ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.08.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Botoșani
ÎNSCRIS: 27.08.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 7 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Irlanda - tara care m-a fascinat! (2)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Galway este un important port marin, dar si centru universitar, un oras intemeiat in anii 1200 si care si-a schimbat mereu fata.

Primul nostru contact cu orasul a fost in Piata Eyre si mai exact la fantana cvincentenara, ridicata in 1984 cu ocazia aniversarii a 500 de ani a orasului. Fantana simbolizeaza un pescador din Galwaysi mereu isi schimba”hainele”In fotografii am vazut-o colorata in maro-roscat, noi am prins-o in tinuta de vara.

Desi am fost cazati in Galway, cum ni se intampla frecvent, am vazut cel mai putin acest oras. Aproape in fiecare zi aveam si 1-2 ore pt. a cutreiera strazile orasului, dar niciodata suficient. Zona centrala, cea pietonala, este foarte animata si mereu intalnesti o trupa care canta sau danseaza printre turisti.

In alta zi am ajuns in zona universitatii, alta data am petrecut cateva momente in apropierea pietii de peste si a canalului unde ancoreaza barcile mici. Pe malul apei am hranit pasari ce –si primeau imbucatura din zbor si ne-am amuzat incercand sa vedem care e mai iute si prinde mai mult. In aceasta parte a orasului se afla si Arcul spaniol-singura portiune ramasa in picioare din vchiul zid de aparare. Plimbarea pe strazile orasului este o incantare fie ca te afli in partea veche sau in cartierele noi. Trecand peste raul Corrib ajungi in Claddagh-o asezare irlandeza aflata in afara zidurilor de aparare si care si-a dat numele unui inel traditional.

Pentru ca mie mi-a placut mult cum arata inelul si ce inseamna fiecare element al acestuia imi permit sa va spun si voua cate ceva. Inelul este compus din doua maini care tin o inima ce poarta o coroana. Cele doua maini reprezinta prietenia, inima-dragostea iar coroana-loialitatea. Inelul este purtat in mod diferit : fata singura si fara obligatii va purta inelul cu varful inimii orientat spre exterior pe cand cea logodita sau casatorita va orienta inelul cu coroana spre exterior. Inele se gasesc la magazinele de bijuterii (din aur sau argint), iar simbolul este vazut frecvent in Galway. Si cum se putea fi altfel decat cumparandu-mi si eu un inel…. orientat cu coroana spre exterior!

Cu siguranta orasul are mult de oferit dar si imprejurimile ne asteptau si in urmatoarele zile am decis sa plecam dimineata sa vedem cat ne tin puterile si sa revenim seara. Prima zi a fost pentru Connemara. Am ales drumul de coasta si ne-am bucurat de de valurile inspumate, de campurile verzi “pictate”parca cu oite specifice zonei, dar si de localitatile cu case traditionale, acoperite cu stuf si inconjurate de multe flori.

Irlanda este o tara cu peisaje care iti taie respiratia, uneori parca desprinse din povesti, o tara care trebuie descoperita zona cu zona. Daca Burren este un tinut al pietrelor, Connemara este tinutul plin de verdeata.

Am oprit pentru masa in orasul Clifden si apoi la manastirea Kylemore. Manastirea a fost initial un castel construit de Mitchell Henry (un politician englez) pentru iubita sa sotie. Constructia a inceput in 1863 si terminata in 1868. In 1875 sotia acestuia moare si castelul nu va mai fi locuit. Cei doi soti sunt inmormantati in mausoleul construit langa biserica abatiei. Biserica a fost construita in memoria sotiei care nu a mai apucat sa se bucure de frumosul castel, dar care si-a gasit odihna aproape de acesta. In prezent aici se afla manastirea maicutelor Benedictine. O parte din cladire este deschisa publicului si poate fi vizitata, iar intr-o parte, ascunsa privirilor straine isi duc viata maicutele.

Dupa vizita in interiorul cladirii poti petrece cateva momente savurand un ceai sau cafea, facand cumparaturi de la magazin sau doar admirand frumoasele gradini in care pe langa flori se cultiva si legume necesare traiului de zi cu zi. Dupa clipele minunate petrecute (chiar daca nu a lipsit ploaia) ne-am indreptat spre Leenane pentru a vedea singurul fiord al Irlandei. Spre seara am revenit in Galway pentru ca a doua zi sa facem un inconjor al lagunei Corrib.

Laguna Corrib este cel mai mare lac al Irlandei, renumit pentru bogatia in somon si pastrav. Noi am plecat pe drumul ce merge pe partea vestica a lagunei si ne-am intors pe malul estic. Prima oprire a fost la ruinele abatiei Cong. Priveliste minunata si liniste desavarsita!

