie cu iertare, dar ai sarit parleazul, ce sa mai vorbim despre buget.

Asa ca pentru a compara, cumpara... apoi... medita, lasa-ne!

maria55 †
[03.12.11 21:55:31]
»

@dorgo, esti minunat!

Cred ca ai dorit sa promovezi mai mult statiunile balneo (ma refer la Romania si nu la Bulgaria) insa se pare ca cei 500/E nu sunt suficienti! Si nu sunt!

Stii f bine ca la aceste statiuni se poate accede, ieftin, doar cu acele bilete luate de la Casa de Pensii! In situatia asta, da! Suma alocata fiind chiar prea mare si unde mai pui ca esti asigurat pt 18 zile si nu pt 10. In acest mod, am fost si eu intr-un an la Olanesti, in alt an la Slanic Moldova, ambele statiuni fiind extraordinar de frumoase.

Biletul insa a costat aprox. 250/ron, iar pe langa am mai cheltuit alti 1000.

Asa ca despre ce vorbim?!

Atat timp cat in Kusadasi, este adevarat ca in luna septembrie, un sejur de 10/nopti/ all incl. / 1 pers ma costa 180/E si aprox. 250/ron transportul, crede-ma ca aleg a doua varianta. Si nu este o vila, nici camping ci un hotel de 3* decent si curat, cu mancare suficienta incat sa nu fii nevoit sa-ti faci griji.

Inmultite aceste sume cu 2, rezulta fix 500/E.

In alta ordine de idei, se pare ca litoralul nostru nu prea te atrage (Mamaia nu intra in discutie la 500/E) desi te rog sa ma crezi, la Eforie exista unitati de cazare la niste preturi mai mult decat o. k. Camera undeva intre 60-80/ron, iar apartament la 250m de plaja la 150/ron cu toate dotarile.

Discutia asta o putem perpetua la nesfarsit, cert este faptul ca nu ma mir de loc, de ce alegem pt vacanta, Turcia sau Bulgaria!

dorgoAUTOR REVIEW
[03.12.11 22:16:41]
»

@Valimi draga... RASPUNS... va las dupa asta... este al 100 le-a rewiew. pe anu' asta si de-aceea tineam sa-l scriu, plus ca @Georgi ma tot indeamna s-ajung la 1,500.000 de puncte, pozele le pun maine dimineata, pt ca acum e "Piratii din Caraibe" la PRO TV... ai dreptate, cu 500 de euro n-ai sa poti merge 10 zile la bai calde (de aceea am specificat... conditii modeste) numai in statiunile ale carei poze le postez maine... noapte buna...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
motaneata
[03.12.11 22:18:29]
»

@Dorgo, am citit de doua ori review-ul tau, dar tot nu i-am dat de capat.

In primul rand nu am inteles tema review-ului: e vorba de balneoturism, sau de concediu pe bani putini? Sau, daca traduc eu bine, o fi "balneoturism pe coasta mică?!!! " (coast=coastă).

Initial am crezut ca vrei sa ne prezinti cele mai importante statiuni balneoclimaterice din Romania. Pe aceasta tema ai fi putut sa faci o treaba buna, pentru ca la capitolul "balneoturism" esti "doctor", toata lumea stie asta.

Dar apoi ai inceput sa amesteci "baile" cu "aqualand-ul", "concediul" cu "tratamentul", "statiunile balneoclimaterice de la deal si munte" cu "statiunile de odihna de la mare", asa ca ai reusit, pana la urma, sa faci un ghiveci in toata regula, sa ma zapacesti (cred ca "Zapacitu" era sub influenta unui asemenea review cand si-a ales username-ul).

Aici nu este vorba de o greseala, ai facut acest "ghiveci" intentionat. Iar la sfarsit ai simtit nevoia "sa sari gardul", cum bine spunea, candva, @webmaster0. Ce rost a avut sa "sari" la statiunile de odihna bulgaresti, cand tema era "balneoturismul romanesc"? Ce rost a mai avut acel

"Romania te iubim! "

cu care ai inceput review-ul, cand tu inchei apoteotic, dar fara nici o legatura cu subiectul, cu Bulgaria si "insulele grecesti":

GRECIA, mai ales in insulele Corfu, Zakyntos, Thassos sau la Paralia Katerini,

Ca Paralia Katerini nu are nici o treaba cu insulele grecesti, nu mai spun.

Draga Dorgo, esti prietenul meu, stii bine! Tocmai de aceea te apar cand gresesti neintentionat, dar te critic deschis cand persisti in greseala.