In imediata apropiere de fosta manastire se afla castelul Ashford devenit un luxos hotel cu teren de golf si gradini superbe. Ne-am multumit doar sa admiram si sa fotografiem. Drumul inapoi spre Galway a fost mai lejer, ne-am permis mai multe opriri sa admiram natura sis a ne desfatam cu bucate specific irlandeze.

Mai aveam o zi pentru Galway, pentru mici cumparaturi si excursia noastra in Irlanda lua sfarsit, dar nu inainte de a petrece cateva ore si in capitala.

In Dublin am ajuns dimineata si ne puteam permite doar sa cutreieram pe strazi si sa vedem putin din viata orasului. Dublin este impartit de raul Liffey in partea nordica cu populatie mai modesta si partea sudica cu populatie mai instarita (aceasta impartire arbitrara le apartine)

Noi am trecut podul peste Liffey si ne-a placut la fel de mult si pe un mal si pe celalat. Am inceput plimbarea noastra din piata ce gazduieste statuia lui Daniel O’Connell-lider nationalist, am continuat prin fata Bancii Irlandei (cladirea fara geamuri) ”salutand-ul”discret pe cel mai mare orator al parlamentului-Henry Grattan am intrat apoi pe poarta Colegiului Trinity. Am intrat pe poarta principala si am descoperit o curte imensa cu aleii petruite si cladiri impresionante.

Am inspirat putin din aerul de la Trinity si am intrat pentru o scurta vizita in biblioteca colegiului. Aceasta este pe locul 2 din 7 in topul celor mai frumoase biblioteci din lume. A fost infiintata in anul 1592 si are 4,5 milioane de carti, manuscrise si texte vechi. Un loc cu atata stiinta si cultura adunate in rafturi te ameteste si incanta in acelasi timp. In interior nu se pot face fotografii, ramanem doar cu ce am “imprimat “in memorie… Am iesit putin mai bogati sufleteste ca am vazut un asemenea loc si am continuat cu locuri si lucruri mai prozaice:o cafea, mici cumparaturi pe una dintre cele mai mari artere comerciale si apoi din nou la cutreierat.

Drumul ne-a dus si la Molly Malone-cea care-si “poarta “caruciorul pe strada Grafton, Biblioteca Nationala, Oficiul Postal General (ce seamana putin cu Banca Nationala) apoi pentru ca venise vremea mesei ne-am indreptat spre un restaurant traditional irlandez si am mancat pe cinste. Dupa masa siesta am facut-o in apropierea Castelului dar putere sa mai vizitam nu mai era. Ne-am declarati multumiti cu ce vazusem. Urma sa mai petrecem cateva ore in aeroport, drumul pana la Bacau si apoi 2 ore de condus pe drumurile tarii.

Irlanda a fost o experienta deosebit de placuta. O tara frumoasa cu oameni frumosi! O tara care m-a fascinat!


[fb]
---
Trimis de DOINITA in 25.08.15 20:52:54
Validat / Publicat: 25.08.15 22:07:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în IRLANDA.

VIZUALIZĂRI: 4138 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Abatia Kylemore oglindindu-se in apa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33050 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[25.08.15 21:59:36]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă regiunea Galway, #DESCOPERĂ IRLANDA" (deja existentă pe sait)

ariciu
[26.08.15 22:21:31]
»

Da, continuarea este pe măsura așteptărilor. Noi am avut în Galway și mai puțin timp și aproape că nu l-am vizitat deloc.

Ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit în review-ul tău a fost povestea inelului Claddagh. Deși știam legenda, atunci când am ajuns în Irlanda mi-a ieșit complet din cap acest simbol. Acum, parcurgând review-ul tău, regret cu atât mai mult...

Offfff, vreau și eu un inel din ăla!!! Nu pot să cred că AmFostAcolo și nu mi-am luat!! sau mai bine zis... n-am primit...

Eh, asta e, un motiv în plus să mai iau în calcul o vizită în Irlanda.

Felicitări pentru excursie și pentru descriere. Când citesc despre zone din astea am fluturași în stomac de emoție.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
DOINITAAUTOR REVIEW
[27.08.15 06:14:05]
»

@ariciu - Cu siguranta va mai fi un moment in care sa fii" fata-n fata" cu inelul Claddagh si iti doresc sa vina momentul cat mai repede.

Multumesc pt. aprecieri!

webmaster13
[27.08.15 08:37:43]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

DOINITAAUTOR REVIEW
[27.08.15 19:37:07]
»

@webmaster13 - Multumesc!

Dan&Ema
[30.08.15 22:52:20]
»

Frumoasa si continuare si muzica irlandeza

DOINITAAUTOR REVIEW
[31.08.15 07:30:22]
»

@Dan&Ema - Multumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, DOINITA
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă regiunea Galway:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065332174301147 sec
    ecranul dvs: 1 x 1