Errare humanum est sed perseverare diabolicum (Seneca)

dorgoAUTOR REVIEW
[03.12.11 22:24:47]
»

@zapacitu... mersi pentru completari, despre multmediatizatul izvor 19 din Olanesti, aflat dupa gratii, am scris anul trecut un review, "Izvoare inlantuite" sau "Izvoare sub cheie", parca asa era titlul...

Larissa
[03.12.11 22:46:10]
»

Pare să te fi iritat puțin românismele de ziua națională și ți-ai dorit să echilibrezi balanța? Indiferent de motiv, sunt de acord că grădina carpatină, deși cu mare potențial, e cam scumpă pentru muritorul de rând. Am admirat pleiada de cunoștințe pe care le ai în domeniul balnear, eu nu am auzit de mai mult de jumătate din stațiunile pe care le-ai înșirat. Dar când vorbești de camping mă trec fiorii, am peste 12 ani de când am stat ultima dată la o căsuță iar atunci a fost a doua oară în viață. Eu sunt un om mort dacă nu am condiții în vacanță, doar trag tot anu la jug, măcar o săptămână să fiu o doamnă! Iar de când a venit copilul pe lume, orice sejur e gândit în funcție de el și nevoile lui. În concluzie, mă gândisem eu anu trecut la Felix și o amică mi-a spus că are niște cunoștințe în domeniu și-mi face rost de un bilet pentru noi trei cu 1000 euro, pomană curată, 4 stele cu spa gratis. Eu, să cad sub masă, în aprilie am bătut Felixul și erau niște drumuri pline de gropi, așa că cheltuielile cu reparatul mașinii cine le face? E scumpă România decentă, asta este, și nu m-ar deranja deloc dacă serviciile și condițiile ar fi pe măsură! Ai dreptate tu, dar peste tot unde merg vara sunt turiști, deci românul face față la toate provocările! Mulțumesc, oricum, pentru lecția de geografie balneo și pentru ponturile de cazare!

maria55 †
[03.12.11 22:52:35]
»

@larissa2011: scumpa mea, exact ce spuneam si eu.

Tu, insa te-ai convins singura! Cu cei 1000 ma simteam printesa in Turcia!

Si sunt conditii si pt bebe.

santana*
[03.12.11 23:01:24]
»

Uite şi al paişpelea vot de la mine, dom doctor! Pentru superbonus, Măria Ta!

dorgoAUTOR REVIEW
[03.12.11 23:15:54]
»

@Motaneata... mersi de interventie dar nu e nici o greseala... azi am dat vreo 10 telefoane ca sa re-actualizez preturile hotelurilor... cand ai 5000 de euro in buzunar pt concediu, nici nu mai trebuie sa treci pe la agentie... vine agentul turistic la tine acasa... dar... s-ar putea, tu, eu sau altii sa nu ne mai permitem decat 500 de euro pentru concediul 2012... n-am dorit sa mai dezvolt clasificari de statiuni balneare (permanente, sezoniere, de interes local, SPA, balneo-SPA-uri), etc, care nici azi nu sunt ordonate ca lumea, ci. am vrut sa arat... UNDE SI CUM te poti descurca, sau esti pe aproape, cu aceasta suma (500 euro), avand 1. -transport 2-casa 3- masa 4. -o baie calda pt 10 zile, pentru 2 persoane...

Stii care e culmea? ...

In Grecia, la vila noastra, auzi ce aud!!... pt ca anul asta am stat 14 zile, 2 persoane am platit in total 384 euro (transport+cazare, fara masa), ne-am descurcat bine, dar... la schimbarea seriilor vine o doamna din Calafat si ma intreaba... "Cu cat ati luat saptamana domnule? Pai cu 96 euro... zic eu... Cum? cu atat de mult? ... eu am luat acum 10 zile o promotie cu 71 de euro saptamana...

Pai cum sa nu sa nu iubim acesta tara care din opinca Europei a devenit o tara normala (plus/minus), si care ne asigura cu 100 de euro o saptamana de soare mult si mare limpede, acolo unde parintii sau bunicii nostri n-au ajuns nici in visurile lor cele mai frumaose? Si cand te duci in Grecia? In luna mai... cand la noi ploua... ploua plumbuit ca-n Bacovia, (ploua in mai... e bine... e malai)... asadar, romanii au posibilitatea sa-si prelungeasca vara cu inca o buna bucata de vreme, caci la greci, in mai, e soare, e soare, e soare...

dorgoAUTOR REVIEW
[03.12.11 23:26:17]
»

@maria55, @larissa2011, @santana, @motaneata, @zapacitu, @valimi, @web, mersi pentru interventii si ajutor, discutia e lunga... care e bugetul minim pt o excursie? si unde e mai bine, la noi sau afara... puteam sa mai discutam maine dupa ce pun pozele... am amici care s-au simtit bine la Gura Portitei, unde in afara de o taxa de campare, acestia n-au platit decat ce-au consumat...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
romanitzaa
[04.12.11 00:36:01]
»

@dorgo

Nu inteleg de ce in reviewul tau ai ales sa dai exemplu doua statiuni de pe litoralul romanesc care n-au legatura cu turismul balnear.

Cele trei statiuni care au acces direct la Lacul Techirghiol sunt: Techirghiol, Eforie Nord si Eforie Sud.

Primele doua au baze de tratament care functioneaza si iarna (Sanatoriul Balnear in Techirghiol, iar in Eforie Nord Baza de tratament Grand si cea a Hotelului Europa).

Alte doua statiuni care mai au baze de tratament sunt Neptun si Mangalia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
valimi
[04.12.11 09:21:38]
»

Dorgo, daca spuneai modeste, moedeste intelegeam, dar la cate le zici dumneata nu mai conteaza ca ai zis cu totul altceva:

Suntem doua persoane si dorim sa ne pretrecem 10 zile de concediu in conditii de confort mediu, in functie de valoarea acestui buget, De acesti bani, am dori transport, cazare, masa si o piscina cu apa calda prin preajma

Piratii aia betivi si agramati ti-au influentat si tie gramatica un pic, eu n-am inteles ce poze si din cate statiuni vei posta, asa ca este pentru prima oara cand ma declar curios de postarile tale, dar sa nu mai fie cu Parcul Hermes din Amara, ca-i bai!

Cat despre @Georgi, promit sa emailez cu ea pana te va elibera de sarcinile astea apasatoare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
sandu.53
[04.12.11 10:24:41]
»

@dorgo, ma bucur ca scrii din nou...

dorgoAUTOR REVIEW
[04.12.11 10:43:15]
»

@romanitza... BALNEOTURISM e un sac mare in care intra multe... si la Campul Cetatii langa Sovata s-a deshis Nomad Camp (citeste rew meu), unde langa niste iurte mongoloide au aparut ciubere cu apa calda in care faci baie si daca te plimbi prin padurile din jur, faci turism... deci faci balneoturism...

Da!... ai drepate... mai zi de Sanatoriul ortodox din Techirghiol, ca pe bune, mai am 6 ani de muncit si am vazut pe internet ca acolo, angajeaza balneologi, am vazut la TV intr-un documentar... era un preot imbracat in negru, cu halat alb deasupra si stetoscop la gat, care vorbea molcom si facea apel la pacientii de petutindeni... dar si la cadre medicale... sa vina, sa vina... (aveau deficit mare de mana de lucru)... programul? ... cazare+masa+2 procdeuri (de obicei o impachetare cu namol+o baie sarata) = 100 de lei pe zi... ai si un loc de rugaciune in sanatoriu... pot veni si reumaticii din alte confesiuni... boala nu tine seama de religie...

Catdespre Mamaia si vama Veche... rew. se refera la pret... ce poti facein 2012 cu 500 euro in tara sau afara, 10zile, 2 persoane... deci Mamaia cade... e prea scump... la vama veche, nuu... acolo500 euro iti prisosesc, daca te cazezi la cetatean si faci bai calde vara in august in mare...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
romanitzaa
[04.12.11 12:35:13]
»

@dorgo

Eu vorbeam de sanatoriul balnear Techirghiol, nu de Centrul Social Pastoral din Cadrul Manastirii Sfanta Maria (sunt locatii total diferite).

Sincer ai fost cam "acid" in raspunsul pe care mi l-ai adresat si din pacate nu aveai informatia completa!

Nu stiu cat costa 10 zile de tratament+cazare+masa la Sanatoriul Balnear, insa pe site-ul celor de la manastire apar tarifele si pentru 10 zile cereau 1200 lei (12 nopti cazare+10 zile a cate 3 mese/zi +tratament-nu precizeaza cate proceduri/zi).

La fel si cei de la Sanatoriul Balnear Mangalia, au tarifele afisate pe site.

Spuneam ca nu am inteles de ce ai precizat cateva tarife din Mamaia si Vama Veche, pentru ca am pornit de la titlul review-ului tau "Balneoturism "low coast"".

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
motaneata
[04.12.11 17:37:51]
»

@dorgo, acum am inteles: cele mai convenabile statiuni balneoclimaterice romanesti sunt pe "coasta" bulgara a insulei Thassos!!

Intrebare: pe ce criterii alegi tu muzica? Ma tot chinui sa pricep legatura dintre tigara din videoclip, Florian Pitis si statiunile "low coast".

"Mersi! "

maria55 †
[04.12.11 17:39:34]
»

@motaneata: esti de belea!

dorgoAUTOR REVIEW
[04.12.11 17:44:45]
»

@romanitza... da, am incurcat lucrurile, si nici acum nu-mi sunt clare... de vechiul Sanatoriu din Mangalia stiam, e grozav, dar de stabilimentele de sanatate aparute acum, recent de 1-2 ani, la Techirghiol, nu prea stiu nimic... din pacate nici la mare n-am mai fost de mult... cand eram mic, ai mei ma duceau in fiecar an... mai ales la cele doua Eforii... c-aveau piata buna si fructe proaspete...

A doua idee, cu hotelurile... am luat de pe internet in ordinea pusa de "nu stiu cine", prima si ultima statiune litorala... Mamaia si Vama veche, cate doua hoteluri din fiecare si am afisat preturile... am facut-o si pentru ca sa mai aflu si eu cat mai costa un hotel pe litoralul romanesc... noi avem ceva in tara low coast? ... de Pasti am fost la Hilton-Helios (5 stele), la Nisipurile de Aur in Bulgaria cu gasca, am scris 2 review-uri, m-a costat 23 euro pe zi (cazare +all inclusiv) (asta e grozav, te scoli de la micul dejun si te pui la masa de pranz, apoi te scoli de la masa de pranz si te pui la cina), a fost fain, nu cred ca la noi exista la acest pret asa ceva... meditati, comparati, cumparati

Sa ai o seara buna...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
maria55 †
[04.12.11 17:59:20]
»

@dorgo: da aici trebuie sa-ti dam dreptate! La banii astia noi nu avem asemenea hoteluri din pacate.

gheisa
[04.12.11 18:02:28]
»

@dorgo: cel mai bine ar fi sa profitati de programele balneare sociale, care apar in fiecare an, organizate de ANAT si OPTBR: "O saptamana de refacere in statiunile balneare", sau "Decada balneara", chiar daca pentru zile mai putine si banii sunt mai putini .

dorgoAUTOR REVIEW
[04.12.11 18:20:11]
»

@motaneata... cu frumusetea si caldura te nasti si-o duci cu tine toata viata... ce sa fac eu daca litoralul grecesc e mai frumos si mai cald decat al nostru? ... crezi ca eu n-as vrea sa fiu acum in locul unui insular grec, care are 5 ore de siesta pe zi, care seara scufunda vreo 20 de ulcele pe fundul marii, iar a doua zi le culege pline cu calmari si are omu' zilnic carne la masa... grecul nu face focul aproape deloc in soba, sta toata ziulica la taclale si se-ntreaba oare cine-o sa le plateasca datoriile, nemtii? francezii? chinezii? ... si colac peste pupaza nu sunt niciodata nervosi si traiesc cate 90-100 de ani pentru ca folosesc multa carne de peste, legume si fructe proaspete si ulei de masline... (de genetica nu-ti mai vorbesc, dar si aceia e in favoarea lor)

Cu melodiile, a cam asa... am si eu o suma de melodii preferate, si cum scriu cate-un review... hop, si-o melodie...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[04.12.11 18:52:15]
»

@gheisa... programele acelea sunt frectii cu Diana la un picior de lemn lipsa... profu meu de la Cluj ne zicea ca oragnismul nu reactioneaza la factorii balneari decat dupa 10-12 zile... atunci se schimba ceva prin el, adica (simpaticul trece in parasimpatic sau se echilibreaza cele doua sisteme. vegetative-cred ca n-ai inteles nimic), mai pe romaneste, daca esti nervos, devii mai calm, daca te dor salele, dintr-o data, nu te mai dor, daca esti moale, devii mai activ, etc... aceste programe s-au facut pt ca sunt ieftine si lumea-i saraca si ca sa se-nvarta totusi roata balneologiei tarii care s-a cam intepenit de-o vreme si cadrele sanitare din statiuni sa ia si ei un ban. Pe vremuri o cura balneara dura 18 zile si azi un pachet dureaza doar 6 sau 8 zile.

"Saracia si prostia, doua boale fara leac

Joaca ping-pong cu noi, veac dupa veac

Iar noi jucam baba oarba plini de mandrie

Nu asta-ti doresc eu tie, dulce Romanie! "

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
gheisa
[04.12.11 19:22:53]
»

@dorgo: eu nu vorbeam de tratament balnear, in cazul in care nu m-ati inteles. Tratamentul balnear oricum nu este inclus in tarif, poate sa fie, sau sa nu fie...

Nicu
[04.12.11 19:41:35]
»

@ dorgo

Apolo din Singeorgiu de Mures sau Danubius Sovata

Care il recomanzi? La Apolo am fost dincolo mas duce, cred ca Danubius Sovata e mai mult axat pe tratament.

Ambele ies din calculul low cost

Citeva locuri de aici nu prea intra la balneo, cred ca ai vrut sa spui despre locuri unde se face baie nu neaparat balneo!

Eu am fost la bai de anumite feluri si doar 2 zile si am vazut efectul, poate ca 10 zile e optim dar in unele locuri chiar te plictisesti.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[05.12.11 08:02:07]
»

@Nicu... Hotel Danubius (4 stele) e pe priumul loc, scump, dar confortabil, Hotel Aluinis, Faget si Bradet (si Hefaistos-fost CASCOM) au cate 2 stele si folosesc in comun baza hotelului Alunis, toate ocupa locul II, nu stiu acum iarna cum stau cu caldura in camere...

In general acum statiunea nu e aglomerata, poti sa te ocupi de tratament ca lumea...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[05.12.11 15:30:30]
»

@all... va multumesc pentru participare, vad ca review-ul a starnit ceva interes, asa ca in curand, am sa mai adaog la "ecouri" vreo cateva statiuni balneare din tara (unele estivale, altele permanente) in care sa avem cazare, masa si o balaceala, nedepasind insa limita de 500 de euro pentru 2 persoane, timp de 10 zile.

dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.12.11 00:20:57]
»

@dorgo

Am citit cu ceva intarziere acest review si multitudinea de ecouri postate.

Undeva ai spus ceva de vechiul Sanatoriul Balnear Mangalia: intr-adevar anul trecut a implinit frumoasa varsta de 50 ani, dar scuza-ma, la renovarile si modernizarile ce-au fost facute, sincer nu i-am mai recunoscut interioarele. Ultima data, cand am fost acolo, in 2005, sanatoriu arata modest, dar curat si cu un personal medical de exceptie. Acum o luna de zile, cand am revenit pentru o cura balneara si recuperare, de 10 zile, am ramas placut impresionata de schimbarile in bine gasite acolo. Mi-a facut o deosebita placere s-o revad pe doamna doctor (care m-a pus pe picioare in 2002), cu acelasi zambet cald si chip bland, am reintalnit-o pe domnisoara profesoara de la kinetoterapie (devenita intre timp o frumoasa doamna de 33 ani) si nu in ultimul rand m-am bucurat sa le revad pe fetele de la masajul uscat si cel cu namol. Un personal medical de toata isprava, care-si face datoria si-si respecta clientii cu prisosinta.

Si... ca sa respect si titlul review-ului pot afirma intr-adevar ca este vorba de un balneoturism ,,low cost''. De ce? Pentru ca aminteai ceva de-o suma de 500 euro. Ei bine, la Sanatoriu Balnear Mangalia, a carui deviza este Sanatate si Longevitate cu suma de 100 RON/pers/zi poti beneficia de: cazare, 3 mese/zi + 3 proceduri. Deci 2.000 RON/2 persoane. Este adevarat ca nu e luxul de la 3 stele, hotelul Calatis din incinta sanatoriului avand camere de 1 * si 2 **, in schimb este curat, caldura, curatenie se face aproape zilnic, iar mancarea, intr-adevar difera. Este meniu diferentiat: normal, pentru diabetici, pentru cei ce tin regim si mananca nesarat, regim de crutare, deci bineinteles si pretul difera.

Noi am ales varianta full options la sfaturile primite de la receptionera, considerand ca ea are experienta de ani de zile in acest domeniu. Pentru ca am ales camera cu vedere spre mare, cu balcon si meniu normal, am platit 120 RON/pers/zi.

Exista o varianta si mai ieftina de 48 RON/pers/zi, dar cu conditia sa faci rezervare cu 2-3 luni inainte, iar cand te prezinti la sanatoriu sa ai acte similare cu cele de la internarea intr-un spital: trimitere de la medicul de familie, adeverinta de salariat/cupon de pensie (dupa caz), copie BI, dovada platii la zi a contributiilor catre casa de sanatate (pentru salariati). Dupa cum se vede, cu putin efort si bunavointa se poate si la noi un balneoturism ceva mai modest la pret, dar cu servicii de calitate, pentru sanatate, zic eu.

dorgoAUTOR REVIEW
[08.12.11 05:16:50]
»

@Webmaster, ziceai...

"nota webm: am corectat greseala din titlu; desi este pe larg referita in ecouri ("low coast"), imi zgaraie pur si simplu ochiul... "

RASPUNS... Mii de scuze... eu credeam ca aveti program corector de limba romana si engleza si greselile, 3-4-5 la numar, cate apar intr-un text se corecteaza automat sau se subliniaza... daca ai facut o "conjunctivita literara", frecventa la cei care lucreaza mult la computer si o singura litera nelalocul ei, e in stare sa-ti stea ca un fir de nisip sau ca un şpan in ochi, pune te rog Colir cu Sulfacetamida, sau Proculin (3x1 pic. pe zi), sau daca s-a umflat si pleoapa, da cu unguent oftalmic cu Kanamicina si pune deasupra comprese cu musetel...

Daca boala se complica, apeleaza te rog la colega noastra @dananecula, ea e medic oftalmolog...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Admin
[08.12.11 08:58:54]
»

@dorgo: imi pare rau, dar ti-o cauti cu lumanarea.

Pentru misto-ul ieftin de mai sus ai galben, doua zile de supendare si avand in vedere supendarea "cu conditionare" a pedepsei tale mai vechi, toate consecintele care decurg din asta (incepand cu 1.1. 2012)

dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.12.11 17:25:33]
»

@dorgo

Daca boala se complica, apeleaza te rog la colega noastra @dananecula, ea e medic oftalmolog...

Doctore, de unde ai aceste informatii eronate cum ca as si medic. Eu am terminat o facultate tehnica, deci sunt inginer. Mai repede observ ca altcineva are cunostinte aprofundate de oftalmologie pe langa cele de balneo-fizio-terapie. Sau mi se pare mie ca ceva ironie pluteste in aer si vorbele tale emana ceva carcoteala. Scuze daca ma insel, dar e doar o parere. Imi cer iertare de off-topic, dar trebuia sa clarific situatia. Multumesc colegilor pentru intelegere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[10.12.11 10:30:52]
»

Raspunsuri

@dananecula, e-o eroare regretabila, in urma cu un an, cineva mi-a scris pe PM “sunt doctorita oftalmolog”, si de-acolo confuzia, credeam ca tu esti aceea…mii de scuze…

@Web, ai scris ca titlul te sgarie la ochi, ai dreptate, le engleza sunt prastie, ce-am mai auzit si eu de pe la "cartoons network", (la liceu n-am invatat decat rusa si franceza) poate ca ai facut-o doar asa, ca sa ma ajuti (webii mi-au zis ca ei corecteaza greselile mici, automat) dar, crede-ma, de cand sunt pe locul 1, in ultima luna mai ales, sunt tare suspicios, am primit la telefon, pe site, pe PM, pe e. mail, atatea cuvinte si expresii "biiiip" si "biiiip" si iarsai "biiip", incat as putea scrie un dictionariar intreg... Dana, prietena mea, nu ma lasa sa mai intru pe AFA, mi-a zis ca daca mai intru, ”ma lasa”…Scriu ”pe-ascuns”, noaptea. Scapati-ma va rog de acest fatidic “number one”, care nu-mi mai aduce nici o bucurie...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
gheisa
[10.12.11 10:55:17]
»

@dorgo: asa e cu nambaroanii, toata lumea comploteaza impotriva lor. Eu zic sa nu tineti cont de parerea nimanui, sa va urmati calea, geniile neintelese sunt apreciate abia dupa ce nu mai sunt, asa ca va rog sa puneti punctul pe I cat inca mai puteti.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dananecula, dorgo, gheisa, maria55, motaneata, Nicu, Qvadratvus, romanitzaa, sandu.53, santana*, valimi, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081863164901733 sec
    ecranul dvs: 1 x 1